facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Novi Renault Megane Sport

Kotiček za ne-Honde.

Moderator: Blue Angels

OdgovorNapisal/-a G-4S » 22 okt 2009 23:07

Hehe, saj tudi jaz ne bi imel nobenega od teh, ampak danes se mi pač da nabijat po hondaško :lol:
Uporabniški avatar
G-4S
Fotr Admin

Kraj: Republika Banana

OdgovorNapisal/-a SilverCRX 98` » 22 okt 2009 23:15

LJ-GT28R je napisal/-a:Eh sami skreti :)

x2 :wink:
....get ready, get set, let's roll....Red, yellow, hit green, then go, breathe in slow....

CRX Del Sol JDMb18c built/ex
Prelude 2.0i/ex
Civic FN2/ex
Civic FK2...
Uporabniški avatar
SilverCRX 98`
Uporabnik

Kraj: Sentjur pri Celju

OdgovorNapisal/-a tref » 22 okt 2009 23:21

Nekaj časov. Dirkališča so različna, ampak vsi pa imajo enega skupnega tk da lahk malo primerjate čase.

Honda Civic Type-R (EP3) vs Renault Megane RS Sport
http://www.fastestlaps.com/index.php?page_id=compare&
car1=458b104d31b6e&car2=4800f52559e9b

2002 Renault Megane RS Sport
http://www.fastestlaps.com/car4800f52559e9b.html

1998 Honda Integra Type R (DC2)
http://www.fastestlaps.com/car45cef20ccccde.html

2007 Honda S2000 Type S
http://www.fastestlaps.com/car47d3d8c7cc0aa.html
Honda accord ictdi, 07
Toyota RAV4 2,2 D-4D 4WD exe, 07
Nissan 370Z Limited edition 2013
Uporabniški avatar
tref
Uporabnik

Kraj: Velenje-Lj-Sežana

OdgovorNapisal/-a R type » 22 okt 2009 23:22

G-4S je napisal/-a:
R type je napisal/-a:Torej ti se še nisi odločil kateri megane primerjaš? :lol:

Moj prvotni post se je nanašal na Megane II RS 230HP in še vedno mislim, da je čez fogle ITR hitrejša od tega modela. Čakam pa še vedno rezultate in cajte testiranj s točno tem meganom, ki me bodo prepričali v nasprotno. Razne CUP, F1, megane III RS s stage 3 ESP + telemetrija verzije me ne zanimajo. A bo zdaj (velja za vse)?

Vsi pa tudi vemo, kako je s temi testi. Evo enega v moj prid:

http://www.fastestlaps.com/track3.html (DC2 1:09,16; RS 1:12,37)

No evo zaj imamo od nakitomočičijev cajt. Dokaj logična cifra zame. Zaj pa CuproR počakajmo. :)

LP
BMW 540i

Horsepower is how fast you hit the fence.

Torque is how far you take the fence with you.
Uporabniški avatar
R type
Insane

Kraj: TERORland

OdgovorNapisal/-a mloncar » 23 okt 2009 06:59

Na linkih, ki jih je prilepil tref je Megane hitrejši na vseh progah, kjer sta vozila oba avtomobila (Vairano Handling Course, Hockenheim Short).. ..zgleda je le na Tsukubi DC2 hitrejša.

Kakorkoli.. ..DC2 bo vedno hitrejša, tudi če bo imel Megane boljši čas :lol: :lol:
Dizel za ogrevanje,
Plin za kuhanje,
Bencin za avtomobile :-)
Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: celje

OdgovorNapisal/-a R type » 23 okt 2009 12:47

Jap. Pa še podatki so zraven. Integra ima bolšje razmerje teža moč, boljše pospeške do 160 km/h. Torej kar se moči in pospeškov tiče sta tam tam. Tudi na Handling course je hitrejši megane. Torej G4-S zadovoljen?

LP
BMW 540i

Horsepower is how fast you hit the fence.

Torque is how far you take the fence with you.
Uporabniški avatar
R type
Insane

Kraj: TERORland

OdgovorNapisal/-a rosho » 23 okt 2009 12:51

fora je da bi megane 2.0+turbo mogu letet u primerjavi z atmosferskim pa kolk so ga slovenci na testih hvalli ko je naredu najbolsi cas na race landu zdej pa vidim da ni dost pred civicom poglejete subaru al pa lancer 2.0 turbo avto dobesedno petarda
Uporabniški avatar
rosho
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Ozi » 23 okt 2009 13:48

rosho je napisal/-a:fora je da bi megane 2.0+turbo mogu letet u primerjavi z atmosferskim pa kolk so ga slovenci na testih hvalli ko je naredu najbolsi cas na race landu zdej pa vidim da ni dost pred civicom poglejete subaru al pa lancer 2.0 turbo avto dobesedno petarda

To nebo čisto štimalo! Če je razmerje moč/kg podobno so potem še drugi faktorji pomembni. Gear ratio, oprijem pri štartu, območje moči,.....tako, da se ne da kar tako posplošit, da ker je turbo mora pa leteti kot sneta sekira.
Uporabniški avatar
Ozi
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a FRiKi » 23 okt 2009 15:40

kva more šele po Tsukubi gate trgat kšn proper tuned R34 :twisted: :twisted: :twisted:
Uporabniški avatar
FRiKi
Uporabnik

Kraj: skor LJ

OdgovorNapisal/-a rossifumi » 23 okt 2009 15:53

Še ena opcija LINK ... ampak LH - ?, cena je pa itak zbirateljska.
Uporabniški avatar
rossifumi
Uporabnik

Kraj: Tavullia

OdgovorNapisal/-a yaxo11 » 23 okt 2009 16:52

se mi zdi da honda vedno bolj zgublja položaj med hot hatchi, po več testih sodeč so z novo Type R brcnili popolnoma mimo

link do enega od testa hot hatcov
http://www.youtube.com/watch?v=iUS3xmhz ... r_embedded
uganite kdo je zmagovalec

počakajmo test 2009/10
VAG odklepanje funkcij, pošlji PM
Uporabniški avatar
yaxo11
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a yogo » 23 okt 2009 17:02

yaxo11 je napisal/-a:se mi zdi da honda vedno bolj zgublja položaj med hot hatchi, po več testih sodeč so z novo Type R brcnili popolnoma mimo

link do testa hot hatcov
http://www.youtube.com/watch?v=iUS3xmhz ... r_embedded
uganite kdo je zmagovalec

počakajmo test 2009/10

bolj kot raznorazni testi, se mi zdi pomembnejši podatek:
- število "izrednih" servisov ( okvar)
- redni stroški vzdrževanja
- izguba vrednosti v prvih 5. letih

V tem segmentu, je Honda še vedno v samem vrhu
Yogo
Uporabniški avatar
yogo
Uporabnik

Kraj: Na soncni strani alp

OdgovorNapisal/-a yaxo11 » 23 okt 2009 17:26

yogo tuki ti dam prov, sam kaj k je honda enkrat 5 let stara so deli še vedno svinjsko dragi, okvar pa niti ni tako malo, poglej po forumu koliko problemov je z novejšimi hondami tako civici kot acoordi, na našo žalost honda ni več to kar je bila, in tut če cene pogledaš vidiš da zelo hitro padajo
edin vti-ji sko skos dražji :twisted:, sam morejo met eno napako k števci za kilometre delajo v rikverc :twisted:
VAG odklepanje funkcij, pošlji PM
Uporabniški avatar
yaxo11
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a G-4S » 23 okt 2009 17:47

R type je napisal/-a:Torej G4-S zadovoljen?

LP

Mah kaj pa vem. Kakor sem rekel, so teli testi bolj tako. Neke avte vozijo profiji spet druge novinarji. Pa me ne moti toliko, da je Megane hitrejši od DC2, ampak da je Astra OPC hitrejša od Megana :lol: :lol: Pa če malo bolje poštudirate rezultate posameznih prog, boste videli, da so kakšni rezultati precej neverejetni.
Uporabniški avatar
G-4S
Fotr Admin

OdgovorNapisal/-a CupraR » 23 okt 2009 17:50

R type je napisal/-a:
G-4S je napisal/-a:
R type je napisal/-a:Torej ti se še nisi odločil kateri megane primerjaš? :lol:

Moj prvotni post se je nanašal na Megane II RS 230HP in še vedno mislim, da je čez fogle ITR hitrejša od tega modela. Čakam pa še vedno rezultate in cajte testiranj s točno tem meganom, ki me bodo prepričali v nasprotno. Razne CUP, F1, megane III RS s stage 3 ESP + telemetrija verzije me ne zanimajo. A bo zdaj (velja za vse)?

Vsi pa tudi vemo, kako je s temi testi. Evo enega v moj prid:

http://www.fastestlaps.com/track3.html (DC2 1:09,16; RS 1:12,37)

No evo zaj imamo od nakitomočičijev cajt. Dokaj logična cifra zame. Zaj pa CuproR počakajmo. :)

LP

Kaj se gremo dlake lovit?? JDM Integra z 1060 kg in 200ps in prva verzija Megana II RS z 224ps in 1398kg :D Cajti logični..

Kar se tiče Megana mam jst vedno v mislih R26 verzijo, ki ima prav tako špero kot ITR in podvozje precej bolj na na nivoju kot obični RS. Lahko bi še R26R sm tlačli, pa mislm da nima smisla. Pač majo muda francozi da dajo tak avto na cesto.

Glede okvar in vsega itak da je R bolj v p. vendar ko bereš po forumu kakšne probleme ima folk z 7G CTR, 8G na splošno, p. se pa tut zamislš da Honda ni več to kar je bila..

Še vedno pa stojim za tem: vsakemu svoje in konkurence, če ti gre še tolk na k. ne podcenjevat. Zna kdaj presenetit. Men so šli tut razni VAG HH na k, pa sm sedaj skozi leta izkušenj lahk sam tih :lol:
Zadnjič spremenil CupraR, dne 23 okt 2009 17:53, skupaj popravljeno 1 krat.
Ne pozabit na to da je Renault f1 prvak..... Zaradi cesar imajo sedaj vsi klioti nekaj KM vec, nekoliko manj pokurijo, servisni interval pa se je podaljsal za 2000 km. Njihovim voznikom pa se je podaljsal tic, povecal gobec in zmanjsal iq.
Uporabniški avatar
CupraR
Brake Master

Kraj: Bolivia

OdgovorNapisal/-a G-4S » 23 okt 2009 17:52

yaxo11 je napisal/-a:okvar pa niti ni tako malo, poglej po forumu koliko problemov je z novejšimi hondami tako civici kot acoordi, na našo žalost honda ni več to kar je bila, in tut če cene pogledaš vidiš da zelo hitro padajo

Če folk jamra zaradi čričkov, takšnih in drugačnih zvokov, plastični kljuki na vratih ipd. ne bi ravno rekel, da je govora o okvarah. Predvsem pa ne vem kaj je z accordi narobe. Če misliš turbine pri dezelicah, je pa to dejansko odvisno od odnosa lastnika do avta kot pri vsakem turbaču.
Uporabniški avatar
G-4S
Fotr Admin

OdgovorNapisal/-a yogo » 23 okt 2009 18:23

yaxo11 je napisal/-a:yogo tuki ti dam prov, sam kaj k je honda enkrat 5 let stara so deli še vedno svinjsko dragi, okvar pa niti ni tako malo, poglej po forumu koliko problemov je z novejšimi hondami tako civici kot acoordi, na našo žalost honda ni več to kar je bila, in tut če cene pogledaš vidiš da zelo hitro padajo
edin vti-ji sko skos dražji :twisted:, sam morejo met eno napako k števci za kilometre delajo v rikverc :twisted:

če število okvar primerjamo z ostalimi proizvajalci, jih je presenetljivo malo :wink:
Yogo
Uporabniški avatar
yogo
Uporabnik

Kraj: Na soncni strani alp

OdgovorNapisal/-a Vrtelo Letelo :) » 23 okt 2009 21:23

Ma ta jakso kr neki prbija tja v tri krasne, do pred kratkim se je fural v 19-ki, laguni zdej pa tle pametuje o Hondah k ma pol leta 6.gen sedanko 1.4i. Pejt raj becikle sestavlat :twisted:
Za povečanje penisa si preprosto kupite BMW in problem je rešen.Pred uporabo se posvetujte z forumskim pametnjakovičem ali pri uporabniku.
Uporabniški avatar
Vrtelo Letelo :)
Uporabnik

Kraj: med oblaki

OdgovorNapisal/-a FRiKi » 23 okt 2009 21:56

Vrtelo Letelo :) je napisal/-a:Ma ta jakso kr neki prbija tja v tri krasne, do pred kratkim se je fural v 19-ki, laguni zdej pa tle pametuje o Hondah k ma pol leta 6.gen sedanko 1.4i. Pejt raj becikle sestavlat :twisted:

pa še močne izjave poka za 1.4i stock ownerja (o rickijevi eg6ki...)
yaxo11 je napisal/-a:
X-Hair je napisal/-a:Lep glas drgač, sicer pa malo za šalo, kar jaz že skoz pravim. En kup dretja pa nič učinka. Slika

na žalost to velja za 90% hond tle na forumu :twisted:
Uporabniški avatar
FRiKi
Uporabnik

Kraj: skor LJ

OdgovorNapisal/-a Vrtelo Letelo :) » 24 okt 2009 08:48

Blage veze nima, kaj šele kot voznik "siucide" :lol:
Za povečanje penisa si preprosto kupite BMW in problem je rešen.Pred uporabo se posvetujte z forumskim pametnjakovičem ali pri uporabniku.
Uporabniški avatar
Vrtelo Letelo :)
Uporabnik

Kraj: med oblaki

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Avtomobili

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost