Napisal/-a Devil » 18 jun 2016 10:41
Mini Cooper S aka 135kw ( za 125kw cooperja se nism slisu... mas se 120kw in 128kw ), so imeli kar veliko serijskih napak, katere MINI aka BMW ni priznal. Ena izmed vecjih napak je sponer za ketno kateri so popuscal ze od 40.000km naprej. Sem imel enega na katerem ga je bilo potrebno zamenjati, saj se je pri cca. 65k km odsraufal, seveda ni potrebno omenjati da je s tem ketna opletala k pr norcih in seveda da je skoraj ves olje ven zmetalo.....sreca je bila da lezaji niso fasali in seveda da je gred ostala cela....Preventivno smo potem zamenjali kar komplet ketno, drsnike, sponer itd. Ketna je seveda bila raztegnjena....
So imeli se kar nekaj problemov teli miniji...je kar veliko napisanega na internetu....potekale so tudi tozbe zaradi sponerja in podobno...kako se je potem vse skupaj razvilo ne vem ker nisem vec spremljal.
Kar se tice pa samega avta je pa kar fun za vozit. tak mali gokart. Obcutek za volanom je super. Avto je majhen, sirok, s tem je lega na cesti odlicna, ker ima kompresor je krivulja moci in navora enaka kot pri NA motorji, kar je meni osebno top, poleg vsega pa ima ze serijsko spero. Bremze so tudi ok, in opravljajo svojo nalogo.
Prav tako sem vozil tudi mini Cooper D ( disel ) kar se tice lege na cesti zelo podobno, fun za vozit, moc na kolesih in samo pospesevanje pa je tudi zelo presenetljivo za tistih 100 in nekaj konjicev.
Notranjost mi je pa tudi zelo vsec. Vecinoma stikala ( gor/dol ), in pa nekaksen poseben design notranjosti kot ga nisi vajen pri ostali avtomobilih. Meni zelo vsecen.
Lp[/quote]