Tudi jest sem kupoval avto za vsaj 3 leta, tko ga po mojem ne moreš falit...tudi čez 3 leta bo avto še vedno dost moderne oblike, opremo boš pa itak imel.
Kar se tiče servisov, je podobno kot pri Hondi...obstaja cel kup fantov, ki Roverje šraufajo privat in za precej manj denarja kot pri pooblaščenem servisu. ki je ASTRONOMSKO drag (1x radkapa-7000SIT, bencinska pumpa-100000SIT, zadnji odbijač-120000SIT). Jest vozim avto k enmu tipu, ki ima delavnico na Brnčičevi v LJ. Včasih je delal na pooblaščenem Rover servisu, zdej pa svoj biznis laufa in sem zelo zadovoljen z njegovim delom!
Kar se tiče okvar, pa obstajata 2 serijski napaki, ki se ti lahko zgodita: počeno tesnilo na glavi motorja in pa pokvarjena bencinska pumpa. Predvsem tole s tesnilom zna biti precej draga zadeva, tko da se pred nakupom pozanimaj, če je bilo tesnilo že menjano. Meni se je to zgodilo letos spomladi in me je zadeva stala 85k (vsa nova tesnila v motorju, menjava vseh jermenov, brušenje glave, čiščenje hladilnega sistema + cca 8 ur dela). No, zdaj imam vsa mir pred jermeni
Rover 214 Si '97