facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Zamenjava amortizerjev

Splošne informacije, mnenja, izkušnje in podobno na temo Honda.

Moderator: Blue Angels

Zamenjava amortizerjev

OdgovorNapisal/-a Johnny » 11 apr 2005 20:38

Prosil bi za info, kje v Lj oz. okolici kvalitetno zamenjajo amortizerje (nove bom sam nabavu, kayaba)

Pa še eno vprašanje: tisti, ki ste znižal avto; ste tršali amortizerje, ali imate nepredelane?
(sam imam obnovljene pri Vugi in je zame pretrdo. Na ovinkih se drži kot klop, na avtocesti pa poskakuje :? )

hvala, j
Uporabniški avatar
Johnny
Uporabnik

Kraj: MidgetLand

OdgovorNapisal/-a BatujC » 11 apr 2005 20:48

Odgovor na drugo vprašanje. Zamenjal sem fedre, amortizerje pa samo stršal, seveda pri Vugi. Tudi pri meni je avto na avtocesti kot tank sam očitno je to davek, ki ga plačam za boljšo lego v ovinkih. Glede na to da se po avtocesti ne vozim preveč, me to toliko ne moti. Sicer pa bi gotovo nekaj v tej smeri naredil.
Uporabniški avatar
BatujC
Uporabnik

Kraj: Slovenia

OdgovorNapisal/-a CupraR » 11 apr 2005 21:18

Hm jst sm tršal lih zarad tega da mi lepo neravnine na AC požre tako kot treba :twisted: Sm pa za 20% tršal in je super lega.
Ne pozabit na to da je Renault f1 prvak..... Zaradi cesar imajo sedaj vsi klioti nekaj KM vec, nekoliko manj pokurijo, servisni interval pa se je podaljsal za 2000 km. Njihovim voznikom pa se je podaljsal tic, povecal gobec in zmanjsal iq.
Uporabniški avatar
CupraR
Brake Master

Kraj: Bolivia

OdgovorNapisal/-a Vrtelo Letelo :) » 12 apr 2005 07:38

Jest imam Civic Esi sedan let.93. in sem pred enim letom obnovil podvozje pri Amortizerju to se pravi; trsanje amortizerjev in Eibah vzmeti! Kostalo me je z papirji vred 90.000sit !! Ampak v ovinkih skorajda ni nagibanja na avtocesti pa prov nic ne poskakujem z avtom ce sem sam al pa ce nas je 5 v avtu !! Je pa res da moras tistemu ki ti bo trsal podvozje Jasno in Glasno razloziti kaj bi rad imel na svojem avtu in ti povem da pri Amortizerju so zelo poslusni in so vpostevali moje zelje!! Seveda je pa tudi zelo vazna dimenzija gum (presek) glede samega blazenja in nihanja naprej nazaj na manjis vdolbinah in grbinah na cesti !!
Za povečanje penisa si preprosto kupite BMW in problem je rešen.Pred uporabo se posvetujte z forumskim pametnjakovičem ali pri uporabniku.
Uporabniški avatar
Vrtelo Letelo :)
Uporabnik

Kraj: med oblaki

OdgovorNapisal/-a Krigl » 12 apr 2005 11:27

katere gume pa imas na avtu? jaz imam 195/50/15 potenzo S03, pa se tudi kar konkretno gugam na avtocesti. amortizerji so pa obnovljeni by Amortizer in tudi 20% trsi

lp andraz
Uporabniški avatar
Krigl
Uporabnik

Kraj: Domzale, Slovenia

OdgovorNapisal/-a Vrtelo Letelo :) » 12 apr 2005 16:59

Ja pri meni so Eagle F1 , 195/50-15 !! Zaznati je majhno zibanje naprej nazaj ce je vec grbinc ena za drugo, ko so zimske gume gor je tega zibanja malo vec, ker je pac guma balonarca samo je to vse skupaj zelo zanemarljivo !! Ce si se gdaj peljal skozi Logatec ti je vse jasno kaksna cesta je cez Napoleonov drevored in ko se peljem cez sploh neves da je avto kaj nizan ali trsan ker dobesedno pozre vse luknje in ni poskakovanja !! Se bomo kej dobili pa bomo kaksen krog naredl !! :D
Aja potenza je zelo trsa guma od Eagle F1 stene so zelo mocnejse in na manjsih udarnih luknjah kot je Napoleonov drevored, se prav loci zvok in obcutek na luknjah !!
Za povečanje penisa si preprosto kupite BMW in problem je rešen.Pred uporabo se posvetujte z forumskim pametnjakovičem ali pri uporabniku.
Uporabniški avatar
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Johnny » 12 apr 2005 17:16

Krigl je napisal/-a:katere gume pa imas na avtu? jaz imam 195/50/15 potenzo S03, pa se tudi kar konkretno gugam na avtocesti. amortizerji so pa obnovljeni by Amortizer in tudi 20% trsi

lp andraz

Sej te grbine so hudič, ko poskakuješ pol v avtu kot kaka opica :D
Imam pa gor 205/45/16
Uporabniški avatar
Johnny
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Vrtelo Letelo :) » 12 apr 2005 20:48

To je se uredu!! Prej sem imel unota turbo in je bil narejen kot Gocart 1.5-2cm je bilo hoda za amortizerje pol pa udarne gume tko da se avto sploh ni nagibal na luknjah sem se pa jaz nagibal pa skakal po avtu samo je pa pasalo se cez ovinke krivit !! :D :D
Uporabniški avatar
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Johnny » 12 apr 2005 21:04

Vrtelo Letelo :) je napisal/-a:To je se uredu!! Prej sem imel unota turbo in je bil narejen kot Gocart 1.5-2cm je bilo hoda za amortizerje pol pa udarne gume tko da se avto sploh ni nagibal na luknjah sem se pa jaz nagibal pa skakal po avtu samo je pa pasalo se cez ovinke krivit !! :D :D

A maš ti rdečo 5th sedanko ?
Uporabniški avatar
Johnny
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Krigl » 12 apr 2005 21:57

men gre to guncanje in pa neudobnost avta ze orenk na jetra. mal sem ze star :D . no, imam pa narocene vse gumice za podvozje, pa bomo videli ce se bo udobje kaj popravilo ali se bo samo lega na cesti

Vrtelo Letelo :) : vem kateri drevored mislis ampak moram priznati da se ne spomnim kako sem se peljal cez tiste luknje. a tam so betonske plate?

lp andraz
Uporabniški avatar
Krigl
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Johnny » 12 apr 2005 22:19

Krigl, a si naroču kit polivretanskih gumic?
Uporabniški avatar
Johnny
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Vrtelo Letelo :) » 13 apr 2005 07:00

Ja jest mam temno rdeco sedanko Esi! Prepoznavna je po crnih prednjih luceh (mislim da sem eden redkih) alu mrezca v odbijacu, felge so BBS-mrezaste z robom "itak", zadnji Mr.Plater (visoki spojler) pa en ror (Rocket-Speed Performance) !! To je to !! Aja zadi na levi strani je nalepka "Inja on board" misljeno kot otrok v avtu !!
Z drevoredom je pa tko ; je sicer neki asphalt ampak je cisto razpokan zaradi korenin pod njim od dreves in seveda od tovora, ki se prevaza po cesti. Problem je ravno v tem, ker nevem kdo vse je zelo proti glede obnove ceste, ker naj bi potem unicili nevem koliko dreves al neki takega :?:
Zadnjič spremenil Vrtelo Letelo :), dne 13 apr 2005 14:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Krigl » 13 apr 2005 13:30

da, narocil sem hyperflex kit, zdi se mi da je od energy suspenison. trije smo sli v group buy :D . narocil sem tudi ojacitve nosilcev motorja :twisted:

lp andraz
Uporabniški avatar
Krigl
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Johnny » 13 apr 2005 18:53

Krigl je napisal/-a:da, narocil sem hyperflex kit, zdi se mi da je od energy suspenison. trije smo sli v group buy :D . narocil sem tudi ojacitve nosilcev motorja :twisted:

lp andraz

Škoda, da nisi omenil. Bi ti jih zrihtal za zelo ugodno ceno :wink:
Uporabniški avatar
Johnny
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Krigl » 13 apr 2005 23:28

kako pa ves da bi bila bolj ugodna od te ki smo jo mi dobili? :D :D

lp andraz
Uporabniški avatar
Krigl
Uporabnik