Uporabnik
Rele za klimo Civica
Letos mi je crknil že drugi rele za klimo na Civicu 8. gen. Ker je cena originalnega releja 30 EUR, sin elektronik pa je rekel, da tak rele stane dobrih 5 EUR, sem malo pobrskal po netu in na Aliexpress.com našel "neoriginalen" rele. 2 kom za 13 EUR. Originalnega sem dal ven in spravil v predal za rezervo, kitajski pa že opravlja funkcijo.

Link: http://www.aliexpress.com/item/Free-shi ... 49682.html
Uporabnik
Re: Rele za klimo Civica
Hvala za info.Na civicu 1.8 so mi ga menjali pri 80 kkm,moti pa me ,da se je že od novega kompresor klime dokaj pogosto vklapljal.Potrebno je bilo tudi dopolniti oz. menjati plin v klimi.l.p.
Uporabnik
Glede na to stran spodaj (glej pod "Compressor Not Running") pravijo, da je to znana napaka več modelov (ne samo Civic-ov) in da se lahko uporabi rele od Mitsub-e, ki naj bi bil boljši. Napisana je tudi kataloška številka novega releja.

http://www.civinfo.com/wiki/index.php?t ... te_Control" onclick="window.open(this.href);return false;
'08 milano red FK2
Uporabnik
Jaz sem tudi že menjal rele za klimo na jazzu. Z dragim orginalom. Pikula služijo.

In upam, da mi niso menjali za novega defektnega ... grrr.
Uporabnik
BlackGuard wrote:In upam, da mi niso menjali za novega defektnega ... grrr.
Brez skrbi, se dogaja marsikaj. Taki goljufi so v Tetramarku (http://www.hondaforum.si/viewtopic.php?t=59815)
Uporabnik
eljuero wrote:Jaz sem tudi že menjal rele za klimo na jazzu. Z dragim orginalom. Pikula služijo.

In upam, da mi niso menjali za novega defektnega ... grrr.
To lahko pogledaš tako, da odpreš škatlico kjer so rele in varovalke in vidiš kaj na njem piše. Če piše Omron, bi moral bit tisti problematičen.
'08 milano red FK2
Uporabnik
Meni je danes po 9 letih in 250.000km prvič crknil tale Omron rele. Kar naenkrat je pihalo vroče, potem se je spomnil in začel na polno hladiti, potem spet vroče. Sem posumil rele, avto parkiral v senco, cuknil rele ven in ga malo potolkel pa vstavil nazaj. Klima je začela delovati, rele je zdržal do prvega avtoelektričarja, kjer sem menjal rele, ni original, opravlja pa svojo funkcijo. Cena 10€, vseeno 20€ manj kot na Hondi. So res zlatarji!!! Na ebayu oz. aliexpress se jih pa res dobi za 5€.
Honda Civic 2008 1.8 SPORT 103 kW i-VTEC
Uporabnik
Lep pozdrav vsem forumašem, sem nov na forumu in ker vidim, da je čisto podobna tema tukaj odprta glede problema z klimo, bi se pozanimal glede mojega problema na Civicu 8 gen. 1.8 Sport...in sicer, problem je:

včeraj sem bil na avtocesti, relacije cca. 250km vse skupaj, in je klima delovala kot nova. Danes zjutraj pa se peljem krajšo razdalo po mestu in ugotovim, da je precej težki/zatohel zrak v kabini, prislonim roko na zračnik za klimo in piha toplo, klima nastavljena na 18 stopinj !?
Zdaj pa ker berem, da je pri teh modelih rad krivec za to okvaro rele klime, me zanima kaj mislite forumaši ? ali je pri meni tudi lahko to vzrok za nenadno nedelovanje klimatske naprave ali se lahko pojavlajo še kakšni drugi problemi v teh modelih ?

Pripisal bom samo nekaj "pomembnih" podatkov, da bomo lažje sklepali kaj bi bilo narobe.
Civica si lastim od meseca maja, je letnik 2009, od prvega lastnika, 79.000km, avto je kot celota res med boljše ohranjenimi in vzdrževanimi pri nam. Na vzdrževanju se ni niti malo šparalo, imam pismeno vso potrjeno zgodovino avta.

Hvala vsem ki se boste potrudili in mi pomagali! LP Martin
Uporabnik
corpsegrinder92 wrote:Lep pozdrav vsem forumašem, sem nov na forumu in ker vidim, da je čisto podobna tema tukaj odprta glede problema z klimo, bi se pozanimal glede mojega problema na Civicu 8 gen. 1.8 Sport...in sicer, problem je:

včeraj sem bil na avtocesti, relacije cca. 250km vse skupaj, in je klima delovala kot nova. Danes zjutraj pa se peljem krajšo razdalo po mestu in ugotovim, da je precej težki/zatohel zrak v kabini, prislonim roko na zračnik za klimo in piha toplo, klima nastavljena na 18 stopinj !?
Zdaj pa ker berem, da je pri teh modelih rad krivec za to okvaro rele klime, me zanima kaj mislite forumaši ? ali je pri meni tudi lahko to vzrok za nenadno nedelovanje klimatske naprave ali se lahko pojavlajo še kakšni drugi problemi v teh modelih ?

Pripisal bom samo nekaj "pomembnih" podatkov, da bomo lažje sklepali kaj bi bilo narobe.
Civica si lastim od meseca maja, je letnik 2009, od prvega lastnika, 79.000km, avto je kot celota res med boljše ohranjenimi in vzdrževanimi pri nam. Na vzdrževanju se ni niti malo šparalo, imam pismeno vso potrjeno zgodovino avta.

Hvala vsem ki se boste potrudili in mi pomagali! LP Martin
To lahko ugotoviš. Avto prižgi na mestu, pritisni AC gumb in poslušaj, kaj se zgodi. Če slišiš zvok klik, in vklop ventilatorja, potem je rele ok, če se vklopi samo ventilator in ni klik zvoka, je sklopka kompresorja, če pa ni slišati nič, ne ventilatorja in ne klik zvoka, je pa rele klime. Tako nekako je najpogostejši scenarij...
Uporabnik
To lahko ugotoviš. Avto prižgi na mestu, pritisni AC gumb in poslušaj, kaj se zgodi. Če slišiš zvok klik, in vklop ventilatorja, potem je rele ok, če se vklopi samo ventilator in ni klik zvoka, je sklopka kompresorja, če pa ni slišati nič, ne ventilatorja in ne klik zvoka, je pa rele klime. Tako nekako je najpogostejši scenarij...[/quote]

Sem naredil po postopku ki si ga napisal, in sicer ne slišim nobenega klika. Sem postopek ponovil 3x in nisem slišal druga ko vklop ventilatorja pa toplo pihanje iz zračnikov...glede na napisan simptom, sem šel pogledat na euroton internetno stran glede kompresorja klime in videl da so cene ekstremne :shock: katere so zdaj v tem primeru opcije popravila? kr dat zamenjat kompresor klime, ali se da to na kakšen način popravit sklopko kompresorja ?
Uporabnik
Menjava kompresorja je draga, vendar k sreči kompresor redko crkne. Pri Hondi so pa kar problematične sklopke kompresorja, kar pa se da tudi popraviti. Na Jazzu imam sam popravljeno, vendar niti to ni bilo poceni. Ker mi je šel tudi ležaj, sem plačal enih 250 eur po spominu (mehanik v Bohovi). Na poobl. servisu nisem niti preverjal koliko bi tam stala usposobitev. Verjetno pa se s popravilom tam ne ukvarjajo,,ampak pač menjajo dele.
Uporabnik
Plačal sem 100€ z menjava ležaja in navitja, polnjenjem pri lokalnem avtoelektričarju. Fuč je sklopka, mogoče imaš še jermenico modro od pregrevanja, ker jo skuri ležaj, kompresor je 98% OK. Več kot 200€ te ne sme priti, tudi če jo moraš menjati, če se stara ne bi dala popraviti, seveda neoriginal, Hondina je 430€...
Uporabnik
Takšne cene se že bolj človeško slišijo, bom ga v prihodnjih dneh peljal k kolegu na servis, da odkrije kaj točno od tega je fuč. Zanima me še samo to, ali katero od naštetih okvar pokaže priklop testerja ? ali je treba težavo odkrit fizično ? in pa v naslednjem tednu imam ravno tehnični pregled, imam lahko tam probleme zaradi nedelovanja klimatske naprave ?
Uporabnik
corpsegrinder92 wrote:Takšne cene se že bolj človeško slišijo, bom ga v prihodnjih dneh peljal k kolegu na servis, da odkrije kaj točno od tega je fuč. Zanima me še samo to, ali katero od naštetih okvar pokaže priklop testerja ? ali je treba težavo odkrit fizično ? in pa v naslednjem tednu imam ravno tehnični pregled, imam lahko tam probleme zaradi nedelovanja klimatske naprave ?
Tester ne bo pokazal napake, je treba pogledat. Drugače pa se ležaj sliši, ko je fuč, zaradi ležaja gre sklopka klime, ker pregreje navitje. Štartaj avto, nekdo naj malo pohodi večkrat gas, ti pa pri kompresorju poslušaj, če se sliši ropotanje. Tudi jermenica običajno ne leti več čisto naravnost, ampak malo opleta.

Če ni zvoka klik in ventilator zalaufa, je najverjetneje sklopka klime, ki se običajno da popraviti za soliden denar cca 100€, če ne naletiš na oderuha. Če je rele kriv, ne zalaufa niti ventilator, ker rele vklaplja oboje, ventilator in kompresor. Moj glas gre sklopki, imaš identičen problem, kot sem ga jaz reševal par mesecev nazaj.

lp
Uporabnik
Jaz ležaja nisem slišal preden ni mrknila sklopka. Jo skuri takoj ob fuču ležaja?
Uporabnik
Zdaj pa spet druga zanimivost, pred cca. 2 urama se vsedem v avto, ga vžgem, peljem še ne 500m do prvega križišča in ugotovim ,da klima deluje !? Do zdaj dela spet čisto nemoteno, tudi ob nastavljanju temperature, vse kot mora bit.
Bom pa vsekakor upošteval ta nasvet, da kolega pohodi malo gasa, jaz pa poslušam kompresor klime pa bomo vidli oz. slišali kaj bo.
Glede nato, da sem pri vsakem avtu do zdaj navajen stalno po malem spremljat zvok motorja inp. med vožnjo, morem priznat, da odkar imam tega civica še nisem slišal kakršnih koli "sumljivih" zvokov...
Uporabnik
Civic letnik 2009 ima lahko premalo plina. Meni so na uradnem servisu pri 8 let starem rekli, da polnjenje ni potrebno, avtoelektričarji pa prisegajo na polnjenje vsaki dve leti (kdo ima prav?!?). Preveri ali je bila klima kdaj napolnjena.
V kolikor rele ni skurjen, pa je morda kriva sklopka kompresorja, ki se pri daljši vožnji pregreje in popušča. Ko se ohladi pa spet dela kolikor pač dela. Najhuje je bilo pri temperaturah nad 30 °C, ko bi moral kompresor delati skoraj nonstop; pozimi pa je delal toliko, da je posušil šipe. Sem pa prej zamenjal avto, preden bi zadevo rešili do konca.
Uporabnik
Bom najprej preveril vse račune, kaj se je delalo na avtu, da vidim če najdem kje tudi polnjenje klime. So pa ti nasveti glede polnjenja klime res čisto različni, marsikje na internetu sem zasledil kot si napisal, vsake 2 leti polnjenje...koliko je to potrebno res nemoremo vedet.
Sem pa danes pri prižganem motorju, malo stal zunaj avta in poslušal motor, res se vsake toliko časa sliši taki "klik" pod pokrovom motorja, kot da se nekaj vklapla vsake toliko!? Predvidevam, da je to kompresor klime ? To se seveda sliši ko imam vklopljeno klimo. Pri izklopljeni pa nisem poslušal.
Glede na to, da je rele za klimo res poceni stvar, sem se že dogovoril z kolegom mehanikom ,da mi naroči enega in menjama. Potem pa dalje iščemo/odkrivamo napako, če se bo to pojavlo še kdaj. Napolnit jo pa itak lahko dam kadarkoli ko se odločim, ker to delajo marsikje za cca. 35€ kolko sem se pozanimal.
Uporabnik
Meni je skurilo dva releja in sem potem na Aliexpress.com kupil dva releja za 12 EUR. Enaki rele, samo kupljen na Kitajskem in čakaš en mesec na pošiljko. In imam še vedno originalni Hondin rele v predalu, ker ima H-RV verjetno enak rele kot Civic, pa mi mogoče čez par let prav pride.
Uporabnik
A se je komu zgodilo, da na desni strani klima piha topleje kot na levi strani?
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels