facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Mazda mx 5

Kotiček za ne-Honde.

Moderator: Blue Angels

Mazda mx 5

OdgovorNapisal/-a judo » 02 feb 2004 10:44

Zanimam se za nakup mx 5 cabrio (l. 98,97).
Ce je že kdo imel ta avto oziroma ima kakšne informacije (okvare, poraba,..), naj jih prosim napiše.
lp
Uporabniški avatar
judo
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Forsythe » 02 feb 2004 22:49

Jaz imam MX-5 in je dober avto. Za vozit je kot go kart, v ovinkih lahko lepo slajdas (zadek zelo kontrolirano zanasa ce hoces), menjalnik je vrhunski (ko je S2000 prisla ven so pisali, da ima menjalnik tako dober kot MX-5). Skratka cez avto nimam pripomb. Tudi z njim ni blo nobenih tehnicnih okvar.

Na fun to drive testu revije Car and driver je MX-5 zmagala, pa tudi dobila je naziv, "best handling car" - v finalu je v obvladljivosti premagala Porsche GT3.

Ce te kaj zanima samo vprasaj.

BTW.: Mogoce bom moj avto spomladi prodal, je pa letnik 2002 (face lift), 1600 ccm, ima prevozenih 35000 km, spuscen (Eibach - mazdina orig. dodatna oprema), Engine Start Button (od Honde S2000), FondmetalF1 ALU felne, crne sipe, zascitni loki, protiveterna mreza, alarm, dalj. centralno zaklepanje, radio s CD playerjem...

Se nekaj slik:

Slika
Slika
Uporabniški avatar
Forsythe
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a judo » 03 feb 2004 08:30

Hvala za odgovor.
Zanimajo me naslednje stvari:
-okvare
-vzdrževanje (poraba, deli,..)
-na kaj naj bom pozoren ko bom avto kupoval(poleg ostalih stvari)
-kako je z prostorom (voznik, prtljažnik)
-,..

Kar se pa tiče tvoje mazde pa bom verjetno malo prekratek. Iščem avto do 2 M.(l. 98)
Hvala za odgovor
Uporabniški avatar
judo
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Forsythe » 03 feb 2004 14:44

judo je napisal/-a:Hvala za odgovor.
Zanimajo me naslednje stvari:
-okvare
-vzdrževanje (poraba, deli,..)
-na kaj naj bom pozoren ko bom avto kupoval(poleg ostalih stvari)
-kako je z prostorom (voznik, prtljažnik)
-,..

-Okvare nobene
-Servisi niso ravno poceni, ker je potrosni material precej drag. Recimo za originalne zavorne ploscice sem dal na prvem servisu 22 000 SIT, tako da je celoten servis potem stal cca 60 000 SIT. Tako da potrosni material se splaca kupit neoriginalen. Zdaj ko grem na 2. servis sem si iz USA narocil dirkalne Ultimate Axis ploscice iz metal karbona, ki so s postnino skupaj cenejse kot original.

- Poraba je zelo odvisna kak vozis. Mi je ze uspelo MB do LJ in nazaj porabit skoraj celi tank, ce pa vozis pocasi oz. normalno pa je poraba precej manjsa.

- pri nakupu pazi kot pri drugih avtih. Ponavadi so roadsterji bolj malo vozeni in nimajo veliko prevozenih km. Pazi pac da ni bil razbit in da je bil redno vzdrzevan. Drugo mu tak nic ne skodi. Ce pa je hitro vozil, pa je s tem samo dobro delal motorju.

- jaz sem velik cca 185 cm in se kolko tolko komot peljem. Na sovoznikovi strani je nekoliko manj prostora. Prtljaznik pa je dovolj velik, da spravis noter 2 manjsi potovalki, ce pa ti je to premalo, pa kupis kovcek ki se da gor na przljanik (jaz tega nimam).

LP
Uporabniški avatar
Forsythe
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Dore » 03 feb 2004 18:33

Forsythe: kje se dobi ta nalepka namesto reg. tablice... :?:
Uporabniški avatar
Dore
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a freak » 03 feb 2004 20:29

Forsythe je napisal/-a:Na fun to drive testu revije Car and driver je MX-5 zmagala, pa tudi dobila je naziv, "best handling car" - v finalu je v obvladljivosti premagala Porsche GT3.

V tomesecnem Japanese performance je tud notr mal o tem 8)
Japonci nad vsemi.

VTI powah
Uporabniški avatar
freak
Uporabnik

Kraj: Vrhnika

OdgovorNapisal/-a Forsythe » 03 feb 2004 22:27

Dore je napisal/-a:Forsythe: kje se dobi ta nalepka namesto reg. tablice... :?:

Ce si iz MB ti lahko zrihtam. Tu vem za eno firmo, ki mi to naredijo.
Uporabniški avatar
Forsythe
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Dore » 03 feb 2004 22:45

Forsythe je napisal/-a:Ce si iz MB ti lahko zrihtam. Tu vem za eno firmo, ki mi to naredijo.

Nisem. A ni to kam na upravno enoto za it? A je treba slučajno homologirat - dons je vsako malenkost že treba :x
Uporabniški avatar
Dore
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Forsythe » 03 feb 2004 23:13

Dore je napisal/-a:
Nisem. A ni to kam na upravno enoto za it? A je treba slučajno homologirat - dons je vsako malenkost že treba :x

Tega ne mores dobit na upravni enoti pa tudi homologirat ne mores. Naredijo pa kake firme, ki delajo nalepke, reklamne napise itd.
Uporabniški avatar
Forsythe
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Dore » 04 feb 2004 11:21

Forsythe je napisal/-a:Tega ne mores dobit na upravni enoti pa tudi homologirat ne mores. Naredijo pa kake firme, ki delajo nalepke, reklamne napise itd.

Kaj pa polcaji al pa na tehničnem pravjo na tako "tablco"? :f_umn:
Uporabniški avatar
Dore
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Forsythe » 04 feb 2004 12:54

Dore je napisal/-a:
Forsythe je napisal/-a:Tega ne mores dobit na upravni enoti pa tudi homologirat ne mores. Naredijo pa kake firme, ki delajo nalepke, reklamne napise itd.

Kaj pa polcaji al pa na tehničnem pravjo na tako "tablco"? :f_umn:

Policaju razlozim zakaj imam to tablico (seveda na korekten nacin) in zaradi tega nikoli ne komplicirajo. Tehnicnega pa še nisem mel, ko pa ga bom imel (ce nebom avta prej prodal) pa bom prisraufal navadno tablico nazaj gor.
Uporabniški avatar
Forsythe
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a ::Akira:: » 04 feb 2004 21:56

In kaj mu pravzaprav rečeš?Zanima me zato, ker ma prijatelj 156ko, in bi nanjo krasno pasala taka tablica, ker navadna ob strani izpade zelo grdo...pa ga mika ta zadeva, sam ne ve kaj bi potem policajem reku... :)
Uporabniški avatar
::Akira::
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Forsythe » 04 feb 2004 23:45

Poveš po resnici, da navadna tablica zgleda grdo, pa malo obrneš vse skupaj na šalo in je blo do zdaj vedno OK
Uporabniški avatar
Forsythe
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a cruiser » 04 feb 2004 23:57

Jst sem jim razlagal da drugace pride premalo zraka do hladilnika in se avto pregreva, pa ni pomagalo :x
Uporabniški avatar
cruiser
Uporabnik

Kraj: Tuningland

Vrni se na Avtomobili

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost