Uporabnik
F1: BAR Honda 007 ni na nivoju!
Sedaj je že jasno in tudi sami so priznali, da imajo probleme in sicer na področju aerodinamike in vzdržljivosti motorja. honda sicer pospešeno razvija nove dele za motor in prav tako BAR pripravlja prenovljeno aerodinamiko za avtomobil. Zaenkrat je slika pač takšna da zaostajajo za dobro sekundo za McLarnom in kako sekundo za Renaultom. Pravijo da imajo probleme z oprijemom, da je nadzor avtomobila sicer vredu, imajo pa še problem da Honda ne vzdrži 1300km. Motor je sicer omejen z vrtljaji ampak dokler ne zdrži teh tudi višjih ne bo.

Upajmo da bodo v tem mescu rešili motor in vsaj izboljšali aerdinamiko, kajti sicer se obeta mala katastrofa.
LP
Uporabnik
Jaz se vedno ne verjamem tem testiranjem, pocakajmo na prvo dirko pa bomo videli.
Uporabnik
ja sej je neki bluzenja samo to so pri BARu rekli - Sato je to reku in Fry tako da neki bo že na tem.
LP
Uporabnik
Vsaj da posteno povejo. Ne kot predxxlani :x
Uporabnik
Ko bi bilo vse skupaj le samo krinka.
Racer
Uporabnik
To se kar precej namiguje - namreč da naj bi BAR vseeno malo blefiral.
Ker baje imajo sicer precej konstantne kroge in na dolge vožnje kar vredu čase. Kolko ma kdo bencina, teže,.... tega ne moreš vedet, je pa trenutno stanje na pogled zaskrbljujoče. Aerodinamiko bodo skoraj gotovo poštimali vsaj toliko da ne bo problematična če že ne vrhunska, me pa skrbi kako bo z vzdržljivostjo motorja. Sicer pa so naredili že 144 krogov brez okvare. To sta ravno 2 dirki in 2x2 kvalifikacije približno, morali bi jih naredit tam ene 160-170 dejansko za bit sigurni in to ponovit vsaj trikrat. Sicer pa ima Hondin motor zaenkrat še omejene vrtljaje.
LP
Uporabnik
darkok wrote:Jaz se vedno ne verjamem tem testiranjem, pocakajmo na prvo dirko pa bomo videli.
Tud jst ne verjamem testnim rezultatom. Sedaj so bili v Jerezu zelo skupaj Ferrari,BAR in BMW. Sem pa tudi sam bral, da imajo probleme z 007, samo ne vem kako velike. Ali gre to za probleme do perfekcionizma ali gre za kakšne drastične :roll: :?: Upam le, da nas ne bodo razočarali :?
[i][size=150][color=red][b]EX - P R E L U D E [/b][/color][/size][/i]

No more viličar from 04.06.2006
Uporabnik
Juhuhuuuu...
no pa ni vse tako črno kot je zgledalo :) - čas je kar vredu

http://www.f1racing.net/en/news.php?newsID=76717
LP
Uporabnik
Za mene rezultati testiranj niso merodajni. Štejejo samo točke. Avti postajajo vedno hitrejši. Tako, da če kdo podre rekord vseh prog na testiranjih še ne pomeni, da bo v ospredju skozi sezono.
Uporabnik
Ja z gumami, ki morajo zdržat celo dirko pa fejst okleščeno aerodinamiko in motorjem za 170 krogov.... te zahteve so precej hujše kot lanske, sicer pa lani se je lani govorilo kako BAR blefira,.... no dejstvo je da je bil 2. avtomobil.
LP
Guest
Pa nov menjalnik so jim tud odobrili.
Uporabnik
da ne bom nove teme odpiral. Skozi se nabija da mora Honda še odpeljat 1300 km brez okvare. MEne pa zanima slednje (sem vprašal na angleškem forumu pa mi noben ne odgovori) :

Ena dirka ima tolko krogov da izpolni ali pa glih preseže 300km. Recimo, da ima dirka 305 km (razlike so za kilometer ali dva) torej imata 2 dirki 610 km.

Po novih pravilih ostajata 2 kroga za qualifikacije in če je vsak dolg nekje 5 km za dve dirki znese to 20 km (ajd nabijmo še kak kilometer, recimo da je daljša proga) torej 25km za 2x dvojne kvalifikacije. Na testiranjih pa naredi 6 krogov, z vhodi in izhodi recimo 10 torej je za dve dirki maksimalno še 100 km.

torej :
610 dirki
25 kvalifikaciji
100 treningi

skupaj 735km, pa jih ni tolko. Od kje zdej njim 1300??
LP
Uporabnik
Zanimivo vprasanje, na formula1.com pravijo da mora motor zdrzati celo 1500km. Copy/paste iz pravilnika FIA: "Each driver may use no more than one engine for two consecutive Events. Should it become necessary for a driver to use another engine he will drop ten places on the starting grid at that Event and may not use another engine until the end of the next Event. Any driver who failed to finish the race at the first of the two Events may start the second with a different engine without incurring a penalty."

Koliko je pa po novem tistih dodatnih treningov (v petek), morda zato nanese toliko km ?
Uporabnik
kaj pa vsi warm up-i in treningi še zravn
160 ;)
Uporabnik
Ok vem kje sem se vštel - pozabil sem warm-up in formation lap, tako da tam pride še 22km, 10km lahko še dodamo na dirko ker dve skupaj (prvi dve) naneseta 618km. Nadaljne pri kvalifikacijah so dejansko za en krog potrebni 3je torej imajo kvalifikacije okrog 66km. Perkova testiranja pa naj bi imela tudi več krogov ampak dvomim da bo kdo delal 50 krogov z avtomobilom kvečjemu nekje 40 (kar znese dobrih 12 - krat 1. krog).

Ampak to pa je res že 1200km, tako da za ziher bo 1300 kar točno. :shock:
LP
Uporabnik
Uporabnik
To še ni edina stvar neki probajo tudi pri gumah, recimo ali menjava leve z desno gumo šteje kot menjava - vemo da proga , ki ima krog v desno bolj obremenjuje levi par koles, itd.

Pa še se bo kaj našlo, lahko samo čakamo kako bodo FIA-o "nategovali". Samo česar članek ne omenja je, da so v tem najboljši glih pri Ferrariju, njim ponavadi na koncu uspe še prepričat da je to povsem pravilno. :P
LP
Uporabnik
Zanimivo bi bilo vedeti pod kakšnimi pogoji naj bi motor vzdržal 1300 kilometrov. Saj vsi vemo, da so pogoji kot so temperatura, vlažnost, obremenitev motorjev,.. iz dike v dirko drugačni.
Uporabnik
Evo naslednji vikend se začne kako napovedujete razmerje moči v OZu:

Po treningih (kolikor se nanje lahko zanesemo) bi rekel:

- Renault
- McLaren Mercedes
- Ferrari
- BAR Honda
- BMW Williams
- Toyota

S tem da so BAR in Williams in Ferrari nekje skupaj (lahko da tudi Toyota) in Renault in McLaren za odtenek boljše. Sredi sezone se lahko zgodi, da bomo gledali boj 6-ih ekim, seveda pa se lahko vse skupaj obrne tudi v dominanco enega.
LP
Uporabnik
Se mi zdi, da letošnjo zimo spet precej taktizirajo (tudi BAR) tako da tem rezultatom ne verjamem kaj dosti!Mislim, da se bo šele po 3.ali 4. dirki bolje videlo kako in kaj.
L.P.

EK4, NH-538, 96'
DRIVEN TO PERFECTION
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels