facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

EVO ali WRX?

Kotiček za ne-Honde.

Moderator: Blue Angels

Katerega bi raje imeli?

Lancer EVO 7,8
60
72%
Impreza WRX STi 7,8
23
28%

Skupaj glasov : 83

OdgovorNapisal/-a R type » 20 jun 2004 19:10

BlueAccord je napisal/-a:wrx sti .... zato ker je bolj uporaben avto, manj dela imaš z njim in cenejše vzdrževanje,...

evo mi je samo po izgledu lepši, ampak izgled mi ne pretehta....

drugače sta pa kar enakovredna...

Od kod pa tebi to? EVO je veliko vzdržlivejši avto kot STi. Do zdaj je zame veljalo obratno. Manj dela z EVO.

A mi lahko poveš od kje tebi tale podatek.
BMW 540i

Horsepower is how fast you hit the fence.

Torque is how far you take the fence with you.
Uporabniški avatar
R type
Insane

Kraj: TERORland

OdgovorNapisal/-a Blue » 20 jun 2004 19:59

r-type: impreza wrx sti ima redni servis na 20.000km, evo 8 pa na 5 - 8.000km. In to vsake 5.000 do 8.000 km menjat tekočine v diferencijalu in menjalniku. Evo 8 je dirkalnik in tudi vzdrževanje je 3 krat dražje.

Od kje meni to. Angleži imajo dost teh avtomobilov, tam sem pobral veliko teh informacij.

Jaz ne govorim o vzdržlivosti, ampak o rednih servisih. Saj pravim, da je impreza dosti bolj uporaben avto.

LP
Radha Mohan
Uporabniški avatar
Blue
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a R type » 21 jun 2004 01:15

BlueAccord je napisal/-a:r-type: impreza wrx sti ima redni servis na 20.000km, evo 8 pa na 5 - 8.000km. In to vsake 5.000 do 8.000 km menjat tekočine v diferencijalu in menjalniku. Evo 8 je dirkalnik in tudi vzdrževanje je 3 krat dražje.

Od kje meni to. Angleži imajo dost teh avtomobilov, tam sem pobral veliko teh informacij.

Jaz ne govorim o vzdržlivosti, ampak o rednih servisih. Saj pravim, da je impreza dosti bolj uporaben avto.

LP

Servisi so an 8.000 km oziroma na 4500 milj. Menjava se motorno olje in olje v aktivnem difernecialu (cena 8.000 do 10.000 SIT).

Zdaj boš rekel da ti je to drag servis? Motorno olje 4.5l cca 15.000 SIT in olje za aktivni diferencial 10.000 SIT? No pa dajma še 15.000 na ostale malenkosti in 15.000 SIT na delo. To znese 55.000 SIT na 8.000 km.

To je nekje 110.000 SIT na leto. Z STi imaš takrat en servis na leto in ni treba zamenjat olja v aktivnem diferencialu, ker ga STi nima. Vendar pa ima STi 6l motornega olja. Se pravi za STi pa daš 50.000 SIT na leto za servis.

Konec koncev, pol daš za EVO VIII 60.000 SIT na leto več za vzdrževanje.
Če je to za tebe neki strošek pri avtu, ki požre v povprečju 15+ litrov goriva ??

Tu imaš link do servisnih manual-ov, kjer si lahko preveriš zgornjo trditev.

http://www.lancer-evo.net/php/manuals.php#null

Cena goriva, ki ga skuriš z takim avtom v enem mescu ti pokrije servis. Da ne govorima o gumah (ki so pri tako zmogljivem avtu potrošni material cca 160.000 SIT komplet), zavarovanju....

Ne STi in ne EVO 8 nista prijazna z cenami vzdrževanja. Razlika v ceni vzdrževanja vse skupaj je minimalna.

Jaz bi olje zamenjal tudi pri STi na 10.000 km, ne glede na priporočila od tovarne. Ni tka grozna cena zamenjat to olje na 10.000 km. Še najmanjši strošek od vsega.

Dirkalnika sta pa oba. Zdaj si napisal, kot da je STi družinska limuzina. :roll:

LP
BMW 540i

Uporabniški avatar
R type
Insane

OdgovorNapisal/-a Blue » 21 jun 2004 16:35

no, ne vem kake so cene za servis pri nas, v angliji je redni servis za imprezo na 20.000 km 200 funtov , za evota na 8.000 km 350 funtov.

Jaz nisem rekel, da je sti družinska limuzina, no sej v bistvu je tud to lahko, glih tako kot evo 8. Jaz govorim o servisih, da je dirkalnik, glede na to da ga imaš vsake 8kkm na servisu.

Ma saj jaz se ne mislim prepirat s tabo, avto je pač subjektivna zadeva,...
sploh pa med tako izenačenimi vozili, pač en se bo odločil za enaga, drug za drugega... jaz sem povedal za kaj bi se odločil za imprezo, ...

brez zamere, LP
Radha Mohan
Uporabniški avatar
Blue
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a R type » 22 jun 2004 13:10

To ni prepiranje kateri avto je boljši. Ampak se gre za pretiravanje glede servisov. Mi je kr smešno tole.

Če ima avto na 8.000 km servis pol je dirkalnik. Jaz imam za Accorda servis na 10.000 km. A pol je to dirkalnik v primerjavi z Imprezo? Ne glih a?

Vse kar ti jaz hočem povedat tu, je to, da pogostost servisov ni nobeden faktor za izbiro pri takšnem tipu avtomobila kot je STi ali EVO.

Izbira bo odvisna od drugih zadev. Sta toliko izenačena avta, da je izbira bolj stvar okusa kot česa drugega.

Razen seveda pri nakupu rabljenega, kjer boš verjetno vzel Imprezo tudi če ti je všeč EVO ker je Imprez toliko več.
BMW 540i

Uporabniški avatar
R type
Insane

OdgovorNapisal/-a Blue » 22 jun 2004 14:50

ma itaq, se strinjam .... samo vzdrževanje je pa res tako, kot da bi imel dirkalnik, pa ne samo zaradi 8.000km, gre se tudi zaradi cene, pa tud če praviš, da veliko bencina pokuri, vseeno mi bi bilo tečno dajat toliko dnarja, samo da avto na cesto spravim, edin če bi zaslužil zdej res veliko denarja,....
čeprav evo 8 bo v sloveniji stal okol 9.500.000 s cenejšo opremo in z dražjo okol 9.800.000, sem že pred časom vprašal,...
tko da, cena kot impreza, pa saj ji tudi direktno konkurira, vsaj v naši mali državici, ker itaq prodajo zgolj 10 takih avtomobilov na leto, bomo videli...
drugače se pa itaq na bi branil nobenega od teh dveh, samo subaruji so mi že od nekdaj priljubljeni,... s tem da bom najbrž imprezo sti tudi sam večrat vozil, ker jo bo bratranec dobil za službeno vozilo,.... upam vsaj, da se bo tako zmenil, pa da bo vzel tisto službo... hehe,... že zaradi mojih užitkov,..

LP
Radha Mohan
Uporabniški avatar
Blue
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a R type » 22 jun 2004 15:19

hehehe Impreza ima tisto ... "nekaj". In tisto "nekaj" je Boxer motor. In ko to začne brutalno bobnet, pa še turbo zvok zraven gredo tudi meni kocine pokonci. :rockon:

LP
BMW 540i

Uporabniški avatar
R type
Insane

OdgovorNapisal/-a GorazdO » 22 jun 2004 15:29

Potemtakem meni manjka samo še puhalo, da bi se lahko šel :f_bud: . No ja, pa ene 200 konjičev :P
wagon 2.5
Uporabniški avatar
GorazdO
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a R type » 22 jun 2004 15:46

GorazdO je napisal/-a:Potemtakem meni manjka samo še puhalo, da bi se lahko šel :f_bud: . No ja, pa ene 200 konjičev :P

Ja no bo treba najprej it na obisk k Dešitotu. :twisted: Drugače pa za ta denar ziher najboljši nakup kar sem ga sploh videl v življenju.
Zadnjič spremenil R type, dne 22 jun 2004 19:57, skupaj popravljeno 1 krat.
BMW 540i

Uporabniški avatar
R type
Insane

OdgovorNapisal/-a Blue » 22 jun 2004 17:27

bratranec ima zdej legacya 2.0 turbo z 200KM in je ravno tako brutalen, ampak kaj dela šele impreza pri 265KM,.... ma to trga asfalt,... moj bratranec ji pravi puščica, zato ker je ravno tak iztrelek, če z ene 6000 rpm z mesta štartaš, k awd zgrabi ves asflat..... damn.....
Radha Mohan
Uporabniški avatar
Blue
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a R type » 22 jun 2004 19:55

Verjetno vidiš katero slikico mam v podpisu. Tako, da upam, da ko če boš imel možnost furat STi-ja, boš priletel mimo, da nas zategneš en krog. :D
BMW 540i

Uporabniški avatar
R type
Insane

OdgovorNapisal/-a Blue » 23 jun 2004 08:30

itaq, sej pravim, če bo, ko bo, se čujemo...... hehe.... brummm brummm
Radha Mohan
Uporabniški avatar
Blue
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a ZaX_delSol » 13 jul 2004 19:47

No glih momentalno sem v svici ce bi zeleli lahko posnamem kak video od Subaru Impreza WRX Sti 2004 - tunana na 340HP
???????????
Povejte kaj bi zeleli videti in bom posnel

Aja impreza je od sestricninga fanta tako da nonstop brni....
DelSol -> Mugenized
Uporabniški avatar
ZaX_delSol
Uporabnik

Kraj: Tam ja...

OdgovorNapisal/-a mloncar » 19 avg 2004 07:42

človek bi pričakoval, da z vsako naslednjo serijo avtomobilov narediš nek napredek, nekaj izboljšaša.. ..vendar pri EVO VIII sam nisem opazil napredka (na podlagi tega kar so pokazali na motorvizion na DSF v testu).. ..ima manj konjeu (265KM), 6,1 do 100km/h in zasedel je 2.mesto (cca 0.5s zaostanka za EVO VII)!

men osebno je na videz STI lepši (bolj agresiven), sam če bi že kupoval, bi verjetn kupu EVO VII!

PS: na tuningTV (tudi na DSF), so pa imeli eno navito imprezo STI (mislim da je imela 335KM, 4.5 do 100km/h). to bi jst tut meu :D
Dizel za ogrevanje,
Plin za kuhanje,
Bencin za avtomobile :-)
Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: celje

OdgovorNapisal/-a R type » 19 avg 2004 09:34

mloncar je napisal/-a:človek bi pričakoval, da z vsako naslednjo serijo avtomobilov narediš nek napredek, nekaj izboljšaša.. ..vendar pri EVO VIII sam nisem opazil napredka (na podlagi tega kar so pokazali na motorvizion na DSF v testu).. ..ima manj konjeu (265KM), 6,1 do 100km/h in zasedel je 2.mesto (cca 0.5s zaostanka za EVO VII)!

men osebno je na videz STI lepši (bolj agresiven), sam če bi že kupoval, bi verjetn kupu EVO VII!

PS: na tuningTV (tudi na DSF), so pa imeli eno navito imprezo STI (mislim da je imela 335KM, 4.5 do 100km/h). to bi jst tut meu :D

Pravi EVO je EVO VI. EVO VII je že mimo. EVO VIII ima najbolj dodelano podvozje in prenos moči (veliko boljše kot VII). Poleg tega pa ponujajo zraven EVO VIII paket, ki ti dvigne moč na 305 KM, tovarniška garancija pri uporabi paketa seveda ostane.

Ni vse tako črno. :D
BMW 540i

Uporabniški avatar
R type
Insane

OdgovorNapisal/-a mloncar » 19 avg 2004 10:16

to je pa že druga zgodba :)
Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: celje

OdgovorNapisal/-a MdrFkr » 23 avg 2004 13:36

Mitza obvezno... testiral EVO 5 od bivšega DP v Rally-ju (sem delal pri njemu) in tako sem imel priliko kar dosti vozit in EVO in Imprezico...

Čepraw ima tudi Subaru svoj čar - boxer ful lepo prede in vleče že od nizkih obratow... :twisted: :twisted: :twisted:
kaj čmo... se staramo.
Uporabniški avatar
MdrFkr
Uporabnik

Kraj: Popolandija

Prejšnja

Vrni se na Avtomobili

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost