CupraR je napisal/-a:Ah dej no cup se bo dobil bp, samo doplačat bo treba

Tako kot sedaj, dobiš kar ti paše. Samo redko kdo je pripravljen še doplačat, sam da je šminka..
197 prav Cup - se pravi brez softtouch armaturne plošče, z simple aircon (mislim, da celo klima odpade) in še parimi bonbončki, da je avto res down to basics, ga še nisem videl v SLO. R27 je najbližji približek, ampak ima še vseeno veliko dodatne opreme, ki samo oteži avto. Ima sicer debelejše stabilizatorje, trše amortizerje in vzmeti ter je nižji za 7mm, ampak pravi Cup kot ga ponujajo npr. v UK še vedno ni. Tisto je mala petarda, ki se bolj kot ne kupi za dirkanje, ampak lahko še vedno skočiš v trgovini z njim itd. Fokus na udobje tle skoraj odpade.
Pred pol leta sem tudi za novega RS200 spraševal pri slo-prodajalcih in pri nas je do današnjega dne možno dobiti samo "luxe" Cliota. Pri novem RS200 je bolj izrazita razlika med luxe in cup tako, da ima kupec izbiro med bolj "udobnim" (čeprav še vedno verjetno ni) in opremljenim avtov napram oskubljenim dirkalcem. Tako so pri luxe npr. amorziterji, vzmeti,...mehkejši kot pri 197 pri Cup pa je zadeva drugačna.
CUP
- prilagojenih nastavitev blažilnikov, ki so za 15 odstotkov trši
- trših vzmeti kot pri podvozju »Sport« (spredaj za 27 in zadaj za 30 odstotkov)
- podvozje je za 7 milimetrov nižje kot pri različici »Sport«
- vzvojna togost je večja za 10 odstotkov (če se prav spomnim je še dodatno varjena karoserija in ojačana)
- za 7,5 odstotka manjše razmerje v volanskem mehanizmu
- 36 kilogramov lažji kot novi Renault Sport Luxe (zasnova določenih sestavnih delov (prenos moči, ogrodje sedežev, platišča) in opustitev določenih delov opreme omogoča, da ima različica »Cup« najboljše razmerje med težo in močjo (6 kg / KM) v svojem razredu.
Po besedah prodajalca bi naj bilo to možno kupiti proti koncu letošnjega leta, ampak bomo videli. Tako, da me prav zanima ali bo možno dobiti prav "Cup" (ne samo podvozje) Megane-a v SLO.
@CupraR - kar si pa napisal za doplačilo. Prve objavljene cene so bile takole.
Prices start at Ł21,995 for the hardcore ‘Cup' version, the non-Cup Megane 250 starts at Ł22,995.
1000 funtov manj za Cup tako, da če bo pri nas treba doplačati

G-4S je napisal/-a:OK, tole za pospeševanje ti kar verjemem, na ovinkih sem pa 100%, da ga ITR nese, ker tale megane je kar "nose heavy"

Se ponudi kdo, da me pelje z ITR, ker me resno zanima kako se potem to pelje?