Uporabnik
Re: VLAGA V PROSTORU
SilverCRX 98` wrote:susilce bi ti lahko jaz zrihtal, imamo dva na firmi za susit estrihe, vlago ti bo defenitivno potegnal ven, ampak problem nastane ker so te naprve glasne, in ce upostevamo najmlajsega clana druzine ne bo glih prijazno..:|

lp
Če je glasno, pol ziher ne pride v poštev. Tamali ma komaj 6 mesecev :) hvala vseen.
Honda accord ictdi, 07
Toyota RAV4 2,2 D-4D 4WD exe, 07
Nissan 370Z Limited edition 2013
Uporabnik
rosho wrote:to si u sezani kupu?
zdej cez zimo tego neboš rešu (besede fotra je gradbenik :mrgreen: )
poleti ko je vročina da naredi u hiši prepih da more fanj vlečt zrak :)
drgač pa je reku da zaradi tega pride ker stavjo izolacijo na bloke u zimskih dneh in zidi pod izolacijo se nebojo posušili :slaba:
V Sežani ja. Bloki od Lesnine. Firma je šla že v stečaj tk da niti garancije ne morem uveljavljat :) Izolacija tukaj je tk slaba, da slišim zgornjega soseda kk britvico ob kozarc trka ko se brije :) Da ne govorim kk težko je segret stanovanje na recimo 24 stopinj in vzdrževat to temperaturo. Poleti imam v stanovanju 30 stopinj, zato je bil obvezen nakup klime :)

Sam je pa smešno, da sosed ki stanuje na isti strani, vendar eno stanovanje stran, pa nima teh problemov z vlago. Zgleda da bodo res okna kriva.
Honda accord ictdi, 07
Uporabnik
Ker imaš pa že montirano klimo, ima pa mogoče tudi funkcijo "razvlaževanja" :?: Če jo ima, potem veš, kaj ti je storiti...
Drugače pa klima med delovanjem (hlajenjem) tudi suši zrak...
Ko ni preveč hladno, gretje zrihtaj na maximum in vklopi klimo, ki bo sušila vlago... 8)

LP
FORD FOCUS RS
CBR 1000 RRA FIRE BLADE
VW GOLF V GTI
SEAT LEON TOP SPORT
ModeratoR
problem je tudi v teh PVC oknih, ker tako dobro dihtajo da nastaja vlaga. Starejsa lesena okna niso imela teh problemov.

Problem bos resil tako da zjutraj preden gres na siht odpri okn za 5-10 minut na stezaj, prav tako to naredi zvecer ko prides iz sihta.....
to da imas okna odprata na kip cez cel dan je samo slabse.....ne samo zato ker ohladis kompletni prostor, ampak tudi zato ker vlaga priahaja cez cel dan od zunaj not.

Lp
Honda Civic Sedan 1994 b20
Honda Accord Coupe 1985
ModeratoR
Tako so nam tud v prejšnjem stanovanju rekli, okno na stežaj odpret na pa na kip. Se pa strinjam z Luiggi-jem, če imaš klimo, zakaj ne sušiš z njo? Poleg tega seveda da je treba fejst luftat, žal, tamalega bo treba dat v drug prostor.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
Klima ima možnost sušenja le pri hlajenju. Bi moral res centralno uklopit in zalaufat hlajenje in sušenje pri klimi. Tega se pa niti spomnal nisem. Bom probal vse kar ste napisali. Nekaj že mora delovati. Tukaj sem že tretje leto in sem ta problem šele to zimo opazil. So mi pa že pri vselitvi povedali, da mora v kopalnici ventilator stalno laufat, ker se mi bodo drgač od vlage vrata napihnala. Torej so gradbinci že takrat vedeli da bo mogoče nastopil ta problem :)
Honda accord ictdi, 07
Uporabnik
Prilagam še eno slikco. Tako je na vseh oknih. Zvečer ko več grejem, je to še bolj vidno.

Image
Honda accord ictdi, 07
ModeratoR
tref wrote:Prilagam še eno slikco. Tako je na vseh oknih. Zvečer ko več grejem, je to še bolj vidno.

[ http://s8.mojalbum.com/11987078_11988455_19293986/kr-neki/19293986.jpg ]
to je tocno zaradi tega kar sm ti jaz rekel. Naredi tako kot sem rekel in bi moralo biti vredu.

Lp
Honda Civic Sedan 1994 b20
Honda Accord Coupe 1985
Uporabnik
Bom probal z zračenjem. Verjetno se pa te vlage čisto ne bom rešil nikoli.
Honda accord ictdi, 07
Uporabnik
Re: Vlaga v prostoru
S klimo bi moral osušiti prostor. Eno je pa, da si kupiš silikagel in ga daš v posode po prostoru. Ko se nasiti z vodo ga segrejes na cca 150°C za kako urco in je spet nared. Problem je samo, ker so take lepe, majhne kroglice modre barve, da ti jih otrok ne poje...
[url=http://www.jdm.si/]JDM.si[/url]
ITR#05182
Uporabnik
Re: Vlaga v prostoru
tref: zagotovo se bo manj rosilo ce bos prostore redno prezraceval. Ce imas rolete jih spusti, tudi to malenkost pomaga.
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels