facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Dodge stealth v garaži :)

Kotiček za ne-Honde.

Moderator: Blue Angels

OdgovorNapisal/-a Mustar Anton » 19 okt 2006 20:12

R type je napisal/-a:Menjalnik nikoli ni bil šibka točka tega avta glih nasprotno. Problem je bil v tem da je Mitsubishi predpisal napačno olje za menjalnik. In ker je menjalnik zaprtega tipa ga moraš zamenjat če grejo zobniki ali sinhroni.

Za zadnji diferencial pa ne vem.

LP

Zamenjati se dajo zobniki - pri dveh stealthih, ki sem si ju ogledal so menjali zobnik(e), vsaj tako so mi rekli in je tudi je pislao v prilozenih racunih :wink:, je pa drago ko svija -vem, da je en dal vec kot miljon, ko mu je zmlelo 5. prestavo
Sicer pa sem na raznih straneh na internetu prebral, da so bili problemi vecinoma s 5 -stopenjskim menjalnikom (tezko prestavljanje, zmleti zobniki in uniceni lezaji (da je to povzrocalo olje nisem zasledil), 6-stopenjski pa je zaneslivejsi.

4ws- ga imajo stealthi do letnika 95, mitsubishi pa ga ima do konca proizvodje pa je tukaj hidravljicen in ne obraca koles v nasprotni smeri pri majhni hitrosti.
Uporabniški avatar
Mustar Anton

OdgovorNapisal/-a CupraR » 19 okt 2006 21:03

R type je napisal/-a:
CupraR je napisal/-a:Sploh z tehnološkega vidika k ti kej crkne :lol: :lol: :lol:

Pri japonski elektroniki niti ni neke krize. :wink:

Bolj bi se bal novega Megana. :lol:

LP

To lahko potrdim upravičeno (menjal motor na 50.000 :lol: :lol: ) Da še enkat zatežim, tak pujs je tale avto, mislm da ma 1,7tone..

Drgač pa kej v tem stilu narest :lol:

Slika

Pa BTW dejmo še kšne slike dat :twisted: da namo sam rit mel..
Ne pozabit na to da je Renault f1 prvak..... Zaradi cesar imajo sedaj vsi klioti nekaj KM vec, nekoliko manj pokurijo, servisni interval pa se je podaljsal za 2000 km. Njihovim voznikom pa se je podaljsal tic, povecal gobec in zmanjsal iq.
Uporabniški avatar
CupraR
Brake Master

Kraj: Bolivia

OdgovorNapisal/-a G-4S » 19 okt 2006 21:25

To je mal starejša slika. Na konc je mel tkole:

Slika

Zdej je pa itak mašina spet v kosih, tko da bo še bolj hudo (tudi kar se konjev tiče) :)

Čestitke Mateja, a to je zimski avto o katerem si govorila :lol: . CRXa si prodala, al ostane pri hiši?
Uporabniški avatar
G-4S
Fotr Admin

Kraj: Republika Banana

OdgovorNapisal/-a majaV8 » 19 okt 2006 21:48

G-4S je napisal/-a:
Čestitke Mateja, a to je zimski avto o katerem si govorila :lol: . CRXa si prodala, al ostane pri hiši?

Ne se šalit...CRX ostane!
Za zimo pa bo tale Stealth (ostane čisto serijski, ker ni več $$$ za kakšen tuning...čeprav je tale zgornja slikca prav hudobo mamljiva!) in Mazdo626 sem še nabavila. Spomladi pa bo treba nekaj prodat...lahko tudi prej, če se bo našel "dober kupec" :lol: :lol:

Kolikor sem se jaz pozanimala o tem avtu menjalnik ni toliko problematičen, je pa res problem slej-kot-prej zadnji diferencial. Pa tudi 4WS ima :wink:
Uporabniški avatar
majaV8
Uporabnik

Kraj: Slovenia

OdgovorNapisal/-a majaV8 » 19 okt 2006 22:08

Da še opišem občutke prvih 1.00 narejenih kilometrov:

Avto je res KRAVA v pravem pomenu besede. Se kar namuči (kljub 4x4), da premakne z mesta teh skoraj 1.700kg.
Ampak, ko pa enkrat primeta turbini in ko avto dobi "zalet" je pa veselje tukaj :lol: :lol:

Je dokaj neokreten (jaz sedaj to primerjam z mojo CRX), trd za vozit.

Kaj pa je pri tem avtu navečje veselje? ZVOK šestaka!! ...preden se kam odpeljem sedim minuto v avtu in samo poslušam zvok :twisted:
Uporabniški avatar
majaV8
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a rossifumi » 20 okt 2006 08:54

majaCRX je napisal/-a:Kaj pa je pri tem avtu navečje veselje? ZVOK šestaka!! ...preden se kam odpeljem sedim minuto v avtu in samo poslušam zvok :twisted:

8) 8) 8)

btw. cestitke ob nakupu inu veliko varnih km-jev.

Lp!
Uporabniški avatar
rossifumi
Uporabnik

Kraj: Tavullia

OdgovorNapisal/-a cruiser » 20 okt 2006 10:51

Veloce je napisal/-a:Predvsem zadnji diferencial in menjalnik sta šibka točka tega avtomobila in delov ne dobiš nikjer kot v USA! No, sej avto je izredno lep, ampak ga met za cruzanje in šminkiranje.
Točno tale se je na avto netu prodajaz za manj kot milijonček!

Tocno to sem hotel tudi sam napisat glede menjalnika in diffa.
Uporabniški avatar
cruiser
Uporabnik

Kraj: Tuningland

OdgovorNapisal/-a cruiser » 20 okt 2006 10:53

CupraR je napisal/-a: Da še enkat zatežim, tak pujs je tale avto, mislm da ma 1,7tone..

Mislim da ima okol 1.8tone. Mene je en frend iz MB peljal pa sploh nisem bil navdusen. Tisti konji se kr izgubijo pri tej tezi. :?
Uporabniški avatar
cruiser
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Honda-vw » 20 okt 2006 10:57

Sicer pred leti sem se peljal podobnim, enakim točno ne vem, sicer do 100kmh je kr nabiral, od ene 120kmh dalje pa kr pošteno vleče, pomoje na tem avtu oz. mašini mala spremeba in konji kr rastejo in rastejo.
Maja pohvale! :wink:
Uporabniški avatar
Honda-vw
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a majaV8 » 20 okt 2006 11:04

Honda-vw je napisal/-a:Sicer pred leti sem se peljal podobnim, enakim točno ne vem, sicer do 100kmh je kr nabiral, od ene 120kmh dalje pa kr pošteno vleče, pomoje na tem avtu oz. mašini mala spremeba in konji kr rastejo in rastejo.
Maja pohvale! :wink:

Hvala :wink:
Jaz sem prav zadovoljna z avtom in marsikdo drug tudi :wink: Sem presenečena, ker ima tudi dosti "ostalih zadev", kot so avtomatska klima, tempomat, 2 nastavitvi za odprtost izpušnega sistema,...
Prevoženih le 100.000 milj, vsi papirji od servisev.
Zadnjič spremenil majaV8, dne 20 okt 2006 11:19, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
majaV8
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a zoranwagen1 » 20 okt 2006 11:18

@ maja čestitke ob nakupu...tok serijskih konjičkov že težko kupiš :D

...glede dobrih in slabih stvari bi reku vsak avto jih ma...pri popravilih in šibkih točkah, ki jih spet vsak avto ma pa je vedno cena odvisna od iznajdljivosti lastnika... :roll: ...banalen primer za primerjavo...RX-7 je bil dolgo časa na mojem spisku sanjskih avtov...potem sem prodal od @souru RX-7 in morem rečt, da me je avto globoko razočaral...za volanu sem se počuto neprijetno utesnjen, amaturka previsoka in sploh z notranjostjo se nisem mogel spoprijateljit, zvok motorja-kavni mlinček, zmogljivosti no ja :( ...čeprav je bil to eden boljših, ki se ga je dalo dobit-gledano kaj vse je nardil na avtu in kok denarja je šlo...uglavnem ni več na spisku...uglavnem to ni tok važno...hotu sem povedat že nam vsem dolgo jasno stvar...letota, zmogljivost,...to so relativne zadeve in ni avta, ki bi bil vsem všeč in bi vsakega navdušu...
Uporabniški avatar
zoranwagen1
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a CupraR » 20 okt 2006 11:24

J. kokr si sam vidu, treba probat da vidš dejansko kolk je kej od avta 8) 8)

Mtr tega belga u nulo spolirat pa se bo svetu k 8) 8)
Ne pozabit na to da je Renault f1 prvak..... Zaradi cesar imajo sedaj vsi klioti nekaj KM vec, nekoliko manj pokurijo, servisni interval pa se je podaljsal za 2000 km. Njihovim voznikom pa se je podaljsal tic, povecal gobec in zmanjsal iq.
Uporabniški avatar
CupraR
Brake Master

OdgovorNapisal/-a zoranwagen1 » 20 okt 2006 11:26

CupraR je napisal/-a:J. kokr si sam vidu, treba probat da vidš dejansko kolk je kej od avta 8) 8)

Mtr tega belga u nulo spolirat pa se bo svetu k 8) 8)

...perla bela ena boljših barv, ki so si jih zmislili...maš popolnoma prav...
Uporabniški avatar
zoranwagen1
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a cruiser » 20 okt 2006 12:59

zoranwagen1 je napisal/-a:potem sem prodal od @souru RX-7 in morem rečt, da me je avto globoko razočaral...za volanu sem se počuto neprijetno utesnjen, amaturka previsoka in sploh z notranjostjo se nisem mogel spoprijateljit

Jup, RX7 je zgleda delana za une male japoncke. Pa se volan ni nastavljiv. Sicer je meni notranjost lepa, ampak je malo jeba ce si vecji in sirsi :lol:
Uporabniški avatar
cruiser
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a CupraR » 20 okt 2006 14:15

Pač narjeno po meri enga 170cm 60kg japonskega inženirja :lol: :lol:

BTW kolk taka mrcina kej pije?? Najbrš kr težka pod 13-14 l če si umirjen?? Gor vem da ni omejitve :lol:
Uporabniški avatar
CupraR
Brake Master

OdgovorNapisal/-a cruiser » 20 okt 2006 20:51

CupraR je napisal/-a:BTW kolk taka mrcina kej pije?? Najbrš kr težka pod 13-14 l če si umirjen?? Gor vem da ni omejitve :lol:

To je popolnoma irelevanten podatek pri takih avtih :lol: :lol:
Ti pa kaka "limuzina" komot spije toliko ali pa se vec pri manj uzitka
Uporabniški avatar
cruiser
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a CupraR » 20 okt 2006 21:31

Vem vem sam tolk neka min mera more bit ob umirjeni vožnji, čeprav je žvad :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
CupraR
Brake Master

OdgovorNapisal/-a cruiser » 20 okt 2006 23:12

Meni se ni uspelo priti pod 12.2L :P
Uporabniški avatar
cruiser
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a cruiser » 22 okt 2006 13:15

Kako pa to da ga ze prodajata ?
Uporabniški avatar
cruiser
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a majaV8 » 24 okt 2006 14:18

Narejenih več kot 1.000km ta vikend :wink:

Povprečna poraba je bila okoli 14l, na teh 1.000km.
Vsaka skrb nad menjalnikom, motorjem, diferencialom,...je bila na srečo odveč. Sem res prav presenečena nad tem, kako vse deluje, čeprav avto ni več med najnovejšimi :lol: Edine napake, ki sem jih do sedaj odkrila je par zunanjih lepotnih napak.

cruiser: kakšna radovednost, pa še slaba obveščenost :wink: Da te rešim muk: doma imam sedaj 4 avtomobile. Nekaj bo žal treba prodati :? Ker se med tremi ne morem odločiti, se prodajajo vsi trije... kateri bo prej šel od hiše, od tistega se bom pač morala ločiti.
Uporabniški avatar
majaV8
Uporabnik

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Avtomobili

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost