Moderator: Blue Angels
Aly je napisal/-a:Čakaj, a prav razumem? Ti imaš na preko tono in pol težkem Accordu karavanu z 2.2 idtec motorjem, po vrh vsega še 180km TypeS-u porabo 6,2 in si prepričan da bi lahko bilo manj?![]()
![]()
Wtf?
Pa tud če bi bila pod 6, a si ti kdaj zračunaš koliko je to razlike na 100km teh 3dcl? zdaj je to 0.3€
Reči da si nisi kupil ATS zato da boš sedaj gledal če ti bo za 30 centov manj požrl na 100km ali ne
To ne bo prihranek ki ga boš opazil v denarnici, to bo samo še ena gostilniška priča kolk komu žere ob 4 pivu.
Drejc112 je napisal/-a:Lp
Ker sem prepričan da je moja poraba višja kot bi lahko bila me zanima kolk pa vam kaj porabi?
Da povem moj scenari , avto je vsaki dan šel relacijo nekje 40km v eno smer in 40 nazaj, polni tank je porabil 6,2 povprečno, 850km z 62l , malo laže ( 0,3 L ) . Ali je to to ? Mislm da bi z lahkoto pod 6l moglo iti pri 90kmh do 100kmh vožnje po relativno ravni cesti, 6 prestava .
eljuero je napisal/-a:Na AC se ti ravno ne prilimajo na rit na desnem pasu. Je pa tudi prepočasna vožnja oviranje prometa, četudi ni še prekršek, in potencialni razlog za nesreče. Osebno vedno vzamem v obzir razmere na cesti in ne jajcem takrat, ko bi oviral promet in ogrožal prometno varnost. Glede na to, da dejansko profitiraš samo nekaj sekund/minut pri pretiravanju s težko nogo, pa mi včasih prav paše ležerna vožnja, ko ne rabiš poleg vsega paziti še na plave jastrebe.
Hybrid je napisal/-a:Kar se avtocest tiče upoštevaj, da omenjen upor, ki narašča s kvadratom hitrosti v praksi pomeni, da boš ob cca 20% počasnejši vožnji prihranil 40% goriva...
Drejc112 je napisal/-a:Lp
Ker sem prepričan da je moja poraba višja kot bi lahko bila me zanima kolk pa vam kaj porabi?
Da povem moj scenari , avto je vsaki dan šel relacijo nekje 40km v eno smer in 40 nazaj, polni tank je porabil 6,2 povprečno, 850km z 62l , malo laže ( 0,3 L ) . Ali je to to ? Mislm da bi z lahkoto pod 6l moglo iti pri 90kmh do 100kmh vožnje po relativno ravni cesti, 6 prestava .
Drejc112 je napisal/-a:https://www.honestjohn.co.uk/realmpg/honda/accord-tourer-2008/22-i-dtec-180
Hvala za odgovore, vidm da je res bol mal telih typeS idtec pri nas, nisem zasledil da bi kdo podal svoj podatek od dotičnega avta. Res pa je da se da malo primerjati z 150km motorjem, glede sedme in osme generacije pa je malo preveLika razlika da bi realno primerjali.
Temo sem načel samo zato ker me je zanimalo kakšno imate vi porabo in če je to to kar imam jaz. Namen ni bil da hočem šparat in avto na 1.5k rpm furat samo da bom mel pod 6l , nima smisla, realna poraba po compu na nekje 8k km je 7,5, je dosti mestne notri v teh nekaj tisoč km, ampak vse skupa je OK.
Ker sem tudi sam zagovornik da avto trpi pri nizkih obratih, vztrajnik kmalu napol razpade , dpf se zabije itd.
Pa upam da ni zemer , res sem se agresivno odzval , me je kar presentil prvi odziv ki sem ga dobil, se opravičujem in vas vse pozdravljam in hvala za ta forum
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov