Napisal/-a R type » 26 feb 2003 18:39
Ta vikend smo imeli majhno dirko po obvoznici! In sicer z zgoraj omenjenima avtomobiloma! Oba sta noro predelana!
Kratek opis:
Alfa 156:
KW Gewindevarwerk komplet, stabilizatorji Koni, komplet izpušni sistem Remus, športni filter, zamenjana glava, druge odmične gredi, zamenjani batni obročki,+ drugi čip, 18 col platišča z gumami 235/40-18. (to sem si zapomnil)!
Audi 1.8T quattro: Tovarniško 180 KM, čip tuning, drug hladilnik, dodan oljni hladilnik, podvozje kaj pa drugega kot KW, zavore brembo, zamenjan komplet izpušni sistem (pozabil kateri), 17 col platišča z gumami 225/45-17!
Podili smo se po obvoznici, jaz sem sedel zraven v Alfi 156! Vse skupaj je bilo čisto odštekano!
Začelo se je v prvem tunelu gledano iz smeri fužin. Nobenega avta, oba sta se ustavila na začetku tunela pol pa gaaaaas. Meni je andrenalin nabilo čez ušesa že samo zaradi zvoka, ki ga je spuščala alfa. Zvok se je prav neverjetno odbijal v tunelu, ko sem odprl šipo sem zraven rohnenja alfe zaslišal še sikanje turbine od audija!
V glavnem audi je odletel z mesta kot, da bi ga izstrelili iz topa, mene je v alfi limalo na sedež in enostavno nisem dojemal kako lahko audi tako beži.
Ko sva priletela v drugi tunel je bi Audi vsaj 50 m pred Alfo.
Za tunelom smo zavili desno po obvoznici, mene je samo stisnilo v želodcu, potem pa sem se samo še križal Alfa je bočno uhajala cel zavoj, na raven del smo priletli že čisto ob levem robu vendar čisto za ritjo Audiju. !(imam dobro mnenje o svoji vožnji, samo tole je bilo čisto izven mojega dojemanja)!
Potem pa je Audi spet odletel, Alfa je letela globoko čez 260 km/h pa je Audi še zmeraj bežal.
V glavnem da skrajšam ko smo končali in šli v Via Bono na drink, sem bil čisto pijan od andrenalina! Huhhh!
Na vprašanje koliko konjev ima Audi je kolega samo skomignil z rameni (nimam pojma). Je pa obljubil, da bo dal izmerit! Me prav zanima. Alfa je vlekla prav živalsko brutalno, tako da me hudičevo zanima koliko konjev ima Audi!
LP
R type
Accord 2.0 16V l.95