facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

BMW forum

Kotiček za ne-Honde.

Moderator: Blue Angels

OdgovorNapisal/-a ABX » 16 apr 2003 23:00

Žele: Eno Integro si je malo lažje privoščit kot pa S2000.

NSX: yeah right :)

'96 Civic Sedan VTI
Uporabniški avatar
ABX
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a hondafan » 17 apr 2003 14:44

Zakaj ti je 320i tak zakon? Hehe, saj vem, da je avto dober, ampak me vseeno zanima...

Drugace pa mora tisti 8-valjni motor precej bolj pospesevati kot pa 320i!
Uporabniški avatar
hondafan
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Powertriper » 18 apr 2003 09:43

Nekje gor sem že napisu. Ma ni panike bom pa še enkrat. Fora je v tem da je serija 5 prevelika ladja, vsega skup je preveč notr (tv, sami knofi na volani,, povsod neke lučke svetjo). serija tri (prejšni model)je pa le bol ljduska, ni tolk fency, glih prov velik.

Sej ni fore ker motor bol stegne, men je bol važn feeling v avtu. Jst mam bolši občutek v trojki kot v 5-ki. Je pa 5-ka uzadi bol razkošna, tko a če bi se uzadi na morej pelu bi špol rajš petko vzel :)

<----------------------->
vw- dizel power~without turbo :(
Uporabniški avatar
Powertriper
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a VTI_fan » 18 apr 2003 11:01

V 5-ki zadaj dokazano ni dovolj prostora za noge in kolena, to je eden glavnih očitkov temu avtu. Vsekakor je 3-ja mnogo bolj športna in tudi ljudska. Če bi kupoval BMW-ja bi zagotovo kupil 3-ko. Je pa res, da so 5-ke že sedaj dost pocen (ta oblika, ki je sedaj) in čez kako leto bo že za 1MIO naprodaj, kar za tak avto ni velik, edinole vprašanje bo dobiti tako, ki ima manj kot recimo 250k km.

VTI is one and the only one.
Uporabniški avatar
VTI_fan
Uporabnik

Kraj: Slovenia

OdgovorNapisal/-a R type » 18 apr 2003 13:53

Serija 5 je avto z sinonimom športnosti! Če hočeš razkošje prostora iščeš pri drugih znamkah!

LP

R type

Accord 2.0 16V l.95
Uporabniški avatar
R type
Insane

Kraj: TERORland

OdgovorNapisal/-a Powertriper » 18 apr 2003 18:36

Dej R-type. Kaj to mene briga, če drugi pravjo da je nek sinonim za športnost, če se počutiš kot da maš cel avtobus za sabo v 5. Pa govoru sem zase, ne da zdej za vse to vela. Men je cool 3, petica mi ne sede.

VTI_fan: zanimivo, jst sem se uzadi vsedu pa mi je blo prov cool (napram kakšni škodi octaviji pa laguni 2 je dost placa). Možno pa da so bli sedeži čist naprej, pol je pa logično da je uzadi placa dost.

To so moji občutki, tko sm jst avto doživel in se ne mislim glede tega kregat, ker je brez veze. Vsak ma svoj feeling o kakšnemu avtu.

Uporabniški avatar
Powertriper
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a VTI_fan » 18 apr 2003 22:18

Ko sem jaz vozil 5-ko in sem se potem usedel zadaj nisem mogel sedeti tako kot se za tak avto spodobi, pa imam samo 186cm višine.

Vsekakor tudi sam bi raje imel serijo 3 kot serijo 5, ker sicer tudi serija 5 je športna, sam je ladja, to ne bo nobeden rekel da ni, tud filing ni enak, kot ko voziš serijo 3. Serija 5 pa ravnotako zelo zelo dober avto.

VTI is one and the only one.
Uporabniški avatar
VTI_fan
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Swinger » 25 apr 2003 01:40

hondafan Powertriper: morda je to le obcutek, ker je avto glomazen... ko pogledas na stevce, vidis da se stvar krepko premika!

Ej Hondafan strinjam se s tabo. Vozu sm 530d in morm povedat, da avto zarjove, butne tud, sam pač v takem avtu nimaš tega občutka (sj ko na števc pogledaš vidiš, da avto ful stegne), ker nima športnega zvoka (sigurn, da se ti zdi, da stvar bolj gre če to slišiš, za preizkus dej radio na ful, pol pa spet na tih pa boš vidu razliko), je težek... v glavnem BMW ni narjen da bi butnu, ampak da nudi udobno vožnjo.(pel se s hondo 180km/h 600km stran al pa z bmwjem, pa boš vidu razliko). Če nimaš neki namena dirkat, pa itak v slo na cestah ne morš, ker je gužva non stop(razn ob nedeljah) oz. avto uporabljaš kot prevozno sredstvo, je vsekakor boljš bmw, saj sploh ne čutiš, da se voziš po cesti(grbin, zvoka od zuni, nagibov v uvinkih), kar se za hondo ne bi mogla rečt. Če pa hočeš dirkaški filing in ti ni treba nekih razdalij premogovat, pa ti je vseen, če pri 160+ radija sploh ne sliši, je pa honda itak da bolj.
Uporabniški avatar
Swinger
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a R type » 25 apr 2003 09:48

quote:
Dej R-type. Kaj to mene briga, če drugi pravjo da je nek sinonim za športnost, če se počutiš kot da maš cel avtobus za sabo v 5. Pa govoru sem zase, ne da zdej za vse to vela. Men je cool 3, petica mi ne sede.

VTI_fan: zanimivo, jst sem se uzadi vsedu pa mi je blo prov cool (napram kakšni škodi octaviji pa laguni 2 je dost placa). Možno pa da so bli sedeži čist naprej, pol je pa logično da je uzadi placa dost.

To so moji občutki, tko sm jst avto doživel in se ne mislim glede tega kregat, ker je brez veze. Vsak ma svoj feeling o kakšnemu avtu.

Če hočeš imet avto velikosti serije 5 dobiš največ športnosti pri BMW!
Govorili smo o seriji 5! Če je tebi trojka bolj všeč ne vem zakaj pol toliko komentiraš serijo 5!
Zadaj je res malo placa glede na razred! Primerjat z Laguno(en razred nižje), ali pa celo z Octavio(ima medosno razdaljo enako kot Golf IV) je brezveze! Ko govorimo o prostoru moraš primerjat z avtomobili v istem razredu! Tu pa BMW zaostaja po prostoru zadaj!
Meni ni važno kolk komot sedijo tisti zadaj! Bi pa takoj imel serijo 5, ker je vožnja udobnejša kot v seriji 3, pa tudi v ovinkih se odlično znajde(seveda je 3-ka boljša)!

Je pa konec koncev važno kaj vsak posameznik hoče od avtomobila!

LP

R type

Accord 2.0 16V l.95
Uporabniški avatar
R type
Insane

OdgovorNapisal/-a Marko Marko VTI » 25 apr 2003 10:00

Uglavnem, HONDA naj bo
Uporabniški avatar
Marko Marko VTI
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a hondafan » 25 apr 2003 11:19

hehe: Saj BMW-ja ne kupis zato, da bos imel prostoren in udoben avto... kupis ga za uzitek v voznji!
Uporabniški avatar
hondafan
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Žele ga pele » 25 apr 2003 21:25

Napaka: BMW-ja kupiš zato da lahko tistim, ki itak ne vedo kaj to pomeni, lahko rečeš - BMW-ja imam. Pa tudi sam veš da ga imaš ZARADI DRUGIH!

LP

-------------------------------------
Civic CRX 1.6i-16, 91
Uporabniški avatar
Žele ga pele
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a hondafan » 25 apr 2003 23:19

Morda imas celo prav... ampak ljubitelji avtomobilov vedo, zakaj si to znamko lastijo.

Je pa res, da je tistih, ki ga znajo ceniti in ki si ga kupujejo za lasten uzitek vedno manj.
Uporabniški avatar
hondafan
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a R type » 27 apr 2003 18:13

quote:
Napaka: BMW-ja kupiš zato da lahko tistim, ki itak ne vedo kaj to pomeni, lahko rečeš - BMW-ja imam. Pa tudi sam veš da ga imaš ZARADI DRUGIH!

LP

Civic CRX 1.6i-16, 91

Ne zamerit tega ampak tako balkansko razmišljanje mi pa gre pri nas na živce! Počasi si že človek ne bo smel kupit avta z dobrim imenom, če glej kako se ven meče!

Mogoče se res veliko ljudi vozi z BMW zato, da kažejo kaj imajo!
Samo ne vem od kod vam te primerjave!

- če voziš VR6 si čefur
- če voziš Opel calibro si čefur
- če voziš BMW se ven mečeš
- če voziš BMW z spojlerji si čefur, ki se ven meče

Krasno, sedaj si bom kupoval avto glede na to kaj ljudje mislijo!

Človek se včasih prav malo zamisli!

Boli me k**** kaj si drugi mislijo!

BMW je še zmeraj dober avto!

LP

R type

Accord 2.0 16V l.95

Edited by - R type on 27/04/2003 17:15:07
Uporabniški avatar
R type
Insane

OdgovorNapisal/-a andy » 27 apr 2003 19:18

r-type se popolnoma strinjam, take izjave o BMW- ju dajejo tisti, ki si ga niti slučajno ne morejo privoščiti, so pa zelo nevoščljivi tistim ki si to lahko. Postavimo enkrat vprašanje zakaj pa človek kupi majhno staro navito hondo z 200.000 km? Zato ker nima denarja za kaj drugega, če bi ga imel, me pa prov zanima če bi take klatil.
***** me razpizdi tako natolcevanje!!!

ZELENI PODIVJANI MERJASEC
SEDAN 1.6 VTI 97

Edited by - andy on 27/04/2003 18:18:58
Uporabniški avatar
andy
Uporabnik

Kraj: Šnopsland

OdgovorNapisal/-a perimund » 27 apr 2003 20:12

Sem ze veckrat napisal sam... evo spet
Sem vozil 3 coupe (str model 96) 2 1/2 leta zdej ze 3 leto 5ico (97) - definitivno je veliko vec sportosti in bolj power felling bil v 3ki, sam se pa s tem enako hitr peljem ... tako po uvinkih kot po AC.
Da preidem k bistvu... zadnjic sem imel priloznost peljat od bratranca zadnji letnik 3ke (pred novim modelom mislim da je 97..) in ...
avto lezi cez ovinke fenomenalno tud brez kontorle trakcije zadnjih koles se ga da odlicno obvladat (z malo vaje sem se to pri 5ki tud navadil) AmPAK...
Jest ne vem kako sem se lahko v taki gajbi vcasih vozil????? Glede udobja hm.... ne bom komentiral lahko samo eno zlobno primerjavo dam obcutek kompaktnosti ni veliko boljski kot v CIVIC 6. gen.

P.S: upam da ni komu zdej hudo... sam to je momje mnenje glede na obcutke

Honda Civic Rally 1974

-----------------------------
*Civic GL 90PS*
Uporabniški avatar
perimund
Uporabnik

Kraj: Monaco

OdgovorNapisal/-a Žele ga pele » 27 apr 2003 20:45

Razmišljam, da bi si zamenjal nick name z denimo: balkanc ali čefur ali pa celo nevoščljivec!

BMW serije 3 ali 5 letnik 93 si lahko mirno privoščiš za 600.000 - 800.000 sit, kar pomeni, da ne potrebuješ nevem kakšnega premoženja. Pa si bom za ta denar 100x raje kupil HONDO.
Toliko o mojem balkanskem in foušivem razmišljanju!

Civic CRX 1.6i-16, 91
Uporabniški avatar
Žele ga pele
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a fafnžnabl » 28 apr 2003 09:08

No, se je že začel. Zgleda, da se bo spet topic zaklenu!
Ej, res vas ne zastopim...

sedan VTi 99
Uporabniški avatar
fafnžnabl

OdgovorNapisal/-a hondafan » 28 apr 2003 09:36

Kupovanje BMW-jev s strani cefurjev ima logicno razlago: BMW kot BMW ima le neko bogato zgodovino in v svetu avtomobilizima je BMW le nek sinonim za perfekten avto. Ima definitivno vecje ime kot pa Honda. In ravno zato bo cefur raje kupil 10 let starega BMW-ja kot pa 4 leta staro Hondo.
Uporabniški avatar
hondafan
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a andy » 28 apr 2003 10:23

A se vam ne zdi vsem skupaj, da bi bilo fino če bi se že nehali prerekati o takih smešnih zadevah, zgleda da je BMW tabu tema, če je tako, se je v bodoče izogibajmo, kaj mislite?
P.S. BMW od 500.000 pa do 800.000 je totalno zjeban, v mislih sem imel kaj novejšega in ohranjenejšega.

ZELENI PODIVJANI MERJASEC
SEDAN 1.6 VTI 97

Edited by - andy on 28/04/2003 09:30:52

Edited by - andy on 28/04/2003 09:33:50
Uporabniški avatar
andy
Uporabnik

Kraj: Šnopsland

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Avtomobili

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost