facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

p206

Kotiček za ne-Honde.

Moderator: Blue Angels

OdgovorNapisal/-a JDM parts » 13 nov 2001 21:10

Kaj ze pospesek se naj ti bi zmanjsal zaradi 17" pa ne mi bedarije govort ce se tebi kaj zmanjsa je samo zaradi sirine gume pa ne vec tumbat o stvareh ki so pr nas prakticirane ne fukat tuki v glavo k jest pa tud zgleda vsaj malo vem o avtomobilih verjamem da ti tud ves ampak ne razlozis zakaj in vse to kar bi mogu razlozt ko fuknes eno tako
izjavo...Ce je ista sirina gum pa vecje cole grem in upam stavit da so kvecjemu boljsi pospeski!!!
LP
Uporabniški avatar
JDM parts
Uporabnik

Kraj: Radovljica, Šk.Loka

OdgovorNapisal/-a Gorazd » 13 nov 2001 21:19

Sori e.k. k se mesam, sam tlele si mal mim udaru: ista sirina, vec col feltna => slabski pospeski! Zakaj? Vec col pomeni, da je masa celega kolesa vecja (ce gre za isti model feltne), to pa pomeni, da mora motor zavrteti kolo, ki ima vecjo maso. Ker je to tezje naredit kot pa ce je kolo lazje, so pospeski kvecjemu slabsi, je pa res, da razlika verjetno ni prav velika.
Uporabniški avatar
Gorazd
Uporabnik

Kraj: Slovenia

OdgovorNapisal/-a JDM parts » 13 nov 2001 21:38

Caki gorazd lej sam ti mors zmeri gledat da ka das vecje feltne gor da se guma zmanjsa in je pol radij gume pri obeh enak zato jaz ne vidim zakaj bi bili pospeski slabsi ubistvu po moji logiki naj bi blo se lazje zavrteti gumo z vecjimi colami kot pa tisto tamalo sej je ze sama guma ful vecji upor sej ves tista navadna se zvija in ves ta shit ne vem lahko da se motim pa da men logika ne stima sam tuki mi pa totalno ne gre v racun tole z slabsimi pospeski ce je radij enak pri obeh...????
LP
Uporabniški avatar
JDM parts
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a designGRL » 13 nov 2001 21:56

West... a se teb kej sanja kolk ma p206 razmake med sraufi za feltne? Sam rec, da ma 100! please please! Simak je neki o 108, 109 sanju, sam mi je pa en reku 100 zdej pa ne vem vec nch... Help!
Uporabniški avatar
designGRL
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Gorazd » 13 nov 2001 22:25

designGRL: stopi v garazo z metrom, pa zmeri kolk je med enim in drugim sraufom - ne po diagonali ampak po stranici:

e.k.: glej - ce je sirina gume enaka, potem je nalezna povrsina (stik guma-podlaga) enaka. Zvijanja same gume tu v bistvu ni - to je samo v ovinku. Bistvo vsega je, da je vecja feltna po colah tezja in jo je tezje zavrtet, sama pnevmatika pa tu nima kaksne bistvene funkcije razen kotalnega upora. Ta pa ni nic drugacen, ce je razlika samo v colah, ne pa v sirini pnevmatike in seveda privzamemo, da gre v obeh primerih za enak model pnevmatike.

Torej, ce povzamem:
ce mas npr. 205/55/15 in 205/45/16, ki mata skoraj enak kotalni obseg in enako nalezno povrsino in velja, da sta tipa feltne v obeh primerih enaka, bo celotno kolo 205/45/16 tezje in bodo pospeski slabsi. To je garant tko.
Uporabniški avatar
Gorazd
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Simak-R » 13 nov 2001 23:03

He hehehehe mislm si pa pameten k 100mater!Gorazd pa ne učit pametnjakoviča no!Dej DOBR GA PODUČ pa mu povej kako pa kaj,da se ne bo delu več brihtnga tok k je zdej orto pušnu po celi črti.UUUUUUUhahahhaa to mi delaj.Emil a te pelem k modelu v A3M pa ti bo dokazu če ti še zmer ne gre v glavo.Ti pa maš pojma ja....
Sam dejmo primer pony pa dirkalc oba z eno prestavo:ker bo mel hitrejši pospešek-gremo sam iz tega vidika počekirat smart ass?Sramoto si si naredu zdej tako,da je kr hudo no.Preverjeno a ma pr vas avto z 17 col felgami (no sej jih nima pomojem noben)k sam nakladaš.Če pa ste že primerjal ste pa 1.4 pa VTI pametnjakovič.Dej prid v lj pa da te peljem če ne drgam v A3m pa da ti pokaze model kdaj avto bolj povleče sej mi je se on sam jamru kok so slabši pospeški.
Še se bo treba osnov naučit Emile veš.

Lepo podavljeni!Honda Until The End Of Time!
Uporabniški avatar
Simak-R
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Simak-R » 13 nov 2001 23:12

Ti DesignerGirl:si pa tud pušnla nikol nima Peugeot 4x100 ampak 4x108!Ne no oba sta TOLK pametna pa ja da nista v zmoti no?Zenska ne se delat več pametne ker ti škoduje vidš kam te je prpeljal to v sramoto,zalost.***** ti boš mene jebala v glavo al kaj un pa tud misl da je najbolj pameten v celi Lj.Emil sploh nevem kaj naj si pa ZDEJ MISLM,res.

Uporabniški avatar
Simak-R
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Simak-R » 13 nov 2001 23:15

Ej Gorazd svaka čast vsaj ti veš kako pa kaj gre to.Sam zdej se bo pa tud vrjetn prpravljen skregat na smrt sam,da bo mel on-andva prov.Pa za vse k ne veste Peugeot ma 4x108!!!!!!

Uporabniški avatar
Simak-R
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Gorazd » 13 nov 2001 23:33

Ej Simak, ne zdi se mi prav, da se tle norca delas iz ljudi . Vsak se lahko kdaj zmoti. Forum je pac zato narejen, da se vsi lahko kaj novega naucimo in si izmenjamo mnenja, ne pa zato, da se posmehujemo drug drugemu ali se zalimo med seboj. Tud jest sem ze ful zanimih stvari zvedu - od e.k.-ja in designGRL tudi, ter ostalih seveda ! Malo bolj odraslo se obnasaj - sej ves kako pravijo: nobeno vprasanje ni neumno, neumen je lahko le odgovor ! Zaljivke ipd. jezik ne spadajo sem - to prihrani za gostilnisko debato in se drzi etike internetnega komuniciranja.

Sej je res, da tud e.k. kdaj kaksno krepko spusti, sam mislim, da nikol na racun kaksnega udelezenca foruma.

Pa brez zamere , zelim si samo, da bi ble debate bolj cloveske in konstruktivne, ne pa da se kregate vsepovprek...
Uporabniški avatar
Gorazd
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Simak-R » 13 nov 2001 23:42

Ej sam mal on se je men začel pametnega delat pa kok on ve pa to,zdej ga boš pa azagovarju!?Mislm dej ne mi tle zdej mučenika iz njega delat kaj se je pa brihtnga delu ,njegov problem.Kaj se pa vmešava v tuje zadeve pa briht prodaja zdej bo vsaj mal premislu preden bo kej reku.Pa nimam nč proti če pove svoje mnenje sam on me je "napadu" kokr nimam pojma pa tko dej sam nehi Gorazd.Tole pa ni pošteno Gorči dobr veš,ker si bral poste kako pa kaj je nastopil (kokr da jest pa ja nimam prov...)Na vsak način sta me hotla sfukat pa k jest dobr vem kaj je razlog da nism vzel felg 17col pa sem to tud napisu onadva sta me pa na vsak način hotla prepričat,da to ni res!In zdej sem jest ***** al kaj,dej lepo te prosim no če nimaš kej boljšega za povedat raj zase obdrž.

Uporabniški avatar
Simak-R
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Gorazd » 13 nov 2001 23:56

Ze ze, da je Emil prvi "napadel", sam a si mogoce prebral, kako sem mu jest odgovoru, kako pa ti. Sej se da brez agresivnosti - sam to sem hotu rect. Verjetno je pa do tebe tud on nazaj agresiven, ker si ti tak do njega in njegove drage. Zakaj nikomur drugmu ni napisal zal besede na tem forumu A si mogoce pomislu, da si si zasluzu kaksno pikro Men se pac zdi, da dobivas nazaj to kar dajes in zdej ti neki ni prav pri tem. Emil recimo pac tako reagira takoj, jaz npr. poskusim najprej na lep nacin (ljudje smo si razlicni), ce ne gre drugace pa po znanem sloganu: s primitivcima samo primitivno. Stekas?
Uporabniški avatar
Gorazd
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Simak-R » 14 nov 2001 00:11

Gorazd:
1:ne sodi človeka če ga ne poznas
2:ne sodi drugih po sebi

No sej zato se pa pogovarjam z tabo,štekaš?
Pa še to pa kaj si ti car al kaj,da bom jest tebe gledu kako si mu ti reku al kaj.Pa ne igraj sodnika tukaj.Pa ne mislm se sploh več pogovarjat in pregovarjat o teh bednih felgah,ker vem kaj sem hotu,sam eni so pač foušljivi.Agresivno sem pa zato reagiral,ker mi noben ne bo vsilil na vsak način nekaj za,kar vem,da ni tako.Sam zenski se ni dal dopovedat pa še šale ne pozna ampak takoj vzame kot napad nase,zato je pa do tega prišlo.Sej pri Klemnu je blo isto pa je 100na uro trdila da je on reku da se Peugeot lohk primerja z fičom.Pa me poprav če ni blo tko-ubistvu pa sploh nočem slišat.

Uporabniški avatar
Simak-R
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Gorazd » 14 nov 2001 00:14

V bistvu ti men v prejsnjem postu diktiras, kaj jest lahko in kaj ne, sam si dovolis vse, pol ti pa ni prav, ce se ti kdo postavi po robu.

Ohhh, I rest my case

Brez zamere vsi, nisem hotel biti ne car in ne sodnik! Odklop

Edited by - gorazd on 13/11/2001 22:21:14
Uporabniški avatar
Gorazd
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Simak-R » 14 nov 2001 00:26

Je že uredu no Gorči,sploh se pa nima smisla tlele pregovarjat ker to nikamor ne pelje,sam za prepir sta potrebna DVA a ni tko Gorči?Graje si pa zasluž samo eden ane?Mislm ni fer.Sicer pa če ti tko mislš pa naj bo po tvoje.

Edited by - Simak-R on 13/11/2001 22:28:31
Uporabniški avatar
Simak-R
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a JDM parts » 14 nov 2001 00:55

Tkole je stari(simak-R) res je da sem ga zgleda pusnu,tega pa res nisem vedu da je to res da je tako s tem colami,oki priznam in se ti opravicujem za vse nevsecnosti ki sem tio jih povzrocu s tem mojim odgovorom,ne tega pa res nisem vedu da je tko jest sem ubistvu zmeri mislu da je boljse z vecjimi colami in da igra vlogo samo sirina,sploh pa je ta scena da pr nas majo 17" feltne na BMW-ju 318 IS in pa na vtec hondah tko da se nobeden se ni pritozeval da mu kaj pocasneje avto gre...
Tko da jest sploh ne bom vec pametnoval bos pa ti vse nam razlozu ce ker si zgleda nezmotljiv jest sem pa pac... karkol si mislis.
No sej itak je pa res tko k je gorazd reku da smo itak vsi tuki da se kaj novega naucimo nobeden ni ful tolk pameten...
Priznam sem naredu napako,sam scena je da men nobeden ne bi preprecil da ce si zelim fuknt gor 17" da jih nebi gor dal in recem nobeden(ves kaj sva pa videla da v peugoetu(servisu) prodajajo tud 16" feltne za XS-a torej je vse legalno zakaj pa 16" nisi fuknu gor itak da so komad vecje k 14",me prou zanima kva bos spet na to reku,kva bos spet uzalu...)
Sploh pa je to tvoj life tvoj pedenanje avtomobila in tko da na tvoje poste najraje nebi dajal nobenih komentarjev k vse kar recem komad zamoris pa se zals folk(kar sploh ni ql)...
Delej kar hoces toda ce ne mores sprejet nobene kritike tudi ne pricakuj kakrsne koli pomoci(kar si tudi pomoje preponosen da bi jo)...
Pa uzivaj v branju...
LP vsem
Uporabniški avatar
JDM parts
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Simak-R » 14 nov 2001 01:41

Emil sej ti nebi nč reku če bi normalno povedu,da se pač ne strinjas z mano.Sam fora je v tem,da si se delu norca iz mene kao kaj pa ti veš.Tuki sem pa reku zdej ti pa tud jest nam normalno kakšno nazaj reku,da boš vidu kako je to.Zakaj bi mi rada dopovedala nasprotno,a sta bla mogoče zraven?Mislm,da ne.Sej so vsi k jih poznam rekl:kva ti pa je model,da si su tok majhne felge gor dajat če pa s skoz govoru za Super T.Corsa 17col.Sam pol je Stane Špan povedu,da bodo pospeški k jih ze tko ni še slabši,trpel bo cel avto...pa še 17z homologacijo ne pridejo skupej.No sej to sploh ni važn sam pol si mi še prjavu naj ti ne tumbam,da ti pa ja veš kej o avtih,pa naj te ne fukam v glavo...Glede felken na P-servisu pa takrat na Viču se je dal dobit 16ke sam na S-16 pa lohk prašaš kolega k servisira peugeote tm,ker sem spraševal če se pri njih dobi kake lepe.Sej Emil sploh ne rečem,da sem najpametnejši,sam hotu sem,da vidš kako je če se stvar obrne in se pol drug obnaša do tebe na podoben način kot ti do njega.Stari sam na jetra mi je šlo,ker sta me na vsak način hotla sfukat.Pa se Saša je nazadnje prov molila naj ji Gorazd reče,da je razmak 4x100mm sam,da b me zaj...

Uporabniški avatar
Simak-R
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Simak-R » 14 nov 2001 01:45

No,da bo pošteno ane se ti tud jest opravičujem za nevšečnosti.

Uporabniški avatar
Simak-R
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Gorazd » 14 nov 2001 02:36

No pa je le neki zalegla tale moja pridiga - aplavz obema . Tko se dela!

Edited by - gorazd on 14/11/2001 00:48:57
Uporabniški avatar
Gorazd
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a JDM parts » 14 nov 2001 09:17

Ne sej je vse ql...ni panike,sam ves sej zatemnjene sipe tud ne smes met pa luci tud kao ne pa v poden spuscenga tud ne vem kolk ne smes met,no in jest sm to stvar hotu in sem jo tud meu na petki k je bla kokr se da na tleh vse sipe razn sprednje zatemnjene u ibr in pa zmigovce pa zadnje luci zatemnjene ps naj tezijo kapsi,da je biu ibr spuscen je biu pr amortizerju predelan,za sipe sem avstrijski a-test za folije(tko da sploh niso vedl kaj narest so tezil sam ne velik,lahk bi me ****** ce bi bli prasci,sej pol na tehnicnem me je k se mi ni dal ubadat z a-testom slo) in pa zatemnjene luci pa zmigovce totalno na crno(valda z a-testiranim sprejom-pomoje da se jim rece tensparamentni no ne vem kaj je za eno cudo od sprej sam prepusca svetlobo tko da mi za to se na teh. ni mogu tezit)Jest sm ti sam to hotu dokazat da jest kar hocem narest tud bom naredu s svojim avtom...pa nej tezijo al pa ne,k tuki pa mal slo. logika pesa v zakonu in pr kapsih pa da teh.pregledih sploh ne govorimo lej to vse kar je sportnega na avtu je miljon drazje kot navadno pa naj bo gumbek al pa cela karoserija in ko oni lahka pol recejo da to pa ni dobr da je samo navadno dobr ce je pa boljse pa ni ja cist so skregani z logiko...
LP
Uporabniški avatar
JDM parts
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a JDM parts » 14 nov 2001 09:22

Ma tsito besedo sm cist narobe napisu transparentn al ka je ze...
LP
Uporabniški avatar
JDM parts
Uporabnik

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Avtomobili

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost