facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Toyota Avensis

Kotiček za ne-Honde.

Moderator: Blue Angels

Toyota Avensis

OdgovorNapisal/-a Hoden » 10 mar 2010 21:08

No pa da še sam predstavim moje dokaj na novo pridobljeno prevozno sredstvo. Kot že naslov pove gre za Toyoto Avensis.
Avto je letnik 2007, ima 93kw oziroma okrog 127 konjskih sil.
Stopnja opreme se imenuje Luna in obsega skoraj vse kar sem si vedno želel pri avtomobilu.
Avto imam približno mesec in pol in do sedaj sem naredil skoraj 5k km.
Zaenkrat sem z avtomobilom maksimalno zadovoljen, saj mi ponuja ravno tisto kar sem od takšnega avtomobila tudi pričakoval.
Poraba je tudi ugodna - do sedaj sem imel najmanjšo porabo 5.2 največjo pa 5.9 merjeno pri celotnem rezervoarju.

Več pa povedo slike:

Slika

Slika

Slika

Slika

Na tem mestu bi se rad zahvalil Japanzek-u, Trefu in vsem, ki ste mi z vašimi izkušnjami ter nasveti pomagali pri nakupu svojega prvega avtomobila.
Uporabniški avatar
Hoden
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Pingo* » 10 mar 2010 21:47

Naj ti lepo služi.

Res lep družinski avtek. 8)
Uporabniški avatar
Pingo*
Uporabnik

Kraj: Obala.

OdgovorNapisal/-a _SKOT_ » 10 mar 2010 22:05

Hudo lepa 8)

Vidim d si iz postojnksega konca :)
Uporabniški avatar
_SKOT_
Uporabnik

Kraj: SLIVICE

OdgovorNapisal/-a tref » 10 mar 2010 22:11

Lep in dober avtek si si izbral. Se je splačalo malo počakat :)
Honda accord ictdi, 07
Toyota RAV4 2,2 D-4D 4WD exe, 07
Nissan 370Z Limited edition 2013
Uporabniški avatar
tref
Uporabnik

Kraj: Velenje-Lj-Sežana

OdgovorNapisal/-a Hoden » 10 mar 2010 23:21

_SKOT_ : Jp sem iz okolice Postojne. Se tudi ti nahajaš kje v bližini?

tref: Res je. Ko sem ga kupil sem naredil manjši servis (olje in filter) in do sedaj ni avto spil še nič olja. Veliko pa mi je pomenilo, da je bila zgodovina avtomobila jasna ter da so servisi narejeni vsakih 15 000 km tudi po izteku garancije.

Pingo*: hvala

Še ena stvar, ki me je navdušila pri tem avtomobilu so avtomatski brisalci, ki delajo tako kot morajo. Do sedaj nisem še pri nobenem avtomobilu opazil da bi avtomatika tako dobro opravljala svojo nalogo.
Uporabniški avatar
Hoden
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a JapanZek » 11 mar 2010 08:36

:D lepa je
Uporabniški avatar
JapanZek

OdgovorNapisal/-a duff » 11 mar 2010 09:37

Res je lepa. :wink:
Uporabniški avatar
duff
Uporabnik

Kraj: Izola

OdgovorNapisal/-a darkok » 11 mar 2010 19:33

So ti pedalo za plin ze menjali ? :)
Drugace pa dobra izbira.
Uporabniški avatar
darkok
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a JapanZek » 11 mar 2010 19:51

darkok je napisal/-a:So ti pedalo za plin ze menjali ? :)
Drugace pa dobra izbira.

Dvomim da so katerikoli Toyoti v Sloveniji, vprašaj če so sploh kaki v Evropi....
Uporabniški avatar
JapanZek

OdgovorNapisal/-a tommy_22 » 11 mar 2010 19:57

lepa 8) sam les v notrnanjosti me mal moti (moje mnenje)
The Power of Dreams

http://www.hondaforum.si/viewtopic.php?f=36&t=44819
Uporabniški avatar
tommy_22
Uporabnik

Kraj: okolica Celja

OdgovorNapisal/-a yogo » 11 mar 2010 21:38

dober voz, predvsem me pri tem avtu prepriča udobje in relativno tih motor ter prostorna notranjost... morda, bi si osebno želel malo več moči ampak za večino voznikov bo več kot dovolj
Yogo
Uporabniški avatar
yogo
Uporabnik

Kraj: Na soncni strani alp

OdgovorNapisal/-a yogo » 11 mar 2010 21:43

JapanZek je napisal/-a:
Drugace pa dobra izbira.

Dvomim da so katerikoli Toyoti v Sloveniji, vprašaj če so sploh kaki v Evropi....

o verjemi, da so... pred tedni smo imeli na obisku mehanika, ki je preveril preko 700 vozil za Slo in hrvaško. Gre pa predvsem za vozila proizvedena v Turčiji, torej Verso, Auris, in Corolla. RAV, Hylux, IQ so b.p ;). Za Avensisa nimam podatka.
Tusi sicer pa gre zgolj za določeno serijo oz. stopalko s točno določeno serijsko številko, kar pomeni, da ne bodo vsi Versoti, Corole in Aurisi na vpoklicu.
Yogo
Uporabniški avatar
yogo
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a _SKOT_ » 11 mar 2010 23:13

Hoden,jst sm iz okolice Unca,tko d relativno blizu :)

Yogo,jst sm se za hiluxa pozanimal in ti nemajo teh problemov,made in South Africa :)
Uporabniški avatar
_SKOT_
Uporabnik

Kraj: SLIVICE

OdgovorNapisal/-a Hoden » 11 mar 2010 23:51

Hvala za vse dobre besede :) Z yogo-tom se definitivno strinjam. Kar se tiče udobja je res fajn avtomobilček. Pa tudi motor je zame še premočan :) Se mi zdi da za te konje zelo lepo vleče. Bomo videli kako bo s stroški. Kar se tiče pedala za plin moj avensis ni bil med vpoklicanimi. So pa vpoklicali Aurisa, ki ga vozita starša. Auris je narejen v Turčiji moj Avensis pa v združenem kraljestvu :)
Sicer ne vem ali imam samo jaz tako srečo vendar do sedaj sem v Avensisih srečeval samo ljudi ki štejejo vsaj čez 40 let :)
Mogoče pa edina malce slaba lastnost avensisa je da je menjalnik nekoli trši ko je avto neogret. Saj vem da je takrat viskoznost olja neprimerno manjša kakor pri delovni temperaturi in je pri vseh avtomobilih malce trši vendar me vseeno to kdaj pa kdaj zmoti.
Uporabniški avatar
Hoden
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a yogo » 12 mar 2010 08:09

_SKOT_ je napisal/-a:Yogo,jst sm se za hiluxa pozanimal in ti nemajo teh problemov,made in South Africa :)

saj tako sem tudi napisal :wink:
Yogo
Uporabniški avatar
yogo
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a JapanZek » 12 mar 2010 11:04

yogo je napisal/-a:
JapanZek je napisal/-a:
Drugace pa dobra izbira.

o verjemi, da so... pred tedni smo imeli na obisku mehanika, ki je preveril preko 700 vozil za Slo in hrvaško. Gre pa predvsem za vozila proizvedena v Turčiji, torej Verso, Auris, in Corolla. RAV, Hylux, IQ so b.p ;). Za Avensisa nimam podatka.
Tusi sicer pa gre zgolj za določeno serijo oz. stopalko s točno določeno serijsko številko, kar pomeni, da ne bodo vsi Versoti, Corole in Aurisi na vpoklicu.

in koliko teh stopalk je odkril? govoriš smao o številu pregledanih, kar mi ne pove nič.
Uporabniški avatar
JapanZek

OdgovorNapisal/-a yogo » 12 mar 2010 11:21

ma kake veze ima koliko? 90% vseh Toyot made in turkey ina vgrajeno omenjeno stopalko
Yogo
Uporabniški avatar
yogo
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a JapanZek » 12 mar 2010 11:28

yogo je napisal/-a:ma kake veze ima koliko? 90% vseh Toyot made in turkey ina vgrajeno omenjeno stopalko

ja to ja, vendar a to pomeni da jih potem samo preverijo če so vredu ali jih morajo zamenjat?
Uporabniški avatar
JapanZek

OdgovorNapisal/-a Hoden » 12 mar 2010 11:37

Pri našem Aurisu niso nič zamenjali temveč so le nekaj reprogramirali. Postopek bi po ceniku stal okrog 10€, ker je pač njihova napaka naredijo brezplačno.

Pri Aurisu smo imeli tudi enkrat vpoklic zaradi volanskega droga. Mislim, da so potem samo zamenjali navadno matico s tisto ki je oblečena še z plastiko.

Verjetno na samo delovanje avtomobila ne vpliva bistveno vendar pa se je verjetno v kakšnem primeru izkazalo, da stvar ne funkcionira tako kot bi morala.
Uporabniški avatar
Hoden
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a JapanZek » 12 mar 2010 11:50

Zanimivo. Pri nas pa od vseh štirih Toyot ki jih imamo ni bilo potrebno niti eno peljat na servis da preverijo.
Uporabniški avatar
JapanZek

Naslednja

Vrni se na Avtomobili

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost