facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Ford Mondeo

Kotiček za ne-Honde.

Moderator: Blue Angels

OdgovorNapisal/-a SHOOT » 26 nov 2009 23:35

Ford že v štartu ni drag avto.
Uporabniški avatar
SHOOT
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a YUGO45 » 27 nov 2009 11:09

kakšno podvozje pa ima mondeo kakor jaz vem se zadnji konec nič ne drži ceste :?:
Uporabniški avatar
YUGO45
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Easytel » 30 nov 2009 10:17

Težave imajo dizelski motorji-šobe, rad rjavi na vratih, ter tu in tam elektronika nagaja. Sicer kar solidna kvaliteta. Rada malo ropota plastika. Moj prijatelj ga vozi že nekaj časa, pa je še kar zadovoljen. Servisi so pa dokaj poceni, v primerjavi s Hondo.

Meni osebni je Ford precej neinteresanten avto, je bolj tak delovni stroj, brez duše.
Ni mi všeč na zunaj, niti znotraj. Notranjost je krepko za novim accordom.
Edino kar je v redu je prostornost, če to potrebuješ seveda.

Vožnja se mi tudi ni zdela boljša od novega accorda.
Avto je za razliko od accorda malenkost mehkejši, volan je pa še malo
bolj direkten, je pa vse ostalo slabše.

Precej ga hvalijo Angleži (in SHOOT seveda, ki pa je očitno velik antihondaš), vendar je po moje to bolj stvar neke nacionalne simpatije. Isto kot pri nas Renault.
Accord 2,2 dtec (2009-)
Uporabniški avatar
Easytel
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a SHOOT » 30 nov 2009 10:52

Easytel je napisal/-a:Težave imajo dizelski motorji-šobe, rad rjavi na vratih, ter tu in tam elektronika nagaja. Sicer kar solidna kvaliteta. Rada malo ropota plastika. Moj prijatelj ga vozi že nekaj časa, pa je še kar zadovoljen. Servisi so pa dokaj poceni, v primerjavi s Hondo.

Meni osebni je Ford precej neinteresanten avto, je bolj tak delovni stroj, brez duše.
Ni mi všeč na zunaj, niti znotraj. Notranjost je krepko za novim accordom.
Edino kar je v redu je prostornost, če to potrebuješ seveda.

Vožnja se mi tudi ni zdela boljša od novega accorda.
Avto je za razliko od accorda malenkost mehkejši, volan je pa še malo
bolj direkten, je pa vse ostalo slabše.

Precej ga hvalijo Angleži (in SHOOT seveda, ki pa je očitno velik antihondaš), vendar je po moje to bolj stvar neke nacionalne simpatije. Isto kot pri nas Renault.

Prosim, da me ne sodiš, ker me osebno sploh ne poznaš. Po koliko km si pa odkril vse te tvoje cvetke? Me res zanima, ker če se je to zgodilo po 100km ti takoj zrihtam službo testnega voznika :roll:
Uporabniški avatar
SHOOT
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Easytel » 30 nov 2009 11:55

SHOOT

Brez zamere prosim.

Nisem ekspert ali kaj temu podobnega (tudi Mondea nisem vozil 10.000 km, sem ga testiral ko sem kupoval accorda), vendar v tvojih postih o hondi nisem zaznal nikakršne pozitivne opazke. Na veliko pa hvališ Mazdo, Forda itd., tako da sem že posumil da delaš pri prodaji na teh znamkah. Potem bi bilo logično.

Mojega accorda so vozili moji prijatelji, ki posedujejo boljše avtomobile kot je Mondeo, pa jim je accord bil resnično všeč.

Meni pač Ford ni bogve kaj avto, pa to lahko menda povem. Osebno sem se v Accordu takoj boljše počutil kot v Mondeu.

Ni pa to zdaj tu to tema: podatke o mondeu pa sem prenesel iz izkušnje mojega kolega, ki vozi Mondea že doooolgo časa. To je vse.

PS.
Službo testnega voznika pa ponujaj kar komu drugemu. Sam opravljam veliko bolj zanimivo delo, kot pa prevažanje z avti sem in tja.
Accord 2,2 dtec (2009-)
Uporabniški avatar
Easytel
Uporabnik

Re: Ford Mondeo

OdgovorNapisal/-a APY » 30 nov 2009 13:17

Fortis je napisal/-a:Zanima me, če kdo kej več ve od Mondeotih okrog letnika 2006. Kolega kupuje pa ne ve kaj more gledat.

Tole je samo za primer:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3174432&show=1

takšnega mondeona je kupil moj bratranc čisto novega in mislim da je tudi 2006 letnik in ga ima še zdj!
avtomobil mu deluje brezhibno saj mu niti enkrat še ni kaj crknalo tako da je pomojem ta avto vreden nakupa! :D
HONDA-The power of dreams
Honda Civic 97 hb 1.4i
Honda Civic 97 hb 1.6VTI
Honda Civic 96 sedan 1.4i S(zimsko vozilo)
Honda Civic 98 sedan 1.4i S(vmesno vozilo:)
Honda Civic 99 hb 1.4i
Honda civic 97 hb 1.4iS
Uporabniški avatar
APY
Uporabnik

Kraj: SLOVENJ GRADEC

Prejšnja

Vrni se na Avtomobili

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost