facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

VTI 6G vs PASSAT 1.8T ??

Kotiček za ne-Honde.

Moderator: Blue Angels

VTI 6G vs PASSAT 1.8T ??

OdgovorNapisal/-a MarERemA » 29 dec 2003 12:17

Ali je možno, da se Passat pri cca 120 km/h "odlepi" od Honde?

V soboto sem namreč na AC pri Brezovici doživel prav to. Po pasu za vključevanje na AC sva pospeševala na polno, do cca 120 km/h sem mu bil za ritjo, pri 120 pa se je počasi odpeljal naprej... WTF?

Civic 1.6 VTI '98
Uporabniški avatar
MarERemA
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a bato » 29 dec 2003 12:26

Tist WTF je zarad turbine, ki mu pri skoraj enakih konjih da tisto malo več navora, zaradi česar avto suvereno pospešuje tud pri višjih hitrostih...lahko ti je pa v uteho, da sigurno ni imel serijskih 150KM oz. če je biu nov model 165KM, če praviš da se je kr odlepu...bo treba turbino namontirat, če boš hotu bit glavni na vasi

I`ll BE BACK!!!
RDEČA NEVARNOST
Uporabniški avatar
bato
Uporabnik

Kraj: Trnow

OdgovorNapisal/-a MarERemA » 29 dec 2003 12:33

Ja, 2 turbine bom dal gor, da me neu en passat ****

Samo me je pa res presenetlo, da se je naprej odpeljal... Sicer ne hitro ampak vseeno...

Bil pa je še ta stari, ne ta nov z okroglimi stop lampami.

Ali ima še kdo podobno izkušnjo ali pa mi je par konjev od dolgčasa pocrkalo?

Civic 1.6 VTI '98
Uporabniški avatar
MarERemA
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Uros » 29 dec 2003 12:52

Mamo doma omenjenega passata. Hmm zanimivo, če bi šlo v hrib bi še nekako rekel, tole mi je pa malce čudno. Jst sm 1x preganjal enga vti-ja na AC iz morja sam v un klanc gor proti razdrtem. Tam se pozna navor, na ravnini pa mislim da ne more passat nič. Zdej hecno mi je če bi bil recimo čipan na 190 konjev, mo nebi bil do 120 konkurenčen,... Hecno!

LP, Uroš.

Civic HB VTi '96
Celje
Uporabniški avatar
Uros
Uporabnik

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a lucas » 29 dec 2003 12:59

Ta stari Passat 1.8T je počasnejši od vti 6g. in to dost počasnejši,saj po mojih srečanjih z njimi na cesti,če so pa čipi zraven je pa druga pesem
Drgač majo pa vsi 1.8T stari modeli 110kw.
Uporabniški avatar
lucas
Uporabnik

Kraj: Slovenia

OdgovorNapisal/-a Swinger » 29 dec 2003 13:28

zdej me je pa vti še sploh razočaru

Zdej bom še pa kej podobnega o integri slišu, pa me bo tak vse minil

Civic 98 1.4i

Edited by - swinger on 29/12/2003 11:29:35
Uporabniški avatar
Swinger
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a MarERemA » 29 dec 2003 13:30

Hm, potem je treba pa res it KW zmert, da mi ni kak pobegnu...

Civic 1.6 VTI '98
Uporabniški avatar
MarERemA
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a bato » 29 dec 2003 14:01

Ja ja, pod haubo je treba met use pošlihtan, nikol ne veš kdaj bo "akcija"...pr moji mašini se je full poznal, če sm ga ene 5x u leru do konca pržgau, je pol vleku k bi meu še ene 5KM več, mašina je bla kr bl živahna ko je zadihala...tko da če si jo pred AC normalno vozu(2k-3k ovm), pa pol sam na AC pohodu je razlika v živahnosti mašine kr očitna...don`t loose your faith, pedal to the metal to the Honda

I`ll BE BACK!!!
RDEČA NEVARNOST
Uporabniški avatar
bato
Uporabnik

Kraj: Trnow

OdgovorNapisal/-a lucas » 29 dec 2003 15:22

quote:
Hm, potem je treba pa res it KW zmert, da mi ni kak pobegnu...

Civic 1.6 VTI '98
Ti raje pel tistega Passata zmert
Uporabniški avatar
lucas
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a pito » 29 dec 2003 15:45

Swinger, te lohka prec razočaram. Še enkrat se ponavljam, Integra ni nek avtocestni stroj. Gre zelo lepo za mašino katero ima, vendar ko se ti razni avtočki nalimajo na rit, še jih zelo počasi otreseš. Moj primer je Pežo 206 - 2.0, šele pri 200 sem mu začel lesti naprej, je pa res, da mi je bil čist za ritjo in sem mu zrak rezal. Pa se sploh ne sekiram, ker vem, da je avto narejen za ovinke in ne za avtoceste. Za avtoceste rabiš ali več 6 ognjev. Govoril sem o stock Integri.
Uporabniški avatar
pito
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a hondi » 29 dec 2003 18:38

fant, tako je to:)

1.8T motor je eden izmed boljših kar se predelav tiče, poznam nekaj lastnikov osebno z 206 PS, 225 PS, tudi 295 PS na tem motorju (BERI ČASOPIS HRVAŠKI Auto klub, STRAN 54!).

Če je zadev akot se zagre (velikokrat je tlačni ventil zanič, pa večina sploh ne opazi, sploh pri starejših motorjih) je mašinca špica.

Koleno turbine, čip, večji injektorji, pa si že krepko čez 200 PS.BREZ da bi menjal turbino itd.

Civic EG4 LSi HB,l.92' klima:)
Uporabniški avatar
hondi
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Swinger » 30 dec 2003 18:17

quote:
Swinger, te lohka prec razočaram. Še enkrat se ponavljam, Integra ni nek avtocestni stroj. Gre zelo lepo za mašino katero ima, vendar ko se ti razni avtočki nalimajo na rit, še jih zelo počasi otreseš. Moj primer je Pežo 206 - 2.0, šele pri 200 sem mu začel lesti naprej, je pa res, da mi je bil čist za ritjo in sem mu zrak rezal. Pa se sploh ne sekiram, ker vem, da je avto narejen za ovinke in ne za avtoceste. Za avtoceste rabiš ali več 6 ognjev. Govoril sem o stock Integri.

Kul, pa bm pa še kr neki cajta na bingotu ostal, ki pa me še ni razočoral, oz. enkrat, ko sm drag zgubu proti saxo vts. Drgač pa vidim, da brez turbine ne bo šlo (supra) Drgač je pa men kul, da ma avto čim manj konjev po prometni, pa čim bolj gre, ker se mi zdi bedno plačevat neki(registracija), kar nima učinka. Sj gledam tudi že za kakga vtsa 130km, pa ga kr ni naprodaj...

Civic 98 1.4i
Uporabniški avatar
Swinger
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Swinger » 30 dec 2003 18:20

quote:

Kul, pa bm pa še kr neki cajta na bingotu ostal, ki pa me še ni razočoral, oz. enkrat, ko sm drag zgubu proti saxo vts. Drgač pa vidim, da brez turbine ne bo šlo (supra) Drgač je pa men kul, da ma avto čim manj konjev po prometni, pa čim bolj gre, ker se mi zdi bedno plačevat neki(registracija), kar nima učinka. Sj gledam tudi že za kakga vtsa 130km, pa ga kr ni naprodaj...

Civic 98 1.4i
Uporabniški avatar
Swinger
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Swifty » 31 dec 2003 02:06

zdi bedno plačevat neki(registracija), kar nima učinka

Torej VTi ni to to

PODPIS OUT OF ORDER
Lp
Uporabniški avatar
Swifty
Uporabnik

Kraj: Cerklje na Gorenjskem

OdgovorNapisal/-a Swinger » 31 dec 2003 03:14

Swifti VTS 130 km si kup, al pa kakga turbinca

Civic 98 1.4i
Uporabniški avatar
Swinger
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Swifty » 31 dec 2003 10:12

Vts-a gledam ja sam ga ni 16 ventilca nikjer za dobit,no sj vrjetn bi biu dost tud 90 hp sam za1x bom počaku

PODPIS OUT OF ORDER
Lp
Uporabniški avatar
Swifty
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Swinger » 31 dec 2003 13:26

Sj 16 ventilca jst tud iščem. Drgač pa 90 je tud žvat. Sma na dragu štartalu, jst sm idealno štartu, on se je zakopal, pol do 80 kmh sm mislu, da je zmaga že moja, ko naenkrat ko puščica mim mene udari in me skoz do konca vodu...

Civic 98 1.4i
Uporabniški avatar
Swinger
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Swifty » 31 dec 2003 13:48

Swinger če ni 3x ni na forumu

Ja če dobim ventilerja VTSa ga prec zakreditiram

PODPIS OUT OF ORDER
Lp
Uporabniški avatar
Swifty
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Swinger » 31 dec 2003 18:39

Fakk, tu mi je spet trikrat dal...

Mogoč je pa res kak virus, bo treba počekirat

Civic 98 1.4i
Uporabniški avatar
Swinger
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Soichiro » 02 jan 2004 11:12

Hmmm... v kateri prestavi pa si imel, pa kolko jih je blo v avtu pa a si vozu v klanec ali je bla avnina? To vse šteje
Višja ko je hitrost teže je z VTijem samo vseeno mi je malo čudno - jaz namreč glih nimam takih izkušenj nazadnje ko smo vozli poavtocesti se mi je prlepu tud en tak pasat za rit (dobesedno prlepu) in sem se mu pač umaknu pa nisem šaltu v četrto (blo je gllih tam nekje okrog 120) pa sem ga stisnil pa je rabu precej časa da je prišel mimo (sem jaz že prej spustu gas) kaj pa vem morda pa ni VTi ju ustrezal smrad iz njegovega auspuha pa ga je raje naprej spustu

Swinger - Ne bit raočaran za to ceno, ki jo daš za VTija mislim, da ga ni avta (sl'pa mogoče redek), ,ki se lahko z njim primerja. Doma ga mamo že od '96 leta in je s časom pač videt, kako počasi konkurenca napreduje ampak ko je pršu vn - ti povem da ga ni bilo junaka po rebrnicah pa še danec cepajo razni BMW 5-ke pa še marsikaj drugega. Hondice niso za avtoceste (VTi, Integra,...) so za ovinke in tam boš znnjo ta glavni. Pa pusti te bedarije ja malo natunan pa pol Vti nima šans - kdo pa ma šanse če je VTi "malo natunan"?

Od integre pa še nisem slišal niti ene graje ti pa povem še eno anekdoto. Rebrnice kolona gas prehitevanje (z VTi jem) za ritjo Integra pridemo mimo kolone cca. 1.5 sec in je pred nami cca.4 sec in je ne vidimo več pa je fotr tiščal Vtija ko "prasca". Integra je za celi dve stopnji boljši avto vsaj.

P.S.: Po tablici bi rekel da si iz CE - jaz tudi sedaj živim v CE tako da bi se lahko kdaj srečal - v bistvu se nisem še z nobenim iz foruma srečal bi blo zanimivo kako rečt.

LP, Rok

Honda Civic 1.4 HB '91

Edited by - soichiro on 02/01/2004 09:20:21

Edited by - soichiro on 02/01/2004 09:23:12
Uporabniški avatar
Soichiro
Uporabnik

Kraj: Celje

Naslednja

Vrni se na Avtomobili

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost