facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

MERJENJE IZPU©NIH PLINOV

Kotiček za ne-Honde.

Moderator: Blue Angels

MERJENJE IZPUŠNIH PLINOV

OdgovorNapisal/-a horse » 01 mar 2004 12:59

ZDRAVO,

Mam Fiata uno letnik 91 in bi rad naštelau frgazerje, da bi mi avto šeu skozi tehnični pregled. A kdo ve kateri servis bi mi lahko to naredu pa da ni glih ful drag. Mora pa ta servis seveda imet aparaturo za merjenje izpušnih plinov.

Prosim za pomoč.

LP M
Uporabniški avatar
horse
Uporabnik

Re: MERJENJE IZPUŠNIH PLINOV

OdgovorNapisal/-a Civic Type-r » 01 mar 2004 14:36

horse je napisal/-a:ZDRAVO,

Mam Fiata uno letnik 91 in bi rad naštelau frgazerje, da bi mi avto šeu skozi tehnični pregled. A kdo ve kateri servis bi mi lahko to naredu pa da ni glih ful drag. Mora pa ta servis seveda imet aparaturo za merjenje izpušnih plinov.

Prosim za pomoč.

LP M

Glej ti bom poslusil razložit kako to lahko narediš sam. Mam jst tut namreč Unota in sm to sam naredu. Odpreš havbo in greš na sprednjo desno stran avtomobila. Pod pokrovom zračnega filtra imaš frgazer in če iz desne strani pogledaš pod pokrov filtra lahko vidiš 2 vijačka, ki imata vdolbino s pomočjo katere jih obračaš z navadnim izvijačem. Ena od tistih (ne vem na pamet katera) je tista, ki zapira dovod goriva v motor(mislim da manjša mešanico). Pogoj pri tem, ko boš obračal je, da je motor nujno ogret na delavno temperaturo. Vzameš izvijač in najprej začneš obračat en vijakec in če ni pravi (tisti drugi je za štandgas ) boš videl da se obrati znatno povečajo ali zmanjšajo. Torej ta ni pravi. Zavrtiš drugega in to za toliko, da motor še vedno dela lepo in brez nihanja. To ponavadi zadostuje. Ko boš šel na tehničnega pa imej s sabo izvijač in če bo še vedno preveč plinov reci tistemu, ki ti bo avto pregledoval, naj še malo privije bencin. To naredijo pri avtih brez katalizatorja brez problema- s tem mislim, da niso sitni. Če pa bo še vedno preveč, je napaka še kje drugje-zanič vplinjač.....Upaj, da bo šlo skozi. Jst sm imel 2.8 od dovoljene koncentracije 3.5 in je blo v redu. Če te še kaj zaima vprašaj.

NUJNO pa imej obakrat ogret motor. :)
...but i look like an ordinary person
Uporabniški avatar
Civic Type-r
Uporabnik

Kraj: Azerbaijan

Vrni se na Avtomobili

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost