facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Toyota Avensis

Kotiček za ne-Honde.

Moderator: Blue Angels

OdgovorNapisal/-a Hoden » 13 mar 2010 00:05

hi hi hi pa še malo heca na račun toyote:

http://www.youtube.com/watch?v=lZ4PtafRB9c

Vsem lastnikom toyot priporočam ogled :)
Uporabniški avatar
Hoden
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a UrosS » 13 mar 2010 10:04

haha, ninja je čist ponoru
Najraje pedenam svojo rjavico 6gen civica 1.4 v 1.5 da bo letu k integra.. Joj prejoj

A se men sam zdi, al so res sam štajerci na hondaforumu?
Uporabniški avatar
UrosS
Uporabnik

Kraj: VTEC je BEDN

OdgovorNapisal/-a _SKOT_ » 14 mar 2010 21:57

yogo je napisal/-a:
_SKOT_ je napisal/-a:Yogo,jst sm se za hiluxa pozanimal in ti nemajo teh problemov,made in South Africa :)

saj tako sem tudi napisal :wink:

Se opravičujem,površno branje :)
Uporabniški avatar
_SKOT_
Uporabnik

Kraj: SLIVICE

Re: Toyota Avensis

OdgovorNapisal/-a Hoden » 03 maj 2010 19:09

Ena fotka, ki sem jo naredil ta vikend ko sem se malo potepal okoli :)

Slika
Uporabniški avatar
Hoden
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a honda.ctdi » 04 maj 2010 11:16

Hoden je napisal/-a:Ena fotka, ki sem jo naredil ta vikend ko sem se malo potepal okoli :)

Zelo lep! Kako si kaj zadovoljen?

lp
Honda CR-V 2.2i DTEC exe B '11
Honda Civic 1.8 sport '09 - ex
Uporabniški avatar
honda.ctdi
Uporabnik

Kraj: Štajerska

OdgovorNapisal/-a Hoden » 04 maj 2010 14:20

honda.ctd: tnx 8)

Ej z avtomobilom sem zaenkrat res zadovoljen. Edina stvar, ki me moti je menjalnik. Pozimi ko so temperature nižje je prestavljanje iz prve prestave v drugo nič kaj prijetno opravilo :) No saj stvar ni tako huda. Ne vem ali sem se navadil prestavljati ali so pripomogle višje temperature, vendar sedaj je menjalnik kot putrček. Bom videl kako bo spet pozimi. Zelo sem zadovoljen z zvočno izolacijo. Pa tudi motor je res super. Vleče že iz nizkih vrtljajev, voziti se ga pa da tudi na 4000 rpm. Prtljažnik je preprodto fantastičen, udobja pa tudi ne manjka :)

Ravno prejšnji vikend sem vozil passata - tdi 140 km 4x4.
Če malo primerjam Avensisa in Passata bi tako napisal:

Zvočna izolacija je definitivno na strani avensisa. Passat je v kabini kar hrupen. Sedeži so v passatu boljši saj imajo nastavljiv tudi ledveni del in nastaviti se jih da v nižij položaj. Velik minus v passatu so bili črički. Spremjal sem nekaj debat tukaj na forumu kjer je bilo rečeno da naj bi bili vw avtomobili kvalitetno sestavljeni... No v tem passatu je bil čričkov res preveč. Pri mojem avensisu jih nisem še slišal. Glede motorja se mi je zdel passat skoraj bolj len, je pa res da je imel pogon na vsa 4 kolesa. Je pa passat v notranjosti bolj svež oziroma malce bolj moderno deluje.

V prihodnjosti imam namen vgraditi kakšne dobre zvočnike, parkirne senzorje, pred zimo webasto, verjetnost pa obstaja da bo na toyoto prišla tudi vlečna kljuka.

Tako to je na kratko :)
Uporabniški avatar
Hoden
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Hoden » 16 jul 2010 12:19

»Po temeljitih preizkusih vlada ZDA zaenkrat ni potrdila nobene napake pri delovanju mehanizma za plin. Mnenje, ki so ga v torek, 14. 7. 2010, predstavili javnosti je, da je do nenamernega pospeševanja prihajalo zaradi nepravilnega ravnanja voznikov in ne zaradi sistema samega. Pri Toyoti prepoznajo mehansko napako zatikanja pedala za plin, ki pa je najverjetneje posledica napačno položenih predpražnikov. Kongres, ki trditvam Toyote sprva ni zaupal, je združenju National Highway Traffic Safety Administration naložil nalogo raziskati dejansko stanje Toyotinih varnostnih sistemov. Njihov predstavnik Daniel Smith je 30. junija 2010 povedal, da kljub obsežni preiskavi Toyotinih stopalk za plin, na njih niso našli nobene napake. Končno poročilo neodvisne komisije, v kateri so tudi Nasini inženirji, lahko pričakujemo v sredini leta 2011. Nenamerno pospeševanje hitrosti naj bi bil problem pri veliki večini avtomobilskih proizvajalcev, saj naj bi vozniki v zmedi neredko namesto zavore pritiskali na pedalo za plin. Toyota sporoča, da izzidov združenja NHTSA sicer še niso prejeli, da pa je zmotno pritiskanje pedala za plin ena izmed napak voznikov pri neželenem pospeševanju …«

Povzeto po: Financial times (http://www.ft.com), 14. 7. 2010
Uporabniški avatar
Hoden
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a yogo » 27 avg 2010 20:56

Hoden je napisal/-a:»Po temeljitih preizkusih vlada ZDA zaenkrat ni potrdila nobene napake pri delovanju mehanizma za plin. Mnenje, ki so ga v torek, 14. 7. 2010, predstavili javnosti je, da je do nenamernega pospeševanja prihajalo zaradi nepravilnega ravnanja voznikov in ne zaradi sistema samega. Pri Toyoti prepoznajo mehansko napako zatikanja pedala za plin, ki pa je najverjetneje posledica napačno položenih predpražnikov. Kongres, ki trditvam Toyote sprva ni zaupal, je združenju National Highway Traffic Safety Administration naložil nalogo raziskati dejansko stanje Toyotinih varnostnih sistemov. Njihov predstavnik Daniel Smith je 30. junija 2010 povedal, da kljub obsežni preiskavi Toyotinih stopalk za plin, na njih niso našli nobene napake. Končno poročilo neodvisne komisije, v kateri so tudi Nasini inženirji, lahko pričakujemo v sredini leta 2011. Nenamerno pospeševanje hitrosti naj bi bil problem pri veliki večini avtomobilskih proizvajalcev, saj naj bi vozniki v zmedi neredko namesto zavore pritiskali na pedalo za plin. Toyota sporoča, da izzidov združenja NHTSA sicer še niso prejeli, da pa je zmotno pritiskanje pedala za plin ena izmed napak voznikov pri neželenem pospeševanju …«

Povzeto po: Financial times (http://www.ft.com), 14. 7. 2010

že na samem začetku je bilo jasno, da je to zgolj dovolj posrečen poskus ameriških proizvajalcev plehovja ( na čelu z GM-om) da diskreditirajo in posledično odtrgajo kos pogače največjemu proizvajalcu vozil :fakic:
Yogo
Uporabniški avatar
yogo
Uporabnik

Kraj: Na soncni strani alp

OdgovorNapisal/-a Hoden » 06 avg 2018 11:51

Avensis je ravnokar praznoval svoj jubilej :)

Slika

Zaenkrat razen rednih servisev, akumulatorja in popravila alternatorja ni bilo nič zamenjanega.

Hotel sem jo že prodati (takrat je imela 260k km) pa so mi ponudili 1000€, ker naj bi bilo v Sloveniji nemogoče prodati avto z več kot 200k km.

Odločitev, da jo obdržim se je obrestovala :)
Uporabniški avatar
Hoden
Uporabnik

Prejšnja

Vrni se na Avtomobili

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost