facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Nova honda crv

Splošne informacije, mnenja, izkušnje in podobno na temo Honda.

Moderator: Blue Angels

Re: Nova honda crv

OdgovorNapisal/-a eljuero » 18 mar 2019 18:58

vsak lahki prdec te šišne na semaforju, tako da pospešek 10, 9 ali 8 nima veze. za prestiž v tem segmentu pa se mora plačati malo več. pa tudi sicer, kje se boš naganjal danes v kolonah. ok, če si prvi na semaforju, si lahko daš malo duška in se rajcaš kakšno makino imaš ... potem pa stojiš na naslednjem semaforju. kjer si spet prvi :) škoda denarja, ki gre v luft.
Uporabniški avatar
eljuero
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Hybrid » 18 mar 2019 21:22

Kar neverjetno se zdi, da crv-h pospešuje skoraj tako hitro kot civic. Verjetno pri civicu traja, da pride do 180 konjev šele pri določenih obratih, enkrat ali dvakrat moraš šaltat, ne vem do kam gre druga brzina. Elektrika daje pa vse takoj in zvezno pičiš do sto. Če imaš še dosti baterije :D
Zanimivo.
Uporabniški avatar
Hybrid
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Akul » 02 apr 2019 18:44

Da pristavim še svoj lonček. Imam CIVIC-a sport 10.generacije. Danes sem imel možnost voziti CRV hybrida in sem nad udobjem navdušen. Sem pa zelo razočaran na motorjem, predvsem pa porabo. Avto pije krepko čez 8litrov pa je kao hybrid. Prevozil sem natanko 415km ( Vojnik, Kranjska Gora, Škofja Loka, Medvode, Šmarješke Toplice in nazaj v Vojnik). Imel sem vse, regionalno cesto, avtocesto, vzpone in spuste. Gorivo sem nalival 2x, skupaj 50litrov :x
Ostalo je za pičlih 170km goriva ( po računalniku) v posodi za gorivo, ko sem vozilo vrnil. Se pravi s 50litri, bi lahko prevozil 585km, kar je 8,5litra. Računalnik je pa kazal porabo 7,8l. Se pravi da računalnik konkretno laže za 0,7l.

V glavnem, motor je za tako veliko vozilo prešvoh. Ta CRV bi moral imeti disel motor 2.2l s 150 ali 180KM, potem bi pa bila veselica.

Predno sem vozilo preizkusil, sem bil zelo zagret, ampak me je motor pustil ravnodušnega. Je pa vozilo primerno za voznike z bolj umirjeno nogo, ki uživajo v udobju, katera je v tem avtu na pretek. Sedeži so fascinantni ( napram CIVIC-u, kjer so katastrofa).

Tako, po vsej verjetnosti je CIVIC moja zadnja Honda, ker na Evropskem trgu ni pričakovati kaj boljšega od le te. Rahlo me že vleče na Volvo-ta, čeprav sem do sedaj vozil le Honde!
Uporabniški avatar
Akul
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a sportman333 » 02 apr 2019 21:52

Akul je napisal/-a:Da pristavim še svoj lonček. Imam CIVIC-a sport 10.generacije. Danes sem imel možnost voziti CRV hybrida in sem nad udobjem navdušen. Sem pa zelo razočaran na motorjem, predvsem pa porabo. Avto pije krepko čez 8litrov pa je kao hybrid. Prevozil sem natanko 415km ( Vojnik, Kranjska Gora, Škofja Loka, Medvode, Šmarješke Toplice in nazaj v Vojnik). Imel sem vse, regionalno cesto, avtocesto, vzpone in spuste. Gorivo sem nalival 2x, skupaj 50litrov :x
Ostalo je za pičlih 170km goriva ( po računalniku) v posodi za gorivo, ko sem vozilo vrnil. Se pravi s 50litri, bi lahko prevozil 585km, kar je 8,5litra. Računalnik je pa kazal porabo 7,8l. Se pravi da računalnik konkretno laže za 0,7l.

V glavnem, motor je za tako veliko vozilo prešvoh. Ta CRV bi moral imeti disel motor 2.2l s 150 ali 180KM, potem bi pa bila veselica.

Predno sem vozilo preizkusil, sem bil zelo zagret, ampak me je motor pustil ravnodušnega. Je pa vozilo primerno za voznike z bolj umirjeno nogo, ki uživajo v udobju, katera je v tem avtu na pretek. Sedeži so fascinantni ( napram CIVIC-u, kjer so katastrofa).

Tako, po vsej verjetnosti je CIVIC moja zadnja Honda, ker na Evropskem trgu ni pričakovati kaj boljšega od le te. Rahlo me že vleče na Volvo-ta, čeprav sem do sedaj vozil le Honde!

Super za konkretno povratno info...., hmmm kaj sem ze jaz pisal par postov nazaj.... :lol: , verjamem pa da drugace super wagen (upam da si ga bom lahko privoscil ko bom 60+in hodil po vnucke v vrtec/solo :zakon: )
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabniški avatar
sportman333
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a jamamoto » 02 apr 2019 21:53

Akul je napisal/-a:Da pristavim še svoj lonček. Imam CIVIC-a sport 10.generacije. Danes sem imel možnost voziti CRV hybrida in sem nad udobjem navdušen. Sem pa zelo razočaran na motorjem, predvsem pa porabo. Avto pije krepko čez 8litrov pa je kao hybrid. Prevozil sem natanko 415km ( Vojnik, Kranjska Gora, Škofja Loka, Medvode, Šmarješke Toplice in nazaj v Vojnik). Imel sem vse, regionalno cesto, avtocesto, vzpone in spuste. Gorivo sem nalival 2x, skupaj 50litrov :x

Kaj te moti pri sedežih. Bočni oprijem, dolžina sedala, naslon, blago?
Civic 1.5 T Sport Plus Platinum White 2020
Civic 1.8 Sport Milano Rot, 2007 Ex
Civic 1.6.ES 5 Door 2003 EX
VW Golf 2 1.3 Bencin 1989 EX

:rockon:
Uporabniški avatar
jamamoto
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Akul » 02 apr 2019 23:35

Kaj te moti pri sedežih. Bočni oprijem, dolžina sedala, naslon, blago?[/quote]

Pri CIVIC-u me motijo ceneni sedeži. So iz materiala podobnega kot SOFRSHEEL ( ne vem kako se prav napiše. So kot oblačila windstoper). Poleti so tako vroči, da imam občutek da imam prižgano gretje sedežev.
Uporabniški avatar
Akul
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Hybrid » 03 apr 2019 12:20

Hibride se kupuje Toyotine.
Ko praviš motor prešibek, a misliš na pospeševanje ali potovalno hitrost na AC ali vse?
Glede porabe je pri hibridu potrebno tudi malo paziti kako voziš. Ne mara, da non stop držiš nogo na gazu, ampak hitro pospešiš in potem voziš enakomerno.... če hočeš malo porabit seveda.
Vprašanje je koliko porabijo ostali hondini SUV-ji, če ta porabi 8. Prejšnjega CRV dizel sem jaz vozil in sem poskušal doseč čim manjšo porabo pa ne vem če sem pod 7 spravil. Pa sem vozil 120 po AC ali manj. Če ne bi pazil bi bilo hitro nad 8. Je pa tudi res, da ne vem kako vozit dizla varčno. Menda moraš šaltat kot norec, da imaš že pri 60 kmh v 5 ali šesti.
Uporabniški avatar
Hybrid
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Akul » 03 apr 2019 12:36

Hybrid je napisal/-a:Hibride se kupuje Toyotine.
Ko praviš motor prešibek, a misliš na pospeševanje ali potovalno hitrost na AC ali vse?
Glede porabe je pri hibridu potrebno tudi malo paziti kako voziš. Ne mara, da non stop držiš nogo na gazu, ampak hitro pospešiš in potem voziš enakomerno.... če hočeš malo porabit seveda.
Vprašanje je koliko porabijo ostali hondini SUV-ji, če ta porabi 8. Prejšnjega CRV dizel sem jaz vozil in sem poskušal doseč čim manjšo porabo pa ne vem če sem pod 7 spravil. Pa sem vozil 120 po AC ali manj. Če ne bi pazil bi bilo hitro nad 8. Je pa tudi res, da ne vem kako vozit dizla varčno. Menda moraš šaltat kot norec, da imaš že pri 60 kmh v 5 ali šesti.

Mene moti glasnost motorja, če se peljem po avtocesti 130-140 in avtomatski menjalnik prestavi pri vožnji v klanec v nižjo prestavo. Vozil sem na tempomat. Pospeševanje je dolgotrajno in če želiš hitro doseči 130-140 na uro, je potrebno gas zabiti do konca ( tisti ki ne ve, ima gas dve stopnji). Motor se dere ko *******. Ko bi vsaj kabina bila zvočno izolirana, pa je še to zanič.

Imel sem ACCORDA z 2.2 motorjem 150KM. Poezija, poraba 5,8 do 6,5litra. Rekord sem naredil z enim rezervarjem 1170km. Ta motor bi v CRV-ju imel porabo cca. 7-8litrov z mojo vožnjo.

Ta CRV ( katerikoli, bencin ali hybrid) je za ljudi, ki prevozijo cca. 15k na leto, jaz pa jih delam preko 40k.
Uporabniški avatar
Akul
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Hybrid » 03 apr 2019 13:31

Dolgo časa je že jasno, da hibrid za avtocesto ni, sploh hondin. Mogoče kak lexus z veliko mašino. Pri 130 elektrika nima kaj pomagat, če ni ogromne baterije. Noben bencinar pri 130-140 ne bo varčen kaj šele SUV. Za to rabiš dizl.
Uporabniški avatar
Hybrid
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a M.P. » 04 apr 2019 07:36

Akul je napisal/-a:Mene moti glasnost motorja, če se peljem po avtocesti 130-140 in avtomatski menjalnik prestavi pri vožnji v klanec v nižjo prestavo. Vozil sem na tempomat. Pospeševanje je dolgotrajno in če želiš hitro doseči 130-140 na uro, je potrebno gas zabiti do konca ( tisti ki ne ve, ima gas dve stopnji). Motor se dere ko *******. Ko bi vsaj kabina bila zvočno izolirana, pa je še to zanič.

Kateri CRV hybrid si to vozil. Kolikor vem, novi CRV hybrid nima menjalnika. Ali si morda vozil CRV z automatskim menjalnikom, ki pa ni hybrid.
Uporabniški avatar
M.P.
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Tom55 » 04 apr 2019 13:19

Akul je napisal/-a:Mene moti glasnost motorja, če se peljem po avtocesti 130-140 in avtomatski menjalnik prestavi pri vožnji v klanec v nižjo prestavo. Vozil sem na tempomat. Pospeševanje je dolgotrajno in če želiš hitro doseči 130-140 na uro, je potrebno gas zabiti do konca ( tisti ki ne ve, ima gas dve stopnji). Motor se dere ko *******. Ko bi vsaj kabina bila zvočno izolirana, pa je še to zanič.

Po AC ga še sicer nisem peljal, samo kratek test po navadni cesti, ampak ob konkretnem pospeševanju je vse skupaj res preglasno. Podobno je kot pri CRV-ju z 1,5 bencinarjem - po AC, do 110km/h znosno, naprej pa... Pa so napisali, da je izboljšana izolativnost kabine napram predhodniku.

Nima menjalnika, deluje pa kot da bi ga imel, ker bencinski motor deluje na vsaj 3 različnih obratih, ko žene generator. Ko se pelješ enakomerno in baterija nima dovolj energije, je na najnižjih - ni moteče. Ko pospešuješ, dvigne in je glasen. Ko pa pritisneš do konca, ker hočeš, da se premakne, tedaj pa gredo obrati v max. Vse skupaj se občuti kot bi imel avtomatika, ker avtomatik tudi prestavi navzdol ob pospeševanju in posledično se dvignejo obrati, samo tam prestavi spet gor in obrati padejo, tu pa se dere dokler ne doseže željene hitrosti.

Motor bi morali izolirati in bi vse skupaj omilili ter dvignili komfort. Isto velja za 1,5 bencinarja. Sicer pri hybridu tako ne bo nihče pritisnil stopalke za pospeševanje več kot do tretjine, ker bo varčeval :D
Accord Sport 2.2 iCTDI '06
Uporabniški avatar
Tom55
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Hybrid » 04 apr 2019 15:13

Varčevanje pri hibridu gre ravno obratno. Čim krajše mora biti pospeševanje, da se varčuje :D
Uporabniški avatar
Hybrid
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a sportman333 » 04 apr 2019 20:55

:lol: , cakamo na novo izvedbo/verzijo :shock: ,ce bo sploh se dobavljiva tam enkrat po 2020 :D v eu, ker ocitno tale verzija ni ravno presezek (mislim da je verzija 2.2.ctdi motor z 140/150km se vedno top za crv...cetudi ze stara 2 generaciji nazaj :wink: )
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabniški avatar
sportman333
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 05 apr 2019 14:35

Hybrid je napisal/-a:Varčevanje pri hibridu gre ravno obratno. Čim krajše mora biti pospeševanje, da se varčuje :D

Problem je, ker to ni hibrid tiste sorte, kjer baterija pomaga bencinarju, ampak je tu samo elektro motor. In pri max. pospeševanju rabi energijo, da jo dobi pa mora bencinar takoj delat na polno. (a ta avto potem sploh ima baterije?)

Pri toyota-hibridih pospešujeta oba motorja, tu pa je pospeševanje pač tako, kot ga je zmožen dati elektromotor. In če je ta prešvoh--- :tiho:
Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Sport Plus 2018 (White Orchid Pearl)
Uporabniški avatar
Protoncek
Uporabnik

Kraj: Okolica LJ

OdgovorNapisal/-a M.P. » 06 apr 2019 06:46

Vikend z novo Hondo Crv

Za mano je prvi popoldan z novim hibridom. Vozil sem po Ljubljani in v mestni vožnji je avto tih, voziš v glavnem na elektriko. Zanimivo je opazovati zaslon, kjer stalno prikazuje način pogona, polnjenja itd. Avto je tehnična poslastica, pogoni se izmenjujejo samodejno, modre linije označujejo porabo, zelene polnjenje. Voznik samo izbere, kako želi voziti: ekonomično, samo na elektriko ali športno in daš gas.

Slika

Slike so vzete iz Youtuba, ker ne morem sam slikati zaslona med vožnjo.

Pogon samo na elektriko par kilometrov:

Slika

Ko zmanjka elektrike, se vklopi bencinski motor in pogon je še vedno na elektriko, vendar takrat motor proizvaja elektriko prek generatorja:

Slika

Pri večjih hitrostih pa je bencinski motor speljan direktno na kolesa:

Slika

Pred sabo imam še dva dni uživanja, danes grem v Celje, jutri pa Lendavo. Tako bom lahko preizkusil vse vrste cest.
Uporabniški avatar
M.P.
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a M.P. » 08 apr 2019 09:42

S testnim CRV-jem Hybrid 4WD sem prevozil kakih 700 km, večino po avtocesti. Vožnja je res zelo udobna, na zaslonu pred sabo lahko stalno opazuješ vrsto pogona. Samo bencinski motor lahko poganja (samo prednji kolesi) tako pri 75 km/h kot pri 120 km/h, po rahlem klancu navzdol (od Trojan proti Ljubljani) pa samo z baterijo lahko vozi tudi 100 do 130 km/h (s tempomatom). Zanimiv je aktivni radarski tempomat, ki dobro opravlja delo, ne mara pa skakanja avtomobilov pred sabo z voznega na prehitevalni pas. Ker drži kar veliko varnostno razdaljo, ga moraš kar izklopiti in se približati avtu pred sabo, sicer se nihče ne umakne, čeprav vozijo 120 km/h po prehitevalnem pasu. Tudi v rahlih ovinkih levo ga lahko zmoti avto na voznem pasu, da samodejno zmanjša hitrost.

Ko zjutraj avto vžgeš, najprej vklopi motor, da malo napolni baterijo, odpelješ z mesta pa vedno z elektriko. Poraba za tako velik in toliko težak avto se mi sploh ne zdi pretirana kar je kritiziral Akul. Avto + 4 potniki je po avtocesti od Lendave do Maribora pri hitrosti 120 km/h (s tempomatom) po računalniku porabil 5,8 L/100 km, od Maribora do Ljubljane pri hitrosti 150 km/h pa 7,0. Je pa res, da nisem probaval visokih hitrosti, ampak je bila to lepa, tekoča vožnja. Zanimivo, da mi je pa po mestu pil 8,1 L.

Vsekakor bi bila najboljša varianta za tak avto Plug-in Hybrid, da bi lahko čez noč napolnil akumulator in se potem vozil kakih 25 km, kar je marsikomu dovolj do službe in nazaj.
Uporabniški avatar
M.P.
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a eljuero » 08 apr 2019 11:08

Kaj pa zvočna tesnjenost?
Uporabniški avatar
eljuero
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Hybrid » 08 apr 2019 19:58

No pol so tiste o 8 litrov porabe malo pretirane. Je pa seveda težko primerjat enega karavana dizel z nekim SUV na bencin. Od 5,8 do 7 l s štirimi potniki sploh ni slabo.
Uporabniški avatar
Hybrid
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a M.P. » 09 apr 2019 08:27

eljuero je napisal/-a:Kaj pa zvočna tesnjenost?

Akul je pisal tudi, da je glasna mašina, no meni se ni zdela. Dejansko sem že v predstavitvenih filmih na Youtube izvedel, da ima CRV zvočno protihrupno kuliso, se pravi, da preverja zunanji hrup in z zvočniki ta hrup izničuje. To mi je potrdil tudi prodajalec Honde. Možno, da se to da izklopiti in je Akul vozil tak avto.

Ima pa CRV tudi stikalo za vklop in izklop zunanjega zvoka, ki ga predvaja med vožnjo samo na elektriko.

Na Youtube sem tudi videl, da lahko z opcijo "Opozorilo pred zapustitvijo pasu" samodejno popravlja volan v rahlih ovinkih, pa tega s polnim avtom nisem upal preizkusiti.
Uporabniški avatar
M.P.
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a honda.ctdi » 09 apr 2019 11:27

M.P. je napisal/-a:S testnim CRV-jem Hybrid 4WD sem prevozil kakih 700 km, večino po avtocesti. Vožnja je res zelo udobna, na zaslonu pred sabo lahko stalno opazuješ vrsto pogona. Samo bencinski motor lahko poganja (samo prednji kolesi) tako pri 75 km/h kot pri 120 km/h, po rahlem klancu navzdol (od Trojan proti Ljubljani) pa samo z baterijo lahko vozi tudi 100 do 130 km/h (s tempomatom). Zanimiv je aktivni radarski tempomat, ki dobro opravlja delo, ne mara pa skakanja avtomobilov pred sabo z voznega na prehitevalni pas. Ker drži kar veliko varnostno razdaljo, ga moraš kar izklopiti in se približati avtu pred sabo, sicer se nihče ne umakne, čeprav vozijo 120 km/h po prehitevalnem pasu. Tudi v rahlih ovinkih levo ga lahko zmoti avto na voznem pasu, da samodejno zmanjša hitrost.

Ko zjutraj avto vžgeš, najprej vklopi motor, da malo napolni baterijo, odpelješ z mesta pa vedno z elektriko. Poraba za tako velik in toliko težak avto se mi sploh ne zdi pretirana kar je kritiziral Akul. Avto + 4 potniki je po avtocesti od Lendave do Maribora pri hitrosti 120 km/h (s tempomatom) po računalniku porabil 5,8 L/100 km, od Maribora do Ljubljane pri hitrosti 150 km/h pa 7,0. Je pa res, da nisem probaval visokih hitrosti, ampak je bila to lepa, tekoča vožnja. Zanimivo, da mi je pa po mestu pil 8,1 L.

Vsekakor bi bila najboljša varianta za tak avto Plug-in Hybrid, da bi lahko čez noč napolnil akumulator in se potem vozil kakih 25 km, kar je marsikomu dovolj do službe in nazaj.

Poraba pri 150km/h 7.0) To ziher drži? CRV dizel pri takšni hitrosti troši krepko preko 9! Če je to res, je to ugodno.
Honda CR-V 2.2i DTEC exe B '11
Honda Civic 1.8 sport '09 - ex
Uporabniški avatar
honda.ctdi
Uporabnik

Kraj: Štajerska

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Splošno

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov