facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Kia procee'd prstko...WTFFF???

Kotiček za ne-Honde.

Moderator: Blue Angels

OdgovorNapisal/-a yogo » 25 mar 2010 15:55

zero-g je napisal/-a:Ampak nekateri ste res zaplankani s to hondo... ko da ne obstaja nič drugega. Sej je dobra znamka, ampak obstajajo še druge primerljive. Sploh z zadnjimi prigodami 8. gen civica si lepo "dviga" ugled. Mogoče Kii še malo manjka na področju motorizacije, ampak to odtehta razlika v ceni + 7 let garancije. Sicer je lepota subjektivna, ampak meni je proceed precej lepši od civica.

Pa še to, 15kkm se mi zdi ravno pravšnji servisni interval. Vse kar je več je že šparanje tam ko ni treba.

LP

ko smo že pri garancji... garancijo plačujete, s tem ko vozite vozilo na pooblaščeni servis :idea: ... garancija ni đabe, ampak jo plačujete, clear :?: ... to po domače pomeni, da boste pot pretvezo garancije, 7 let financirali serviserja, ki bo fino zaslužil na dragih OEM oljnih in ostalih filtrih, 3x dražjih oljih itd... to je cena za garancijo
Yogo
Uporabniški avatar
yogo
Uporabnik

Kraj: Na soncni strani alp

OdgovorNapisal/-a petronas » 25 mar 2010 15:59

korejci, predvsem hyundai-kia, so pri garancijah zelo posteni. Prakticno ni odpora do kakrsnekoli zamenjave v garancijskem roku.

Vecletne garancije in "prisila" na konkretno OEM servisiranje se bo korejcem poplacala v dobri luci pri starejsih vozilih, prakticno se ze, saj se cene rabljenim dvigujejo, predvsem po letu 2002, ko so skrcli paleto modelov.
---===::: You’re a very good driver, except for the fact that you drive like shit! :::===---
Uporabniški avatar
petronas
The Honda Doctor

OdgovorNapisal/-a finta » 25 mar 2010 16:42

zero-g je napisal/-a:Ampak nekateri ste res zaplankani s to hondo... ko da ne obstaja nič drugega.
LP

Seveda obstaja : Subaru,Mazda,Toyota,Mitsubishi in Nissan ...tu se pa potem konča :roll:

Vsak pa lahko ima kakršnokoli mnenje o drugih znamkah...Zakaj nimaš potem Lade Nive ?Nevem kaj zgubljaš čas tuki od 2006 na tem forumu? :wink:

Prstko : naj ti služi (pa sory za off)
Uporabniški avatar
finta
Uporabnik

Kraj: Kärnten

OdgovorNapisal/-a Sandro » 25 mar 2010 16:58

zero-g je napisal/-a:Ampak nekateri ste res zaplankani s to hondo... ko da ne obstaja nič drugega.

Obstaja veliko drugega, kar tudi jaz priznam, ampak nekako ne vrjamem nobeni drugi firmi. Pa ne, da bi ostale firme sam probaval ampak vse baziram na iskušnjah drugih in pa baba čula - baba rekla. Za hondo sem se pa osebno prepričal. Naredu izpit, kupil 8 let staro Civico ESi, ki je imela baje 150k kilometrov(stavit grem da je imela vsaj 100k več ampak je bil avto super ohranjen in sem ga vzel). Prva 3 leta je avto poznal samo eno verzijo vožnje. 10 kilometrov ogrevanja pol pa sam tišanje. Nadaljni 2 leti sem se malo umiril ampak še vseeno nisem šparal cipe. V vseh 5 letih lastništva sem menjal in skrbel samo za olje in ostale tekočine. Avto me ni pustil 1x na cedilu in se še zdaj vozi (je že malo boga) pa ni v moji lasti že vsaj 2 leti. Sedaj imam že 2+ leti accorda in prav tako avto dela kot šus, res pa je da sem tudi zamenjal stil vožnje za 180 stopinj. Jaz osebno v 7-8 letih kar imam izpit in honde še nisem imel izrednega servisa. Niti enega.
Poanta tega dolgega in brezveznega posta je, da imam take super izkušnje z hondo da sam pri sebi vem, da ne kupim druge firme in imam velik nerazumljiv predsodek do ostalih.

Kar se pa tiče novejših modelov se pa definitivno strinjam, da ni več to kar je bilo včasih. Ampak še vedno slepo vrjamem, da je boljša od ostalih. Če mi ponudiš nov avto in pa rabljeno 2-3 leta staro hondo istega razreda, tudi za isti denar, vrjemi da bom vzel hondo, toliko sem zabit in zaslepljen.

Bit hondaš je res ***** :lol:
Uporabniški avatar
Sandro
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a yaxo11 » 25 mar 2010 17:18

Prstko, a to si to slučajno vzel, pa uni akciji 79e/mesec, kaj so ti pa rekli kakšni so pogoji 7letne garancije ?
VAG odklepanje funkcij, pošlji PM
Uporabniški avatar
yaxo11
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a tref » 25 mar 2010 17:28

petronas je napisal/-a:korejci, predvsem hyundai-kia, so pri garancijah zelo posteni. Prakticno ni odpora do kakrsnekoli zamenjave v garancijskem roku.

Vecletne garancije in "prisila" na konkretno OEM servisiranje se bo korejcem poplacala v dobri luci pri starejsih vozilih, prakticno se ze, saj se cene rabljenim dvigujejo, predvsem po letu 2002, ko so skrcli paleto modelov.

To je čist res. Nisem pa mogel verjet kaj se je zgodilo kolegu ki vozi 15 let starega Accenta. Dobil je vabilo za na servis, ker je Hyundai dal odpoklicat Accente zaradi možne napake na obesi ali roki ( nekaj takega ). Seveda so mu preventivno vse zamenjali, pa čeprav ni bilo nič narobe celih 15 let :)
Honda accord ictdi, 07
Toyota RAV4 2,2 D-4D 4WD exe, 07
Nissan 370Z Limited edition 2013
Uporabniški avatar
tref
Uporabnik

Kraj: Velenje-Lj-Sežana

OdgovorNapisal/-a R type » 25 mar 2010 18:18

yogo je napisal/-a:
zero-g je napisal/-a:Ampak nekateri ste res zaplankani s to hondo... ko da ne obstaja nič drugega. Sej je dobra znamka, ampak obstajajo še druge primerljive. Sploh z zadnjimi prigodami 8. gen civica si lepo "dviga" ugled. Mogoče Kii še malo manjka na področju motorizacije, ampak to odtehta razlika v ceni + 7 let garancije. Sicer je lepota subjektivna, ampak meni je proceed precej lepši od civica.

Pa še to, 15kkm se mi zdi ravno pravšnji servisni interval. Vse kar je več je že šparanje tam ko ni treba.

LP

ko smo že pri garancji... garancijo plačujete, s tem ko vozite vozilo na pooblaščeni servis :idea: ... garancija ni đabe, ampak jo plačujete, clear :?: ... to po domače pomeni, da boste pot pretvezo garancije, 7 let financirali serviserja, ki bo fino zaslužil na dragih OEM oljnih in ostalih filtrih, 3x dražjih oljih itd... to je cena za garancijo

Na, na. Se po 5-ih letih odločiš za prodajo. Dopis v oglas: motor in menjalnik še 2 leti v garanciji zelo pomaga. Tudi to bo čez čas dvignilo ceno tem avtom.

Da je servisiranje dražje je res. Ne boš pa rekel da tisti filtri, olja, ploščice etc (načrtovani strošek) izenačijo velike nenačrtovane stroške pri rabljenem.

Je že res: lahko vse dela kot urca in si na boljšem. Ampak bolj kot so moderni avti, več napak se pojavlja.

LP
BMW 540i

Horsepower is how fast you hit the fence.

Torque is how far you take the fence with you.
Uporabniški avatar
R type
Insane

Kraj: TERORland

OdgovorNapisal/-a JapanZek » 25 mar 2010 20:22

prstko je napisal/-a:@JapanZek Odlomu? kaj je pa to ? hehe

odlomit = razbit :wink:
Uporabniški avatar
JapanZek

OdgovorNapisal/-a prstko » 25 mar 2010 20:23

too pa upam da nebom 8)
Kia je zakon!!!
Uporabniški avatar
prstko
Uporabnik

Kraj: Vasica pod ajdušno

OdgovorNapisal/-a Vrtelo Letelo :) » 25 mar 2010 21:27

R type je napisal/-a:
yogo je napisal/-a:

Na, na. Se po 5-ih letih odločiš za prodajo. Dopis v oglas: motor in menjalnik še 2 leti v garanciji zelo pomaga. Tudi to bo čez čas dvignilo ceno tem avtom.

Da je servisiranje dražje je res. Ne boš pa rekel da tisti filtri, olja, ploščice etc (načrtovani strošek) izenačijo velike nenačrtovane stroške pri rabljenem.

Je že res: lahko vse dela kot urca in si na boljšem. Ampak bolj kot so moderni avti, več napak se pojavlja.

LP

Oba imata po svoje prav :)
Za povečanje penisa si preprosto kupite BMW in problem je rešen.Pred uporabo se posvetujte z forumskim pametnjakovičem ali pri uporabniku.
Uporabniški avatar
Vrtelo Letelo :)
Uporabnik

Kraj: med oblaki

OdgovorNapisal/-a Neno » 26 mar 2010 21:01

Avto je lepe oblike le motor je malo švoh-ga je treba priganjat (glej teža). 1,6 je sicer boljša varianta, ali pa kaka 2.0 varianta oz diezel variante.
Drugače pa je to hyundaijev motor in verjami da ni problemov. Na začetku so imeli neke probleme mislim da z menjalnikom-ampak kolikor sem bral je to odpravljeno. Ni pa bilo obešeno na velik zvon.
Garancija mislim, da je to super-sej jo plačaš z tem ko hodiš na pooblaščen servis, ampak tako pač je. Povejte kdo si upa dati 5 oz več let garancije?
Malo kateri nemec. Oni so šele zdaj šli na 3 leta.

Jaz sam imam doma poleg honde še accenta (210 000km) in z avtom nisem imel stroškov (menjani samo zadnji amortizerji+1x gibljiva).

No dovolj nakladanja.

Naj ti lepo služi in brez testiranja airbegov. :)
Uporabniški avatar
Neno
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Neno » 26 mar 2010 21:06

No glede materialov (plastika in podobno) so se ti korejci kot seveda japonci pred njimi zelo izboljšali. Mogoče se še ne morejo čisto primerjati z kakšno drugo znamko EU vendar tudi te znamke gledajo na ceno materialov in so že začeli šparat.

No sicer pa je na prvem mestu-vsaj meni, da avto špila ko urica brez felerov (redni servisi, ter čistoča in to je to).
Uporabniški avatar
Neno
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a zero-g » 27 mar 2010 22:53

yogo je napisal/-a:

LP

Ampak 7 let vseeno ni kar tako...moj avto je že 4 leta iz garancije pa ga še vseeno vozim na pooblaščen servis. Tako da tukaj nisem nič prišparal, ker avto ni več v garanciji. Res, da bi ga lahko vozil h kakemu lokalnemu mehaniku, ampak vseeno bolj zaupam pooblaščencem.

Glede garancije je verjetno stvar precej dobro premišljena....zaradi take poteze bi lahko tudi firma ustvarila precej izgube, če nebi bilo kvalitetno narejeno.

LP
Uporabniški avatar
zero-g
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a zero-g » 27 mar 2010 22:54

Neno je napisal/-a:Avto je lepe oblike le motor je malo švoh-ga je treba priganjat (glej teža). 1,6 je sicer boljša varianta, ali pa kaka 2.0 varianta oz diezel variante.
Drugače pa je to hyundaijev motor in verjami da ni problemov. Na začetku so imeli neke probleme mislim da z menjalnikom-ampak kolikor sem bral je to odpravljeno. Ni pa bilo obešeno na velik zvon.
Garancija mislim, da je to super-sej jo plačaš z tem ko hodiš na pooblaščen servis, ampak tako pač je. Povejte kdo si upa dati 5 oz več let garancije?
Malo kateri nemec. Oni so šele zdaj šli na 3 leta.

Jaz sam imam doma poleg honde še accenta (210 000km) in z avtom nisem imel stroškov (menjani samo zadnji amortizerji+1x gibljiva).

No dovolj nakladanja.

Naj ti lepo služi in brez testiranja airbegov. :)

BMW ima še sedaj 2 leti garancije pa se šteje neki premium class.
Uporabniški avatar
zero-g
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a zero-g » 27 mar 2010 22:55

Neno je napisal/-a:No glede materialov (plastika in podobno) so se ti korejci kot seveda japonci pred njimi zelo izboljšali. Mogoče se še ne morejo čisto primerjati z kakšno drugo znamko EU vendar tudi te znamke gledajo na ceno materialov in so že začeli šparat.

No sicer pa je na prvem mestu-vsaj meni, da avto špila ko urica brez felerov (redni servisi, ter čistoča in to je to).

Saj je tudi cena polovična glede na kakšne evropske znamke. Nekje se mora poznat. In pozna se pri kvaliteti materialov ter motorizaciji.

LP
Uporabniški avatar
zero-g
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a simont » 28 mar 2010 08:11

Jaz tudi mislim da je ta kia vredna svojega denarja...............o kvaliteti Korejcev pa ni za dvomit............Tata je imel pony-a 13 let in nobene ma nobene okvare,sedaj ima geza tudi že nekaj let tudi nič. Jaz sem pa imel cupeja 2.0 letnik 2000,2 leti starga sem kupil ga imel dve leti in divjal in vozil tako kot da sem plačan za ga uničit in rezultat je bil le počen izpušni kolektor (se ve zakaj poči) zamenjan v garanciji in drugega čisto nič.
Accord 2.4 avt.
Suzuki SV 650
Shellby cobra 427
Uporabniški avatar
simont
Uporabnik

Kraj: primorska-dolenjska

OdgovorNapisal/-a _BlisteR_ » 28 mar 2010 09:52

Sodelavc ima zdele točno eno leto proceed. In sva gledala,že malo hoče gnit,spredaj kjer bi bile recimo zavesice in sporaj pri vratih,ko se začne B stebriček.
Prstko,mal opazuj če boš ti tut meu kej tazga.Seveda je reku da bo garancija zapela in da zrihtajo.
Mogoče bi blo fajn že zdele v folijo oblečt te občutljive dele.
"Mislite sami in ne hodite za drugimi po njihovih stopinjah." - Soichiro Honda
Uporabniški avatar
_BlisteR_
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a prstko » 22 apr 2010 18:55

Evo 2 nove slikce, ker je sestra domov pripeljala nov objektiv:)

Slika

Slika

lp
Kia je zakon!!!
Uporabniški avatar
prstko
Uporabnik

Kraj: Vasica pod ajdušno

OdgovorNapisal/-a bLuuR » 22 apr 2010 20:25

nice caR!!
morš pa priznat da ni tk fotogeničn ko hondica =)
Uporabniški avatar
bLuuR
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a yogo » 22 apr 2010 20:38

_BlisteR_ je napisal/-a:Sodelavc ima zdele točno eno leto proceed. In sva gledala,že malo hoče gnit,spredaj kjer bi bile recimo zavesice in sporaj pri vratih,ko se začne B stebriček.
Prstko,mal opazuj če boš ti tut meu kej tazga.Seveda je reku da bo garancija zapela in da zrihtajo.
Mogoče bi blo fajn že zdele v folijo oblečt te občutljive dele.

Kar se rjavenja tiče je Kia precej problematična. Vidim na novih Kiah, ko se recimo odlušči košček barve zaradi kamenčka, je po kakem tednu že rjava pika, ki se pa kakem mesecu že precej poveča... zaščita proti koroziji je verjetno bolj šibka stran
Yogo
Uporabniški avatar
yogo
Uporabnik

Kraj: Na soncni strani alp

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Avtomobili

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost