Uporabnik
Honda civic 8. gen... kupiti ali ne kupiti?
Pozdrav,

kot vidite sem nov na tem forumu in upam da mi ne zamerite prevec ker odpiram novo temo. Do pred kratkim sem bil odlocen za nakup civica 1.8 sport 8. gen 07 ali 08, enostavno ker je po izgledu, notranjosti in specifikacijah fuuuul hud! No, lahko si predstavljate kako je na mojo odlocitev vplivalo prebiranje tega foruma. Ze dolgo sem si zelel zloglasne honde a sedaj me po pravici povedano kar malo mineva, zato sem se odlocil, da vas vseeno se malo pobaram kako in kaj. Zelo bi bil vesel vasih nasvetov, ker je vec kot ocitno, da veste par stvari :D

zanima me ali je res tale nova (angleska) honda tak jajc od kvalitete kot pravte? oz se bolje, ali na tem forumu ni niti enega cloveka kateri ne bi imel problemov s civicom 8. gen? mogoce vsaj poznate koga, ki teh problemov nebi imel? Eden od razlogov pri odlocitvi za nakup honde je bil seveda tudi njena kakovostna "japonska" izdelava. So te napake avtomobila zares tako motece kot pravite (se razna skripanja, pokanja dejansko toliko slisijo?) ali ste zgolj vi nagnjeni k perfekcionizmu (nikogar nocem zaliti, da ne bo pomote)? sej se strinjam... nov avto ima da dela tako kot je treba, ampak npr. ce bi peljali v avtu svojo mamo, sestro, brata (beri: navadni smrtniki :P), bi te osebe opazile te napake?
Odtehta uzitek v voznji za vsa ta pokanja, vibriranja, škripanja? Ali lahko clovek po vsem takem sploh uziva v voznji ali ima ves cas v podzavesti te nepravilnosti? :shock:

aja, pa glede na to da sem mel namen kupiti rabljeno hondo (po vsej verjetnosti ze ven iz garancije), kolko bi mene pol stala vsa ta menjavanja kot ste jih vi delal pod garancijo? ce prav razumem vas je vecina menjala aksle, amortizerje, sklopke, nekaj elektronike, itd. in to kar pogosto? se ze vnaprej opravicujem, na avte se nazalost ne spoznam najbolj, a vseeno zavoham problem ce le prevec "smrdi".

trenutno vozim cliota (ja, cliota :)) 1.2 16V pa je tale moj konjicek ze kar lepih 8 let star in vse kar je bilo treba menjat so bli diski in levi koncnik. probajte me razumet... nebi rad potrosil 15k eur za dve leti staro hondo in imel potem z njo same resne probleme.

se opravicujem za esejsko obliko posta, a le upam, da mi lahko kot izkuseni hondasi daste kaksen nasvet ali pa vsaj potesite mojo radovednost.
Thx...
Insane
Mislim da jih je nekaj, ki niso imeli težav.

8.gen po kvaliteti dejansko ni blizu prejšnjim generacijam.

Ni pa slab avto. Razumi da dan danes praktično vi moderni avti trpijo od takih in drugačnih napak.

Ampak Hondaši niso navajeni na te napake. In groza je toliko večja ko se srečujejo z njimi.

Mislim da pri 8.gen ne boš srečal nič več napak kot pri ostalih znamkah. :wink:

Je pa avto zanimiv, končno odštekana Honda.

Če pa hočeš kos tega Hondaškega perfekcionizma pa vzami Accorda. Res ni tolk odštekan je pa zelo lep avto, ki drži kvaliteto. In se super pelje.

Če bi se osebno spet odločil az Hondo bi vzel Accord. Ker je res odlično zamišljen in narejen avto.

Zastopim pa željo po civicu, ker je sploh znotraj oblikovno totalen odbitek.

Lp
BMW 540i

Horsepower is how fast you hit the fence.

Torque is how far you take the fence with you.
Uporabnik
verjetno samih problemov nebos imel z njo mogoce je kaksna dolocena napaka da bi se pa avto kr naprej kvaru pa se nism slisal sicer pa je reku edeniz seat avtohise da si je uzel sebi novega leona in se je skoz kvaru je reku da so pol avta zamnjali in zdej nobene okvare vec (avto je uzel leta 2005) tko da je reku da od takrat naprej da nima vec problemov k so bli krivi materiali

tko da tud pr hondi verjetno ce bos eno stvar menjal ti se nebo spet drugi dan zjebala :D pomoje se splaca hondo glih tolk k durgi avto ali z drugimi besedami noben avto ti nebo 100%
Uporabnik
se pojavi kakšna napaka, vendar nič hudega, nisem še videl, da bi koga honda civic 8 generacije pustila ob cesti ozeroma prišlo do kake resne napake. Se pojavi kakšen čriček, pedal od sklopke malo zaškripa ter kakšne take zadeve, drugače je pa super avto. Priporočam, da opraviš kako testno vožnjo, greš do koga ki ga prodaja se zapeljeta kakšen krog in boš videl, če so za te napake tako motljive. Je pa res da se jih kritizera malo bolj za to (kozt je že nekdo višje napisal), ker do sedaj ni bilo teh problemov s civici in zato se sedaj malo bolj piše o njih.
Splošno gledano dober avto. In če kupuješ rabljenega poizskusi dobiti takšnega kateri je imel kako napakco odpravleno v garanciji.
Dober nakup. lp.
Uporabnik
samo kupi... napake boš našel na vsah avtomobilih
Yogo
Uporabnik
Ce si malo pregledal poste za 8. gen. lahko ugotoviš, da imata dva lastnika težave z avtom in pišeta poste za vsako malenkost (njima se ne zdi malenkost), lahko prebereš tudi cel spisek možnih napak. Dejansko se je reklamacijsko menjalo veliko manj, jaz imam že cez 100.000 km in ce avto redno servisiraš dela kot ura, zanesljiv na cesti, dobro zavira, da ne omenjam kakšne ovacije sem na cesti doživljal, ko sem ga kupil (imam enega prvih 8.gen).

Se pa marsikdo ne zaveda stroškov vzdrževanja, namrec ne menja se vec drobnih delov ampak vecji sklopi. Zato bi moral vsak najprej premisliti ali je avto sposoben vzdrževati in ne ali ga je sposoben kupiti! Zaradi globalizacije so namrec v VSEH NOVIH AVTOMOBILIH slabši vgrajeni deli, tudi japonskih.
Uporabnik
Jst mam civic od leta 2007, sicer res samo 40.000 prevoženih, pa vendar, avto funkcionira.

Sicer sem mel par napak, ki se pa nebi pojavile, če bi pustil avto serijski.

Edino daljinsko zaklepanje/odklepanje me občasno ****, zjebal se mi je senzor za zunanjo temperaturo, ročno so mi menjali, pa kljuko enkrat, jasno vse pod garancijo.

Drugač pa bremze sem itak že 100x menjal, 2x prvo sondo, pa še kaj, ampak to ti pozabi. S tem neboš imel težav.

lp
Boosted K20
Uporabnik
kokr mi je prodajelec hond reku, ta honda je dobra ampak japonske so še boljše
HONDA civic 96 - EX
HONDA accord 00 - EX
HONDA CR-V 07- exe plus - EX
Mazda CX5 15 - EX
CIVIC 08 1.8
Uporabnik
M.P. wrote:Ce si malo pregledal poste za 8. gen. lahko ugotoviš, da imata dva lastnika težave z avtom in pišeta poste za vsako malenkost (njima se ne zdi malenkost), lahko prebereš tudi cel spisek možnih napak. Dejansko se je reklamacijsko menjalo veliko manj, jaz imam že cez 100.000 km in ce avto redno servisiraš dela kot ura, zanesljiv na cesti, dobro zavira, da ne omenjam kakšne ovacije sem na cesti doživljal, ko sem ga kupil (imam enega prvih 8.gen).

Se pa marsikdo ne zaveda stroškov vzdrževanja, namrec ne menja se vec drobnih delov ampak vecji sklopi. Zato bi moral vsak najprej premisliti ali je avto sposoben vzdrževati in ne ali ga je sposoben kupiti! Zaradi globalizacije so namrec v VSEH NOVIH AVTOMOBILIH slabši vgrajeni deli, tudi japonskih.
No, te malo prekinem. Tudi sam imam s civicom težave in sem v precej debatah že podajal svoje mnenje. Nista le dva, ki sta picajzlasta in tečna. Če ti nimaš težav je super, ampak se bojim, da tudi tebi škripa in poka vse pa nočeš priznati ali pa enostavno ne zaznavaš stvari dovolj dobro. pa brez zamere. Vsak dan sedim v drugem novem avtu in ti povem, da civica ne bi nikoli več vzel. Vsak jajc od Renaulta je bolje sestavljen. Samo primi in se malo nasloni na osrednji naslon za roke. Ali pa potipaj armaturko, pa recimo z desno nogo zadeni malce (nežno) v osrednji del armaturke. Pa boš videl da poka ko eno sranje ceneno. Ni treba bit hlod in tolčt po avtu da to opaziš.
In ne, niso vsi novi avti takšni. Vsedi se v kako dacio pa boš na žalost ugotovil da plastika ni bistveno bolj švoh, da pa škripanja in pokanja ni niti slučajno toliko.
Da odgovorim torej avtorju teme. Ne, jaz ga ne bi vzel. Kljub temu da mi je fantastične oblike, da se dokaj lepo pelje in da ima veliko prostora. Je preveč šlampast.
...but i look like an ordinary person
Fotr Admin
Re: Honda civic 8. gen... kupiti ali ne kupiti?
aalbre wrote:npr. ce bi peljali v avtu svojo mamo, sestro, brata (beri: navadni smrtniki :P), bi te osebe opazile te napake?
Ne bi. Moja punca na primer, ne opazi teh napak.

Avto se ne kvari, ampak "moti" s temi svojimi hibami. Priporočam, da vzameš l. 2008, ki je še ca. leto v garanciji, da boš še sam kaj poštimal. Seveda bodi pozoren, da je bil avto ustrezno servisiran, če ne garancija ne velja. Poleg tega vprašaj lastnika, če je že kaj reklamiral oz. če je že bilo kaj menjano.

In če ne rabiš 5 vrat, vzami type-s, ker je še malce bolj estetsko dovršen tako zunaj kot znotraj 8)
Uporabnik
Civic Type-r wrote:
No, te malo prekinem. Tudi sam imam s civicom težave in sem v precej debatah že podajal svoje mnenje. Nista le dva, ki sta picajzlasta in tečna. Če ti nimaš težav je super, ampak se bojim, da tudi tebi škripa in poka vse pa nočeš priznati ali pa enostavno ne zaznavaš stvari dovolj dobro. pa brez zamere. Vsak dan sedim v drugem novem avtu in ti povem, da civica ne bi nikoli več vzel. Vsak jajc od Renaulta je bolje sestavljen. Samo primi in se malo nasloni na osrednji naslon za roke. Ali pa potipaj armaturko, pa recimo z desno nogo zadeni malce (nežno) v osrednji del armaturke. Pa boš videl da poka ko eno sranje ceneno. Ni treba bit hlod in tolčt po avtu da to opaziš.
In ne, niso vsi novi avti takšni. Vsedi se v kako dacio pa boš na žalost ugotovil da plastika ni bistveno bolj švoh, da pa škripanja in pokanja ni niti slučajno toliko.
Da odgovorim torej avtorju teme. Ne, jaz ga ne bi vzel. Kljub temu da mi je fantastične oblike, da se dokaj lepo pelje in da ima veliko prostora. Je preveč šlampast.
Glede na to koliko let so mi Honde prej služile dobro je tole težko priznat, podobno kot noben ne prizna da ga na mercedesu elektronika zajebava, ne vem a to še drži, ampak svoje čase so bili neki modeli problematični, lastniki pa niso priznali za nič.

A ni neki facelift bil, so pa menda stvari malo poštimali? Sem imel civica v izboru, pa me ni prepričal, ne po kvaliteti, ne po motorju in performansah.

Je pa zadnja Honda, ki sem jo vozil bila tale nov hibrid. Tisto je pa katastrofa, gume na vratih, lufti pri plehu, spoji plastike lahko cel prst daš noter ... obup. Sicer tehnično zanimiv avto spet s preslabotnim motorjem, v primeru oblike jazza bi bil za v mestno vožnjo, ni pa za AC.
Uporabnik
hvala vsem za hitre in izcrpne odgovore. Vidim da so mnenja deljena glede avta :) me pa tudi veseli da nimajo prav VSI civici "vse" probleme...

aja, se to sem hotu vprasat, so te napake 8.gen pri civcu prisotne ne glede na tip avta (sport, type-s, type-r)? ali nej ne bi imela type-s in type-r poleg drugih stvari mocnejse podvozje,itd...? torej se iste napake ne bi smele pojavljat pri razlicnih modelih. ali pac?

mene je malo potiho strah, da bom preheblal iz "bogega" cliota na "super" hondo, na koncu bom pa z avtom se manj zadovoljen kot s prejsnjim. No sej vem, stvar je do neke mere tudi zelo subjektivna. Se pa zavedam, da bi bilo vzdrzevanje v primerjavi z Renaultom precej drazje, ampak ce bi mi avto spilal mi to ne bi predstavljalo nekega problema.

se to... kolk let pa dajo garancije na avto (npr. 08 letnik)?

se mogoce mal neortodoksno vprasanje za tale forum: tisti, ki ne bi vzeli se enkrat civica, katero alternativo pa bi izbrali (poleg accorda seveda :P)? sprasujem po avtu, ki bi bil istega razreda (tudi cenovno)

no sej mate prav... bo treba it prvo na testno voznjo, ceprav dvomim da mi bo pri testnem avtu za tistih 15min testne voznje vse pokalo, skripalo, treslo,razpadalo,... :D
Uporabnik
No pri nas smo kupili novo 1.8 ze prenovljeno...

Avto je krasen prostoren...
Sesavljen je pa res malce slabse in je tud punca ugotovila da je bolj en drek :)
Malenkosti se kar lepo seštevajo.

kljuka občasno blokira
Centralno občasno ne dela
Luft pri plastikah (zunajnih obrobah)
Škripanje pedala sklopke
NI MOGOČE blokirati pretoka zraka na sredini konzole (ta mene se najbolj moti)
itd itd...

Ampak ko se vsedem vamj in ga poženem ko merjasca osebno vse tole
pozabim in oprostim :)

Pod črto je se vedno dober avto za katerega sem preprican da me na cesti ne bo pustil.
Uporabnik
aalbre wrote:hvala vsem za hitre in izcrpne odgovore. Vidim da so mnenja deljena glede avta :) me pa tudi veseli da nimajo prav VSI civici "vse" probleme...

aja, se to sem hotu vprasat, so te napake 8.gen pri civcu prisotne ne glede na tip avta (sport, type-s, type-r)? ali nej ne bi imela type-s in type-r poleg drugih stvari mocnejse podvozje,itd...? torej se iste napake ne bi smele pojavljat pri razlicnih modelih. ali pac?

mene je malo potiho strah, da bom preheblal iz "bogega" cliota na "super" hondo, na koncu bom pa z avtom se manj zadovoljen kot s prejsnjim. No sej vem, stvar je do neke mere tudi zelo subjektivna. Se pa zavedam, da bi bilo vzdrzevanje v primerjavi z Renaultom precej drazje, ampak ce bi mi avto spilal mi to ne bi predstavljalo nekega problema.

se mogoce mal neortodoksno vprasanje za tale forum: tisti, ki ne bi vzeli se enkrat civica, katero alternativo pa bi izbrali (poleg accorda seveda :P)? sprasujem po avtu, ki bi bil istega razreda (tudi cenovno)

no sej mate prav... bo treba it prvo na testno voznjo, ceprav dvomim da mi bo pri testnem avtu za tistih 15min testne voznje vse pokalo, skripalo, treslo,razpadalo,... :D
Jaz imam 1.8i-VTEC Sport od marca 09. Avto se mi je zdel dober takrat in zdi se mi dober danes. Še vedno mislim, da boljšega avta (če objektivno ocenjuješ vse lastnosti) v tem razredu ni.
Danes ima pribl. 25.000 km, imel pa sem naslednje nevšečnosti:
- zatikanje kljuk (težko odpiranje prednjih vrat)
- raznorazni črički
- pomanjkljivosti v tesnilnosti prtljažnih vrat (voda teče skozi dvignjena vrata v prtljažnik)
- slabo zapiranje prtljažnih vrat
- odstopanje plastik na spodnjem robu pri zadnjih levih vratih
- škripanje in pokanje stopalke sklopke (predvsem v mrzlem vremenu)
- zatikanje menjalnika pri prestavljanju v drugo prestavo
- nedelovanje daljinskega centralnega odklepanja/zaklepanja
- left levo-desno pri ročki ročne zavore
- občasno neki čudni zvoki v prezračevalnem sistemu (pozimi)
- zračnost zgloba leve polosi (menjava pri 21.000km)
- ... to je to kar se na hitro spomnim

Druge stvari so pri meni recimo še tanek lak, pa dvomljive vrednosti merilnika zunanje temperature (še sicer nisem menjal, ampak mi 100% leže). Sicer pa pobrskaj po forumu, o tem se je pisalo ohoho. Primerkov takih avtov z temi tipičnimi težavami je veliko, dejansko pa se moraš sam odločit ali te to moti ali ne. Škoda je samo, da jih v večini primerov živ bog ne zna trajno rešit.
Če ti angleščina ne povzroča težav, se splača pogledat še tukaj:
http://www.civinfo.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Garancije je 3 leta ali 100.000km splošne, 3 leta na lak, 12 let proti prerjavenju, 5 let za prerjavenje izpušnega sistema in 10 let za sestavne dele podvozja. Če kupuješ letnik 2008, bodi pozoren na tiste, ki s(m)o jih kupili spomladi 2009 - v tem primeru ti ganacija velja nekaj dlje.

Upam, da najdeš dobro ohranjenega in da ti bo dobro in dolgo služil.
Uporabnik
Ciivic wrote: Jaz imam 1.8i-VTEC Sport od marca 09. Avto se mi je zdel dober takrat in zdi se mi dober danes. Še vedno mislim, da boljšega avta (če objektivno ocenjuješ vse lastnosti) v tem razredu ni.
Danes ima pribl. 25.000 km, imela pa sem naslednje nevšečnosti:
- zatikanje kljuk (težko odpiranje prednjih vrat)
- raznorazni črički
- pomanjkljivosti v tesnilnosti prtljažnih vrat (voda teče skozi dvignjena vrata v prtljažnik)
- slabo zapiranje prtljažnih vrat
- odstopanje plastik na spodnjem robu pri zadnjih levih vratih
- škripanje in pokanje stopalke sklopke (predvsem v mrzlem vremenu)
- zatikanje menjalnika pri prestavljanju v drugo prestavo
- nedelovanje daljinskega centralnega odklepanja/zaklepanja
- left levo-desno pri ročki ročne zavore
- občasno neki čudni zvoki v prezračevalnem sistemu (pozimi)
- zračno zgloba leve polosi (menjava pri 21.000km)
- ... to je to kar se na hitro spomnim
pa so ti te napake pod garancijo odpravili? - no, vsaj vecino, ker kokr sm bral na forumu pri nekaterih stvareh tudi menjava nic ne pomaga
Uporabnik
Jah, večino. Kljuke, recimo, so samo naštelali, ker se menjavat bojda ne spalča, podobno so mi nardili s prtljažnimi vrati, ampak za oboje težko rečem, da jezaleglo. Ampak tudi, če ti menjavajo, je zgodba ista: tvoj defektni del ti menjajo z enakim, le da je nov. Se pravi, da je vse skupaj bolj kot ne vprašanje časa. Vsaj pri večini je tako.
The Honda Doctor
Probaj avto, ce ti je vsec in odgovarja, ga kupi.

Kot je nekdo napisal, avto se ne kvari, zna pa imet nekaj motecih "napak"...

Skratka kot pravijo stari balkanci: Od gledanja nema selameta.
---===::: [color=red][i]You’re a very good driver, except for the fact that you drive like shit![/i][/color] :::===---
Uporabnik
aalbre wrote:hvala vsem za hitre in izcrpne odgovore. Vidim da so mnenja deljena glede avta :) me pa tudi veseli da nimajo prav VSI civici "vse" probleme...

Kaj bi vzel sprašuješ? Si še pred letom ne bi upal niti pomisliti, ampak golfa. Je_bes dolgočasno obliko. Avto je sestavljen tako kot se zagre. Ima super TSI motorje ki niso požrešni in fino skočijo. Lega je boljša kot v civicu. Področji kjer je slabši sta le manj prostora (ampak če kupuješ avto zato ker potrebuješ ogromno prostora, potem tut civic ni ideal, kvečjemu kak karavan srednjega razreda) in pa manj razburljiva oblika. Povsod drugje je boljši, pri legi, materialih, kakovosti izdelave, motorjih (ne mislim kakovosti...), varnosti itd. Pa čeprav je golf. In s tem tudi odgovarjam forumskemu kolegu, ki pravi, da je civic še vedno top avto v segmentu. Žal ne bo držalo.
...but i look like an ordinary person
Uporabnik
OK, vzamem nazaj, sodi pa v Top3 recimo, to pa gotovo.
V primerjavi z Golfom bi te pa vseeno spomnil na nekaj stvari:
- Civic ima v primerjavi z Golfom znotraj opazno več prostora (predvsem zadaj), v grobem toliko kot povprečni avto razreda višje; in na tem področju mu niti Golf v novi generaciji niti katerikoli drug konkurent (razen recimo Lancia Delta, ki pa je pribl. 20cm daljša in ima pomično zadnjo klop) ni uspel priti niti blizu. Poleg tega ima Civic možnost dviga sedalnih površin na zadnji klopi, njegov prtljažnik je v osnovi za več kot 100litrov (!) večji od Golfovega, povečan pa ima ravno dno, česar za Golfa ne moreva trditi. Ni samo prostornost, je tudi funkcionalnost. Ni tukaj Golf dejansko nima možnosti.
- TSI motorji so zgleda res zelo dobri, nisem še zasledil nikoga, ki bi temu oporekal. In ko govorimo recimo o prožnosti, je verjetno že 122-konjska verzija boljša kot 1.8i-VTEC. Mislim pa, da se pri vzdrževanju na dolgi rok klasični atmosferc vseeno obnese nekaj bolje od navitega prisilno polnjenega motorja (turbina, intercooler...) - še preden pridemo do tega, da i-VTEC-ovo odmično gred krmili veriga, TSI-jevo pa jermen.
- Glede lege na cesti pa samo ena opazka. Če pri nas kupiš primerljva 140-konjska dizla z osnovo opremo (torej brez nekih dodatnih paketov oz. doplačil nasploh), sta to Civic 2.2i-CTDi Sport in Golfa 2.0TDI Comfortline. Nimam občutka, da je v tem primeru Golf na 16-palčnih balonih zares veliko bolje vodljiv kot Civic na 17-palčnih nizkopresečnih gumah in s športnim podvozjem.
Uporabnik
Pozdravljen!

Tudi jaz imam Civica 08 letnik in ima tudi par pomankljivosti. Je pa res, da nekateri Civici teh težav nimajo. Od očeta je letnik 07 pa mu nič ne poka itd. Če bi še enkrat kupoval bi verjetno kupil enako.
Lahko pa samo toliko v zagovor Civicu povem, da tudi BWM-ju 116, ki ga ima tašča in je premium razred pri svojih 40000km škripa armatura in poka podvozje in nima športnega podvozja tako kot moj in njen presek gum je 55 mojih pa 45 kar je velika razlika. Je pa bila cena njenega vozila 3000€ več kot mojega in med avtoma ni primerjave tako v opremi kot vse ostalo (njem ima zadaj šipe na roko) :D .
Najbolje, da se sam odločiš kaj boš kupil in ne bereš preveč foruma.
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels