facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Toyota Corrola vs Honda civic HB

Kotiček za ne-Honde.

Moderator: Blue Angels

Toyota Corrola vs Honda civic HB

OdgovorNapisal/-a roky » 09 jun 2002 22:04

Pozdrav vsem

Za nima me vase mnenje glede teh dveh avtov (primerjava). Oba sta se nova, in oba sta z japonske. V bistvu nasploh me zanima vase mnenje o njiju, pa ce ma kdo izkusnje s Toyotami.
Uporabniški avatar
roky
Uporabnik

Kraj: Slovenia

OdgovorNapisal/-a Gorazd » 09 jun 2002 22:37

Ja, doma mamo zdej ze ta drugo Carino (fotr). Je letnik 94, ima 190.000 km in se vedno dela kot urca. Recimo izpuh je se kar originalni (cel) in nic ne kaze, da bi kej kmal ratala kaka luknja. Skratka - to je avto, ki ne pozna okvare. Clovek kar ne verjame. 1.6 16V motor (lean-burn), 107 konjev, povprecna poraba med 7 in 8 litri. Samo redni servisi, menjane ploscice in diski (180.000 km so zdrzali originalni), ter bencin. Akumulator je se originalni! Cenejsega avta za vzdrzevat pomojem sploh ni...

Izkusenj z drugimi toyotami pa nimam.
Uporabniški avatar
Gorazd
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a jurgi1 » 10 jun 2002 14:48

ja roky, test obeh je v avtofotomarketu- sam najmočnejši verziji, se prav 1,8TS-corolla, pa Type-R.
Drgač je pa nova toyota skoz zmagovala na nemških testih, dokler je niso s peugeotom 307 primerjal.
Uporabniški avatar
jurgi1
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a roky » 10 jun 2002 16:56

OK, kaj je pa boljs za kupit
Corolla 1.6 VVTi ali Civic 1.6 VTEC
POmoje bols Civic, kaj pravite.
Baje da Corolla pije
Sej ne mislt, ni zame, jst ze vem kaj bi se odlocu ce bi mel zadosti dnara

Aja, se to a ve kdo kaksne so cene pri Civicu za posamezne pakete opreme (S, LS, ES...) in kaj ti vkljucujejo.
Uporabniški avatar
roky
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a roky » 10 jun 2002 17:06

Jam, pa se bols bi blo ce mi kdo lahko pove, kako nej eni osebi, k glih kupuje avto in je vidla v casniku reklamo za Corollo dopovem da ne bo nc falila ce bo civica vzela.

Al je corolla bols ko civic?
Tam v testu na Gorazdovi strani pise neki o gnilem mehanizmu za zlaganje prednjih sedezxev. Test v Delu tega sploh ne omenja A je res to?
Uporabniški avatar
roky
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Uros » 10 jun 2002 17:46

Od "švoh" različic, je men bolj všeč Corolla, sploh vizuelno (notranjost in zunanjost). Kar se pa tehnike tiče sta pa oba avta na istem nivoju, tako da stvar okusa...

LP, Uroš.
Uporabniški avatar
Uros
Uporabnik

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a roky » 11 jun 2002 15:52

Ugh... Pa ja ne... Meni je tanova Corolla tako grda
Uporabniški avatar
roky
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a G-4S » 11 jun 2002 16:59

Žal je tut nov 5-vratni civic grd oz. tak družinsko-dedkast, una corolla pa je nekak đipovsko visoka al se sam men tko zdi. Jst bi raj vzel corollo, mi je vizuelno lepša, predvsem pa nima une grde prestavne ročke, k so jo zdej civicu namenil

EVERYTHING IS 4TUNE!!!
Uporabniški avatar
G-4S
Fotr Admin

Kraj: Republika Banana

OdgovorNapisal/-a klemen » 18 jun 2002 03:13

am g-fors, glede une prestavne rocke...
prvic ma svoj namen da je tm.ce si gledu kdaj rally pa to, kje majo prestave? zravn volana...tanova type-r ma lih zato tm za prestavlat...(bral sm test in so bli vsi navduseni nad njo) ma 6 prestav, prestavna rocica je zlo bliz volana, prestave so kratke, natancne, zlo hitr lohk falis prestavo, zato ker so tok kratke pa se bliz volana mas za prestavljat.zato ne govort da je grda...razlog je da je tm :)

brez zamere, lep pozdrav!

Honda Power!!
Racing Team Slovenia
Uporabniški avatar
klemen
Uporabnik

Kraj: Menges, Slovenia

OdgovorNapisal/-a roky » 18 jun 2002 13:00

g-fors&klemen: Gre se za civic 1.6 HB, torej tisti s tremi vratri. Petvraten je pa res grd ko kamjon

BTW klemn a se nisi glih ti neki cajta nazaj pritozaaval cez tisto rocico ces da se dobro da niso dal tako ko jo ma katra? Kako da si spremenu mnenje
Uporabniški avatar
roky
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a klemen » 18 jun 2002 15:14

ne nism se jst prtozval, poznam pa neki folka k tko misl...ja res je mal vizualno cudna, tehnicno je pa zlo dobr da je tm kjer je.

Honda Power!!
Racing Team Slovenia
Uporabniški avatar
klemen
Uporabnik

Kraj: Menges, Slovenia

OdgovorNapisal/-a G-4S » 19 jun 2002 11:25

Sej jst vem, da je ful dobra s tehnične plati in glede ergonomije, sem sedu v TYPE-R in ful dobr paše v roko in tut teste sm bral, sam je pa GRDA - taka je kt en štrcl zaukrivlen, pa una manšeta me spominja na sedemdeseta. No ja to je moje mnenje, sej verjetno se je bom navadu, sam če bi pa mel ta avto, bi pa sigurn dal gor drugo manšeto pa bunko!

EVERYTHING IS 4TUNE!!!
Uporabniški avatar
G-4S
Fotr Admin

Kraj: Republika Banana

OdgovorNapisal/-a roky » 19 jun 2002 12:15

Uporabniški avatar
roky
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a roky » 19 jun 2002 12:25

Meni je pa bolj ko rocica cudna konzola. Spominja me na citroen xsaro piicasso. Je pa tista guma na rocici taka ko od kake zastave 101 Ma vseeno me je leps notranjost kot od corole,ko neves a je kvadratasta al zaobljena(isto velja za zunanjost)
Uporabniški avatar
roky
Uporabnik

Vrni se na Avtomobili

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost