HONDA ... pesem.
Za HONDO je itak znano da ima najmočnejše atmosferske motorje. Poglej S2000 120 km/liter. Pa si zamisli Renault 5 Campus 1.1 z dobrimi 120 konji (to je bistvu primerjava koliko se da iztisniti iz 1.0 motorja). Stric ki prodaja Honde na AC Mobilu, pravi da k njemu pridejo tudi ljudje, ki 1. (PRVO!) sklopko menjajo pri 380.000 km. Seveda pravi, da je kar velika razlika med voznjo takega cloveka in voznjo nas mladih (sam sem prvo sklopko v zivljenju raztrgal po 25-30.000 km). Z hondo se da brez problema narediti 300-400 tisoc km. Le voznik mora biti ta prav in redni servisi morajo biti narejeni.
To velja za vse japonske motorje; HONDA,NISSAN, MAZDA, TOYOTA, in podobni.
Vedno sem bil za hondo, ampak priloznost se je obrnila tako, da so mi eno HB (zelo lepo) speljali, zato pa se mi je ponudila druga priloznost in s pomocjo tega mojega strica in tudi z njegovo pobudo, da so tudi ti avtomobili vredu, postal novopeceni lastnik Nissan Primere 1.6. Ja vem, 1.6 Primera ma 95 KM, honda pa jih po letniku '92 lahko iztisne tudi 160 (VTi). DA, tudi vem, da imajo '90, '91 letniki po 130 KM iz 1.6 masine, ampak ta motor se pac ne vrti toliko. Najvecji navor pa doseze okoli 4000 obrator, Hondico pa moras se malo visje priganjat, oz. ne priganjat, ker se hondini motorji zelo radi vrtijo.
No, ne bom dolgovezil (ceprav sem ze

ampak, japonski motorji na splosno rulajo, naj si bodo to Honde ali Nissan, Mazde ali Toyote. Japonski avtomobili so zmeraj veljali za kakovostne, zanesljive in tudi prestizne.
Pa srecno voznjo!