facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

BMW forum

Kotiček za ne-Honde.

Moderator: Blue Angels

OdgovorNapisal/-a icko » 15 apr 2003 13:23

r-type pel ga v avtopralnico pol pa prtljaznik odpri.
pa ne bit pameten.

lp
Uporabniški avatar
icko
Uporabnik

Kraj: Birčna vas

OdgovorNapisal/-a R type » 15 apr 2003 13:42

Kaj ima pralnica z zaključkom barvanja na vratih?
Glede vlivanja vode v prtljažnik pa bom vprašal soseda!

O tem kdo se pametnega dela pa rajši nebi!

LP

R type

Accord 2.0 16V l.95

Edited by - R type on 15/04/2003 12:43:01
Uporabniški avatar
R type
Insane

Kraj: TERORland

OdgovorNapisal/-a VTI_fan » 15 apr 2003 14:05

Zdi sem mi, da nakateri pišejo mnenja, ki temeljijo na načelu (nekje sem slišal). Vsekakor če je to res, to ni glih v prid BMW-ju. Pa tud 23mio. SIT dat za avto je velik denarja. Tisti, ki si to privošči, ga ponavadi boli k. za vse ostalo in je tak avto več ali manj samo in izključno prevozno sredstvo. Nekaterim pa tudi statusni simbol.

Tu se spomnim enega daljnega soseda, ki je iz Golfa II prešaltal na novega A4 1.9TDI in asfaltiral dvorišče, pot do dvorišča je kajpak makedamska, hiša pa se bo tud glihkar podrla.

VTI is one and the only one.

Edited by - VTI_fan on 15/04/2003 13:06:43
Uporabniški avatar
VTI_fan
Uporabnik

Kraj: Slovenia

OdgovorNapisal/-a andy » 15 apr 2003 14:56

Fantje, fantje, ko to berem mi gre kar malo na smeh. Kako sploh lahko kdo primerja Civica in BMW 7. To je lapsus. Mogoče se do 100 km/h res majčkeno ujemata, ampak ko se pa vsedeš v enega in drugega je pa razlika tako očitna, da ne najdem pridevnika, ki bi to nazorno opisal. Take primerjave izgledajo nekako tako, kot če bi primerjal CBR 900 in Diablota. BMW 7 sodi v sam vrh najvišjega razreda, Honda pa v tem razredu nima predstavnika, zato bi bilo zelo pametno da se takih nesmiselnih primerjav ne bi delalo. Ponovno povdarjam da je Honda zelo dober avto, za svoj denar ponuja zelo veliko(predvsem hitrosti, udobja pa v veliki večini ne), zato so take primerjave smešne. Realno gledano, ali se kakšen vplivnež vozi s Hondo? Mislim da ne, dajte malo premislite kakšne primerjave delate...
Honda je avto namenjen srednjemu razredu in sem tudi spada, je pa vsekakor v svojem razredu eden izmed najboljših. Predvidevam da se bomo v bodoče srečali tudi s primerjavo carere 911 turbo in integre...

ZELENI PODIVJANI MERJASEC
SEDAN 1.6 VTI 97
Uporabniški avatar
andy
Uporabnik

Kraj: Šnopsland

OdgovorNapisal/-a R type » 15 apr 2003 15:30

Jaz BMW-je zagovarjam samo iz enega razloga! Veliko sem jih vozil, in vsi so se pokazali za odlične avtomobile!
Tista z sosedom je bila dobra VTI_fan, samo z tem sosedovim BMW-jem sem naredil kar precej kilometrov, pravtako kot moj brat!

Ne vem zakaj gre enim tolk v nos ta BMW!

LP

R type

Accord 2.0 16V l.95
Uporabniški avatar
R type
Insane

OdgovorNapisal/-a icko » 15 apr 2003 16:22

men je osebno BMW odlice avto in vse je ok.sam tle se gre za ceno al to je isto ko bi se z eno veliko hiso okol vozu ma fuull je drag.
Drgac pa ko prav vtifan ljudje ki ga kupjo za tolk kesa jih prov boli za avto pri nas revckih pa mamo honde vse u glavi tocno kako dela in gre in se en dokaz LJUBEZNI SE NE DA KUPITI pri hondi je to serjisko.

LP. Uros

Pa brez zamere.
Uporabniški avatar
icko
Uporabnik

Kraj: Birčna vas

OdgovorNapisal/-a petronas » 15 apr 2003 16:30

Legend je v istem velikostnem razredu kot bmw7 in a8 ter s klass, jaguar XJ in podobno.

To da je bmw 7 svez kot zemlja ni nobeno merilo. 2005 je napovedan nov legend.

In taksne da je merilo imidz pa je ze malo lovska :-)

Za nekatere (nase "poslovneze" ki imajo koncano 8 letko) je imidz reakcija publike na avto. Za druge je to zadovoljstvo in tehnika.

Imidz in prepoznavnost ima honda zeloo velik. Je dovolj krat zmagala v F1, cartu, da o motociklizmu ne izgubljamo besed. V zda se danes gleda le se na value of money. In zato je Lexus (ki ga je toyota ustanovila posebej za zda pred 10 leti) dobesedno zrusila Mercedes ki mu je glavni tekmec (v desetih letih). Vse skupaj pa zacini s tem da so to najzanesljivesi avtomobili na svetu. Isto velja za Acura/honda in Infiniti/nissan, ce ne bi v mazdi bankrotirali zaradi wankla bi se rodila se njihova luxuzna znamka Amati.

Da pa inovacij sploh ne mesamo zraven.

Nihce ne trdi da je bmw slab, nasprotno so edini posteni evropski avtomobili, kjer dobis sportni luskuz in hkrati nekaj zanesljivosti. Dejstvo pa obstaja da 4valjnikov "ne znajo" delati. Tehniko za 6 valjnike pa kupujejo od Aichin - toyotina hcernska firma. (330Ci in m3 sta on my whish list). Ampak so na zalos (pre)dragi.

upam da sem nekaterim razjasnil pojme.
Uporabniški avatar
petronas
The Honda Doctor

OdgovorNapisal/-a hondafan » 15 apr 2003 16:42

4 valjnikov itak da ne znajo delati... ampak 6-valjnike imajo pa najboljse, ne glede na to od koga kupujejo tehnologijo!

AJA, ko se ravno govori o BMW-jevih 4-valjnikih: nek bodoci model bo poganjal 4-valjni 2000 ccm motor s 240 konji!
Uporabniški avatar
hondafan
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a R type » 15 apr 2003 16:49

quote:
men je osebno BMW odlice avto in vse je ok.sam tle se gre za ceno al to je isto ko bi se z eno veliko hiso okol vozu ma fuull je drag.
Drgac pa ko prav vtifan ljudje ki ga kupjo za tolk kesa jih prov boli za avto pri nas revckih pa mamo honde vse u glavi tocno kako dela in gre in se en dokaz LJUBEZNI SE NE DA KUPITI pri hondi je to serjisko.

LP. Uros

Pa brez zamere.

E tu se pa popolnoma strinjamo!

Honda pač za svoj denar v istem razredu ponuja več!

LP

R type

Accord 2.0 16V l.95
Uporabniški avatar
R type
Insane

OdgovorNapisal/-a VTI_fan » 15 apr 2003 17:04

Mislim, težko je rečt, da Honda ne zna naredit takega avta kot je BMW 7. Verjeten je tud težko rečt zakaj pravzaprav noče konkurirati v tem avtomobilskem segmentu. Ta segment sam po sebi zagotovo ne prinaša kakšnega posebnega dobička, ustvarja pa zagotovo del imena. Prav tako je težko reči, da v katerem koli od trojice (A8, MB S, BMW 7) primankuje zadnje tehnologije in dovršenosti. Če sem še bolj specifičen je kateri koli od trojice, ali po novem štirice (Phateon) namenjen izbrani peščici družbenega sloja, ki jim takele debate ne pomenijo nič. Povsem nekaj drugega pa je govoriti o seriji 3 in njenih konkurentih. Tisto o "neznanju" narediti dobrega 4-valjnika je tud tako tako, zagotovo ni slab, da pa bi se primerjal z Hondinim 4-valjnim VTI-jem, pa tudi verjetno ni njegov domet. Zagotovo imajo pri BMW-ju za ta namen 6 valjnike in to odlične šestvaljnike, tako kot ima Honda odlične 4 valjnike.

VTI is one and the only one.
Uporabniški avatar
VTI_fan
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a R type » 15 apr 2003 17:12

Z dobrim avtmobilom v segmentu serije 7 se ustvarja Image, dobiček je pa res bolj majhen(v primerjavi z ostalimi razredi)! Vendar pa če dvigneš Image znamke to pomeni, da lahko v ostalih razredih boljše prodajaš!

Honda je pač očitno ubrala drugo pot(kvaliteta)!

LP

R type

Accord 2.0 16V l.95
Uporabniški avatar
R type
Insane

OdgovorNapisal/-a Powertriper » 15 apr 2003 20:17

Jst sem pelu 6 in 8 valna bmw-ja. hja, zlo mlačen okus v ustih. Serija 5 je ena ladja narejena le za udobna potovanja. kje najdete športnost mi ni jasno. Znooraj takega feelinga ni. Razočaran sem nad 8 valnikom. vsi govorijo "navor, navor". Sem pri 2 rpm pritisnil do konca, pa je lepo zvezno vlekel, sigurno pa ni nič butnil v hrbet al znorel. Niti pri 3000 ni tega občutka, šele od 3500 pa bol vleče (in sliš).
Še najbol mi je všeč 320i coupe. Ta je pa tak bol ljudksi, nimaš občutka da si v neki ladji.

<----------------------->
vw- dizel power~without turbo :(
Uporabniški avatar
Powertriper
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a hondafan » 16 apr 2003 09:02

1.)Powertriper: Serija 5 JE sportna limuzina, ampak tega ne ves, dokler ne probas se recimo Mercedesa E, Audija A6 in recimo nove Skode Superb!
Ko bos probal te avtomobile, bos videl, da BMW 5 proti njim JE sporten.

2.)BMW-jevi motorji so znani po tem, da potrebujejo za optimalno delovanje malce visje obrate (nad 3500 rpm), zato se ne cudi, ce te pri 2000 rpm ni butnilo v sedez.

3.)To, da BMW-jevi motorji vlecejo enakomerno in razvijajo moc popolnoma linearno, je splosno znano dejstvo in ce ti to ni vsec, pac bog pomagaj...

4.)KO VOZIS BMW-JA, MORAS NACIN HONDINE VOZNJE ODMISLITI!!!
Uporabniški avatar
hondafan
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a G-4S » 16 apr 2003 14:11

Mene je najbolj razočaralo dejstvo, da je pri 25 mio. dragem "image" avtu bilo toliko serijskih napak. Vsi vemo koliko vpoklicev serije 7 je bilo potrebnih, pa se mi zdi da še vedno niso vse porihtali, da bi bil avto vreden svojega denarja! Pa nimam nič proti BMW, samo pri taki ceni je pa to jaki "luksuz"... prej blamaža!

--------------F PUNTO ELX-----------EVERYTHING IS 4TUNE!!!-----------H CIVIC 1.4iS `97-------------
Uporabniški avatar
G-4S
Fotr Admin

Kraj: Republika Banana

OdgovorNapisal/-a Powertriper » 16 apr 2003 15:17

Men za uno butanje v hrbet dol visi, sam me mot kolk vsi govorijo o nekem navoru pri bmw-ju, pa kolk to vleče že od 1500 vrtljajev, pa pametujejo da honda je čist anemična pa to. Pol pa pelješ daš gas do daske avto pa avto zmerno pospešuje. Na nihovo hvaljenje navora bi človek pričakoval pravo eksplozijo.
Ta post z vožnjo Honde nima veze ker peljem vw in niti nisem proti nemcem al kermu kol.

Uporabniški avatar
Powertriper
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a hondafan » 16 apr 2003 17:15

Powertriper: morda je to le obcutek, ker je avto glomazen... ko pogledas na stevce, vidis da se stvar krepko premika!
Uporabniški avatar
hondafan
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a R type » 16 apr 2003 17:26

Točno to! Sicer pa serija 7 ni dirkalnik, in nekega skakanja pri pritisku na plin ne sme bit!

LP

R type

Accord 2.0 16V l.95
Uporabniški avatar
R type
Insane

OdgovorNapisal/-a ABX » 16 apr 2003 21:06

Jaz Hondi zamerim samo to, da Integra nima zadnjega pogona.

'96 Civic Sedan VTI
Uporabniški avatar
ABX
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Žele ga pele » 16 apr 2003 21:09

Hondi nimaš kaj zamerit, saj izdeluje športne avtomobile tako s sprednjim kot tudi z zadnjim pogonom!

Kaj pa NSX in S2000 ???

-------------------------------------
Civic CRX 1.6i-16, 91

Edited by - Žele ga pele on 16/04/2003 20:14:14
Uporabniški avatar
Žele ga pele
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Powertriper » 16 apr 2003 22:54

R type: govor je o seriji 5 z osemvalnim motorjem.

Ma sej ne rečem da je slab, daleč od tega, ampak sem pričakoval več. Pač vsi so govoril kakšen navor pa kolk stegne. Zgleda da sem preveč pričakoval. Res pa je tud da je treba avto prej spoznat da spoznaš njegov način dela in ga pol lohk 100% izkoristiš.

Sam 320 coupe je pa zakon :)

Uporabniški avatar
Powertriper
Uporabnik

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Avtomobili

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov