Ker pa tak avtomatik zame ni pravi TOMOS (očitno je zame prenov

), mi nikoli ni bil posebno pri srcu. Sicer mi je to čudno, ker je bil tak Colibri moj prvi motor, z njim sem neizmerno užival ko sem se vozil okoli bloka

Dobil sem ga ko sem bil star 9 let. Vrjetno je to da sem ga dobil ne da bi se zanj potrudil, razlog zakaj nad njim nimam velike nostalgije
Veliko večjo nostaljgijo imam ob pravem avtomatiku - Tomosu A3. Takega sem si namreč kakšno leto kasneje kupil sam s prisluženim denarjem

To je bil tudi prvi motor katerega sem na veliko šravfal in napilil
No če sem se že toliko razpisal o svoji zgodovini, pa se bom še malo
Sedaj sem si že par let govoril, da si bom uštimal enega avtomatika A3, ker me nanj vežejo še posebaj lepi spomini. Med drugimi lepimi spomini je tudi ta, da je bil avtomatik A3 prvi motor s katerim sem se kadarkoli peljal. Zgodilo se je med počitnicami pri sorodnikih na štajarskem, ko sem imel sedem let. Imeli so eno belo "čelico" kakor avtomatiku pravijo tam, s katero me je naokoli vozil bratranec. Tistega dne nebom nikoli pozabil, ko mi je prvič dal za pelat

Kakšno leto kasneje, ko sem bil spet tam na počitnicah sva ga "strokovno obnovila" in poštrihala v črno-modro s spreji kar čez vse

Še in še je teh zgodbic, ampak za sliko koliko mi motor pomeni jih je dovolj.
Pred enim tednom sem bil zopet tam in v drvarnici zagledal tega avtomatika. Tam je bil že par let, manjaka nekaj delov, mašina se ne obrne... ampak propasti ga ne morem pustiti

Na njihovo in moje veselje sem ga odpeljal
Še dobro da sem bil s Shuttlom in ne s CRX kot sem sprva nameraval iti