Uporabnik
Menjava verige Accord 2.2 i-CTDi
Pozdravljeni,

Pozna kdo mogoče koga iz Gorenjske, lahko tudi Lj z okolico, kateremu bi lahko zaupal menjavo verige? Ves potreben material že imam.
Gre za limuzino, Accord 2007 letnik. V poštev pride tudi če kdo koga pozna ki ima potrebno orodje (neko specialno), ker enega serviserja sem našel, je tudi zelo ugoden (120-150€) ampak nima tega orodja.
Zanima me še kako je z odstranitvijo šob. Je to res tako tvegano da lahko pride do tega da je potrebno šobe obnovit?
Se priporočam za info če kdo kaj ve.

Hvala lepa :D
ModeratoR
Re: Menjava verige Accord 2.2 i-CTDi
Kot sem ti ze napisal....raje pelji malo dalje k Vojkotu in bos imel porihtano res kvalitetno, ker ta mehanik za 120-150€ ne vem ce ve kolk dela ga caka :nene: Imam obcutk da se bo sproti ucil, ce pa tbi to odgovarja pa ok.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
ql ql :D
Tole sem spisal preden sem dobil tvoj odgovor, ne skrbi, rajš pelem nekam da je dobro narjen kokr k enmu k se uči.
Šeenkrat hvala za tvojo pomoč.

Lp, Luka
ModeratoR
Za 120€ je verjetno mislis za veliki servis, za menjavo verige pa ni sanse....edino ce je tako kot je rekel Aly.
Vojko je mojster za te zadeve, ce ti bo predalec se pa lahko pripeljes tudi do mene.

Lp
Honda Civic Sedan 1994 b20
Honda Accord Coupe 1985
Uporabnik
Ne vozi tja kjer je poceni popravilo, saj bo to draga zamenjava.
Moje izkušnje so takšne, da ti na uradnem servisu kamor jaz vozim, zamenjajo za dobrih cca. 300 eur z DDV, računom in garancijo.
[b]Prodam vti-ja letnik 2001 [/b]
Uporabnik
Matjaž Smrkolj - Remo v Tacnu, precej jih vozi Honde k njemu, dec je prej delal na AC Mobilu v Ljubljani in Honde pozna.
Uporabnik
Remotu kolesa nebi odpelu popravt
enkrat honda vedno honda
Uporabnik
Za remotom sem jaz že popravljal, ne vem pa ali je delal prav on ali ima kakšnega "vajenca".
Uporabnik
h2o!? wrote:Remotu kolesa nebi odpelu popravt
Lahko kaj več napišeš?
Uporabnik
Pred kratkim sem tudi sam dal zamenjati verigo na mojem Accordu 2.2i ctdi. Izmed vseh sem se nazadnje odlocil za Tetra Mark iz Viča. Ponudba je bila ugodna ter so pooblasceni servis. Motor zaenkrat teče lepo brez zvoka verige. Pri Tetra Marku so mi povedali, da točijo motorno olje Shell Am-l 5w 30. Zanima me katero olje tocijo pri ostalih, saj na shellovi spletni strani to olje ni kot priporoceno za Honde temvec zgolj 0w 30.
Uporabnik
Selič -> shell helix 5w30
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabnik
Veš morda točno oznako. Kot sem napisal tudi Tetra Mark toci olje 5w 30. Vendar z oznako AM-L
Uporabnik
... jst bom pa svojemu accordu privoščil tole olje:

http://www.coxmotorparts.co.uk/genuine- ... -3341.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Civic 1,5 T, FC101, Exe 18' ex.
CRV 1.6 4x4 RE6,Exe. 16' ex
Accord 2.2 CU3 Exe. Plus, 09' ex
CRV 2.0 avt. Eleg. LPG, 09' ex
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
Uporabnik
Jaz pa razmisljam med Shell Helix Ultra Professional AM-L 5w 30 ter Shell Helix Ultra ECT C3 5w 30. Zanima me katero je bolj primerno za hondin 2.2i ctdi motor, ce morda kdo ve? Ter katero olje Shell 5w 30 toci Selič?
Uporabnik
načeloma ima am-l. sem pa prinesel c3 nazadnje in je rekel super, še bolje, mora imet pa neke aditive ja..
Uporabnik
Olje z normo C3 je za motorje z DPF filtrom, sicer pa za i-CTDi ustrezata pa tako 0W-30 kot 5W-30, je pa razlika v ceni.....
Uporabnik
Ni problem v ceni, ampak v primernosti olja. Olja katera sem navedel imata isto ceno. 0w 30 je morda 1€ drazji po litru, koncna razlika 6 ali 7€ ce vzamemo se 1l za rezervo. V moj Accord je bilo od zacetka toceno 0w 30, vendar od 120.000 naprej 5w 30. Sedaj pri 230.000 mislim da je bolj primerno olje 5w 30 kot 0w 30 katero je zelo "redko" olje.
ModeratoR
tadej90 wrote:Ni problem v ceni, ampak v primernosti olja. Olja katera sem navedel imata isto ceno. 0w 30 je morda 1€ drazji po litru, koncna razlika 6 ali 7€ ce vzamemo se 1l za rezervo. V moj Accord je bilo od zacetka toceno 0w 30, vendar od 120.000 naprej 5w 30. Sedaj pri 230.000 mislim da je bolj primerno olje 5w 30 kot 0w 30 katero je zelo "redko" olje.
5w30 je pa se bolj "redko" ....
Honda Civic Sedan 1994 b20
Honda Accord Coupe 1985
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels