facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Nakup avtomobila

Kotiček za ne-Honde.

Moderator: Blue Angels

OdgovorNapisal/-a Hoden » 04 jan 2010 21:29

Odločil sem se da avta ne bom za-aral. Prejšnji lastnik mi je danes povedal, da so bila menjana tudi vrata ker je pri novem avtomobilu neka gospa izsilila prednost. Ker pa je bil avto nov so vrata kar zamenjali. Pogledat ga bom šel še enkrat ko se ovremeni, tokrat z enim mehanikom ter enim kleparjem. Kilometri so realni, ker sem danes poklical na servis in so mi potrdili vse račune ker jih ima lastnik in tudi povedali zadnje stanje kilometrov, ki je bilo ugotovljeno pred mesecem dni ko je zdajšnji lastnik pripeljal pregledati avto ko ga je kupoval.
Uporabniški avatar
Hoden
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a yogo » 04 jan 2010 22:08

:lol: Đizs Krajst :lol:

menjana vrata? so fu***** what :?: jst bi rekel, hvala bogu da so jih zamenjali, ne pa poklepali, kot se večinoma počne v naši zahojeni kmetavzarski sloveniji, kjer ljudje kupujejo rabljena vozila, pričakujejo pa nova :f_nzd: ... spotoma vprašaj, če je bil filter olja tudi menjan, ali je še "prvogradnja"

P.S: nisem še dojel ali kupuješ nov ali rabljen avto... pa da boš pomirjen, tudi na novih vozilih, je marsikaj menjano, lakirano in klepano, še predno se pripelje v salon... namreč avto iz tovarne v salon ne pride v kartonasti škatli zaviti v celofan, ampak po kolesih :wink:
Yogo
Uporabniški avatar
yogo
Uporabnik

Kraj: Na soncni strani alp

OdgovorNapisal/-a hondavti » 04 jan 2010 22:15

yogo je napisal/-a::lol: Đizs Krajst :lol:

menjana vrata? so fu***** what :?: jst bi rekel, hvala bogu da so jih zamenjali, ne pa poklepali, kot se večinoma počne v naši zahojeni kmetavzarski sloveniji, kjer ljudje kupujejo rabljena vozila, pričakujejo pa nova :f_nzd: ... spotoma vprašaj, če je bil filter olja tudi menjan, ali je še "prvogradnja"

P.S: nisem še dojel ali kupuješ nov ali rabljen avto... pa da boš pomirjen, tudi na novih vozilih, je marsikaj menjano, lakirano in klepano, še predno se pripelje v salon

Zarad vrat pa se res ne premisliš. Pejt pogledat še kako Toyoto če te ta odbije. Za primerjavo pejt pa še kako drugo znamko pogledat, da boš videl lastne občutke pri vožnji, ne pa da kupuješ avto kaj mislijo o neki znamki drugi. Saj sam tako delam. Najprej vprašam potem pa sprobam v praksi.
Uporabniški avatar
hondavti
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Jaco » 04 jan 2010 22:31

sicer dec ne kupuje ravno 10 let in več starih jajc ampak vseeno se ne razlikuje veliko od teh. Kupuješ rabljen avto, ki je izgubil že pol cene in zato ne pričakuj novega. Če ti je avto vizuelno všeč, če misliš da ti zadostuje ga priklopi na tester in odpelji. Ne vpikni se v vsako malenkost ali pa povišaj proračun za x2 in pojdi po novega.

Svašta kak doktorat delajo eni pri nakupu rabljenega avtomobila.

Že samo spraševanje na forumu kaj kupiti je naravnost idiotsko. Boš pa ja sam bolje vedel kaj ti odgovarja kot eni neznanci ki hvalijo svoja jajca in pluvajo po drugih jajcih. Ne rečem če uprašaš za mnenje lastnikov točno določenega avta..

Ti pa želim da dobiš izvrstno ohranjen 3 leta star avto pa magar direkt iz salona. Srečno pa velik varnih kilometrov, malo stroškov in obilo užitkov v vožnji.
Uporabniški avatar
Jaco
Uporabnik

Kraj: Ingolstadt

OdgovorNapisal/-a Hoden » 04 jan 2010 23:14

Definitivno se nisem zaradi zamenjanih vrat premislil glede nakupa. Vendar me je dejstvo da sedajni lastnik čisto nič ne ve o avtomobilu ne prepriča. Pač pred nakupom se želim prepričati. Meni toliko denarja veliko pomeni in ga ne dobim ravno vsak dan. Ne moti me če je bil razbit. Motilo pa bi me če bi imel za sebo že eno totalko. Pač glede na vse sumljive faktorje bom pač vzel s seboj enega kleparja ker se pač sam ne spoznam dovolj na te stvari. In avtomobil kupujem za dalj časa in ne za mesec dni. Tako da ko se bom prepričal da je to dober nakup bom kupil avto prej pa ne. Ponudbe je dovolj.
Uporabniški avatar
Hoden
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Pingo* » 04 jan 2010 23:26

Audi A4 al pa Passat? :roll:
Uporabniški avatar
Pingo*
Uporabnik

Kraj: Obala.

OdgovorNapisal/-a tref » 05 jan 2010 01:02

Hoden je napisal/-a:Definitivno se nisem zaradi zamenjanih vrat premislil glede nakupa. Vendar me je dejstvo da sedajni lastnik čisto nič ne ve o avtomobilu ne prepriča. Pač pred nakupom se želim prepričati. Meni toliko denarja veliko pomeni in ga ne dobim ravno vsak dan. Ne moti me če je bil razbit. Motilo pa bi me če bi imel za sebo že eno totalko. Pač glede na vse sumljive faktorje bom pač vzel s seboj enega kleparja ker se pač sam ne spoznam dovolj na te stvari. In avtomobil kupujem za dalj časa in ne za mesec dni. Tako da ko se bom prepričal da je to dober nakup bom kupil avto prej pa ne. Ponudbe je dovolj.

Čisto prav imaš. Ne se zaletavat. Js bi naredil isto. Konec koncev vsak za svoj denar rad kupi najboljše. In nič ni narobe če človek po forumu upraša za mnenje. Najde se dosti uporabnikov ki imajo izkušnje z različnimi vozili. Dve leti star avto mora bit še vedno odlično ohranjen, ne pa da kupiš neko zjahano razbito jajco. Kr vzami si čas, poklič kakšnega avtomehanika, kleparja in si dobro oglejte avto. In tk kot si rekel, avto boš imel dalj časa in ne mesec dni.
Honda accord ictdi, 07
Toyota RAV4 2,2 D-4D 4WD exe, 07
Nissan 370Z Limited edition 2013
Uporabniški avatar
tref
Uporabnik

Kraj: Velenje-Lj-Sežana

OdgovorNapisal/-a Hoden » 11 jan 2010 01:21

No danes sem šel spet pogledat to toyoto. S seboj sem vzel dva izkušena kleparja. Rezultat - tega avensisa sigurno ne bom kupil. Kaj je narobe? Armaturka je bila že zamenjana, pokitana je praktično povsod. Kar so popravili je popravljeno zelo slabo. Vdrta streha ni rezultat snega ampak je kakšen drug razlog. Vglavnem takšnega denarja sigurno ni vredna, poleg tega si lastnik izmišlja vedno nove zgodbice. Izvedel sem tudi da je imela ta toyota že totalko, zato jo je kupil en mehanik ki je bil zaposlen na toyoti in sedaj jo prodaja njegov brat oziroma bratranec. Glede na to da se mi avta ne mudi kupiti bom raje počakal na boljšo ponudbo.

Ob tej priliki pa bi se rad zahvalil uporabniku "tref" za izjemne komentarje in nasvete!
Zahvalil pa bi se tudi članu "JapanZek", ki mi je požrtvovalno pomagal, ter mi predstavil določene ljudi, ki mi bodo v prihodnosti še kako prav prišli!

Obema se iz srca zahvaljujem. Ob priliki gremo na kakšno pivo :)

LP
Uporabniški avatar
Hoden
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a JapanZek » 11 jan 2010 07:59

že vredu, rade volje pomagam, samo da se ne bo kupl kakega sranja.

PS: sm ti že v štartu rekel da mi pri tejle toyoti nekaj konkretno smrdi.
Uporabniški avatar
JapanZek

OdgovorNapisal/-a Hoden » 11 jan 2010 10:45

Saj se je tudi meni zdelo nekaj sumljivo ker se prodaja po 4000€ nižji ceni kakor druge. Vendar po drugi strani je bila dobra ponudba in sem se hotel prepričati. Bom pa spremljal malo koliko časa se bo še prodajala glede na to v kakšnem stanju je :) Če pa mogoče kdo ve za kakšno avensis pa mi lahko kar tukaj napiše.
Uporabniški avatar
Hoden
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a tref » 11 jan 2010 17:31

Avto je bil res idealen. Cena in ohranjenost po slikah sodeč :). Hiter se pa lahko ušteješ, oziroma te nategnejo če nisi previden :)

Drugače pa, ni problema in upam da čimprej najdeš kako Avensisko vredno nakupa.
Honda accord ictdi, 07
Toyota RAV4 2,2 D-4D 4WD exe, 07
Nissan 370Z Limited edition 2013
Uporabniški avatar
tref
Uporabnik

Kraj: Velenje-Lj-Sežana

OdgovorNapisal/-a Hoden » 11 jan 2010 18:25

Malo sem celo začel razmilšjati o accordu karavanu. En čas se mi zdi da je en uporabnik forumo prodajal enega rdečega. Sam zdej ga pa nikjer ne vidim. Mogoče kdo ve ali ga je že prodal?
Uporabniški avatar
Hoden
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a yogo » 11 jan 2010 18:31

Hoden je napisal/-a:Malo sem celo začel razmilšjati o accordu karavanu. En čas se mi zdi da je en uporabnik forumo prodajal enega rdečega. Sam zdej ga pa nikjer ne vidim. Mogoče kdo ve ali ga je že prodal?

Aerodeck where are you :lol:
Yogo
Uporabniški avatar
yogo
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a hondavti » 11 jan 2010 19:25

Hoden je napisal/-a:Malo sem celo začel razmilšjati o accordu karavanu. En čas se mi zdi da je en uporabnik forumo prodajal enega rdečega. Sam zdej ga pa nikjer ne vidim. Mogoče kdo ve ali ga je že prodal?

A glede Alfe pa si se premislil?
Uporabniški avatar
hondavti
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Hoden » 11 jan 2010 22:52

Da glede alfe sem se skoraj premislil. Karavana potrebujem zaradi prostora. Alfa pa ima žal prtljažni prostor precej slabo skonstruiran. Druga slaba stran pa je velika poraba. Nekaj ljudi poznam, ki jo imajo in noben ni glede porabe preveč zadovoljen.

Ahhh :S
Uporabniški avatar
Hoden
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a LJ-GT28R » 11 jan 2010 23:41

No jaz bom dav samo en nasvet ko že vidim da kupuješ avto.

Prvo kot prvo sem sam opazil da so več ali manj usi novejši avtomobili enaki. Čisto vsak se kvari. Ne obstajajo več avtomobili ki bi lahko imeli sinonim nepokvarljivosti. Razlika je samo da nekateri se pač kvarijo več drugi manj. Vsi so narejeni iz enega samega razloga. Da tovarna zasluži na njih. Vsi samo še delajo neke ulta lepe avte iz ultra mega hudih materialov in da ne pozabimo ogromno neke neuporabne opreme.... Ko pa si tak novi avto malo bolje pogledaš pa vidiš da je to res en navaden kup pleha skup zmetan da se uporablja 4-5 let in potem ga zamenjaš ker ti prej zgnije ali pa zariba motor.... Medtem investiraš ogromno nekega denarja za razne servise in popravila itd.... u glavnem Biznis :lol: Torej dobrih avtov več ni :wink:

zdej pa tako najbolj se splača kupit nekje 2-3 leta star avtomobil od kakega dobrega lastnika ker ponavadi v tej dobi se pokažejo in odpravijo serijske napake na vozilu pa še cena mu konkretno pade :D Ni pa več tistega da bi rekel bom uzev japonca k se ne kvarjo al pa bom uzev dizla k to so trpežni motorji itd... Vzameš avto kateri ti je všeč in je uporaben pa da ni biu neki sesut pa se lepo pelješ. Serviserat bo treba tako ali tako vsakega. Enega več drugega manj

:)
I don't drive fast I just fly low !
Uporabniški avatar
LJ-GT28R
Uporabnik

Kraj: Dubai

OdgovorNapisal/-a UrosS » 11 jan 2010 23:47

al pa greš na ol skul gajbe, recimo tko kot wido, nabav shutla, in gremo gasa (no tko si je zamislu) 8)

sori za off topic
Najraje pedenam svojo rjavico 6gen civica 1.4 v 1.5 da bo letu k integra.. Joj prejoj

A se men sam zdi, al so res sam štajerci na hondaforumu?
Uporabniški avatar
UrosS
Uporabnik

Kraj: VTEC je BEDN

OdgovorNapisal/-a hondavti » 12 jan 2010 09:15

Hoden je napisal/-a:Da glede alfe sem se skoraj premislil. Karavana potrebujem zaradi prostora. Alfa pa ima žal prtljažni prostor precej slabo skonstruiran. Druga slaba stran pa je velika poraba. Nekaj ljudi poznam, ki jo imajo in noben ni glede porabe preveč zadovoljen.

Ahhh :S

To je pa res, pač izgled mel prednost pred uporabnostjo.
Uporabniški avatar
hondavti
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a yogo » 12 jan 2010 09:44

LJ-GT28R je napisal/-a:
zdej pa tako najbolj se splača kupit nekje 2-3 leta star avtomobil od kakega dobrega lastnika ker ponavadi v tej dobi se pokažejo in odpravijo serijske napake na vozilu pa še cena mu konkretno pade :D Ni pa več tistega da bi rekel bom uzev japonca k se ne kvarjo al pa bom uzev dizla k to so trpežni motorji itd... Vzameš avto kateri ti je všeč in je uporaben pa da ni biu neki sesut pa se lepo pelješ. Serviserat bo treba tako ali tako vsakega. Enega več drugega manj

:)

:f_appl: ne bi se mogel bolj strinjat
Yogo
Uporabniški avatar
yogo
Uporabnik

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Avtomobili

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost