facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Honda Civic Tourer 9 gen

Splošne informacije, mnenja, izkušnje in podobno na temo Honda.

Moderator: Blue Angels

Re: Honda Civic Tourer 9 gen

OdgovorNapisal/-a JDM parts » 25 mar 2014 12:44

a še noben ni dojel da so AC Mobil vmes "zaprli" in da so zdej komaj dobili kredit od bank za nakup novih avtomobilov...uglavnem podn od podna...zato tud ni nobenih informacij o avtomobilih in njihovih cenah :lalala:
aka koshir || HCSI president
www.koshirgarage.com
HEL Performance - HELSLOVENIA@GMAIL.COM
Uporabniški avatar
JDM parts
Uporabnik

Kraj: Radovljica, Šk.Loka

OdgovorNapisal/-a darkok » 25 mar 2014 19:04

Seveda smo dojeli, tudi po casopisih se pise da ima AC precej tezav in da jim principali celo grozijo z izgubo zastopstev.
Uporabniški avatar
darkok
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a sportman333 » 27 mar 2014 15:46

AC je "u buli", je kolega rekel, da se je zadnjič naročil na sevis accord dizel let.2012, pa ne more tja na servis, ker so jim baje zasegli/rubili vse (večino) vrednih rezervnih delov, tako dal..... :D
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabniški avatar
sportman333
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Aly » 27 mar 2014 16:41

Ne ve kako je drugje ampak v Mb servisi potekajo normalno in tudi vecje stvari se cisto normalno narocajo, nicesar jim niso zarubili in delo poteka normalno, res pa je da je salon novih vozil dokaj prazen in da je vmes bilo eno kratko obdobje ko so imeli poslovanje onemogoceno, ampak zdaj bojda ponovno vse poteka normalno :?
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabniški avatar
Aly
ModeratoR

Kraj: Štajerska

OdgovorNapisal/-a play » 27 mar 2014 18:59

V Areni v Zagrebu je na ogled, meni je huda, bela bi znala ubijat.
www.playgame.biz
www.drift.si
Honda Civic 1999 EK3 Yellow
Honda Civic 2006 1.8i-VTEC FK2 Red
Uporabniški avatar
play
Uporabnik

Kraj: PlayGame land! Nm

OdgovorNapisal/-a agerg » 28 mar 2014 22:28

JDM parts je napisal/-a:a še noben ni dojel da so AC Mobil vmes "zaprli" in da so zdej komaj dobili kredit od bank za nakup novih avtomobilov...uglavnem podn od podna...zato tud ni nobenih informacij o avtomobilih in njihovih cenah :lalala:

Maš ti to prave informacije? Iz prve roke? Prvič slisim, da so zaprli ac mobil.
To, da so težave z autocommercom je itak znano! Ampak to, da bi pa kar ac mobil (hondo) zaprli pa preprosto dvomim, da je res.
Uporabniški avatar
agerg
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Aly » 28 mar 2014 23:11

Kot sem ze reko, bilo je pred casom obdobje ko so imeli ovirano poslovanje, sedaj je vse ok, zaprli pa niso nic, mogoce samo zacasno pipico, denarno seveda :)
Sicer pa zalutali smo, tema je o Civic 9.gen Tourer :D
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabniški avatar
Aly
ModeratoR

OdgovorNapisal/-a JDM parts » 29 mar 2014 01:17

Imam prave info.
Tud kolega se je sel menit za servis, tud delov niso mel takrat in je blo glih obdobje k sploh niso vedl ce bodo siht mel :yes:
(da je blo res tolk na konc mi je se ta kolega potrdu k je hotu servis narest, jest sem dobu sam preverjeno info. da ni kesa in da je vse odvisno od bank ce bodo dal kredit)... govorim pa za AC Mobil v LJ, kako je bilo drugje ne morem nic rect, sam je ta itak glavni...

Sorry za O.T.
aka koshir || HCSI president
www.koshirgarage.com
HEL Performance - HELSLOVENIA@GMAIL.COM
Uporabniški avatar
JDM parts
Uporabnik

Kraj: Radovljica, Šk.Loka

OdgovorNapisal/-a eljuero » 29 mar 2014 14:42

uh, to bi se dalo že fajn spati.
samo če je spredaj isti kot novi civic potem ni ravno za visoko rastle
Uporabniški avatar
eljuero
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Aly » 29 mar 2014 22:55

Kakko to misliš da ni za visokorastle? Men se zdi (in tudi v testih sem bral pritožbe nad tem) da v mojem sedim kar precej višje kot sem v 8.gen :?
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabniški avatar
Aly
ModeratoR

OdgovorNapisal/-a eljuero » 30 mar 2014 13:28

Jaz imam 1, 89 pa imam za volanom novega civica glavo čisto pod streho in gledam senčnik.
Višje se sedi ja
Uporabniški avatar
eljuero
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a earnhardt » 31 mar 2014 16:37

Ko sem se peljal v civicu 9gen spredaj nisem imel tezav z visino (visok sem 187). Zadaj pa ze cutim strop. V Tourerju pa je prostora dovolj...

Me pa moti, da se v civicu spredaj ne da nizje sedeti. To me res moti in je bil tudi faktor, da ga nisem kupil.
Uporabniški avatar
earnhardt
Uporabnik

Kraj: Postojna

OdgovorNapisal/-a Easytel1 » 01 apr 2014 14:17

Ta znamka je v popolnem zatonu na področju avtomobilov. (motocikli so druga zgodba)

Ko malo prebiram Autobild, se mi zdi da Nemci kar bombardirajo z vedno novimi modeli,
motorji, menjalniki, opremo.... kar poka od izbire.

Honda je pa ostala nekje v preteklosti. Nobenih novih korektnih modelov več, pa še tisto kar je novo, je preveč povprečno.
:?

V Hondin salon niti ne pogledam več že kar nekaj časa. Ni kaj videti. Dolgcajt

Zmeraj sem kupoval Jap avtomobile, zdaj pa izgleda da so ti časi mimo.
Uporabniški avatar
Easytel1
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a blaž » 02 apr 2014 22:27

Pomojem, Hondi dol visi za evropo in njene norme. Zato tudi ne izdajo nč kaj pretesljivega in to raje prepustijo domačim proizvajalcem avtomobilov. Sicer nevem kolk tovarn avtomobilov imajo tuki v eu, ampak imajo samo tolk da se pokažejo neki. To pa ne pomeni da jim gre slabo. Še vedno imajo ZDA in Azijo čez. Me zanima kaj je novega v ZDA iz Hondine strani.
To je samo moje mnenje-občutek glede tega. :D

pa da nebo samo offtopic, meni se mi zdi tale civic uredu. sicer je res da ga nism še v živo videl. Vozil sem pa navadega non-tourer :D. pa mi je bil ušečen. Nisem imel nobenih težav glede visokega sedišča. Je pa res da sm bolj majhne rasti :P
Mi je pa lep že po slikah :yes:
Honda don't need V8 cause Honda got VTEC ;)

Civic EK3-Stock: http://www.hondaforum.si/viewtopic.php?f=36&t=59107
Uporabniški avatar
blaž
Uporabnik

Kraj: Grgar

OdgovorNapisal/-a eljuero » 02 apr 2014 22:57

ja sej honda proda v globalu 1,5 milijona avtov, če se spomnim prav podatka
nekaj več deset tisoč v evropi ni računica
bo zanimivo videti, kako se bo prijel tourer, verjetno bo delil usodo povprečja
Uporabniški avatar
eljuero
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Fazer8 » 09 maj 2014 11:22

No pa sem jo le na hitro videl v živo: prvi vtis - dobro izgleda (za moj okus ji temno siva metalna barva prav lepo pristoji) :zakon:
Uporabniški avatar
Fazer8
Uporabnik

Kraj: Dž.

OdgovorNapisal/-a honda.ctdi » 09 maj 2014 12:36

..na spletu jo že oglašujejo - samo cene še manjkajo!

http://www.honda.si/modeli/civic-tourer/galerija/442
Honda CR-V 2.2i DTEC exe B '11
Honda Civic 1.8 sport '09 - ex
Uporabniški avatar
honda.ctdi
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a format » 16 maj 2014 20:52

Nekaj iz siola: http://www.siol.net/avtomoto/novice/201 ... ourer.aspx
Honda za civica (spet) ponuja karavansko izvedbo, ki s 624 litri nudi največjo prostornino v razredu. Novemu tourerju so namenili tudi tristopenjsko nastavljivo blaženje zadnjih koles in dva motorja.
Brez karavanske izvedbe v "golfovem" razredu ni mogoče uspeti
V zaostreni konkurenci spodnjega srednjega razreda, v katerem v Evropi kraljuje volkswagen golf, so karavanske izvedbe priljubljenih kombilimuzin že skoraj nujne za uspešne prodajne rezultate. Med prvo deseterico "golfovega" razreda namreč le citroën C4 nima svoje karavanske izvedbe.
Do konca zadnjih stranskih vrat enak, karavan 23,5 centimetra daljši od klasičnega civica
Potniki na zadnjih sedežih imajo v karavanski izvedbi več prostora nad glavo.Potniki na zadnjih sedežih imajo v karavanski izvedbi več prostora nad glavo.
Pri Hondi, ki ji je lani v Evropi uspelo z novim civicom prodajo dvigniti za dobrih pet odstotkov, so karavanskega tourerja zdaj pripeljali tudi v Slovenijo. Tako kot originalni civic tudi karavan prekipeva od pogumnih oblikovalskih linij, ki mejijo na drznost in poudarjanje športnosti.
V primerjavi s kombilimuzino je karavan do konca zadnjih stranskih vrat sicer povsem enak, pri Hondi so mu podaljšali le zadek. V celoti je karavan daljši 23,5 centimetra in ima pri enaki medosni razdalji daljši zadnji previs in zaradi podaljšane strehe tudi več prostora za glave potnikov na zadnjih sedežih.
624 litrov predstavlja razrednega rekorderja prostornosti, ki zagotovo ne velja le na papirju
Podiranje sedežev je enostavno, prostora je na pretek.Podiranje sedežev je enostavno, prostora je na pretek.
Bistvo karavanskega civica pa je v prostornosti. Z osnovno prostornino prtljažnika 624 litrov postavlja uradni rekord v svojem razredu, saj presega tudi golfa varianta in škodo octavio combi.
Čeprav teoretični litri o praktičnosti prtljažnika ne povedo vsega, je prostora v civicu tourer resnično veliko. Zadnje sedeže je mogoče preprosto pospraviti v ravno dno, srednjo klop je mogoče postaviti navpično, v dnu prtljažnika (če avtomobil nima rezervnega kolesa) je še dodatna 117-litrska luknja.
S podiranjem sedežev je mogoče v zadku karavanskega civica dobiti največ 1.668 litrov prostora, kar ob dokaj ravnih arhitekturnih linijah obljublja praktičnost. Obenem ima avtomobil z višino 56,5 centimetra tudi ugodno nizek nakladalni rob.
Tristopenjsko nastavljivo zadnje podvozje le za civica tourer
Voznik bo lahko pri karavanskem civicu izbiral med enim bencinskim in dizelskim motorjem.Voznik bo lahko pri karavanskem civicu izbiral med enim bencinskim in dizelskim motorjem.
Honda je posebej za civica razvila tristopenjsko nastavljivo blaženje zadnjih koles, s katerimi lahko voznik, glede na obremenitev tovornega dela, prilagaja vodljivost vozila. Trismerni senzor zaznava gibanje karoserije, računalnik pa nato spremlja obremenitve blažilcev na zadnji osi in sproti dodaja ali odvzema trdnost blažilnikoma.
Sistem je serijsko vgrajen v dva najbolje založena paketa opreme. Pri osnovnem ni na voljo, pri srednjem sport pa njegovo doplačilo stane tisoč evrov.
Hondini inženirji so posebej za karavanskega civica tudi spremenili nastavitve blažilnikov na sprednji osi, vgradili močnejše puše pri njihovem vpetju, na zadnji osi pa tudi spremenili nastavitve optike podvozja.
Civic tourer z bencinskim 1,8- ali dizelskim 1,6-litrskim motorjem
Karavanski civic bo na voljo z dvema različnima motorjema. To bosta bencinski 1,8-litrski motor i-VTEC s 104 kilovati in 174 njutonmetri navora ter dokazano varčen 1,6-litrski dizelski motor i-DTEC z 88 kilovati in 300 njutonmetri navora.
Tega poznamo že iz kombilimuzinskega civica in športnega terenca CR-V.
Pri bencinskem motorju Honda ponuja tudi možnost samodejnega menjalnika.
Od kombilimuzinskega civica je karavan dražji 1.190 evrov
Vsaj petina kupcev civica naj bi se odločila za karavansko izvedbo.Vsaj petina kupcev civica naj bi se odločila za karavansko izvedbo.
Potem ko so lani v Sloveniji prodali 140 civicov, želijo pri uvozniku letos na naše ceste poslati od 30 do 40 karavanskih civicov tourer. Želje za prihodnje leto so seveda še višje. Vsaj petina kupcev civica naj bi zdaj izbrala karavansko izvedbo.
V primerjavi z enako opremljenim kombilimuzinskim civicom bo karavanska izvedba dražja 1.190 evrov.
Cene za civica tourer se začnejo pri 19.990 evrih za osnovno bencinsko različico, vstopna različica z dizelskim motorjem pa stane 21.510 evrov. Najbolje opremljeni civic tourer z dizelskim motorjem in opremo executive stane 30.520 evrov.
Pri vseh različicah je na voljo popust v višini tisoč evrov.
Doplačilo za samodejni menjalnik pri bencinskem motorju znaša 1.540 evrov.
Uporabniški avatar
format
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

OdgovorNapisal/-a format » 16 maj 2014 21:33

Uporabniški avatar
format
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

OdgovorNapisal/-a honda.ctdi » 30 maj 2014 12:46

Sem si ga ogledal, res prostoren prtljažnik in lep karavanček na oko - posebej določene barve (vsaj meni no, marsikdo ga označuje za grdega, tako zunaj kot znotraj). Moti me edino, da je v kabini malce utesnjen, tudi na zadnjih sedežih bi lahko bilo malo več prostora - očitno so na vsak način hoteli podreti rekord v prostornosti prtljažnika in so zato žrtvovali prostor za kolena na zadnjih sedežih. Lahko bi tudi dodali reže za prezračevanje zadaj, sicer pa v opremi sport dobiš praktično vse kar potrebuješ (no, vsaj večina). Spet pa se povsod poudarja (pre)visoka cena - to je sicer stvar debate, vendar mislim, da nekako ne bo veliko kupcev tega avtomobila..
Honda CR-V 2.2i DTEC exe B '11
Honda Civic 1.8 sport '09 - ex
Uporabniški avatar
honda.ctdi
Uporabnik

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Splošno

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost