facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Pranje avtomobila

Splošne informacije, mnenja, izkušnje in podobno na temo Honda.

Moderator: Blue Angels

Re: Pranje avtomobila

OdgovorNapisal/-a vid779 » 02 mar 2012 10:28

To zgleda zanimivo :) .
mene pa zanima katere znamke oz. katere šampone uporabljate?
Jaz sem do sedaj armor all, modrega najbolj navadnega in se mi je zdel vredu..
Sedaj pa sem šel na petrolov šampon z učinkom odbijanja kapljic. Baje ga priporočajo polirerji, ker naj bi bil najmanj agresiven do laka in politure :).
"It's always something"
EP3 R-29028
Uporabniški avatar
vid779
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a pero-san » 03 mar 2012 15:57

Ta šampon uporabljam že nekaj let in sem zadovoljen z njim , saj po splaknjevanju odteče veliko več vode z avta pa tudi umazanija se ne prijema toliko na avto kot po pranju z drugimi šamponi. :wink:
lp
Uporabniški avatar
pero-san
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a blaž » 03 mar 2012 19:31

b14a3 je napisal/-a:To zgleda zanimivo :) .
mene pa zanima katere znamke oz. katere šampone uporabljate?
Jaz sem do sedaj armor all, modrega najbolj navadnega in se mi je zdel vredu..
Sedaj pa sem šel na petrolov šampon z učinkom odbijanja kapljic. Baje ga priporočajo polirerji, ker naj bi bil najmanj agresiven do laka in politure :).

ma js uporabljam vse znamke šanponov. Ne jemljem glih tistih najcenjših...ampak neki srednjega. Pa važno da je z voskom :P

blaž je napisal/-a:Bom kr tuki uprašu:)

Ima kdo izkušnje s takim (mogoče podobnim) cleaner-jem? Se že neki časa zanimam za nakup.
Zgleda zlo unčikovita stvar. ha?

http://www.carshinefactory.com/products ... oamkomplet evo

torej.... ne ve nobedn nč od tegale? :D
Honda don't need V8 cause Honda got VTEC ;)

Civic EK3-Stock: http://www.hondaforum.si/viewtopic.php?f=36&t=59107
Uporabniški avatar
blaž
Uporabnik

Kraj: Grgar

OdgovorNapisal/-a Pingo* » 03 mar 2012 20:15

Blaž odvisno je kak šampon uporabljaš.

Imaš šampone, ki razgrizejo vse vse vse...a s časoma to uniči barvo.
Imaš šampone, ki če jih takoj ne spereš dol ti ostanejo lise na barvi
in šampone, ki če ne drgneš z gobico nisi nič naredil.

Zadeva je super, če veš kaj dajaš not v njo...se pravi kvalitetne šampon, ki ti ne bo uničil barve, boš mal povlekel gobico čez in spral.

Ta vidim, da je 70e..to je precej. Imaš podobne zadeve, ki so veliko cenejše. Verjetno ni tako močen curek tekočine ampak kakor koli obrneš gobica je gobica. ;)

Recimo, dobre ročne pištole-flaške za tekočino imajo avtopralnice na OMVjih. Pralec ti našprica feltne z njo.
Tisti ki perejo pri njih oz. so delali kdaj v taki pralnici vejo kako zgleda. Slike ne morem najdet nikjer. Če komu uspe pa naj prilima.

lp ;)
Uporabniški avatar
Pingo*
Uporabnik

Kraj: Obala.

OdgovorNapisal/-a Roman » 03 mar 2012 20:37

Blaž
jaz sem delal nazadnje v avtopralnici ki je imel podobno zadevo od Frabra češ pranje avta brez uporabe gob...saj avto ko si ga takole opral se je svetu ko si ga zacel pa brisat z viledo si pa videl kako umazana je bila vileda..tako da...
Vall & Ella
Uporabniški avatar
Roman
Uporabnik

Kraj: šiška

OdgovorNapisal/-a Rdeca Strela » 03 mar 2012 21:16

Da še jaz napišem svoje izkušnje, avto imam dobre 3 mesece, bil sem enkrat v avtopralnici v mercator centru Šiška (spodaj v garažni) ko sem prišel z avtom na svetlo in sem ga začel brisat sem ugotovil da imam rise po avtu, ni nekaj hudega, vendar za enkratno pranje nebi smelo bit tega, tako da odsvetujem pranje avta tam, ker imajo trde krtače. :nene: :nene:
Uporabniški avatar
Rdeca Strela
Uporabnik

Kraj: PREKMURJE

OdgovorNapisal/-a eljuero » 03 mar 2012 22:30

V avto-pralnico nisem šel že 3 leta in me verjetno še ne bo videla kmalu. Avto je črni (verjetno nikoli več), tako da ga perem v ročni. Pa tudi sicer je ročna ceneje pa še užitek (ne sicer brisanje :))

Šamponi različni. Če ga ne pobožam z rokavico, ostane kar umazan. Umazanija je pač trdoživa. Bi pa naj koristilo, da se avto pred šamponiranjem spere z mrzlo vodo.

Perejo kje v Mb ali okolici samo podvozje?
Uporabniški avatar
eljuero
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a blaž » 23 feb 2013 20:14

Bom malo obnovil in vprašal kar tuki da ne odpiram nove teme.

Zanima me, kakšne šampone uporabljate, tisti ki doma perete avto-iz lastnih izkušenj?
Sprašujem zato ker jaz sem do zdj (v kratkem času) menjal neki šamponov pa so me vsi, več al manj, razočarali pa nevem več kaj kupiti...
Js se vozim večinoma po AC in tam niso glih neke lepe razmere, še posebi zdj pozimi ko je katastrofa in pride auto čist zarajhan od soli, peska, umazanije itd.

Pa še neki me zanima glede podvozja. Kako vi perete? Jaz ubistvu kr z visokotlačnim čistilcem iz vseh možnih kotov sperem...kolkr je možno. Je to dovolj ali ma še kdo kakšen recept? :P

Hvala za odgovore!! :)

Uporabniški avatar
blaž
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Honda Parts » 23 feb 2013 21:39

blaž je napisal/-a:Bom malo obnovil in vprašal kar tuki da ne odpiram nove teme.

Zanima me, kakšne šampone uporabljate, tisti ki doma perete avto-iz lastnih izkušenj?
Sprašujem zato ker jaz sem do zdj (v kratkem času) menjal neki šamponov pa so me vsi, več al manj, razočarali pa nevem več kaj kupiti...
Js se vozim večinoma po AC in tam niso glih neke lepe razmere, še posebi zdj pozimi ko je katastrofa in pride auto čist zarajhan od soli, peska, umazanije itd.

Pa še neki me zanima glede podvozja. Kako vi perete? Jaz ubistvu kr z visokotlačnim čistilcem iz vseh možnih kotov sperem...kolkr je možno. Je to dovolj ali ma še kdo kakšen recept? :P

Hvala za odgovore!! :)

Šampon kupim kar na Petrolu onega oranžnega s kristali in brez voska, kajti vosek v šamponu je za moje pojme največje sranje kar ga je možno dobit (berite, moje mnenje je to). In recimo da mi kr odgovarja, tako da ga uporabljam že najmanj 3-4 leta :) Zakaj so te pa razočarali šamponi? Jaz pozimi večinoma ne perem avtov, vaj letošnjo ne, ker ko se že skoraj spravim zapada nov sneg ali pa cajta zmanjka :D

Glede podvozja pa naredim enako kot ti in mislim da je dovolj. Sigurno pa je boljše kot nič ;)
Uporabniški avatar
Honda Parts
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a bna » 24 feb 2013 05:11

pozimi z šamponom in gobico ali krtačo narediš itak več škode kot koristi ,pozimi perem avto samo z visokotlačnim čistilcem sperem dol sol in največjo svinjarijo in to je to brez kakšnega brisanja ,ker avto je itak takoj ko gre na cesto spet umazan
honda hornet 600
honda accord 2.2 cdti
sploh ni važno kaj voziš samo da je HONDA
Uporabniški avatar
bna
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a blaž » 24 feb 2013 11:36

Avto s šamponom in gobico zdj pozimi perem 1x na 2-3 tedne, če ulovim lepo vreme pa tudi prej. Vmes ga pa tudi samo splaknem s visokotlačnim čistilcem cca. 1x na teden. Perem ga pozimi pa zato, ker je že tko barva in lak v nekaterih predelih v slabem stanju in nočem da bi se mi razširilo... Krtače pa moj auto nikol ne bo vidu.

Ups, ja pozabu sm dopisat da so me razočarali šamponi ki vsebujejo vosek npr. tale (ga trenutno uporabljam kar ga je še): http://www.avtostil.si/ponudba/artikel.asp?ID=252
Umazanijo sperejo minimalno...vsaj po mojih izkušnjah.
No bomo probali unga iz petrola :D

Hvala!

Uporabniški avatar
blaž
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a blaž » 24 feb 2013 11:46

Honda Parts je napisal/-a:Šampon kupim kar na Petrolu onega oranžnega s kristali in brez voska, kajti vosek v šamponu je za moje pojme največje sranje kar ga je možno dobit (berite, moje mnenje je to).

Honda Parts, slučajno misliš tegale?
http://www.petrol.si/izdelki-za-vozila/ ... ja-kapljic

Uporabniški avatar
blaž
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a vid779 » 24 feb 2013 15:41

Tega tud jaz uporablam in je za moje pojme dober.

Mene pa zanima ena druga stvar :D.
Ko avto operem, ga potem zbrišem do suhega, ker če ga ne se vidi kje so se kapljice posušile.
Za brisanje uporablam t.i. Jelenjo kožo..
Sem pa nekaj bral po netu da ni ta opcija najboljša, ker če kje slučajno ostane kak majhen kamenček zrajsaš barvo. Pa morm rečt da je vse zrajsano :D.
Videl sem da eni uporabljajo kot neke brisače, vendar imajo taka daljša vlakna.. Ve kdo kaj o tem? In na splošno; brišete avte s čem?

Ter zanima me kaj uporabljate za nanašanje šampona? Jaz sem do zdaj navadno gobo (sonax), bom pa začel letos od armorall rokavico (wash mitt)
"It's always something"
EP3 R-29028
Uporabniški avatar
vid779
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a lude20 » 26 feb 2013 19:58

po pranju obvezno prevetrimo vozilo. 180kmh+ posuši pleh, šipe, gumo, plastiko, profile, spoje, kanale, robove..... in na koncu še tank. mau za šalo mau za res. drgač pa sploh ni tako neumno; voda ki je ne moreš obrisat in zastaja pod raznoraznim plastičnim obrobam, v vratih, v pragih, pod obrobami itd ti nardi mnogo več škode kot apnenčast flekec al pa mini ris od kamenčka. ja kaj pa pol ko dežuje, boste rekl? enostavno tudi po dežju 180+! lp
Uporabniški avatar
lude20
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a BlackGuard » 26 feb 2013 20:55

Hehe, tako nardim jaz :) . Ko operem avto grem kar na eno 10 minutno vožnjo (sicer ne na 180 km/h :) ) na hitro cesto in voila, avto suh.
'08 milano red FK2
Uporabniški avatar
BlackGuard
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a LPG-user » 26 feb 2013 21:17

Jest sm bil še najbolj zadovoljen z avtošamponom od Šampionke. Umes sem probal še enepar drugih pa niso prišli niti blizu...Umazanija je šla vedno brez težav dol, kakšne bolj zarite mušice pa sem pošprical še s Trimom (sedaj se imenuje Spin).
Uporabniški avatar
LPG-user
Uporabnik

Kraj: Ljubljana z okolico

OdgovorNapisal/-a vid779 » 27 feb 2013 05:53

Sorry lude20 ampak meni se zdi neumno :D.

A da bi pa avto po pranju, obrisanega postavil malo na sonce, posebaj poleti ko je konstantno 25+ stopinj celzija tudi v senci se pa ne posuši oz. izhlapi voda?

Poleg tega pa med vožnjo dviguješ prah, ki se prime na kapljice na avtu in se potem spet pozna ko se posušijo :), če greš to brisat, zrisaš lak..

:lol:
"It's always something"
EP3 R-29028
Uporabniški avatar
vid779
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a lude20 » 27 feb 2013 10:58

kaj vse je neumno!? je pa luštno!
Uporabniški avatar
lude20
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a blaž » 21 mar 2013 10:12

b14a3 je napisal/-a:Jaz sem do zdaj navadno gobo (sonax), bom pa začel letos od armorall rokavico (wash mitt)

b14a3, a si že slučajno probal to rokavico (wash mitt)? je uredu?

Uporabniški avatar
blaž
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Rdeca Strela » 21 mar 2013 18:18

blaž je napisal/-a:Bom kr tuki uprašu:)

Ima kdo izkušnje s takim (mogoče podobnim) cleaner-jem? Se že neki časa zanimam za nakup.
Zgleda zlo unčikovita stvar. ha?

http://www.carshinefactory.com/products ... oamkomplet evo

sem ga nabavil, zaenkrat ga še nisem imel časa sprobat, sam z šprico sem probal razmerje (čistilo-voda) in šprical v banji :rotfl:
bom verjetno jutri probal če bo lepo vreme. :rockon:
Uporabniški avatar
Rdeca Strela
Uporabnik

Kraj: PREKMURJE

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Splošno

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 0 gostov