facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Viper - kralj Nurburgringa

Kotiček za ne-Honde.

Moderator: Blue Angels

Viper - kralj Nurburgringa

OdgovorNapisal/-a petronas » 31 avg 2008 15:10

http://www.index.hr/clanak.aspx?id=400050

Slika

PONOS američke auto-industrije, Dodge Viper SRT10 ostavio je iza sebe renomirane sportaše i zasjeo na tron s najboljim vremenom kruga.
---===::: You’re a very good driver, except for the fact that you drive like shit! :::===---
Uporabniški avatar
petronas
The Honda Doctor

OdgovorNapisal/-a jack_p » 31 avg 2008 15:43

Zvok ma pa tud kot kakšen chopper :)
Uporabniški avatar
jack_p
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a 3furious » 31 avg 2008 19:32

Tale Viper je čist predelan, ker stock SRT-10 ima čas 7:59. Z semi-slick gumami bi GTR verjetno postavil podoben čas. Drugače pa čakam na uradni čas Nissana GTR V-spec in nove Honde NSX.

Se mi zdi pa zelo zanimivo, da vedno več proizvajalcev pripelje nove avte na Nurburgring, najbolj so me pa presenetili Američani, ki so bolj navajeni na ravnine.

Še bolj mi je pa čudno, da manjka kar nekaj časov "zverin", kot so naprimer Ferrari Enzo, Koenigsegg CCX(R), Mclaren F1, Mitsubishi Evo VIII FQ-400,...
Civic HB '98 1.5 vtec-e
Uporabniški avatar
3furious
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a cazanova » 31 avg 2008 19:54

kaksna je to sljanima od soferja da mu 3/4 proge buta blokada...zame to ni niti podobno vozniku...nekdo malo boljsi bi mu sigurno zbil cas za pol par 10 sek..
pa se moja nona z leseno roko bi biljse saltala kot ta tuki..
Opustena trenerka sa flekama od cvaraka
Uporabniški avatar
cazanova
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Sinkhet » 31 avg 2008 20:35

ta ma res rad blokado ja..

drgač pa huda zverina
[size=142][color=red]Honda - The Power Of Dreams[/size][/color]
Honda Civic 1.5 LSi
Uporabniški avatar
Sinkhet
Uporabnik

Kraj: Prekmurje

OdgovorNapisal/-a que_tall » 01 sep 2008 13:27

Tole nabijanje blokade bolj stvar dolgih prestavnih razmerij (očitno je, da ima motor zelo veliko navora v vsem območju vrtljajev, vsa vožnja mi deluje, kot bi vozil dizla. Iz ovinka in nato po ravnini pospešuje/vozi praktično v isti prestavi, kot je v ta isti ovinek vstopil) in voznik enostavno ne more sledit razgibanosti proge z nenehnim šaltanjem.
Karkoli že rečete, ampak avtomobil vozi treniran voznik, ki pa ima kljub temu obilico težav (včasih se mi zdi kot, da se ne more odločit v katero prestavo naj da). Kaj šele bo, ko ga v roke dobi en povprečnež.....ta prve maline ob cesti mogoče? Ker gre za tekmovanje serisjkih avtomobilov mislim, da tale stvor ne pride niti blizu GTR-ju (je potrebno pogledati celoto, ne samo časovno komponento).

Moje mnenje je, še en dokaz več, da američani ne znajo skupi sestavit avtomobila, ki bil lahko tekmoval z EU ali pa Japonskimi štirikolesniki. Vse kar so naredil je spet, da so nabili v neko togo karoserijo nafriziran motor šleperja, vsa stvar pa je vodljiva samo z veliko izkušnjami in dirkaškega znanja.
"Civic Type R"
...la macchina grigia e piů velenosa...
Uporabniški avatar
que_tall
Uporabnik

Kraj: DE Fürth

OdgovorNapisal/-a petronas » 01 sep 2008 16:24

Corvette Z06 in ZR1 so dokaz kaj americani znajo narediti. In to za pol cene.
---===::: You’re a very good driver, except for the fact that you drive like shit! :::===---
Uporabniški avatar
petronas
The Honda Doctor

OdgovorNapisal/-a cazanova » 01 sep 2008 16:28

nikol v zivljenju si nebi kaksno amerisko sranje kupu... :evil:
Opustena trenerka sa flekama od cvaraka
Uporabniški avatar
cazanova
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a R type » 01 sep 2008 19:06

Ja res je ZR1 in Z06 sta pokazale kaj zmorejo američani. 8) Hudičevo dobra avta in predvsem hitra.

LP
BMW 540i

Horsepower is how fast you hit the fence.

Torque is how far you take the fence with you.
Uporabniški avatar
R type
Insane

Kraj: TERORland

OdgovorNapisal/-a bozic » 02 sep 2008 13:11

petronas je napisal/-a:Corvette Z06 in ZR1 so dokaz kaj americani znajo narediti. In to za pol cene.

Super stroji, samo ni pa to več avto za pol cene. ZR1 bo stal v EU cca. 150.000 eur.
dugo dobar...
Uporabniški avatar
bozic
Uporabnik

Kraj: Slovenia

OdgovorNapisal/-a boy34 » 02 sep 2008 13:27

que_tall je napisal/-a:
Moje mnenje je, še en dokaz več, da američani ne znajo skupi sestavit avtomobila, ki bil lahko tekmoval z EU ali pa Japonskimi štirikolesniki. Vse kar so naredil je spet, da so nabili v neko togo karoserijo nafriziran motor šleperja, vsa stvar pa je vodljiva samo z veliko izkušnjami in dirkaškega znanja.

Saj pomoje tak avto je namenjen voznikom z veliko izkušnjami :lol:
YUGO 45
Golf II
Craysler Voyager
Honda Accord 2.2 i-CTDi Executive´04
EVO X GSR 08(USDM)
Uporabniški avatar
boy34
Uporabnik

Kraj: Med hribi

OdgovorNapisal/-a Mr. S2k » 20 sep 2008 23:33

Z06 je super vodljiva, je pa res da 500 ponijev res ni za vsakega.

LP
My Toy:
Klik
Klik
My Toy´s Sound:
Klik
Uporabniški avatar
Mr. S2k
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Bjorn » 22 sep 2008 20:26

čist dobro ve v keri prestavi mora imeti. In če gledate hitrost šaltanja je očitno, da ima zelo počasen menjalnik in bi zgubil preveč časa z šaltanjem gor in nato čez sekundo spet dol. Z par udarci v blokado zgubi dosti manj časa. Vsi dirkači delajo podobno, tud rally vozniki.
Uporabniški avatar
Bjorn
Uporabnik

Vrni se na Avtomobili

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost