facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Audi RS6 2008

Kotiček za ne-Honde.

Moderator: Blue Angels

OdgovorNapisal/-a bato » 20 mar 2008 21:37

Če imate odgovor na vprašanje, zakaj Teslin napredni način pridobivanja in distribucije električne energije ni bil splošno privzet, tako kot sistem pridobivanja in distribucije el. energije kot ga poznamo danes(ki je tudi v veliki meri Teslin), si lahko odgovorite, zakaj se še vedno premikamo s pomočjo eksplozij.
Zato, ker je gorivo, potrebno za pogon nepregledno drago. In ker je z dizelskimi agregati možno dalj časa vzdrževati dotični način masovnega premikanja, kot pa z bencinskimi agregati, se forsira dizle.
Elektiko in vodik velja pozabiti.
Elektriko lahko prepovejo, kot je to že demonstrirala Amerika.
Vodika pa uradno ne znajo pridobivat tako da bi se izplačalo. Uradno ga znajo pridobit iz nafte, kjer pa potrebujejo za energijsko vrednost 1l dizla, kar 12l tega istega dizla, da bi dobili ekvivalent en. vr. vodika. Skor smešn.

Teslino napredno pridobivanje in distibucija el. en. skoraj brez stroškov ni bila po volji ljudem kot so G. Westinghouse in J. P. Morgan, ker ga enostavno niso mogli mastno zaračunat. No med vsemi drugimi Teslinimi izumi bi recimo lahko uporabljali Teslin "rentgen", ki ni radioaktiven, ampak ljudje mamo pač radi radioaktivnost in posledično mamo kar mamo.

Imperializem oz. raji znano kot sinergija kapitalizma in demokracije, ima svoje načrte. Ko pa rajo zadane reality check, se le-ta zavaruje tako, da imperialistične načrte preimenuje v teorijo zarote oz. sej bo bolš.

Če ne druzga bi se loh premikal s pomočjo magnetov...ups, spet ma Tesla prste vmes in ne, ne bo šlo, pa še prepocen je.

Tko da, ne se upirat ideji, da gredo bencinski agregati pa pa, raje se navadite na dizle in jih vzljubite.

Kar se pa prihodnosti tiče, zdaj nas je 6.5 milijarje, ob trenutni rasti nas bo čez 10 let neje 9 milijard, to je ena varianta, druga napoved v 10ih letih pa je 0.5 milijarde; katera je realna?!?
Uporabniški avatar
bato
Uporabnik

Kraj: Trnow

OdgovorNapisal/-a jack_p » 21 mar 2008 00:03

H-fan je napisal/-a:še zdaleč ne. če bi bila vozila na elektriko, svet ne bi uspel proizvest toliko energije. hibridi tudi ne. dizel bo samo za nekaj časa ql. vodik je prihodnjost.

:lol: Saj ne veš kaj govoriš. Saj avtomobile na vodik tudi poganjajo elektromotorji :wink: In če svet ne bi zmogel proizvesti dovolj energije za avtomobile na elektriko, potem tudi za avtomobile na vodik ne bi šlo.

@Bato kaj si pa ti hotel povedat mi pa ni jasno, me pa zanima. Tvoje teorije zarot vedno rad prebiram :)
Uporabniški avatar
jack_p
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a bato » 21 mar 2008 10:06

Nč posebnga nism hotu povedat oz. tud če bi hotu očitno ne znam, ker še sam ne vidm "the big picture", mi je pa kristalno jasno kam gremo...to so pač moja spoznanja in moja resnica, kako slabo nam gre in kako na slabše bo šlo.
Ampak čudovito je to, da v vsem tem sranju še vedno vsakodnevno vidim nasmehe na obrazih ljudi...sej bo bolš.

Pišem pa take stvari, ker sm jezn in bi hotu, da bi bli jezni vsi, namesto da smo pohlevni sheeple. Mislim, da je jeza osnovni pogoj, da razmišlamo trezno in realno.
To da te(vas) karkoli v tej smeri zanima, pa je razlog da pišem take stvari tukaj. Rad bi zbudil zanimanje za realno sliko sveta in ne to fasado, ki nam jo servirajo mainstreem vladarji in mediji.

Samo ne pričakuj(te), da bom razlagal zadeve, ki jih še sam komaj skupaj dajem, bi pa želel, da si sami preberete kaj v tej smeri, ker se najde veliko napisanega pa tudi ogromno neobjavljenih dokumentarcev.
Uporabniški avatar
bato
Uporabnik

Kraj: Trnow

OdgovorNapisal/-a cazanova » 21 mar 2008 18:33

jack_p nima smisla se sploh z njim kregat, ker itak gres v nedogled...sej vidis, kake pise, da on nebi mnejal sprtenga vozila, za dizla...ma pa avto z 75hp, ki da strese se SDI..ko bo mel, kdaj kej vec v glavi pol mislim, da mu damo pravico govora, seveda brez nabijanja, kar je njemu podobno... :wink:
Opustena trenerka sa flekama od cvaraka
Uporabniški avatar
cazanova
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a jack_p » 21 mar 2008 18:50

cazanova je napisal/-a:jack_p nima smisla se sploh z njim kregat, ker itak gres v nedogled...sej vidis, kake pise, da on nebi mnejal sprtenga vozila, za dizla...ma pa avto z 75hp, ki da strese se SDI..ko bo mel, kdaj kej vec v glavi pol mislim, da mu damo pravico govora, seveda brez nabijanja, kar je njemu podobno... :wink:

Saj se z nikomer ne kregam. Vsak ima pravico do svojega mnenja in jaz imam pravico, da si o takšnem mnenju mislim kar si hočem :wink: In njegova mnenja me vedno v boljšo voljo spravijo. Je pa res da to ne paše v to temo, tako da - i'm out.
Uporabniški avatar
jack_p
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a cazanova » 21 mar 2008 21:12

js sem tud out..sam glede volje pa se skor tud js strinjam.... :wink:
Opustena trenerka sa flekama od cvaraka
Uporabniški avatar
cazanova
Uporabnik

Prejšnja

Vrni se na Avtomobili

Kdo je prisoten