facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

VTI vs. Leon TDI 130 (verjetn chipan?)

Kotiček za ne-Honde.

Moderator: Blue Angels

OdgovorNapisal/-a kocba » 25 feb 2007 17:44

A3Turbo4Life!!! je napisal/-a:Če se mi pa zraven postavi kakšen 535d, pol se pa naredim, ko da mi je telefon dol padel pa ga iščem

hahahaha, model :lol:
Kdor ima materialno moč, ima duhovno moč, in vsaka umetnost je podvržena politični manipulaciji, razen tiste, ki govori z jezikom te iste manipulacije.
NSK
Uporabniški avatar
kocba
Uporabnik

Kraj: Lenart

OdgovorNapisal/-a KING Alexzander The GREAT » 25 feb 2007 20:12

A3Turbo4Life!!! je napisal/-a:

Če se mi pa zraven postavi kakšen 535d, pol se pa naredim, ko da mi je telefon dol padel pa ga iščem :lol: :lol: :lol: :wink:

Bye

LOOOOOOOOOOOOOL.
:lol: :lol: :lol: :lol:
My personal best at MK 1:12,89. 4.GEN ROX
Personal best Raceland 58,48s 5.GEN OK
Personal best Raceland 57,23s 4.GEN ROXX
BIG EGO is my middle name

Rather push a Honda and a german car,than drive a french car King Alex 2009 :)
Uporabniški avatar
KING Alexzander The GREAT
Panda style

Kraj: 4.gen Land(Blizu Niksica)

OdgovorNapisal/-a tuning_man » 25 feb 2007 20:50

535d ni hec. Je treba imet serious horsepower za se pomerit z njim.
Uporabniški avatar
tuning_man
Uporabnik

Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a Gregc92 » 25 feb 2007 20:57

A3 huda ... hahahahahahaha :D
cypress green Civic 6.gen 1.4i 1996 --ex
silver Civic sedan 1.4 iS 2000 --ex
silver Civic HB EK4 1999 --ex
winter wagon white Shuttle 1990 --ex
championship white ITR dc2 1999
Uporabniški avatar
Gregc92
Uporabnik

Kraj: Jelenik

OdgovorNapisal/-a Bjorn » 25 feb 2007 21:00

yogo je napisal/-a::lol: :lol: .. ne moreš primerjat VTI pa TDI, no :roll: :roll: :lol: ... 2 popolnoma različna motorja, 2 popolnoma različna "namena" uporabe .. boste rekli.. itak da sta oba za vozit :D , že res.. samo TDI ni narejen za terat, sploh pa čipan avto, ne bo izdržal 100.000 km priganjanja, kar je za VTI pri 250.000 prevoženih, mala malica ... 1.9 TDI je poskočna "dizalica" z majhno porabo, če ga normalno voziš :idea: ( če ga žgeš je kr žejen tale "šparovc", ki pa gre tudi kr zelo solidno, moram rečt)... VTI je pa "pocket rocket", narejen, da ga teraš ko pr norcih 8) , zato Bjorn, ne primerjaj več 2 tako različnih motorjev, ki nimata prav nič skupnega... odločitev je pa enostavna.. če hočeš met poskočen "šparovc" z odurnim zvokom, je TDI prava izbira.. VTI, pa sem že itak povedal kaj to je 8)

sploh je pa brezveze primerjat avtomobila glede na 1 posnetek :roll: , iz katerega ni razvidno ali so vozila v orig. stanju itd... ali je z obemi avtomobili vse ok itd.. :roll:

Mah poraba je zadna stvar k bi človk gledu.......to kar je na filmčku je realno stanje.....vsi pravte kok se VTI pri 130 odpelje naprej in pomaha dizlom.....no tle se vid da se ne more niti odlepit kaj šele da bi šale delu dizlu.
Mene pri avtu končni efekt zanima, in tle se vid da sta skor enaka. A je en bencinsko gnan al je dizel je brez pomena v bistvu. Ok sounda dizl nima dobrega, sam kaj ti pomaga sound če te klinčev TDI skor prehiti.
Uporabniški avatar
Bjorn
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Bjorn » 25 feb 2007 21:01

petronas je napisal/-a:to je star posnetek, Leon pa je TDi150 in ne 130 kot pise na posnetku.

in TDi150 ima v resnici 167KM (merjen pri razlicnih avtorevijah)

normalno pa da se sovoznik pri civicu pozna bolj kot pri leonu.

Predvidevam da je lastnik civica al leona dal ta filmček gor in da ve kok konjev ma ker avto.
Uporabniški avatar
Bjorn
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a [mande] » 25 feb 2007 22:41

Bjorn je napisal/-a:
yogo je napisal/-a::lol: :lol: .. ne moreš primerjat VTI pa TDI, no :roll: :roll: :lol: ... 2 popolnoma različna motorja, 2 popolnoma različna "namena" uporabe .. boste rekli.. itak da sta oba za vozit :D , že res.. samo TDI ni narejen za terat, sploh pa čipan avto, ne bo izdržal 100.000 km priganjanja, kar je za VTI pri 250.000 prevoženih, mala malica ... 1.9 TDI je poskočna "dizalica" z majhno porabo, če ga normalno voziš :idea: ( če ga žgeš je kr žejen tale "šparovc", ki pa gre tudi kr zelo solidno, moram rečt)... VTI je pa "pocket rocket", narejen, da ga teraš ko pr norcih 8) , zato Bjorn, ne primerjaj več 2 tako različnih motorjev, ki nimata prav nič skupnega... odločitev je pa enostavna.. če hočeš met poskočen "šparovc" z odurnim zvokom, je TDI prava izbira.. VTI, pa sem že itak povedal kaj to je 8)

sploh je pa brezveze primerjat avtomobila glede na 1 posnetek :roll: , iz katerega ni razvidno ali so vozila v orig. stanju itd... ali je z obemi avtomobili vse ok itd.. :roll:

Mah poraba je zadna stvar k bi človk gledu.......to kar je na filmčku je realno stanje.....vsi pravte kok se VTI pri 130 odpelje naprej in pomaha dizlom.....no tle se vid da se ne more niti odlepit kaj šele da bi šale delu dizlu.
Mene pri avtu končni efekt zanima, in tle se vid da sta skor enaka. A je en bencinsko gnan al je dizel je brez pomena v bistvu. Ok sounda dizl nima dobrega, sam kaj ti pomaga sound če te klinčev TDI skor prehiti.

Potrem si pa kupi DIZLA in glej crn dim za seboj...
Ce te zanima konci efekt pa nebos gledal za avtom z 1600ccm in se bos obrnl za necim mocnejsim,vsaj jaz tako razmisljam.TDI ne dosegajo ponavadi nekih groznih hitrosti,VTI pa tudi ni narejen za AC-BERI MANJKA KUBIKOV.Sem se peljal sam po AC na Arja Vas-Celje smer in po stevcu gre kazalec malenkost cez 230km/h nakar se kazalec ustav obratomer mi je pa zlezel v rdece polje(se pravi peta poknila blokada).Nisem mogel verjeti,sem pa hitro verjel kako pada hitrost ko sem se peljal 1 km navzgor se pravi ni navora,ni toliko moci da bi obdrazala tisto hitrosat tudi v klanec.

Ti si kar kupi DIZALICU ker gledas na konci efekt in noces imeti samo glasnega avta.

LP
Uporabniški avatar
[mande]
Uporabnik

Kraj: Adresa mi lutanje!

OdgovorNapisal/-a petronas » 25 feb 2007 23:10

Bjorn je napisal/-a:
petronas je napisal/-a:to je star posnetek, Leon pa je TDi150 in ne 130 kot pise na posnetku.

Predvidevam da je lastnik civica al leona dal ta filmček gor in da ve kok konjev ma ker avto.

niti ne

ce gledas filmcek imas spodaj (pod related) enak filmcek z drugacnim naslovom, kjer pise TDi150

Jaz sem filmcek pred leti potegnil iz Seatcupra.net foruma, in tudi tam je pisalo 150 model.

http://www.youtube.com/watch?v=Twp2Ce23 ... ed&search=

torej 160 vs. 167HP(realnih).

Zraven vsega 130 sport sploh obstajal ni. TDi-PD130KM motorjev so dali v leone le za vzorec.
---===::: You’re a very good driver, except for the fact that you drive like shit! :::===---
Uporabniški avatar
petronas
The Honda Doctor

OdgovorNapisal/-a Bjorn » 25 feb 2007 23:19

[mande] je napisal/-a:
Bjorn je napisal/-a:

Potrem si pa kupi DIZLA in glej crn dim za seboj...
Ce te zanima konci efekt pa nebos gledal za avtom z 1600ccm in se bos obrnl za necim mocnejsim,vsaj jaz tako razmisljam.TDI ne dosegajo ponavadi nekih groznih hitrosti,VTI pa tudi ni narejen za AC-BERI MANJKA KUBIKOV.Sem se peljal sam po AC na Arja Vas-Celje smer in po stevcu gre kazalec malenkost cez 230km/h nakar se kazalec ustav obratomer mi je pa zlezel v rdece polje(se pravi peta poknila blokada).Nisem mogel verjeti,sem pa hitro verjel kako pada hitrost ko sem se peljal 1 km navzgor se pravi ni navora,ni toliko moci da bi obdrazala tisto hitrosat tudi v klanec.

Ti si kar kupi DIZALICU ker gledas na konci efekt in noces imeti samo glasnega avta.

LP

kaj si zdej užaljen? Edini proti argument je črn dim zadi? Ma boli me k za črn dim uzadi.
Pač VTI ni več bog in batina na cestah...so druge enak hitre mašine...in tud zlo vzdržljive. Pa ne mislm na TDI
Uporabniški avatar
Bjorn
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Bjorn » 25 feb 2007 23:20

petronas je napisal/-a:
Bjorn je napisal/-a:

niti ne

ce gledas filmcek imas spodaj (pod related) enak filmcek z drugacnim naslovom, kjer pise TDi150

Jaz sem filmcek pred leti potegnil iz Seatcupra.net foruma, in tudi tam je pisalo 150 model.

http://www.youtube.com/watch?v=Twp2Ce23 ... ed&search=

torej 160 vs. 167HP(realnih).

Zraven vsega 130 sport sploh obstajal ni. TDi-PD130KM motorjev so dali v leone le za vzorec.

pa pomoje je biu tud mal čipan ta TDI.....pomoje vsaj 190, k tole kr mal preveč leti se mi zdi.
Uporabniški avatar
Bjorn
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a [mande] » 26 feb 2007 00:16

Bjorn da bi bil nad cemerkoli razocaran se mocno motis...Ni vse v tem kar si ti rekel crn dim,sem ti ze pred tem napisal zakaj sam ne vozim dizla(vecji strosek-servisi veliko vecja izpostava okvar,luftmesser,turbo...) nafta tudi ni vec tako poceni kot je bila nekoc tako da ce ne delas na leto vsaj 35.000-40.000km se ti ne izpaca.

Ti si ocitno v dilemi in neves sam vsaj men se tako zdi kaj bi?En cas goovoris v prid VTI-ju spet drug pa govoris da je pa le mogoce cipan TDI da mu lahko tako sledi.Nevem clovek kaj bi rad,res neko ne razumem tvojih postov,pripelji nas in nas razsvetli.No vsaj mene.VTi je za moje pojme pometel z tem leonom tukaj,ni bistvo kako hiter je bil dejstvo je da je bil hitrejsi in jaz vem da VTI ni vec BOG I BATINA je pa nazalost tako da se nikomer ni uspelo iz 1.6 motorja iztisnititi takih voznih lakstnosti kar je uspelo japoncem z HONDO.Ti pa povem da sem si lastil veliko avtov v svojem casu,imam 23 let in sem si lastil blizu 10 avtov.
Jaz vsaj za razliko od tebe vem kaj zelim in to tudi vozim ti bos moral pa nazalost se ugotovit.

Jaz ne uvelicujem samo ene znamke,ni HONDA svetinja je pa vsekakor nekaj drugacnega od drugih vozil.Cenim tudi druge ljudi in ostale znamke ti se bos moral pa se tega nauciti.

Mene ne boli jaz vozim kar zelim in kar si lahko provoscim in to tudi cenim in cuvam,sam sem si zasluzil in mogoce pa ni le vsak kreditno sposoben na nakup avta za 15.000EURO plus tega imam v zivljenju drugacne cilje.

Nebom vec smetil teme,ce ti kaj ni prav resima prek PM!Se opravicujem ostalim amapak na foromu je cedalje vec cudnega folka,si jaz mogoce zasluzim BAN???

Lep pozdrav!
Uporabniški avatar
[mande]
Uporabnik

Kraj: Adresa mi lutanje!

OdgovorNapisal/-a Bjorn » 26 feb 2007 00:43

dejansko si hotu rečt da maš nek dnar in da si ti loh si kupu celo 10 avtov ( če si mel jugote, bi si za ceno vti-ja jih lahko kupu 50 in več)? Sam po drugi strani če si mel v tem kratkem času 10 avto, pol nekak ne morš rečt, da ti veš kaj hočeš ker skos menjaš?

To k pravš da sm v dilemi........se motiš...sam pač rečem da eni avti imajo to dobr, drugi pa to. TDI ma svoje dobre lastnosti (in ne mislm nizka poraba) in slabe (težji nos,, ni sounda). Prav tako ma VTI pluse in minuse....minus je vsekakor cena, k je za 10 let star avto precenjena...po drugi strani pa na tem avtu ne zgubiš dnarja ko ga prodaš.

In ko dam miljon pa pol dnarja bod sigurn da se ne bom kr zaletel v prvi avto k ga vidm, ampak bom pogledu kaj druge firme nudijo...tud druge firme ponujajo športno podvozje, podobne konje, solidn sound in vse. Pač mi ne da fotr keša da ga kr nekam zagonm ampak ga sam zaslužim.

Sm meu prej 520i, šestvalni motor in hud sound...sam k je teška krava in nikamor ne gre...kaj mi je tle pomagu sound če ni nkamor šlo? zato ti pravm da mi je bol pomemben končni efekt kot pa sound.

Sm ti sm napisu vse, ne vem kaj nej ti na PM pišem....niti zakaj bi ti pisu kej tja sploh. je pač debata.
Uporabniški avatar
Bjorn
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Bjorn » 26 feb 2007 01:02

Mande, na tem forumu (vsaj jst štejem da je to v bistvu naslednik unga prvega foruma, sam da ste ga na drug strežnik prenesl) sm ene 6-5 let, tko da verjam da sm vidu velike spremembe tega foruma in ne se obnašat k da sm en frišni uporabnik tlele.

Nimam niti Honde niti kazga tdi-ja, tko sm totalno objektiven v tej temi. Bistvo filmčka je to, da se je vedn govoril kok se vti od 130 naprej kot za šalo odpelje naprej. No tle se ne in me je zanimu komentar lastnikov VTI-jev......pa ne užaljen komentar ampak realen komentar.
Uporabniški avatar
Bjorn
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a petronas » 26 feb 2007 02:39

dejstvo je da TDi150 gre precej dobro. 167KM in 6 prestav. In glede na 1.6 motor se civic dobro drzi pri visjih hitrostih.

tukaj pa z chip-ano ibizo ki tehta precej manj in ima nekje enako konjev kot leon.
http://www.youtube.com/watch?v=lWlr5U3o ... ed&search=
---===::: You’re a very good driver, except for the fact that you drive like shit! :::===---
Uporabniški avatar
petronas
The Honda Doctor

OdgovorNapisal/-a Vrtelo Letelo :) » 26 feb 2007 04:18

Tdi je skret na štrbunk. Sploh pa v tak skretek sodijo lastniki takih vozil k hočjo bit z dizli "rejserji". Kup si dizla da kobojagi špara pol pa čipa ino drag-a, nabija nevem kok col litke pa obavezno valarje v vsaki debati vedno njegov tdi kuri 5L in poje vse kar je na cesti ker ima ogromno navora. Ma vtakne si ga naj v rit.
Za povečanje penisa si preprosto kupite BMW in problem je rešen.Pred uporabo se posvetujte z forumskim pametnjakovičem ali pri uporabniku.
Uporabniški avatar
Vrtelo Letelo :)
Uporabnik

Kraj: med oblaki

OdgovorNapisal/-a Saymon » 26 feb 2007 08:32

Dajte še, si grem po kokice :f_popc1:
Nudim poliranje vozil...več informacij na PM. (okolica MB)

Honda Civic 1.6 vti Sedan 6.th generation
Uporabniški avatar
Saymon
Uporabnik

Kraj: CivicLand

OdgovorNapisal/-a R type » 26 feb 2007 09:50

A3Turbo4Life!!! je napisal/-a:
Če se mi pa zraven postavi kakšen 535d, pol se pa naredim, ko da mi je telefon dol padel pa ga iščem :lol: :lol: :lol: :wink:

Bye

LOOOOOOOOOOL. :lol: :lol: Kako pa veš da je 535d? :lol: A vržeš telefon skozi okono za BMW-ja pa rečeš na glas" U bemu, pa ti današnji telefoni" inu ga greš iskat. Pogledaš zadaj in če je 535d se vsedeš nazaj v svoj avto in ti pade telefon tla "pa ne spet bemu". "No kam je pa zadaj šou ta 535d, glih sem mu htel jajce sprašit!!, No pa drugič". :lol:

PS Na kolk cajta menjavaš telefon?

Sama tema TDI vs VTI je pa že čisto otročja postala. Prežvečena, splesnela in ni vredna resnega kometarja.

LP
Zadnjič spremenil R type, dne 26 feb 2007 10:47, skupaj popravljeno 1 krat.
BMW 540i

Horsepower is how fast you hit the fence.

Torque is how far you take the fence with you.
Uporabniški avatar
R type
Insane

Kraj: TERORland

OdgovorNapisal/-a Maxtor » 26 feb 2007 10:18

Js bi reku tkole. Tud kamioni brez prikolice delajo šale in so dizli. Ampak men osebno je všeč športni občutek, ki ga da honda, pa je vseno al je75KM al pa 160KM. Recimo imaš cliota 1,4Energy (1clio), ki res leti ko prasi-ca če je zgodnjen, pa me vseeno nihče ne prepriča v nakup.
1. Preveč jih je (kot dizlov)
2. Kr naprej imaš neke servise (nenapovedane :D )
3. Občutek v avtu je kot da boš poletel-clio (bi rabil neke hude zakrilce...)

Peljal sem se z 1,8t Leonom in vem da sem si ga močno želel. In bi ga tudi imel če se ne bi probal honde in "malo" premislil. Takšni avti namreč, ki imajo Turbo, rabijo "vzdrževanje" tako pri vožnji (da se ogreje in primerno ohladi), kot pri servisu, česar pri Hondi načeloma ni (razn ogrevanje), pol pa ga lahko teraš ko pr norcih. In pri hondi delaš redne servise pa nimaš kej bat da bi kaj "nenapovedano" crknalo za razliko od Dizlov, ki jih dostikrat vidim, kako "obstanejo" na AC... (sicer ne vem zaradi česa).
OP Turbo
Uporabniški avatar
Maxtor
Uporabnik

Kraj: Prebold

OdgovorNapisal/-a yogo » 26 feb 2007 11:12

Bjorn je napisal/-a:kaj si zdej užaljen? Edini proti argument je črn dim zadi? Ma boli me k za črn dim uzadi.
Pač VTI ni več bog in batina na cestah...so druge enak hitre mašine...in tud zlo vzdržljive. Pa ne mislm na TDI

jst bi pa rekel da se motiš.. poglej.. 1. ne primerjaj 2 popolnoma različna motorja, z različnimi kubaturami, 2. ne veš, kaj se skriva pod havbo Leon-a, in ne VTI-ja :idea: in nenazadnje, postavi katerega koli 1.6 bencinarja ob bok VTI-ju, pa boš videl, da je VTI še vedno King of 1.6 l. engines :wink: ... ostalo, pa ni pomembno 8)
Yogo
Uporabniški avatar
yogo
Uporabnik

Kraj: Na soncni strani alp

OdgovorNapisal/-a Boby » 26 feb 2007 12:52

Saymon je napisal/-a:Dajte še, si grem po kokice :f_popc1:

Jst tud :f_popc: :f_popc: :f_popc:

Bjorn je napisal/-a:Nimam niti Honde niti kazga tdi-ja, tko sm totalno objektiven v tej temi. Bistvo filmčka je to, da se je vedn govoril kok se vti od 130 naprej kot za šalo odpelje naprej. No tle se ne in me je zanimu komentar lastnikov VTI-jev......pa ne užaljen komentar ampak realen komentar.

:lol: :lol: :lol: Najhujša :f_wc:
Uporabniški avatar
Boby
Uporabnik

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Avtomobili

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost