quote:
quote:
quote:
No, drugega kot poskušati povzeti moja izvajanja in mi jih sevrirati nazaj v osupljivo patetični obliki pač nista bila sposobna. Razočarala sta me, saj sem an tihem upal, da mi bo eden od vaju vsaj uspel pojasniti, kaj imata dejstvo, da jaz vozim alfo 164 in opazka o kelogovih treh alfah, zveze z neobjektivnim čaščenjem hond.
Namesto tega se je enemu od vaju dvignil pritisk, kar seveda nakazuje na živčno osebo na nizki stopnji osebnostnega razvoja, ki ji, ko ji zmanjka argumentov, uporabljati argument glasnosti oziroma sile.
"Kdor nima v glavi, ima pa v rokah," pravi slovenski pregovor.
UDARJALO: Spet flancaš eno in isto. Itaq si falil forum. Svoje travme pejd zdravit kam drugam. Najavi se pri kakšnem psihiatru, pejd se mal na kavč uležt... Majka mila, tak si k Vseved, skoz tupi eno in isto skoz ponavlja eno in isto... Da nimaš pojma o avtomobilizmu ti je že R type napisu, zdaj pa tle serješ z enimi brezveznimi kvazi pametnimi izjavami... Mislm, ti si pa zihr narobe zvezan.
Lastnik ima HITROLETEČOČRNOPRASICO
1.6i 16V HB l.91
Portorož-Dolsko-140km-1h 15min (1.4HB l.90 90PS)
Drugega kot neuspelih poskusov osebne diskreditacije tako ali tako ne zmore nobeden od vaju.
Da nimam pojma o avtomobilizmu? To prostodušno priznam. Bolj žalostno je, da ga očitno nimaš niti sam in skušaš to prikriti s tako smešnimi teksti, kot je tvoj zgornji. Ko sem načel debato glede merjenja pospeškov in povprašal, kako to počnejo v tovarnah, seveda nisem dobil odgovora. Čudno, da taki "strokovnjaki" avtomobilizma tega ne znajo razložiti.
Jaz nevedni navadni uporabnik se torej lahko le popraskam po glavi in začudeno zrem v veleume.
Zanima me pa še nekaj- ravno te dni sem opazil, da ima honda S2000 sli nekaj podobnega, po tovarniških podatkih za 2 km/h manjšo končno hitrost od mojega vozila.
Tokrat gre za enaki prostornini, s tem da ima honda vsaj 30 konjskih moči močnejši motor, občutno manjšo maso in precej manjšo čelno površino. Ker gre za nizko sodobno športno vozilo za 2 osebi, če se ne motim, domnevam, da ima tudi precej ugodnejši Cx.
Res je, da ima boljši pospešek od 0-100 km/h in da gre tu iskati razlago, da ima pač manjšo končno hitrost v prid pospeška, pa vendar: če bi zastareli 164ki ustrezno zmanjšal maso (da bi bila enaka hondini), dodal 30 konjev, upošteval prednost zadnjega pogona pri pospeševanju honde (saj ima S2000 zadnji pogon?), bi verjetno dobil rezultat pospeška od 0-100 km/h, ki bi bil povsem primerljiv s hondinim? Če je temu tako, je torej zastarela tehnologija alfe s turbino superiornejša napran zadnjim hondinim atmosferskim motorjem?
O precej večjem zračnem uporu alfe in posledično drugačnemu razmerju prenosa moči za oseganje enake hitrosti, pa verjetno niti ni treba razglabljati.
Možno pa je tudi, da ima S2000 omejeno hitrost na 241 km/h. To seveda takoj pojasni vse, vendar močno dvomim, da bi kdo za omejtiev vzel tako številko. 240 morda, 241 pa gotovo ne.
Ker sam, kot nikoli nisem zanikal, nimam pojma o avtomobilizmu, bi vsa prosil, če na poljuden način razložite zadevo.
Aja, pa še vedno ne vem, zakaj si je tisti kolega, ki je bojda moral zamenjati 3 164ke, omislil še tretjo zapored

)))
Če bi jaz moral 2 164ki zamenjati, verjemite, da niti slučajno ne bi kupil ne samo istega tipa vozila, pač pa nikoli več iste znamke, se pravi alfe.
Res je nenavaden ta kolega.
Edited by - udarjalo on 10/11/2003 13:15:50
No lepo, lepo si potrdil da nimaš pojma o avtmobilizmu.
1. Masa vozila ima močan vpliv na pospeške in ne toliko na končno hitrost vozila.
2. Lahka športna vozila imajo navadno slabši količnik zračnega upora, ker imajo oblikovano karoserijo in dno vozila tako, da ustvarja močan pritisk vozila na tla. Z tem omogočajo majhno maso v prid dobrim pospeškom in legi na cesti, in stabilnost pri visoki(zato slabša končna hitrost).
Pa pozabil si upoštevat, da je Honda S2000 Cabrio, kar je še en minus glede aerodinamike.
3. Ne gre ze enako zasnovane motorje. Tvoje vozilo(komaj), ima turbino. Prisilno polnjenje spravi veliko več zraka v valje, s čimer se izenači oziroma preseže vozilo veliko večje prostornine.
Za primerjavo poglej: Alfa 164 3.0 V6 24V
in Alfo 164 2.0 turbo.
Primerjaj navor obeh vozil in kdaj ga razvije.
Potem pa še primerjaj navor S 2000 in tvoje alfe.
Noben problem ni nabit turbino in izvlečt več kot 100 KM/l prostornine.
Takšne stroje imejo skoraj vse znamke. Vendar ta turbo za sabo povleče visoko porabo(enako kot recimo 3.0 motor ali večjo).
Razvit motor brez turba za 120 km/l prostornine, je pa že treba znat.
LP
R type
Accord 2.0 16V l.95
Edited by - R type on 10/11/2003 14:26:32