facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

p206

Kotiček za ne-Honde.

Moderator: Blue Angels

OdgovorNapisal/-a designGRL » 05 nov 2001 18:54

klemen, saj je vseeno kako ti vso stvar komentiras, itak je moj life, moj denar in moj avto. in lahko je se nevem kaksn jajc zate, se vedno boljs met spedenanga 206 ( svojga! ) kot ( vcasih! ) vozit ockovga "dvojne komande" civica 1,4? kaj pravis?

kakor sem ze rekla... me tvoje izjave sploh en ganejo. jaz vsaj na forumu govorim resnico... da ne bi o tvojem postu... prvem postu.... kaksen avto mas!...
Uporabniški avatar
designGRL
Uporabnik

Kraj: Slovenia

OdgovorNapisal/-a klemen » 05 nov 2001 18:54

hehe, vem, sam 29.000dem je dost za tak avto, +feltne pa gume pa zici pa spojlerji pa ne vem gva bo se gor nametala, ce tko pogledas mas za 30.000dem ze tako hondo, da te glava pece, rableno valda, k stegne, je leps ztihtana, pa se "honda" je ?kva misls?
Uporabniški avatar
klemen
Uporabnik

Kraj: Menges, Slovenia

OdgovorNapisal/-a designGRL » 05 nov 2001 18:56

da si pol sranja, klemen. vsak ima pravico izbrati kaj ej njemu lepse in boljse. hvalabogu da nismo vsi ljudje enaki in da nimamo vsi enakih zelja in okusa... kaksen bi bil svet ce bi vsi imeli honde?
Uporabniški avatar
designGRL
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a designGRL » 05 nov 2001 18:58

sploh pa za teh 28.000 dem dobis 1,6 16V, avtomatsko klimo, ABS, sportne sedeze, sibedah, kovinsko barvo... in seveda nov avto. to ni isto kot sstar avto v katerega moras vedno nekaj ulagat..popravljat... samo ti tega seveda ne mores vedeti.
Uporabniški avatar
designGRL
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a JDM parts » 05 nov 2001 18:59

Ti ne potegne tamala je nora na tega peugoeta 206 dva avtomobila ki sta ji ful vsec in denarno dostopna:
MAZDA 323F (na zalost ne delajo vec-ODPADE)
PEUGOET 206XS (se delajo torej-IN)

Honda ni po njenem okusu prevec robusten stari se nisi opazil da je ZENSKA!!!

LP vsem
Uporabniški avatar
JDM parts
Uporabnik

Kraj: Radovljica, Šk.Loka

OdgovorNapisal/-a klemen » 05 nov 2001 19:07

ja edin to, zarad okusa, ma pac vsak svojga, sam je pa na svetu vec folka, velik vec k smo za HONDO!
Uporabniški avatar
klemen
Uporabnik

Kraj: Menges, Slovenia

OdgovorNapisal/-a JDM parts » 05 nov 2001 19:29

klemen ti mas namesto mozganov neki druzga... a ti ne stekas da to ni tekmovanje kdo je za kaj! to ni politika... to so avtomobili... stvar okusa... sploh ni vazno ce jih je vec za honde al za bogvekaj! fora je v tem da MORIS ker hoces da smo vsi na svetu enaki...

...da VAS JE VEC ZA HONDE? who gives a damn!?? uzivajte, mejte svoje honde in pustite druge da imajo tisto kar oni hocejo.
Uporabniški avatar
JDM parts
Uporabnik

Kraj: Radovljica, Šk.Loka

OdgovorNapisal/-a designGRL » 05 nov 2001 19:31

sorry dragi...
tale zadnji post je seveda moj (designGRL) - ker je bil emil prijavljen na temle rac.. je prislo do pomote...
Uporabniški avatar
designGRL
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a designGRL » 05 nov 2001 19:31

sorry dragi...
tale zadnji post je seveda moj (designGRL) - ker je bil emil prijavljen na temle rac.. je prislo do pomote...
Uporabniški avatar
designGRL
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a West » 06 nov 2001 09:54

No ko ste se ze spravili primerjat p206 pa honde morm mal napisat.
A lahko kdo kupi NOVO hondo z taksno opremo kot jo ima S16 za enak denar? Jaz sem dal nekaj cez 3 mio pa ima vse! Koliko pa pride najcenejsa honda? Ne zdaj govorit pa kupi rabljeno... ce hoce clovek NOV avtomobil! Sicer pa sem same razlike med mojim CRX-om VTi in S16 ze pisal ce se prav spomnem. Da ne bo slucajno spet kdo narobe razumel da imam slucajno kaj proti hondam. Ko bo spet prava priloznost bom jasno da kupil hondo.
Pa en lep pozdrav!

Ales
Uporabniški avatar
West
Uporabnik

Kraj: Maldives

OdgovorNapisal/-a West » 06 nov 2001 10:02

Ce slucajno se koga zanima oprema:
-2 Airbaga
-ABS
-Avtomatska klima
-Avtoradio
-CD menjalec
-Aluminijaste pedalke, prestavna rocica, pokrov rezervoarja za bencin, platisca
-srebrnobeli ciferplati
-aluminijast prag pri vstopu v avtu
-meglenke
-sedezi iz usnja/alkatrana (mislim da se rece alkatran)
-brisalci stekla na senzor za dez
-sedezi nastavljivi po visini in dolzini
-usnjen volan
-ogledala ogrevana in el. nastavljiva

verjetno sem se kaj pozabil
2000 kobikov in 100 kW
Koliko pride honda v tem rangu (nova) z vso taksno opremo?

LP Ales
Uporabniški avatar
West
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a designGRL » 06 nov 2001 11:01

Res je. Ce clovek hoce nov avto pac en bo kupil starega. In resnicno ni lepsega kot narociti svoj avto z tocno taksno opremo kot si zelis, barvo karoserije, notranjosti... in potem pride tvoj avto. nov in perfect. brez ran, ki so jih naredili lastniki starih avtomobilov.

in ta avtomobilcek je tam s tabo od 5km naprej. in dobro ves kaj zmore in kaj je dal skozi...

anyways, met nov avto... ni primerjave... s feelingom, ko kupis starega.
Uporabniški avatar
designGRL
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Techno » 06 nov 2001 11:54

West, se strinjam da maš velik opreme ampak tega ne morš primerjat med sabo, ker je honda na drugem nivoju. Primerji s kako kio k ma najbrž še več opreme za mn dnara (to govorim na pamet, ampak približn tko je).

Če te mot višja cena, ne skrbet, več boš dubu tut k boš avto prodal.

Pa še mal statistike poglej, kok folka ostane pr peugeotu in pr hondi ko kup nasledn avto...

Sn radovedn in me zanima kok ti žre? Pa res povej kok ti je maximalno in minimalno.
Uporabniški avatar
Techno
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a West » 06 nov 2001 13:26

Techno...
Ne da se primerjat.. samo ljudje radi primerjamo. S kio primerjas p206???
p206 je primerljiv z cliotom fiesto polotom
ne pa z kio?! P206 je manjsi, saj ne meri niti 4 m v dolzino halo. Kia pa kolikor vem nima niti priblizne opreme temu. Plus tega je pri tem p206 VSE serijsko razen avtomatske klime in CD menjalca. Brez ostalega ne mores kupiti tega p206.
Mam obcutek da je kia bolj primerljiva z hondo civic kot pa z p206.
Jaz verjetno lazje primerjam ker sem mel pred tem hondo in vem kaksne so razlike; tudi vozil sem se in se se vozim z najrazlicnejsimi hondami.

Ce je visja cena novega avtomobila ne pomeni da bos dobil za starega vec! Sploh pa pri hondi to ne drzi, za kar lahko pogledas oglase.

Glede tvoje statistike: koliko ljudi ostane pri p. in pri h. nebi komentiral prevec. Poznam veliko ljudi ki so ostali pri hondi in pri peugeotu-oboji so zadovoljni.
Poznam tudi ljudi ki so zvesti VW, Renaultu, Fordu, to se ne pomeni kvalitete, ampak druge zadeve o katerih se ne mislim zgubljati besed.
Poznam veliko ljudi ki so svojo "zvestobo" prevarali tako z peugeotom, kot z hondo.Se lepse-oboji so zadovoljni.
Nekateri ljudje bi pa radi bili zvesti doloceni znamki pa si financno ne morejo privosciti. Toliko o zvestobi in statistikah.

Poraba te zanima.. najmanjsa je bila 8.0l/100km najvecja pa 11,0l/100km
pri hondi pa od 8,0 do 12,0 (crx vti)
pri hondi sem samo 1x imel porabo 8,0 (ko sem se pocasi iz morja peljal) poprecje sem imel med 10 in 11
pri peugeotu pa mam zadnje case povprecje nekje med 9 in 10
Nobenega avta nisem pretirano "sparal"
ccm: 1600 : 2000
km: 160 : 140
povprecna poraba: 10,5 : 9,5
km/h po stevcu: 245 : 230

tovarniske pospeske pa itak vsi veste
Upam da sem ti ustregel z mojimi podatki :-)
LP Ales
Uporabniški avatar
West
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a designGRL » 06 nov 2001 13:28

Ne stekam kaj se gremo tle. V bistvu obstajata sva tipa ljudi. Tisti, ki jim avto pomeni ogledalo sebe, objekt sopirjenja in prispodoba svoje lastne moci. Ti ljudje na avto gledajo precej drugace kot ostali. Z njim hocejo nekaj dokazati. Se pokazati... Ti stojijo za sloganom " kaj vozis to si " in mislijo da jih bo mocnejsa zverinica naredila boljse ljudi, bolj vredne. V bistvu pa se cloveka ne more soditi po tem kaj vozi.

Avto je le prevozno sredstvo, najbolj vazno je udobje in varnost, kasneje pri dobrih voznikih pride tudi do hitrejse voznje, a tudi ta je prijetna ce je kontrolirana, varna.

Ce mislis da bos s hondo boljso clovek, se motis. Nic vecji frajer ne bos.. Mogoce bo okoli tebe par pleh pick, ampak bistvene razlike ne bo. Ti si ti, ni vazno kaksen pleh te obdaja.

Meni je pravzaprav vseeno kaj vozi moj fant ali prijatelji... Glavno, da so oni zadovoljni. In jaz imam pac fajn izkusnje s peugeotom... udoben je, lepo oblikovan, ne prevec mocen... v bistvu bi lahko kupila katerikoli drug avto... pa bo tole ze moj drugi p206. zakaj? trenutno mi je najbolj vsec, MENI najbolj ugaja.

Nihce ne more reci, da zato ker nisem kupila honde nimam okusa, da sem kupila slabsega kot bi lahko za ta denar. Imam pac raje ogromno opreme, nov in varen avto... kot navitega japonca. Sorry.

Ne sodite cloveka po avtu. Ne obsojajte. Vsake oci imajo pac svojega malarja... In samo zato, ker je nekdo izbral hondo se ne pomeni da je naredil BOLJE kot nekdo ki je kupil peugeota. Pomeni le to, da nimata enakih vrednot. Da jima avto pomeni nekaj popolnoma drugega. In nihce ni storil NAROBE ali SLABSE. Vsak je pac kupil kar je hotel.

Samo dvomim, da bo kateri od vas to razumel... Ali hotel razumeti.
Uporabniški avatar
designGRL
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a West » 06 nov 2001 13:52

Izberes barvo PO ZELJI!
Izberes opremo PO ZELJI!
Placas aro.
Pocakas.
Ko te poklicejo gres tja.
Pregledas avto.
S pomocjo osebja avtohise snames polivinil iz sedezev in raznorazne zascitne obloge!
Se zahvalis ker ti zazelijo srecno voznjo!
Se odpeljes z nasmeskom na ustih ker imas kar zelis in se vsaj eno leto ne sekiras prevec ker je stvar v garanciji. Vsaj enkrat v zivljenju je treba to doziveti :-)

Pri starih avtih to ni izbira, pa se sekiras se ko je kaj sfookano in ze racunas kok bi ceno zbil oz. sel gledat drugi avto.
Na koncu pa mislis kak fini deal si naredu..pol se pa ze cez kak teden pokaze da...
Pri ceni zavarovanja ni bistvene razlike med starim in novim avtom. Ampak raje dam 250k SIT zavarovanja za nov avto kot pa za 10 let starega.
Ko prodajas avto ga prodajas ko prvi lastnik!
A je ze kdo prodajal nekaramboliran avto kot drugi lastnik? Ko si drugi lastnik nikjer ne pise da si drugi...lahko si deseti? ce mas novo prometno..na prometni je prostora za 4 registracije...torje 4 leta
Pri staremu avtu pa na ceni ne zgubis tolko...pac das malo vec za servise.. in je racunica nekje tu :-)
Pol se pa govori lej ona spedenana honda ko jo ima ta in ta..joooj kako smo mi bruhali tam notri, ko se je vino razlilo po sedezih ... ti pa se veselo vozis okoli :-)
Mal hetza ne skodi hehe
brez zamere in LP
Ales
Uporabniški avatar
West
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a designGRL » 06 nov 2001 15:27

uH...West..ta je bla pa nizka... tole z bruhanjem... najboljse je itak kupit star avto na drugem koncu slovenije... pa ga noben ne spozna..sploh pa ga tolk spedenas in spremenis da ga niti lastnik ne spozna...

je pa res da nekateri pac kupijo star avto samo zato ker tega modela vec ne delajo... full bet kako so avtomobili vsako leto bolj enaki in "enoprostorni"... kar se tice civica..lahko recem samo... SKODA!
Uporabniški avatar
designGRL
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a West » 06 nov 2001 15:43

Men je bil civic tam letnik 93 najlepsi; jasno da HB.
Glede novega civica...mi je pa edino Type R vsec..ko je mal bol spedenan pa ne zgleda ko en mal vecji sesalc
A.
Uporabniški avatar
West
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Techno » 06 nov 2001 15:59

sej "kia" ni samo "pride"...pa sploh ne gre zato, hotu sn povedat da je cena opreme odvisna od firme in pr korejcu jo dobiš mal več pr hondi in peugeotu pač mal mn ane. na koncu koncev se itak mer vse u fedru.

itak da je vse odvisn od okusa, men grejo novi modeli hond na bruhanje in ker u nov avto ne mislm vlagat vsega keša (kot dela polovica slovencev zarad imiđa), ker mi dol visi za take malenkosti (pobruhano:), bistvo je da uživaš k ti remus udzad rohni, k se ti folk na autobanu umika in vid san še auspuh...(uaw morm se it mal pelat)...

jz mam klasiko (brez vti) 2.3 pa mi žre 10.5l po mestu s tem da čist 0 ne šparam (318i mi je pr taki vožnji 12)
Uporabniški avatar
Techno
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Techno » 06 nov 2001 16:10

še en dobra fora na to temo: oglas od autokomerca za rablene (avtomobile jasno) u salomonu:

maš kej proti če nisi prvi?
Uporabniški avatar
Techno
Uporabnik

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Avtomobili

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov