Uporabnik
Barvanje vlečne kljuke
Pozdravljeni,

imam eno vprašanje. Pred pol leta sem na avto montiral vlečno kljuko. In ker je izjemno kvalitetno pobarvana je po polovici leta izgledala tako:

Image

Image

Zato sem jo danes snel in v celoti zbrusil. Zanima me s kom bi jo lahko prebarval da bo barva bolj obstojna kot do sedaj. Res je da sedaj kljuka ni videla temeljne barve. Nekje sem zasledil da obstaja neko prašno barvanje ...

Zanima me kaj mi priporočate in kdo bi mi to lahko naredil :)

Hvala

LP
Uporabnik
Re: Barvanje vlečne kljuke
Pomojem da bi ti to Rok znal dobr zrihtat. Zbrust oz speskat do zdravga pleha pa potem prašno pobarvat. Mislm da gre tko, čene nj me pa Rok poprav :D
Forum lastnikov in ljubiteljev vozil Type-R - http://www.Type-R.si
Uporabnik
jaz bi jo nazaj pelal tja, kjer si jo kupil, pa naj jo oni porihtajo :)
saj imaš verjetno kako garancijo ne?
STREET LEGAL HONDA TEAM
Uporabnik
Seveda imam garancijo, in o tem sem tudi sam premišljeval. Ampak ko malce preračunam koliko časa bi zapravil, da bi mi nekdo spet površno pobarval in bi bil čez pol leta na istem me kar mine. Bom kontaktiral Roka, da vidmo kaj se da narediti.

Vem pa da pri tem mojstru ne kupim nič več.
Uporabnik
Mene pa zanima koliko se to kljuko opazi na avtu?
Jaz razmišljam da bi jo dal gor,amapak še izbiram med takimi,ki so najmanj opazne.
Koliko je pribljižna cena?
"Mislite sami in ne hodite za drugimi po njihovih stopinjah." - Soichiro Honda
Uporabnik
Opazi se jo kar precej, sploh je grdo postavljena tista konzola za priklop luci. Original ima baje tako narejeno, da ko kljuke ne rabis se ta konzola lepo skrije nekako za odbijac. Sam še malo razmišljam da bi v odbijac naredil majhno zarezo in pritrdil celotno konstrukcijo kljuke malo višje da bi bila potem manj opazna. Cena pa mislim da je bila okrog 250€. Res pa je da je bila kljuka sedaj toliko bolj opazna ker je bila prekrita oziroma "zaščitena" z rjo :)
Uporabnik
aha,se bolj opazi vtičnico kot cev za kljuko. :? Če ne bi tako grdo zgledalo, sploh ne bi razmišlal, bi montiral takoj.
Kolikor sem gledal,se malo razlikujejo glede na proizvajalca. Cena pa tudi ni tako grozna.
Hvala za info.
Uporabnik
Poglej pri tem proizvajalcu http://www.sesko.si/ za toyoto vem da montira identične kljuke kot so original, slišal sem celo da jih na toyoti kupujejo prek njega (proizvajalec naj bi bila nemška firma Brink). So pa narejene tako da rabiš orodje da jo montiraš gor vendar jo je bistveno manj opazit. Poglej na sliko mislim da imajo nekakšen princip kljuke prikazan tudi na strani.

LP
Uporabnik
Ravno tega šeškota sem že opazil. Na nekaterih avtih so zelo neopazno naredili.
Major Painintheass
Ta zmazek jim nazaj neseš in majo da poštimajo...

Čene: peskanje in prašno barvanje ali peskanje, kataforeza in prašno barvanje...
Servis in prodaja električnega in bencinskega orodja: www.masinca.si
Uporabnik
To se ti je zgodilo z novo kljuko v polovici leta? Tako sranje nujno reklamirat! Moja kljuka po 10ih letih ni v tako slabem stanju.
Uporabnik
Hja tudi jaz sem pred leti kupil vlečno kluko pri Hernecu in če nima že narejene jo naredi na avtu in nima časa dat plastificirat al nek podoben nanos da zdrži dalj časa,tko da je meni takrat rekel da lahko pridem pozneje da jo snameva dol in nanovo zrihta ! Tko da ni panike dej ga poklič pa je :wink:
Sem Hondist po duši !
Uporabnik
Relamiraj ce se bo dalo, cene pa speskat pa dat v karaforezo kot je rekel rok to te ne bo nevem kako udarilo po zepu.
malo tu malo tam
Uporabnik
Ker sem imel ravno pot mimo sem se odločil, da jim kljuko kar vrnem. Sedaj jo bodo speskali in nato še enkrat pobarvali z neko drugo barvo. Rja naj bi jo pa po njihovih besedah napadla ker so kljuko najprej pocinkali in nato z brusnim papirje zbrusili in potem še barvali in ker se barva ni dobro prijela je začela kljuko napadati rja. In hoteli so me prepričati da je zato kljuka srebrne barve ne pa črne, čeprav srebrne barve nisem nikjer zasledil :)

Naj bi pa sedaj zamenjali postopek barvanja...

Bomo videli kako bo ko jo dobim nazaj! :)

Vseeno hvala za vse predloge!
Uporabnik
Hoden wrote:Ker sem imel ravno pot mimo sem se odločil, da jim kljuko kar vrnem. Sedaj jo bodo speskali in nato še enkrat pobarvali z neko drugo barvo. Rja naj bi jo pa po njihovih besedah napadla ker so kljuko najprej pocinkali in nato z brusnim papirje zbrusili in potem še barvali in ker se barva ni dobro prijela je začela kljuko napadati rja. In hoteli so me prepričati da je zato kljuka srebrne barve ne pa črne, čeprav srebrne barve nisem nikjer zasledil :)

Naj bi pa sedaj zamenjali postopek barvanje...

Bomo videli kako bo ko jo dobim nazaj! :)

Vseeno hvala za vse predloge!
Kot sem ti reku :wink:
Sem Hondist po duši !
Uporabnik
Mene pa zanima kje bi lahko kupil dobro vlečno kljuko, predvsem pa me zanima kakšne imate vi izkušnje s posameznim proizvajalcem oz. prodajalcem. Jaz se trenutno najbolj nagibam k nakupu pri ponudniku kml-kogovsek.si. Ima kdo izkušnje z njimi?
Uporabnik
Jaz sem svojo kljuko naročil na http://www.kupci.com" onclick="window.open(this.href);return false; ,

zraven sem dobil še modul, zrihtali so mi vpis v homologacijski kartoček in montažo.
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels