simont je napisal/-a:UrosS je napisal/-a:za to se kup mercedesa, pa maš gmah

Ja..........in kaj pravim jaz,kot to da je taki avto le za mal noret okol in pol sest v normalni avto.
Nimajo vsi ljudje poslovnih poti redno na jedilniku. Nekateri se furamo vsakodnevne vožnje na krajših relacijah.
Poanta je naslednja. Če malo spremljaš promet in dogajanje na ljubljanski obvoznici potovalni krozeri, kot je recimo moj BMW postajajo neuporabni. Zadnje čase večino časa stojim v kolonah, se vlačim okoli in rabim od zaloga do viča od 45 minut do 1 uro.
Zadnje čase sem se začel čez mesto vozit. Sem prej tam. Ampak moj osmak en mara mesta, kar je logično.
Pač časi se spreminjajo in tudi če nočem jih bom pač moral sledit. Visoke cene goriva, in kolone vseposod ter redko opravljanje dolgih tur mi nakazujejo da moram kupit avto z manjšo porabo. Pa če tudi mi to ne diši me bodo razmere prisilie na to.
In kako kupiš avto, ki je zmogljiv in ima manjšo porabo (sploh v mestu) pa da ni dizl (ki se ga bom izogibal dokler se bo dalo)? Pač kupiš eno malo petardo. Torej golf klasa in navzdol. Recimo Megane RS je v mestu stop and go prometu neprimerno bolj varčen kot moj osmak, na koncu še da od sebe konkretno moč. Ali recimo kak Mini Cooper S etc.
Jah potovat po avtocestah v udobju in miru se sliši zanimivo, ampak danes postaja utopija.
LP