facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Honda Civic 2018

Kotiček za ne-Honde.

Moderator: Blue Angels

Honda Civic 2018

OdgovorNapisal/-a Nmte » 12 jun 2023 20:36

Pozdravljeni.

Imam Hondo Civic 1.5. 183kw
Ze nekaj casa mi svetijo vse lučke od olja do motorja vse kar je mozno.
Avto so gledali na servisu menjali nekaj stvari ampak ni ok. En čas je bilo ok potem pa isto naprej.
Je imel kdo podobne težave? Ali bi vedeli kaj bi lahko bilo?
Avto ob vžigu, ko je hladen čudno brni par sekund potem pa je vse ok.
Prosim za nasvet.
Lp
Uporabniški avatar
Nmte
Uporabnik

Re: Honda Civic 2018

OdgovorNapisal/-a pegica » 20 jun 2023 13:24

Jaz sem imela podoben primer, prižgala se mi je lučka za motor in posledično ti izklopi vse asistenčne sisteme in prižge miljon lučk.
Peljem na servis (Honda Žibert). Že ko sem pripeljala so rekli, da motor ne lauf najbolje, da se malo trese. Potem so ugotovili, da ena vbrizgalna šoba ne dela OK. Na žalost dobiš samo komplet vseh šob in ne samo ene tako, da smo potem menjali vse štiri. Stare šobe sem dobila domov za rezervo. Sedaj avto dela. Preveri s serviserjem, če je mogoče to vzrok.
Uporabniški avatar
pegica
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a sportman333 » 20 jun 2023 18:00

pegica je napisal/-a:Jaz sem imela podoben primer, prižgala se mi je lučka za motor in posledično ti izklopi vse asistenčne sisteme in prižge miljon lučk.
Peljem na servis (Honda Žibert). Že ko sem pripeljala so rekli, da motor ne lauf najbolje, da se malo trese. Potem so ugotovili, da ena vbrizgalna šoba ne dela OK. Na žalost dobiš samo komplet vseh šob in ne samo ene tako, da smo potem menjali vse štiri. Stare šobe sem dobila domov za rezervo. Sedaj avto dela. Preveri s serviserjem, če je mogoče to vzrok.

in so ti menjali to pod garancijo ali je bil to tvoj strošek (? €).
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabniški avatar
sportman333
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a pegica » 21 jun 2023 07:59

Na žalost avto ni bil več v garanciji tako, da je bilo potrebno plačat.
Celotni račun z delom in še menjavo svečk je bil 1.083€.
Če bi kdo rabil šobo, 2 lahko prodam :)
Uporabniški avatar
pegica
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a sportman333 » 21 jun 2023 21:16

:cry: , škoda...ne bi pričakoval tega od honde...verjetno pa bolj smola....oz.to bi lahko imeli pod vpoklic (no kot kaže tudi oni niso več tako prijazni....(se spomnim, ko so imeli za stare icdti dizle izpusni kolektor, ki je bil takrat tudi okrog 1k eur, kar dolgo na vpoklicu oz.kulanci....mislim da je bilo 150k km in 6let oz.nekaj podobnega....tega zdaj kot kaže ni vec :nene: )
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabniški avatar
sportman333
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a pegica » 22 jun 2023 10:48

Ko se je meni to zgodilo je bil avto star skoraj 5 let in imel okoli 93.000 km in ni bil več v garanciji. Je serviser rekel, da kar on ve sem druga s to težavo. Tako, da je zgleda tu samo smola.
Imajo pa še vseeno za določene dele, ki imajo napako pri določeni seriji podaljšano garancijo, če se prav spomnim je kompresor od klime, ki so mi ga menjali po poteku garancije.
Uporabniški avatar
pegica
Uporabnik

Vrni se na Avtomobili

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost