facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Honda civic vs. Swift gti

Kotiček za ne-Honde.

Moderator: Blue Angels

OdgovorNapisal/-a Swifty » 06 nov 2003 19:03

Eh Lex poraba je bila 14 litrov po mestu in ne takrat k sm jo tišal po ACju,nevem kaj se zdej neki razburjaš in omenjaš neke hibridne dizle...

Honda Civic HB 1.5 Lsi l.92 15col,cena 700ksit

Lp
Uporabniški avatar
Swifty
Uporabnik

Kraj: Cerklje na Gorenjskem

OdgovorNapisal/-a Lex_ » 06 nov 2003 19:12

quote:
Eh Lex poraba je bila 14 litrov po mestu in ne takrat k sm jo tišal po ACju,nevem kaj se zdej neki razburjaš in omenjaš neke hibridne dizle...

Lp

LOL, hibridne dizle.

Pa malo ti moram na zulj stopiti, ce pa ti tudi rad folk v glavo j****.

Lp, Alex

Civic HB, 1.4i, l. 97(powered by special dihtunga)
Uporabniški avatar
Lex_
Uporabnik

Kraj: Slovenia

OdgovorNapisal/-a ND4SPD » 06 nov 2003 22:14

R type: Tale "Nabodalo" ga pa že malo sračkati. Zgleda da je vzeti v roke nek enciklopedija in prepisati definicija. Kretenizem mu zlesti čez glava. Kaj zdaj to pomeniti? A mi počakati kakšna ura ali dan pa videti če je že najti PIL?

Lastnik ima HITROLETEČOČRNOPRASICO

1.6i 16V HB l.91
Portorož-Dolsko-140km-1h 15min (1.4HB l.90 90PS)
Uporabniški avatar
ND4SPD
Uporabnik

Kraj: Dolsko

OdgovorNapisal/-a Udarjalo » 06 nov 2003 22:43

No konstruktivnih seveda nisem pričakoval, a tega, da se vama niti ne sanja, kaj sem napisal, tega si pa pač nisem mislil.
Vajini posti bodo seveda shranjeni in kot taki bodo zelo lepo razkrivali vajin intelektualni nivo.
Eden od vaju celo uspel najti tipkarsko napako v mojem postu, ki sem jo sicer opazil, a se mi ni dalo urejati posta, pa tudi pricakoval sem, da se bo kdo obregnil vanjo. Tako zelo predvidljiva sta.
Vesel sem, da sem se registriral na ta forum, saj sem se tako imel priložnost iz prve roke prepričati, kakšne osebe vse sedijo za volani hond in sodelujejo tu gor.
Od oseb,ki so sposobne pisati argumentirane poste in se da z njimi lepo razpravljati ne glede na različnost mnenj, pa vse do osebkov, katerih razpravne sposobnosti so enake zmožnosti mravlje, da razume opisno geometrijo.
Uporabniški avatar
Udarjalo
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a ND4SPD » 06 nov 2003 22:58

quote:
No konstruktivnih seveda nisem pričakoval, a tega, da se vama niti ne sanja, kaj sem napisal, tega si pa pač nisem mislil.
Vajini posti bodo seveda shranjeni in kot taki bodo zelo lepo razkrivali vajin intelektualni nivo.
Eden od vaju celo uspel najti tipkarsko napako v mojem postu, ki sem jo sicer opazil, a se mi ni dalo urejati posta, pa tudi pricakoval sem, da se bo kdo obregnil vanjo. Tako zelo predvidljiva sta.
Vesel sem, da sem se registriral na ta forum, saj sem se tako imel priložnost iz prve roke prepričati, kakšne osebe vse sedijo za volani hond in sodelujejo tu gor.
Od oseb,ki so sposobne pisati argumentirane poste in se da z njimi lepo razpravljati ne glede na različnost mnenj, pa vse do osebkov, katerih razpravne sposobnosti so enake zmožnosti mravlje, da razume opisno geometrijo.

Aha, tako, ti bi se šel zdaj mal slovnico. Pejd mal pogledat v tvoj zadnji post, če si dal vse vejice na pravo mesto. S takimi posti kot je bil tvoj zadnji ne boš ravno tople vode odkril. Precej takih je bilo že na tem forumu, ki so bili pametni in solili pamet ostalim. Ko vam zmanjka vsega ostalega se pa začnete spotikat ob slovnične napake, razumevanje vaših bistroumnih postov, uporabljati začnete izraze prepisane iz slovarja tujk...

Nisi ne prvi pa tud zadnji ne... Pa ne se naprej trudit.

P.S.: Najina posta pa le sosedi pokaž, mogoče bo pa ponosna nate, da znaš shranjevati poste in jih mogoče celo sprintati...

1.6i 16V HB l.91
Uporabniški avatar
ND4SPD
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a ND4SPD » 06 nov 2003 23:04

quote:
Vsekakor cenim tvojo poštenost in odkritost, swifty! Torej tvoji dve hondi nista edini, ki sta povzročali velike težave? In pa seveda hondi moji znancev.
No, sčasoma bomo verjetno tudi tu gor uskladili stališča.

Mmm, zanimivo. Jaz mam tud kolega, ki je v roku enega leta že tretjo alfo 164 kupil. Pa ne zato, ker bi jih tako dobro prodal in ne zato ker bi tako dobro delale.

1.6i 16V HB l.91
Uporabniški avatar
ND4SPD
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Udarjalo » 07 nov 2003 00:04

Motijo te moje vejice? Ko boš ti vpisal vse, ki manjkajo pri tebi, pa se oglasi.
Pravzaprav je bilo izvorno govora prej o semantiki kot o slovnici. No, tale izjava je netočna. Odkriješ morda nje hibe? :)

Omenjanje slovarja tujk pa nazorno kaže, da res nimaš niti pojma, o čem sem govoril.

Pa še to; sam si storil povsem isto, kar meni (neupravičeno) očitaš.
Me res zanima, kaj ima omenjanje alfe 164 zveze z vsebino zgornjih postov. Si sposoben pojasniti?

No, naj ti še povem, da sem avtomobil kupil zato, ker je bila cena zelo ugodna, avto pa je res dobro ustrezal mojim takranim potrebam. Zdaj že počasi razmišljam o zamenjavi, je pa res, da mi je vsa ta leta izvrstno služil. Če mi ne bi, bi ga pač zamenjal. Preprosto.
Pač nisem fanatični oboževalec nobene avtomobilske znamke in tvoja kritika dotičnega modela vozila me niti malo ne gane.
Čustva pri meni pridejo na plan pri mojem dekletu, ne pa pri nekakšni pločevini.Smo si pač različni, kajne? :)
Uporabniški avatar
Udarjalo
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Udarjalo » 07 nov 2003 00:04

No, ko si že omenil kolega...kako to, da še vedno kupuje 164ke? :)

Edited by - udarjalo on 06/11/2003 22:07:35
Uporabniški avatar
Udarjalo
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Jolly » 07 nov 2003 01:06

Udarjalo: fora tuki je da si ti kr uletel na forum in začel neki pametovat.
Sam tok za info ti si navedu tovarniške podatke od Alfe in Audija realna slika na testih in moje osebne iskušnje na dregih so pa čist druga zgodba! Ko so le to Alfo testiral v GenteMotori(italianska revija) so Alfi namerli 9.2s do 100! Audiu pa 9.0! Hondo VTI so pa namerli 7.8s! Tok o tvojih podatkih o povspeških!

P.S. no da neboš še mene označu za fanatika ti zaupam eno skrivnost: moj sanjski avto ni honda-ampak NISSAN SKYLINE GTR R33 tund by Nismo

RuffRyders
BLECK-VTI SEDAN 97"
Uporabniški avatar
Jolly
Old School Mofo

OdgovorNapisal/-a Udarjalo » 07 nov 2003 01:33

Se opravicujem! Ocitno sem zivel v zmotnem prepricanju, da se lahko vsakdo prijavi na forum in poda svoje mnenje.
Res je. Eno so tovarniski podatki, drugo so pa podatki raznih avtomobilisticnih revij in podobno. Tako so novinarji npr. alfi 164 V6 turbo Super namerili 0-100 km/h 7,43 sekunde, dočim tovarniški podatki govorijo o 8,2 sekunde. Komu torej verjeti?

In baje se na dragih dogajajo tudi zanimive stvari. Tako se je dalo prebrati na enem izmed forumov, da je alfa 155 Q4 pocila dol hondo S2000, pa ceprav je slednja na papirju zmogljivejsa.

Ali vsi proizvajalci avtomobilov navajajo podatke o pospesku, ki ga dosezejo vozila z 2 osebama "na krovu" in pa z 20 kilogrami prtljage?
Uporabniški avatar
Udarjalo
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Udarjalo » 07 nov 2003 01:41

Koliko vozil testira tovarna? Koliko vozil ima na voljo za test posamezna avtomobilska revija? Pospešek pri povsem novem vozilu je drugačen kot pospešek po določenem številu prevoženih kilometrov. Niti dve vozili istega tipa in znamke si nista povsem enaki že takrat, ko zapustita tekoči trak.

Vse skupaj je precej zakomplicirano- nakazal sem le nekaj dejavnikov, na katere je treba biti pozoren.
Da o testnih voznikih in njih sposobnostih ne govorimo. In okoliščinah merjenja. In merilnem kolesu. Itd, itd.

Edited by - udarjalo on 06/11/2003 23:42:04
Uporabniški avatar
Udarjalo
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Jolly » 07 nov 2003 02:28

Jst se čist strinjam da ni noben avto povsem isti, sam vseno raj vrjamem reviji kot pa tovarni glede podatkov o zmogljivostih in kaki porabi!

Glede tistga drega med S2000 in 155Q4, sm bil pa prisoten! In je blo nekak tko: prvi dreg se je odvijal na ne najboljsi podlagi (beri pesek na cesti) plus to da voznik S2000 ni redni dregar, tko da je imela Alfa prednost(beri4x4) tko da je na štartu veliko pridobil! Aja še to proga je bla dolga cerka 300m! Ista avta sta dreg ponovila na drugi lokaciji! V prvi prestavi sta bla v štric potem se je pa honda S2000 odpeljala naprej!
Tok o tem!

Drgač pa nikol nism reku da je Alfa počasna sm samo povedu da so tovarniški podatki večinoma zavajujoči glede na realno stanje!

Drgač sm pa tud že sam dregu s točno to Alfo ki si jo ti omenjal in zaenkrat ne morm prot njej kej praskat!

RuffRyders
BLECK-VTI SEDAN 97"
Uporabniški avatar
Jolly
Old School Mofo

OdgovorNapisal/-a Udarjalo » 07 nov 2003 02:37

Govoril si o realni sliki o pospeških, ki naj bi jo dajale novinarske hiše in dragi.
Ker slučajno vem za podatke o alfi 164 in ker sem bral tisto o drgagu, sem pač to omenil.
Da sta bili vozili znamk alfa in honda, je zgolj naključje.
Slišal pa sem tudi, da je voznik alfe štartal z nizkih obratov, ker se je hondaš pritoževal zaradi 4x4 pogona in podlage. Vsaj tako je rekel neki udeleženec. Ali je bilo res tako, pa sam bolje veš od mene. Jaz namreč zadeve nisem videl.

Komu bolj zaupati, novinarjem ali proizvajalcu? Odkrito rečeno, ne vem. Proizvajalec ima zagotovo veliko večje možnosti za objektivno testiranje, ne moremo pa vedeti, kako pošten bo pri svojih meritvah. Res pa je, da tega tudi za novinarje ne moremo vedeti, vendar imajo slednji vsaj razlogov za "prikrojevanje" podatkov navadno manj.
Uporabniški avatar
Udarjalo
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Swifty » 07 nov 2003 08:42

Pa malo ti moram na zulj stopiti, ce pa ti tudi rad folk v glavo j****. Jst jeb.em folk v glavoKje pa

Lp
Uporabniški avatar
Swifty
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Lex_ » 07 nov 2003 09:58

quote:
Pa malo ti moram na zulj stopiti, ce pa ti tudi rad folk v glavo j****. Jst jeb.em folk v glavoKje pa

Lp

LOL, pa ne se razburjat no.

Lp, Alex

Civic HB, 1.4i, l. 97(powered by special dihtunga)
Uporabniški avatar
Lex_
Uporabnik

Kraj: Slovenia

OdgovorNapisal/-a ND4SPD » 07 nov 2003 11:07

quote:
Motijo te moje vejice? Ko boš ti vpisal vse, ki manjkajo pri tebi, pa se oglasi.
Pravzaprav je bilo izvorno govora prej o semantiki kot o slovnici. No, tale izjava je netočna. Odkriješ morda nje hibe? :)

Omenjanje slovarja tujk pa nazorno kaže, da res nimaš niti pojma, o čem sem govoril.

Pa še to; sam si storil povsem isto, kar meni (neupravičeno) očitaš.
Me res zanima, kaj ima omenjanje alfe 164 zveze z vsebino zgornjih postov. Si sposoben pojasniti?

No, naj ti še povem, da sem avtomobil kupil zato, ker je bila cena zelo ugodna, avto pa je res dobro ustrezal mojim takranim potrebam. Zdaj že počasi razmišljam o zamenjavi, je pa res, da mi je vsa ta leta izvrstno služil. Če mi ne bi, bi ga pač zamenjal. Preprosto.
Pač nisem fanatični oboževalec nobene avtomobilske znamke in tvoja kritika dotičnega modela vozila me niti malo ne gane.
Čustva pri meni pridejo na plan pri mojem dekletu, ne pa pri nekakšni pločevini.Smo si pač različni, kajne? :)

Kar tiče vejic, slovnice, slovarja tujk in podobnih zadev, sem pisal na splošno. Jaz pišem na slošno, ti pa se spotikaš ob posamezne besede. Glede na to kako si pameten, sem pričakoval, da boš to doumel. Pa nisi, nič hudega.

Kar se tiče tvoje alfe 164: Sem dal reply na enega izmed tvojih prejšnjih postov. :) Saj menda se vidi. :)

Saj tudi jaz sprejemam druge avtomobilske znamke, le da so mi honde trenutno bolj všečne kot ostali avtomobili. Tudi meni trenutno moj avto čisto zadostuje.

Res ne vem, zakaj si si izbral ravno ta forum? Ne poveličuješ nobene avtomobilske znamke? Hm, glede na to, da te motijo izjave nekaterih forumašev očitno temu ni tako. Na vsakem avtomobilskem forumu hvalijo svojo znamko. Nekako logično, kajne?

1.6i 16V HB l.91
Uporabniški avatar
ND4SPD
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a R type » 07 nov 2003 11:26

quote:

Udarjalo, vidim, da se rad delaš pametnega. Vendar se z tabo ne da pametno pogovarjat, ker se obnašaš kot idiot.

Ne glede na to kaj ti kdo argumentira, ti tupiš svoje naprej. Na trenutke ti možgani hočejo pobegnit iz glave, malo kasneje se obnašaš kot da hodiš v prvi razred osnovne šole.

Tudi tvoji posti bodo shranjeni, kot prikaz prefinjenega idiotizma.

Sorry ampak taki frajerčki mi pa dvignejo pritisk, zato ne pričakuj, da boš še z mano šel neke konstruktivne debate, ker je očitni nisi zmožen in tudi nimaš kaj dosti pojma o avtomobilski tehniki.

In ti imeš sebe za intelektualca?

LP

R type

Accord 2.0 16V l.95

Edited by - R type on 07/11/2003 09:28:06
Uporabniški avatar
R type
Insane

Kraj: TERORland

OdgovorNapisal/-a Swifty » 07 nov 2003 15:20

Lex BANNED from this topic

Lp
Uporabniški avatar
Swifty
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Udarjalo » 07 nov 2003 16:23

No, drugega kot poskušati povzeti moja izvajanja in mi jih sevrirati nazaj v osupljivo patetični obliki pač nista bila sposobna. Razočarala sta me, saj sem an tihem upal, da mi bo eden od vaju vsaj uspel pojasniti, kaj imata dejstvo, da jaz vozim alfo 164 in opazka o kelogovih treh alfah, zveze z neobjektivnim čaščenjem hond.

Namesto tega se je enemu od vaju dvignil pritisk, kar seveda nakazuje na živčno osebo na nizki stopnji osebnostnega razvoja, ki ji, ko ji zmanjka argumentov, uporabljati argument glasnosti oziroma sile.
"Kdor nima v glavi, ima pa v rokah," pravi slovenski pregovor.
Uporabniški avatar
Udarjalo
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a R type » 07 nov 2003 16:39

Udarjalo, spet se ponavljaš. Nam ni nikoli zmanjkalo argumetov. Ti si tisti, ki nikoli ni prikazal argumenta.

Vse kar čujemo od tebe je en in isti bla, bla, bla ....

Kar se pa osebnostnega razvoja tiče, bi se pa jaz na tvojem mestu vprašal, kje se je pri tebi ustavil.

Vendar pa tebe seveda kaj takega ne zanima a ne?

Tvojo željo za kakršnimi koli argumenti pa lepo nakazuje tvoj nick in še bolj tvoj e-mail naslov.

Otroče malo odrasti že enkrat.

LP

R type

Accord 2.0 16V l.95

Edited by - R type on 07/11/2003 14:41:00

Edited by - R type on 07/11/2003 14:41:37
Uporabniški avatar
R type
Insane

Kraj: TERORland

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Avtomobili