Uporabnik
Zbil srno...
Zivjo!

Ne vem ali pisem v pravi forum ampak rabil bi malo pomoci.. vceraj sem imel malo nesrece in sem na Krasu pri cca 90 km/h zbil srno. S policijo in vse potrebno smo uredili, avto je pa seveda razbit in brez kaska. Gre za hondo civic sedan esi, letnik 93. Zanima me ce mogoce spremlja forum kdo ki ima dele za ta avto oziroma ce poznate koga, ki bi jih imel. Novi deli se namrec ne ravno splacajo ne:) Lahko pa tudi mal svetujete kaj se splaca narest ker res ne vem ali popravljat ali prodat taksno kot je glede na to da nisem ravno klepar?! Razbit je pa prednji odbijac, pokrov motorja, vezna stena, hladilnik, leva luč, levi smernik. V kolikor hocete lahko tudi sliko pripnem.

Za kakrsnokoli informacijo se najlepse zahvaljujem!
Andrej
Uporabnik
Poskusi malo poklicati našega sponzorja Feljštajna (poglej v podforum AKTIVNI SPONZORJI HONDA CLUBA). on ima dostikrat kaj uporabnega.

Drugače pa je en odpad v Avstriji, kjer imajo praktično vse...malo za SLO mejo. To ti bo pa več povedal kdo, ki je že bil tam.

Pa uspešno popravilo!!
[url=http://www.moj-album.com/slike/528702/8xZopwkX5OywKJ6D.jpg]Corvette C5[/url]
Uporabnik
a mas zavarovano divjad...? verjetno ne ker rabis rabljene dele.al zakaj si klical policijo...golaz pa to.... :lol: lej za dele ni problema spljoh,nekdo ti bo napisal cifro,npr.od Zlatkota z domzal,in ti bo z odpada prinesel vse potrebno,jst nimam trenutno tel.pr seb da bi ti napisal cifro,jo dobis mal kasnej...lahko pa se sliko prpopas,da vidmo kaj nardi srna pri 90km/h. men je pr 40km/h prletela,da vidm razliko :lol:
lp
ACCORD 00' 1.8 ES VTEC

AX 1.4i 4x4

Civic 1.5 Vtec http://www.hondaclub-si.com/forum/viewt ... highlight=
Uporabnik
Ne, nimam nic zavarovano. Do golaza iz tiste srne mi pa verjemi da ni!:)
No, ce se da kaksno telefonsko stevilko za dele res lepo prosim da vidim koliko priblizno bi me prislo za popravit skodo. Res hvala za pomoc!:)

Pa se tri slikce..
Image
Image
Image
Brake Master
bad si jo pa dobr nasadu :shock: :shock:
Ne pozabit na to da je Renault f1 prvak..... Zaradi cesar imajo sedaj vsi klioti nekaj KM vec, nekoliko manj pokurijo, servisni interval pa se je podaljsal za 2000 km. Njihovim voznikom pa se je podaljsal tic, povecal gobec in zmanjsal iq.
Uporabnik
sam je mogla bit pa kr mrcina. velik golaža bi blo. ja upam da boš čimprej popravu.
NIGHTHAWK BLACK FR-V
*~. HONDA FREAKS ZASAVJE .~*
Uporabnik
Evo, pa si izberi najugodnejšega:

Zlatko - 031 738429,
Herman - 041 712 314,
Matjaž-Remo - 041 734 728

Zlatko sam o dobavlja, Herman in Remo pa tudi poravita, če rabiš.

LPT
[img]http://www.mobisux.com/album/data/500/33847worthy1.gif[/img][url=http://tadej.krajc.googlepages.com/myhonda]Gallery of Civic Sedan 1.6 VTi '97[/url]
Uporabnik
Sicer ne bom pametoval in RESNIČNO nočem nikogar še zdaj v slabo voljo spravljat....ampak res ne razumem...........................ZAKAJ VAM JE ŠKODA DAT cca 8 JURJEV DA BI ZAVAROVALI DIVJAD IN BI VAS BOLIJO KU**C.

A pol ku pa nekdo zbije srno pa je škode recimo za ene 300k SIT, ja ja POL JE PA PANIKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sej razumem da je že itak dnar za avto in zavarovanje težko skup spravit, ampak če daš ne vem recimo 100 jurjev za zavarovanje pa če ne more človk dat še tistih 8-10 jurjev, hja pol pač je tko kot je!!!

Drgač pa upam da boš resnično čim prej, čim ceneje in čimbolj kvalitetno zrihtu avtek in da se bo vse zrihtal!

LP! Grega!
Uporabnik
Najprej najlepsa hvala za vse informacije! Grem zdej klicat..
Glede zavarovanja je pa tko.. takrat ko zavarujes se ti zdi dosti vsak denar ne.. poleg tega je pa avto po eurotaksu malo vreden, tako da je tudi sam agent takrat rekel da se ne splaca kasko.. ampak, zdej vidim da se presento splaca, sploh ce se vozis dosti po taksnih cestah kot so npr. na Krasu ko redno skacejo srne cez cesto...
Ja, zdej bom imel zavarovano vse, to je prav sigurno!:)
Uporabnik
snip wrote:Najprej najlepsa hvala za vse informacije! Grem zdej klicat..
Glede zavarovanja je pa tko.. takrat ko zavarujes se ti zdi dosti vsak denar ne.. poleg tega je pa avto po eurotaksu malo vreden, tako da je tudi sam agent takrat rekel da se ne splaca kasko.. ampak, zdej vidim da se presento splaca, sploh ce se vozis dosti po taksnih cestah kot so npr. na Krasu ko redno skacejo srne cez cesto...
Ja, zdej bom imel zavarovano vse, to je prav sigurno!:)

Glej jst ti hočem samo dobr....

Na mal starejši avto, kot je recimo tvoj se NE SPLAČA dat zdej vse zavarovat, ampak poleg osnovnega zavarovanja enostavno MORAŠ met zavarovano še voznika (AO+) in divjad. Ker ko pride do SRANJA se pa pol po buči tolčeš-SEJ SAM VIDIŠ! Saj ti pravim, da stroški zavarovanja divjadi v primeru škode ki ti jo divjat povzroči NI NIČ! Kar se pa AO+ tiče je pač "mal" dražji (20% osnovnega zavarovanja še zraven), ampak jst mam glede tega svoja prepričanja, načela in sigurnost.
Dejstvo je da avto ni tolk vredn kolkr bi ti dal če bi ti dal zavarovat vse živo. Recimo parkinga se ti pač ne splača, ker če ti ga kdo nasloni ne more bit zdej tolk škode da bi blo za znoret, pa še zavarovanje za prking je drago.....

LP! Grega!
Uporabnik
še malo škode je.če bi ti prletela še na šipo in streho bi blo ...

se vidi razlika če se zaletiš kam drugam al pa v srno?kako to okažeš zavarovalnici č si zavarovan proti divjadi?
GASSSSSSSSSSS.... :f_smile:
Uporabnik
Sm razumel! Sej pravim, da bom imel zdaj sigurno zavarovano divjad..:)

Razlika pa ne vem ce se ravno vidi, razen to da je dosti dlak povsod po motorju. Za dokazovanje zavarovalnici pa rabis zapisnik policije. Se pavi, ce si imel nesreco moras imeti evropsko porocilo, s katerim potem dokazujes da je bila nesreca, v primeru divjadi pa moras poklicati policijo, oni ti naredijo zapisnik in na podlagi tistega dobis povrnjeno skodo.

Lep pozdrav,
Andrej
Uporabnik
snip wrote:Se pavi, ce si imel nesreco moras imeti evropsko porocilo, s katerim potem dokazujes da je bila nesreca, v primeru divjadi pa moras poklicati policijo, oni ti naredijo zapisnik in na podlagi tistega dobis povrnjeno skodo.

Lep pozdrav,
Andrej

Tako je... 8)
Uporabnik
Ob nabavi delov ti bo tale link sigurno v pomoč:
http://www.hondaforum.si/viewtopic.php?t=15774
Ni važn al je črna al je bjonda, važn da je HONDA!
LP!
------------------------------
ACCORD 2.0i SPORT l. 05
Uporabnik
Jaz sem poklical nekaj ljudi za dele in ugotovil da me pridejo deli cca 130000 sit. Potem pa pride se barvanje sprednjega dela in seveda sestavljanje avta nazaj skupaj. Ce gre vse po normalnih cenah pride to cca 170000 sit baje (sem prosil za mnenje enega kleparja). Zdaj me pa zanima ce mogoce kdo ve za kaksno ugodnejso varianto ker sicer ne vem ce se mi splaca popravljat avto?!

No, sej lahko se mal razpisete in podate svoje mnenje.. tudi o tem koliko mislite da je vreden tak kot je oziroma ce ga popravim?! V vsakem primeru ga pa prodam!

Je pa:
Honda Civic ESI
l. 93 1.6 125KM
181.000 km
Uporabnik
Kasko ti ne pomeni nič če žival zbiješ na odseku kjer stoji prometni znak "divjad na cesti".
Te znake pa so postavili že vsepovsod.

Če npr zbiješ srno tam kjer tega znaka ni, ti zavarovalnica škodo sicer izplača ampak cestno podjetje že naslednji dan postavi znak in vsi ostali popušijo,...

SNIP, mislim da lahko avto popraviš za cca 250k sit. Ocena!

LP
Uporabnik
Žele ga pele wrote:Kasko ti ne pomeni nič če žival zbiješ na odseku kjer stoji prometni znak "divjad na cesti".
Te znake pa so postavili že vsepovsod.

Če npr zbiješ srno tam kjer tega znaka ni, ti zavarovalnica škodo sicer izplača ampak cestno podjetje že naslednji dan postavi znak in vsi ostali popušijo,...

SNIP, mislim da lahko avto popraviš za cca 250k sit. Ocena!

LP

Kako ti ne pomeni nič? Plačano pa ja dobiš.
Uporabnik
No, danes sem se pogovarjal z agentom zavarovalnice Triglav in izvedel da ce imas zavarovano divjad dobis izplacano v vsakem primeru. Se pravi ce je ali ni znak moras poklicati policijo, da oni naredijo zapisnik in potem dobis povrnjeno skodo.
Je pa ena razlika ce je ali ni znak.. in sicer, ce ni znaka se lahko obrnes na lovsko druzino, katera skrbi za tisto podrocje in nosijo del krivde oni (kot ce zbijes divjad na avtocesti ti krije Dars), v kolikor pa je znak na cesti ti pa ostane samo zavarovalnica oziroma lasten zep:)

LP, Andrej
Ja good, zdej pa sam zrihti ljubico pa bo. :wink: :lol:
My personal best at MK 1:12,89. 4.GEN ROX
Personal best Raceland 58,48s 5.GEN OK
Personal best Raceland 57,23s 4.GEN ROXX
BIG EGO is my middle name

Rather push a Honda and a german car,than drive a french car King Alex 2009 :)
Uporabnik
snip wrote:No, danes sem se pogovarjal z agentom zavarovalnice Triglav in izvedel da ce imas zavarovano divjad dobis izplacano v vsakem primeru. Se pravi ce je ali ni znak moras poklicati policijo, da oni naredijo zapisnik in potem dobis povrnjeno skodo.
Je pa ena razlika ce je ali ni znak.. in sicer, ce ni znaka se lahko obrnes na lovsko druzino, katera skrbi za tisto podrocje in nosijo del krivde oni (kot ce zbijes divjad na avtocesti ti krije Dars), v kolikor pa je znak na cesti ti pa ostane samo zavarovalnica oziroma lasten zep:)

LP, Andrej

Tole sem jaz glih včeraj razmišljal...

Če zbiješ divjad in stoji znak, to pomeni, da se je lovska družina ekskulpirala od krivde za to. Če je znak torej LD ne odgovarja za škodo, ker je na to opozorila. Analogen primer je, če ti na avto fukne omet iz stavbe. Če je gor napis: Pozor, omet odpada, ne parkiraj tukaj ali kaj podobnega potem upravljalec stavbe ni odgovoren za tvojo škodo. Če pa znaka za divjad ni, divjad ti pa še zmeraj skoči je pa to odgovornost LD ker ni poskrbela, da bi bili prehodi divjadi ustrezno označeni.

Zavarovalnica pa ti zadevo mora krit. To je namen zavarovanja, če se ti zgodi škoda, ti jo pokrijejo. Lahko pa zavarovalnica, v primeru da ni znaka, uveljavlja regresni zahtevek proti LD. Zavarovanje nima nobene zveze z odškodninsko odgovornostjo, če sem natančnejši, odškodninski zahtevek spada pod neposlovne obligacije, pod kvazidelikte. Zavarovanje pa je pogodba, in tako obveznost povračila nastane na podlagi pogodbe...

Ah, zabluzil se, se glih učim nekaj takega, pa sem pameten :D V glavnem, če imate avto zavarovan, vam mora zavarovalnica krit ne glede na znak. Morate pa divjad zbit, ne pa zaradi nje zapeljat v drevo...

Lp Mrcina
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels