facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Mini cooper

Kotiček za ne-Honde.

Moderator: Blue Angels

Mini cooper

OdgovorNapisal/-a vw92 » 03 jun 2016 22:30

Kot ze pise v naslovu teme, me zanima, ce ima kdo taksne in drugacne izkusnje s temi vozili...zanimjo me pa bencinarji od 85kW do 125kW...predvsem me zanima vzdrzljivost, zanesljivost, itd...
-ex Accord 2004, 2.0i-VTEC Sport
-ex CR-V 2007, 2.0i Avt. Exe
-ex Accord 2007, 2.2i-CTDI Exe
-ex Civic Grand 2019, 1.5T Exe
Accord Tourer 2009, 2.2i-DTEC Exe
Civic Grand 2019, 1.5T CVT Exe
Uporabniški avatar
vw92
Uporabnik

Re: Mini cooper

OdgovorNapisal/-a PowerPig » 18 jun 2016 08:39

Imel Sem R53 S z vso opremo in zadeva je bila kot švicarska ura. Meni je žrl 8, naslednjemu kupcu 12, ko sva se potem parkrat dobila - kompressor - tolk k mu daš, tolk požre. :)
Sedaj imam R56 Diesel - v piko, tehnično itd. Po LJ mi pije 4,8 (samo po LJ se vozim praktično), Garrett turbina mint po 180k km.
Jasno. servis pa opravlja @Devil. :D Mojster kapo dol.
Eliminate any talk of functionality since it’s irrelevant to my needs!
Facebook is dead!
✓ Follow me on Instagram.
Uporabniški avatar
PowerPig
Neatfreak

Kraj: V čevljih!

OdgovorNapisal/-a Devil » 18 jun 2016 10:41

Mini Cooper S aka 135kw ( za 125kw cooperja se nism slisu... mas se 120kw in 128kw ), so imeli kar veliko serijskih napak, katere MINI aka BMW ni priznal. Ena izmed vecjih napak je sponer za ketno kateri so popuscal ze od 40.000km naprej. Sem imel enega na katerem ga je bilo potrebno zamenjati, saj se je pri cca. 65k km odsraufal, seveda ni potrebno omenjati da je s tem ketna opletala k pr norcih in seveda da je skoraj ves olje ven zmetalo.....sreca je bila da lezaji niso fasali in seveda da je gred ostala cela....Preventivno smo potem zamenjali kar komplet ketno, drsnike, sponer itd. Ketna je seveda bila raztegnjena....

So imeli se kar nekaj problemov teli miniji...je kar veliko napisanega na internetu....potekale so tudi tozbe zaradi sponerja in podobno...kako se je potem vse skupaj razvilo ne vem ker nisem vec spremljal.

Kar se tice pa samega avta je pa kar fun za vozit. tak mali gokart. Obcutek za volanom je super. Avto je majhen, sirok, s tem je lega na cesti odlicna, ker ima kompresor je krivulja moci in navora enaka kot pri NA motorji, kar je meni osebno top, poleg vsega pa ima ze serijsko spero. Bremze so tudi ok, in opravljajo svojo nalogo.

Prav tako sem vozil tudi mini Cooper D ( disel ) kar se tice lege na cesti zelo podobno, fun za vozit, moc na kolesih in samo pospesevanje pa je tudi zelo presenetljivo za tistih 100 in nekaj konjicev.

Notranjost mi je pa tudi zelo vsec. Vecinoma stikala ( gor/dol ), in pa nekaksen poseben design notranjosti kot ga nisi vajen pri ostali avtomobilih. Meni zelo vsecen.

Lp[/quote]
Honda Civic Sedan 1994 b20
Honda Accord Coupe 1985
Uporabniški avatar
Devil
ModeratoR

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a stony » 26 jun 2016 19:19

Da se pridružim vprašanju.
Žena bi pa rada tistega 115konjskega kupila.
Kako je kaj tam z napakami? Nekaj vem da je bilo z menjalniki, kakšna je približna poraba?
Hvala.
"Ni pomembno koliko ima od nič do sto, ampak od sto do nič"
Uporabniški avatar
stony
Uporabnik

Kraj: MB

Vrni se na Avtomobili

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost