Stari, tu si me pa presenetil sedaj, pa ravno ti... tud jaz sem mislil, jaz s tem ne bom imel problemov, sem počasen voznik, to ni skrivnost. Vendar stari ko se pelješ po obvoznici, trije vozni pasi, gledaš kje ti bo in da ti ne bo kdo ven skočil, eni zavijajo tja, eni tja, je 5 km/h naenkrat, verjemi. Nimaš časa da na nekej desetink sekunde menjavaš poglede iz vozišča na števec in obratno. Zamisli se, vsakič ko pelješ skozi kakšno hitrejše križišče tam na vaših obvoznicah, in ko boš že skozi križišče poglej na števec, po možnosti ko ti bo v vsej gužvi še zvonil telefon in se boš oglasil ali bo kak drug moteč faktor, predvsem vozniki pred tabo na bremzahDevil wrote:A nebi blo lazje po omejitvah vozt?![]()
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Res so naredli celo p_iz_da_rijo s tem! Folk vozi okoli 45/uro, gužva na semaforjih se je definitivno povečala, pretočnost prometa je manjša, vsi nekaj po nepotrebnem bremzajo in paničarijo...namena vsega tega pa je izključno eden - polnjenje žepov par posameznikov! Ker če bi bil namen "vzgojno izobraževalne narave", bi radarji stali na povsem drugih mestih (kot je že lepo razložil Aly)!
Žal pa mislim, da je "po toči zvonit prepozno"..radarji stojijo in so realnost in se bo jih treba navadit, ker ne verjamem, da bi lahko z raznimi peticijami ipd. protesti kaj dosegli..
Maaribooor - šaampiooon!
lp
Žal pa mislim, da je "po toči zvonit prepozno"..radarji stojijo in so realnost in se bo jih treba navadit, ker ne verjamem, da bi lahko z raznimi peticijami ipd. protesti kaj dosegli..
Maaribooor - šaampiooon!
lp
Honda CR-V 2.2i DTEC exe B '11
Honda Civic 1.8 sport '09 - ex
Honda Civic 1.8 sport '09 - ex
Žalostno, a resnično.Aly wrote:Stari, tu si me pa presenetil sedaj, pa ravno ti... tud jaz sem mislil, jaz s tem ne bom imel problemov, sem počasen voznik, to ni skrivnost. Vendar stari ko se pelješ po obvoznici, trije vozni pasi, gledaš kje ti bo in da ti ne bo kdo ven skočil, eni zavijajo tja, eni tja, je 5 km/h naenkrat, verjemi. Nimaš časa da na nekej desetink sekunde menjavaš poglede iz vozišča na števec in obratno. Zamisli se, vsakič ko pelješ skozi kakšno hitrejše križišče tam na vaših obvoznicah, in ko boš že skozi križišče poglej na števec, po možnosti ko ti bo v vsej gužvi še zvonil telefon in se boš oglasil ali bo kak drug moteč faktor, predvsem vozniki pred tabo na bremzahPa ne zagovarjam vandalizma, niti slučajno, ampak vprašaj me na koliko mestih kjer je res problem hitrost in so nesreče mnogo bolj pogoste ali verjetne (pri šolah, vrtecih, bolnišnici ipd) so namontirali te sekrete
Ti odgovorim, niti na enem! Namontirali so jih tam kjer je največja verjetnost da zaslužijo, na obvoznicah pred križišči kjer promet poteka prehitro in preveč na "knap" da imaš čas gledat na števec, celo v 30 in 40km/h zonah in tako naprej.Probaj se enkrat 30 peljat s avtom po eni normalni cesti, imaš občutek da te bo še pešec prehitel, kolesar te pa šibne garant. In verjemi, tudi pri hitrosti 70 ali več je 5km preveč mnogo prej kot si predstavljaš, tudi jaz sem presenečen, ker sem mislil da men to ne bo problem. Čeprav položnice resda še nisem dobil nobene (tok tok tok po lesu), ampak je pa to preveč stresno ko zijaš na vsakem koraku na ta števec in potem pogledaš gor in ljudje pred tabo bremzajo kot zmešani ker se bojijo radarja in pelje raje 45 mimo njega, čeprav je omejitev 70. V glavnem ne sodit če ne daš to skozi, ti ne privoščim, vsaj ne toliko njih, res ne.
Upam, da se v Lj ne zgodi enako.
Od Iskre radarje že imamo v LJ in to že slabe pol leta. Nahajajo se v industrijski coni stegne kjer je omejitev 30km/h. Mislim, da so bili tam postavljeni za probo, tako da pomoje lahko kmalu pričakujemo kar nekaj radarjev še v LJ 
Les je lep ;) http://www.selman.si
glede na to da iskra služi z njimi, lahko pričakujemo na vsakih 100m enega
vprašanje je samo ali jih lahko hitreje postavljajo, kot jih raja zažiga?
Malo po travniku in mal po cesti, se z avtom peljeva domov iz piknika, pa spet po travniku in spet po cesti, dokler v jarku ne pristaneva.
[url=http://www.hondaclub-si.com/forum/viewtopic.php?t=39000&highlight=]2.2 i_CTDi[/url]
[url=http://www.hondaclub-si.com/forum/viewtopic.php?t=39000&highlight=]2.2 i_CTDi[/url]
se pravi podpisujete peticijo '' Umaknite radarje, ker po omejitvah se ne mislimo vozit ''

VAG odklepanje funkcij, pošlji PM
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
tak je treba v MB tut nardit. ne sam neki malega pozigat. podret to kur*bo..
....get ready, get set, let's roll....Red, yellow, hit green, then go, breathe in slow....
CRX Del Sol JDMb18c built/ex
Prelude 2.0i/ex
Civic FN2/ex
Civic FK2...
Prelude 2.0i/ex
Civic FN2/ex
Civic FK2...
sej to bi bilo kar preprosto naredit. vsak dan mimo hodi kar precej šleperjev. žico okoli radarja, drugo pa zataknit ko gre kamjon mimo in opa, je že po tleh 
Ni tako preprosto ker je vedno na drugi strani križišča še en radar, in v teh škatlah ni samo radar ampak tudi kamera ki bo (ko si bo Franca uredil "pravno podlago") snemala promet vseskozi in kaznovala tiste ki ne bodo upoštevali rdeče in oranžne luči
Tako da te posnamejo z lahkoto, sploh če se spraviš nadenj s nečim tako velikim kot je tovornjak.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
http://www.mojvideo.com/video-mariborca ... 3c2438f405" onclick="window.open(this.href);return false;
Pa še ena podobna
http://www.youtube.com/watch?v=z_9uAxHJ ... ture=share
Saj zgleda da se norca delamo ampak to je dejasnko velik problem nastal na cestah in šala na ta račun je verjetno sedaj edin način da malo pozabiš še na to zraven vseh drugih težav.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Zakaj presenetil? Zakaj ravno jaz? Ce norim po progah, se ne pomeni da norim po cestah...Aly wrote: Stari, tu si me pa presenetil sedaj, pa ravno ti... tud jaz sem mislil, jaz s tem ne bom imel problemov, sem počasen voznik, to ni skrivnost. Vendar stari ko se pelješ po obvoznici, trije vozni pasi, gledaš kje ti bo in da ti ne bo kdo ven skočil, eni zavijajo tja, eni tja, je 5 km/h naenkrat, verjemi. Nimaš časa da na nekej desetink sekunde menjavaš poglede iz vozišča na števec in obratno. Zamisli se, vsakič ko pelješ skozi kakšno hitrejše križišče tam na vaših obvoznicah, in ko boš že skozi križišče poglej na števec, po možnosti ko ti bo v vsej gužvi še zvonil telefon in se boš oglasil ali bo kak drug moteč faktor, predvsem vozniki pred tabo na bremzahPa ne zagovarjam vandalizma, niti slučajno, ampak vprašaj me na koliko mestih kjer je res problem hitrost in so nesreče mnogo bolj pogoste ali verjetne (pri šolah, vrtecih, bolnišnici ipd) so namontirali te sekrete
Ti odgovorim, niti na enem! Namontirali so jih tam kjer je največja verjetnost da zaslužijo, na obvoznicah pred križišči kjer promet poteka prehitro in preveč na "knap" da imaš čas gledat na števec, celo v 30 in 40km/h zonah in tako naprej.Probaj se enkrat 30 peljat s avtom po eni normalni cesti, imaš občutek da te bo še pešec prehitel, kolesar te pa šibne garant. In verjemi, tudi pri hitrosti 70 ali več je 5km preveč mnogo prej kot si predstavljaš, tudi jaz sem presenečen, ker sem mislil da men to ne bo problem. Čeprav položnice resda še nisem dobil nobene (tok tok tok po lesu), ampak je pa to preveč stresno ko zijaš na vsakem koraku na ta števec in potem pogledaš gor in ljudje pred tabo bremzajo kot zmešani ker se bojijo radarja in pelje raje 45 mimo njega, čeprav je omejitev 70. V glavnem ne sodit če ne daš to skozi, ti ne privoščim, vsaj ne toliko njih, res ne.
5km/h je hitro? sej ti ni treba vozit 70km/h ce ne mores vozit konstanto. pelji 65km/h pa ne bo problemov ce bos sel 5km/h prehitr al pa prepocas. Omijitev 70km/h ne pomeni da moras vozit 70km/h, ampak da lahko vozis najvec toliko. V vecini primerov ( se posebej v centru ) moras pa hitrost prilagodit razmeram na cestah in svojim sposobnostim. Torej ce ne mores spremljat prometa, in vozit po omejitvah, potem vozi 5km/h pocasneje in ne bo problemov. Poleg tega imajo te radarji tudi neko odstopanje, tako da ce prekoracis za nekaj kilometrov, ne bos dobil kazni ( 3 ali 5km/h - ne vem tocno in se mi ne da it sedaj gledat ).
Telefon? kokr jst vem je telefoniranje med voznjo prepovedano. Ce ze krsis zakon in vozis s telefonom v roki, potem poskrbi da bos lahko vsaj varno vozil. Se bolje pa je da se kupi bluetooth slusalka ali pa prostorocno in je problem resen.
Kje so jih namontirali in ali so smiselno namesceni je druga stvar, ampak zato se ne pomeni da lahko zarad tega pa sedaj vozis cez omejitev in se potem se bunis. Se manj da se gre unicevati tujo lastnino, skodo le teh pa bomo po moznosti placevali davkoplacevalci ( upajmo da ne, glede na to da so od iskre... )
ne sodit po cem? V LJ imamo polno radarjev. Imeli smo jih se celo ko MB verjetno sploh se vedu ni kaj je radar. Poleg tega so te radarji vsaj stacionarni in tocno ves kje so. Ce ze vozis prehitro, se vsaj tukaj drzis omejitev in imas mir.
Po ljubljani pa imamo, poleg stacionarnih, dnevno tudi 5-10 "nestacionarnih" radarjev, kateri so namesceni v avtomobilih in se premikajo na 1uro ali celo manj, tako da tudi ce je ze po radiu obvestilo kje se nahaja, ti dostikrat ne pomaga. Torej, po cem naj ne sodim? Teh radarjav imamo poln kur.ac.
Zanimivo mi je tudi to da se folk ful buni ce gre prehitro in ga potem tale stacionarni radar poslika ( ce se stacionarcu ne izognes, potem ti res ni pomoci ), ko jih pa policaj ustavi ko ga dobi na radar, ni pa tega nic po TVju, se ne zaziga policaja in njegovega radarja.....
Se strinjam da bi radarje mogli postavit na mesta kjer so sole, vrtci, kjer je veliko ljudi in tako dalje, ampak temu pac ni tako in nimas kej, pac ISKRA je ocitno vlozila veliko denarja v te radarje, in valda hoceje imet tudi kaj od tega. Ker pameten poslovnez oz. kera firma bi sla zapravt ne vem kaksne dnarje ker jim je pac dolgcas, se posebej sedaj, ko je denar velik problem. Noben/a ane? Ce bi radarje placala drzava/davkoplacevalci, potem pa bi bila taka postavitev res neumna in bi se folk lahko bunil.
Pa se ko lih omenjas cone 30km/h . Tam bi se sele folk bunil, k bi ble kazni se toliko vecje....
Lp
Honda Civic Sedan 1994 b20
Honda Accord Coupe 1985
Honda Accord Coupe 1985
Stari ne da se mi s teboj, res ne, bom se samo iskreno nasmejal temu čist tipičnemu večvrednemu ljubljanskemu vzdušjuDevil wrote: Imeli smo jih se celo ko MB verjetno sploh se vedu ni kaj je radar. ...Po ljubljani pa imamo, poleg stacionarnih, dnevno tudi 5-10 "nestacionarnih" radarjev, kateri so namesceni v avtomobilih in se premikajo na 1uro ali celo manj, tako da tudi ce je ze po radiu obvestilo kje se nahaja, ti dostikrat ne pomaga.
Pa mi ja do sedaj nismo vedeli kaj je radar in smo vozili vsepovprek kolk gre. A da obstajajo stacionarni in nestacionarni? Vsak dan zvem nekaj novega
Pa sam tolk da veš, občina (beri "Franca") je naredila "študijo", ki je verjetno stala ogromno, kje bodo ti radarji stali in najbolje "umirili" promet, seveda na davkoplačevalski račun, to ni Iskra postavljala kje se jim je zazdelo da bodo največ zaslužili. In še en podatek ki si ga več kot očitno spregledal ... radarje so postavili tudi v coni 30km/h
Ne da se mi glej, če teb odgovarjajo, men (in kot očitno še marsikomu) ne, zato bom podpiral kar se dogaja v upanju da se kaj spremeni. Ti si pa misli kaj hočeš, me gladko boli spolovilo
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
zakaj potem sploh odgovarjas ce se bos samo nasmejal? potem pa se odgovoris cisto izven kontektsa in sploh ne v zvezi kar sem jaz napisal.
Kaj me boli za vasega Kanglerja in kaj dela. Sami ste ga izvolil, in zdej vam spet ni vsec. Sploh ne vem kaj mi njega kle omenjas. Fora je o tem da se kregate ker vam ni vsec ker imate radarje. Ce jih je postavil Kangler ali pa Bush je pa cisto vseeno. Vozis po omejitvah in je. Najbolj da gremo zdej tut semaforje zazgat ker ne mores kar vozit kakor ti pase....
in ja..ocitno ste vozili vsepovprek kakor se vam je ljubilo, ce ste imeli v "2eh tednih 15000" prekrskov. Ce ti je to normalno pol pa ok. In ja. Ocitno se je in se bo promet umiril, ce pravis da je folk sedaj veliko bolj previden in tako dalje.
Po celi Angliji imajo v vsaki vasici radarje takoj ko je tabla z oznako za vas/mesto. Sedaj ko se je pa to naredilo v 2. najvecjem mestu v SLO je pa prec use narobe ker ne morete poceti kar se vam zljubi.
Sorry ce ne razumem tega, in ce ne razumem da so zakoni, omejitve in tako dalje zato da se jih uposteva. Najboljs je krsit zakon, potem se pa se bunit. Zgleda sem jaz cuden.
In ne rabis biti napadalen. Jaz sem ti lepo in konkretno napisal kaj si mislim. Ce ti mislis drugace lahko poves in to tudi argumentiras, ne rabis pa biti posmehovalen, nesramen ali zanicljiv....
Lp
Kaj me boli za vasega Kanglerja in kaj dela. Sami ste ga izvolil, in zdej vam spet ni vsec. Sploh ne vem kaj mi njega kle omenjas. Fora je o tem da se kregate ker vam ni vsec ker imate radarje. Ce jih je postavil Kangler ali pa Bush je pa cisto vseeno. Vozis po omejitvah in je. Najbolj da gremo zdej tut semaforje zazgat ker ne mores kar vozit kakor ti pase....
in ja..ocitno ste vozili vsepovprek kakor se vam je ljubilo, ce ste imeli v "2eh tednih 15000" prekrskov. Ce ti je to normalno pol pa ok. In ja. Ocitno se je in se bo promet umiril, ce pravis da je folk sedaj veliko bolj previden in tako dalje.
Po celi Angliji imajo v vsaki vasici radarje takoj ko je tabla z oznako za vas/mesto. Sedaj ko se je pa to naredilo v 2. najvecjem mestu v SLO je pa prec use narobe ker ne morete poceti kar se vam zljubi.
Sorry ce ne razumem tega, in ce ne razumem da so zakoni, omejitve in tako dalje zato da se jih uposteva. Najboljs je krsit zakon, potem se pa se bunit. Zgleda sem jaz cuden.
In ne rabis biti napadalen. Jaz sem ti lepo in konkretno napisal kaj si mislim. Ce ti mislis drugace lahko poves in to tudi argumentiras, ne rabis pa biti posmehovalen, nesramen ali zanicljiv....
Lp
Honda Accord Coupe 1985
Honda Accord Coupe 1985
med temi prekrskarji je vecina ki vozi od 5-10 km vec..
se to tep zdi normalno, da za 5km vec placas 80€?
men se ne zdi. bistvo teh radarjev je filanje zepov. kakor kol ubrnes, ce ze varnost pol bi blo to tam kjer je ze blo miljauznkrat omenjeno!!
mislim da nas ne moti tuk dejstvo, da so pac dal radarje, ampak na katera mesta so jih postavl to je bistvo. v celju kar jih imamo so postavljeni (vecina) na mestih kjer so sole, internati, bolnisnice oz. kraji kjer se zadrzujejo ljudje, in je veliko prehodov.
lp
se to tep zdi normalno, da za 5km vec placas 80€?
men se ne zdi. bistvo teh radarjev je filanje zepov. kakor kol ubrnes, ce ze varnost pol bi blo to tam kjer je ze blo miljauznkrat omenjeno!!
mislim da nas ne moti tuk dejstvo, da so pac dal radarje, ampak na katera mesta so jih postavl to je bistvo. v celju kar jih imamo so postavljeni (vecina) na mestih kjer so sole, internati, bolnisnice oz. kraji kjer se zadrzujejo ljudje, in je veliko prehodov.
lp
....get ready, get set, let's roll....Red, yellow, hit green, then go, breathe in slow....
Prelude 2.0i/ex
Civic FN2/ex
Civic FK2...
Prelude 2.0i/ex
Civic FN2/ex
Civic FK2...
pri prekoracitvi za 5km/h ne bos dobil kazni...
Pri izmerjenem rezultatu se pri stacionarnem merjenju hitrosti upoštevata naslednji
varnostni razliki:
– 5 km/h pri merilnem rezultatu do vkljucno 100 km/h;
– 7 km/h pri merilnem rezultatu nad 100 km/h
Kar se tice 80€ za 0-10km/h ( realnih 6-15km/h ) pa je tako povsod, in tukaj nimas kej.
Ceprav mislim da je sedaj tudi nov zakon ki te za prekoracitev 0-5km/h ( realnih ( 6-10km/h ) kaznuje z globo 40€. Ce je to res, potem je kazen 80€ samo za prekoracitev 5-10km/h ( realnih 10-15km/h ).
Drugace pa vsi vemo da so kazni pri nas zelo velike in seveda PREvisoke. Ampak tako pac je, in tako si drzava na nasih napakah/prekrskih polne blagajno.Tako je povsod in ne samo v MB. Lahko pa **** Kanglerja in Iskro, in vsi vozite po omejitvah, pa si bodo tako naredili samo minus. Problem resen za vse.
Lp
Pri izmerjenem rezultatu se pri stacionarnem merjenju hitrosti upoštevata naslednji
varnostni razliki:
– 5 km/h pri merilnem rezultatu do vkljucno 100 km/h;
– 7 km/h pri merilnem rezultatu nad 100 km/h
Kar se tice 80€ za 0-10km/h ( realnih 6-15km/h ) pa je tako povsod, in tukaj nimas kej.
Ceprav mislim da je sedaj tudi nov zakon ki te za prekoracitev 0-5km/h ( realnih ( 6-10km/h ) kaznuje z globo 40€. Ce je to res, potem je kazen 80€ samo za prekoracitev 5-10km/h ( realnih 10-15km/h ).
Drugace pa vsi vemo da so kazni pri nas zelo velike in seveda PREvisoke. Ampak tako pac je, in tako si drzava na nasih napakah/prekrskih polne blagajno.Tako je povsod in ne samo v MB. Lahko pa **** Kanglerja in Iskro, in vsi vozite po omejitvah, pa si bodo tako naredili samo minus. Problem resen za vse.
Lp
Honda Accord Coupe 1985
Honda Accord Coupe 1985
Information
Moderators