facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Tomos Avtomatik by WiDo

Kotiček za motoriste.

Moderator: Blue Angels

Tomos Avtomatik by WiDo

OdgovorNapisal/-a WiDo_ » 05 avg 2010 23:14

Poleti je vroče :zakon: Boste rekl a bejž no bejž, ampak to je eden od glavnih razlogov, da sem odprl to temo :P Delavnico imam na Bledu, ki je sploh poleti zelo obiskan, skozenj gre cesta do Bohinja in tako si lahko predstavljate kakšna je gužva ko se peljem na "šiht". Če gužvi dodam še poletno vročino in Shuttla brez klime... :slaba: Ena od rešitev je seveda motor, na katerem ti ni vroče in se lahko odpelješ mimo gužve. Ker na žalost za motor nimam denarja (ga preveč poberejo Shuttle, Crx, E36 in 4-kolesnik), se moram zadovoljiti s "prdo".

Do sedaj sem se v vročih dneh vozil s Tomos Colibrijem. Motorček mi je vedno vžgal brez problema, dejansko na njem še nisem kaj drugega naredil kot pa tankal :zakon: Dobil sem ga kot plačilo od kolega kateremu sem rihtal Lado Nivo :D
Slika

Letnik je 1997 in ga poznam od novega :)
Prevoženih ima 5000km
na njem je vse tovarniško razen nizke balance, zadnje gume in zadnja plastika okoli luči je bila menjana zaradi padca. :lol:
Uporabniški avatar
WiDo_
Uporabnik

Kraj: Radovljica

Re: Tomos Avtomatik by WiDo

OdgovorNapisal/-a WiDo_ » 05 avg 2010 23:56

Ker pa tak avtomatik zame ni pravi TOMOS (očitno je zame prenov :lol: ), mi nikoli ni bil posebno pri srcu. Sicer mi je to čudno, ker je bil tak Colibri moj prvi motor, z njim sem neizmerno užival ko sem se vozil okoli bloka :zakon: Dobil sem ga ko sem bil star 9 let. Vrjetno je to da sem ga dobil ne da bi se zanj potrudil, razlog zakaj nad njim nimam velike nostalgije :?
Veliko večjo nostaljgijo imam ob pravem avtomatiku - Tomosu A3. Takega sem si namreč kakšno leto kasneje kupil sam s prisluženim denarjem :ave: To je bil tudi prvi motor katerega sem na veliko šravfal in napilil :rockon:
No če sem se že toliko razpisal o svoji zgodovini, pa se bom še malo :yes:
Sedaj sem si že par let govoril, da si bom uštimal enega avtomatika A3, ker me nanj vežejo še posebaj lepi spomini. Med drugimi lepimi spomini je tudi ta, da je bil avtomatik A3 prvi motor s katerim sem se kadarkoli peljal. Zgodilo se je med počitnicami pri sorodnikih na štajarskem, ko sem imel sedem let. Imeli so eno belo "čelico" kakor avtomatiku pravijo tam, s katero me je naokoli vozil bratranec. Tistega dne nebom nikoli pozabil, ko mi je prvič dal za pelat :love: Kakšno leto kasneje, ko sem bil spet tam na počitnicah sva ga "strokovno obnovila" in poštrihala v črno-modro s spreji kar čez vse :lol: Še in še je teh zgodbic, ampak za sliko koliko mi motor pomeni jih je dovolj.
Pred enim tednom sem bil zopet tam in v drvarnici zagledal tega avtomatika. Tam je bil že par let, manjaka nekaj delov, mašina se ne obrne... ampak propasti ga ne morem pustiti :love: Na njihovo in moje veselje sem ga odpeljal :rockon: :rockon:

Še dobro da sem bil s Shuttlom in ne s CRX kot sem sprva nameraval iti :)
Slika

Slika
Uporabniški avatar
WiDo_
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a WiDo_ » 06 avg 2010 00:43

Letnik je 1986, novega je kupil stric in se z njim par let vozil v službo oddaljeno okoli 20km :yes: Oprema je bila nadstandardna in sicer sprednja maska z okroglo lučjo, števec, okrogli žmigavci, tavelik sedež, prtlažnik, krom strehce...

Sem sedaj eno uro iskal sliko po netu kakšen je bil, pa nisem našel. Še najboljši približek je tale slika iz avto.neta. Manjkajo samo okrogli žmigavci
Slika

Bratranec ga je malo predelal in sicer balanco bolj naprej :lol: , lite feltne, masko in žmigovce stran in namesto njih spredaj štirikotnno luč, zadaj pa custom nosilec za luč, odstranil prtlažnik, skrajšal strehce, potem kot sem omenil sva ga prebarvala...

pripeljan k meni
Slika

Slika

Amortizer je počen, skrajšana strehca
Slika

Custom prostor za orodje
Slika

Tukaj se vidu tudi počen okvir
Slika
Uporabniški avatar
WiDo_
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a WiDo_ » 06 avg 2010 17:25

Razstavil sem kompletnega in ga obrusil
Slika

Počasi bo kompleten gol
Slika

Slika

Gištel je bil počen na obeh straneh
Slika

Razpoke sem poTIGal
Slika

Kemija je zakon :mrgreen:
Slika

Posušen premaz. Bi ga pustil takega, samo se je preveč "luščil" in bi bil skos umazan ko bi se ga dotaknil.
Slika

Opran s antisilikonskim čistilom
Slika

Med lakiranjem
Slika

Slika

Polakiran
Slika

Slika
Uporabniški avatar
WiDo_
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a WiDo_ » 06 avg 2010 17:36

Potem je prišel na vrsto Colibri, ki sem ga namenil za donatorja delov...
Slika

Najpomembnejši del
Slika

Med pranjem
Slika

Zaenkrat sem jo samo opral, ker lepo lavfa, predelav pa ne bo, razen manjše optimizacije...
Slika

Slika

In pa namontirana na A3 :zakon:
Slika
Uporabniški avatar
WiDo_
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a HONDA-CRX- » 06 avg 2010 17:46

v isto barvo bi ga raje dal kot je crx :)
STREET LEGAL HONDA TEAM
Uporabniški avatar
HONDA-CRX-
Uporabnik

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a WiDo_ » 06 avg 2010 17:56

Zamenjal, obnovil ali vsaj sčistil sem vsako stvar ki sem jo namontoral nazaj

Razstavil sem sprednje amortizerje in jih na novo podmazal in pošvazal polomljen nosilček (desni na sliki)
Slika

Slika

Inštalacija je delno nova, delno pa od Colibrija. Najti je bilo potrebno prostor za cinšpulo in ostalo "šaro"
Slika

Počasi gre skupaj
Slika

Prva slika na kolesih. Med zadnjim dvem slikam je bilo kar nekaj ur dela, vendar ni nič zanimivega. Pač vsaka stvar spucana, podmazano kar je treba, zamenjana po potrebi...
Slika

Urejeni kabli
Slika

Slika

Feltne so zaenkrat še od Colibrija, nameravam pa dati te ki so bile že prej na A3. Samo prej jih moram še obnovit (najvrjetnejo bodo črne) in kupit slajk gume...
Slika

Slika

Slika

Slika

Ročke od Colibrija, balanca pa mislim da od ATXa
Slika

Slika

Prislonjen avspuh, vrjetno bo prišel tak samo da bo sprednji konec (kjer je tukaj krivina) od A3 ki je bolj raven
Slika

Sedež je gor tudi samo testno, je v preslabem stanju, da bi ga rihtal, tako da moram poiskati novega. Manjka mi tudi še nekaj delov, ampak po pir se lahko odpeljem z njim :zakon:
Slika
Uporabniški avatar
WiDo_
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a WiDo_ » 06 avg 2010 18:08

HONDA-CRX- je napisal/-a:v isto barvo bi ga raje dal kot je crx :)

Sem lep čas to nameraval, ampak itak vrjetno nikoli ne bosta nikjer skupaj, da bi bilo zanimivo. Sem sprobal nove metode "barvanja" in mislim da je nastal še bolj zanimiv :)
Uporabniški avatar
WiDo_
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a strazisar » 06 avg 2010 19:09

huda scena...vendar za moje pojme bi dal nizko balanco...in pa MF power izpuh bi mu dobil drugače pa 1A :)
bolš se slabo vozt k dobr hodt ;)
Uporabniški avatar
strazisar
Uporabnik

Kraj: borovnica ghetto

OdgovorNapisal/-a WiDo_ » 06 avg 2010 20:16

Hvala :) Men je pa ta balanca zakon. Imam doma še uno tanizko bla je na Colibriju, pa sem jo hitr zamenov. Mogoče lepo zgleda, ampak mi potem lega na motorju ni ql. Preveč si naprej nagnen, kot da bi ga skos hotu gont, jest ga mam pa samo za kruzat 8)
MF power izpuh pa tudi imam, sicer star model tavisokega, ampak je za ATX, tako da bi ga mogu predelat. Probal bom, ampak nočem da se dere, tako da če bo preglasen ga nebom vpasoval...

Še eno mnenje.
:arrow: Žmigavci DA ali NE? Dal bi te iz Colibrija - so štirikotni in zložljivi
:arrow: In pa sedež ENOJNI ali DVOJNI

Enojni me mika ker bi se lažje izgovarjal da je 25ccm :oops:
Slika

Slika
Uporabniški avatar
WiDo_
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a poli » 07 avg 2010 08:30

žmigavci ne, sedež pa enojni, pomoje velik bl spodobno zgleda. ;)
Uporabniški avatar
poli
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a strazisar » 07 avg 2010 10:33

z žmigavci nebo več old skul :P:P zic pa bi dau oriđi tavelk :) balanco pa sem imel v mislih eno drugo in je bla original mislm da na slc15 ampak stari model letnik 70. imam jaz doma colibrija pa bi ga bilo treba spravt v vozno stanje in pa manjkajo mi plehi za zadnji del...ampak če bi se mi dal.... :)
bolš se slabo vozt k dobr hodt ;)
Uporabniški avatar
strazisar
Uporabnik

Kraj: borovnica ghetto

OdgovorNapisal/-a Goku_6 » 13 avg 2010 13:47

enojn zic, pa brez zmigovcov :D pa ne MF-a, ampk raj lipnik-a :)

drgac pa hudo :rockon:
Uporabniški avatar
Goku_6
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Kratos » 04 nov 2010 01:08

AAA Lipnik :rockon: . Kje so cajti, ko smo se kregal ka je bolš...lipnik ali MF. Lipnik na apn6 je bil blagodej.
Honda Civic Sedan EK4 '97
Honda Civic 1.4i HB '97
Uporabniški avatar
Kratos
Uporabnik

Kraj: Žalec

OdgovorNapisal/-a Dinotti » 25 feb 2012 19:56

Mf je biu bolj! Sej je biu tud dražji. Drgač pa kako je stanje zdj z avtomatikom?
Youtube/Instagram: Dinotti
Uporabniški avatar
Dinotti
Uporabnik

Kraj: Beverly hills bosnian črnuče style

OdgovorNapisal/-a Pristavc » 26 feb 2012 16:39

Upam da ga še maš,č pa rabš kšne dele sam povj! :)
Uporabniški avatar
Pristavc
Uporabnik

Kraj: Ljubljana Črnuče

OdgovorNapisal/-a WiDo_ » 04 mar 2012 23:39

Še ga imam, samo vozim se bolj malo. Bi pa rabil kakšne dele. Recimo sedež in "prtlažnik" pod njim, strehci in pa zadnjo luč.
Uporabniški avatar
WiDo_
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a WiDo_ » 04 mar 2012 23:39

Tudi kakšno pavrco bi vzel :)
Uporabniški avatar
WiDo_
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a aljo69 » 06 mar 2012 23:48

da nardim mal reklame za svoj forum ... http://mopedist.si/ ;) drugače mi je pa zelo všeč ;) sploh ta "custom" barva z efekti ...

za izpuh ti pa priporočam kak lipnik (če gledaš da boš dal najmanj za največ) če pa gledaš "zmogljivost" je pa tale najboljše kar se trenutno dobi ... http://trgovina.cilinder.si/product_inf ... ts_id=2572 ampak je lakiran z pocen lakom in čez čas odpade tak da sem ga sam že ob nakupu napacal z lavakolom in pobarval z temparaturnim sprejem ... slike na mopedu

Slika

drugače na mopedu še airsal 65cc cilinder kit + dell'orto 15/15 fergazer z športnim filtrom in ta tecno krul izpuh ... moped povleče konkretno in tudi končna je okoli 75 realnih ...
Uporabniški avatar
aljo69
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a gora » 07 mar 2012 11:48

Malo bom zasmetil temo(upan,da Wido ne bo hud:)),pa vseeno-moj Piaggio Ciao:
Slika
Pa še moj drugi moped-Rog Pony express:
Slika

LP
Uporabniški avatar
gora