Uporabnik
Rešitev piskanja za nepripet pas
Živjo,

V iskanju določenih informacij me je objava tukajšnjega forumaša odpeljala na angleški forum, kjer sem sproti našel tole nadvse uporabno zadevo. Tu na forumu te teme nisem našel.

Tako kot mene verjetno tudi večino lastnikov 8. gen Civica moti piskanje, ko daš kontakt in še nisi pripet. Tako preprosto in tako učinkovito :mrgreen: Ko sem prebral, sem kar takoj šel to preizkusit, čeprav je bila ura že polnoč :) aja, deluje samo za voznika. Tako da uživajte v mirnem pripenjanju v tišini :)

http://www.civinfo.com/forum/how-guides ... erged.html" onclick="window.open(this.href);return false;

P.S.: če kdo ve, kako se znebiti piskanja ključa pri odprtih voznikovih vratih, please do tell.
Hitotsu!
Uporabnik
Re: Rešitev piskanja za nepripet pas
MajklShpajkl wrote:
P.S.: če kdo ve, kako se znebiti piskanja ključa pri odprtih voznikovih vratih, please do tell.
Se pridružujem prošnji :-)

Opozorilnika za pas pa ne bom izklapljal, ta me sploh ne moti... Vseeno hvala za link... :D
Uporabnik
Dobr si, mene čis ziritira
Hitotsu!
Uporabnik
Ma sem se navadil, da tudi speljati ne morem, če nisem privezan. Tako da ni panike...

Drugače, za tiste, ki ne marajo voziti privezani (ne podpiram sicer) ali pa skačejo veliko ven in notri iz avta je rešitev še veliko preprostejša.. Greš na avtoodpad in odrežeš ven še eno zaponko ter jo vtakneš notri in je mir...
ModeratoR
Reči prosim da se hecaš? :shock: Prvo kot prvo, to da te airbag lahko ubije če nisi zapasan in imaš tisto zaponko noter vsi pozabljate. Pa če pozabimo na vašo varnost, ko prideš do trenutka ko bi se rad zapasal, mogoče na brzino ko za ovinkom vidiš policaje, ali pa te je bognedaj nekaj pičilo in si doumel da bi bilo pametno biti zapasan med vožnjo. Kaj boš najprej ven trgal tisto zaponko?
Dajte se fantje zresnit no, da sploh razmišljate o takih stvareh. Pa brez zamere, tudi jaz nisem svetnik in velikokrat ogrožam sebe in druge, še posebej ko se spozabim in prekoračim hitrost, ampak mene pač šokira da sploh razmišljate o neuporabi nečesa tako pomembnega kot je pas, sploh ob airbagih ki so dandanes "must" v vseh avtih.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
Se povsem strinjam z Alyem. Pa tudi ne razumem to, da ta pas voznikom predstavlja tako velik problem. Nastavi si vozniski sedez tako kot je treba in ne lezat med voznjo pa nebo problemov. Tisto piskanje ko das kontakt pa... pa sej to je j****e 3-4 sekunde, kaj ne zdrzite tega?
Uporabnik
če nočeš piskanja, se pač pripasaš preden daš kontakt :shock:

sicer pa sam tudi ne morem voziti nepripasan. sem pa delno neodgovoren na zadnji klopi :oops:
Uporabnik
Kaj pa ce gres ven iz avta. Bos zapel pas tudi ko si zunaj?
Modelarji vseh dežel, združite se.
Uporabnik
te pa bi zaprl vrata za sabo :idea:
Uporabnik
Informacije objave uporabite tisti, ki želite. Objavil sem z namenom da odpravimo piskanje. Sam sem zelo proti vožnji z nepripetim pasom, in sem tudi proti tisti drugi varjanti z zaponko.

Ja, nekatere te piskajoči zvoki močno motijo, vključno z mano. JIh poznam kar nekaj. Torej, zakaj ne stvar urediti po svojih željah, če lahko? :)
Hitotsu!
ModeratoR
Zakaj pol enostavno ne odklopite zvočnika pa ne bo problema s tem več?
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
Sem lepo napisal da ne podpiram in da sem sam vedno, ampak res vedno privezan. In v svojem avtu tudi zahtevam, da so vsi sopotniki privezani, tudi zadaj, ker jih ne želim dobiti v glavo, če bo, buhnedaj, kaj narobe.

Če pa kdo v svojem avtu ne želi biti pripasan, iz kateregakoli razloga, pa to ni moj problem...

LP
Uporabnik
Aly, bot car pa napiš kako se odklopi ta zvočnik.
Hitotsu!
ModeratoR
Hehe, ne vem, mene ni nikoli motil. Je pa dejstvo da ta zvočnik nekje je. Potrebno ga poiskat, odklop pa potem več verjetno ni problem, ali pač? Da pa ne reskiraš kakšne dodatne lučke vtzakneš 4 Ohmski upor v odklopljen konektor in basta :)
Mogoče je celo prilotan na števec zadaj ali kako, res ne vem kje je, vendar ni hudič da ga ne najdem če me moti.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
Čisto nevmesna, ali je veliko dela, da odmontiraš armaturko?
Modelarji vseh dežel, združite se.
Uporabnik
No, to bi se dalo, zvočnik izklopit, sam je velik lažje odklopit konektor pod zicem, učinek je pa isti. Js sm vesel k radio da sm to najdu
Hitotsu!
ModeratoR
Ja ampak ko imas kljuc v kljucavnici in odprta voznikova vrata ti se vedno piska. To piska je je tudi mene iritiralo, tistega za pas sploh opazil nisem ker se vedno najprej zapasam pol pa vse ostalo.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
Na unem angleškem forumu čakam odgovor za to piskanje ključa, tko da ko bo, ga delim z vami 8)
Hitotsu!
Uporabnik
Evo!

http://www.civinfo.com/forum/how-guides ... ition.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Zjutraj takoj pride na vrsto :)
Hitotsu!
ModeratoR
:zakon: Tak pa ja, ne pa s sponkami v pasu :evil: Pa če ti bo naredi printscreen-e ali pa nekaj, ker če nisi prijavljen na ta forum ne moreš videti slik.
Ali pa poslikaj svojega ko boš delal in daj slike gor, za druge da jim bo lažje.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Post Reply

Information

Moderators