facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Rezultati tekmovanj

Avto-moto dogodki pri nas in v tujini.

Moderator: Blue Angels

OdgovorNapisal/-a rockson » 08 jun 2005 22:01

pr0nFreak™ je napisal/-a:Glej modelček... Negre se za mobikrog. Imel sm na avtu ''nove'' šrot gume pa so se cefrale, še posebi po robovih. Po besedah Dina prav da so pri tebi delčki letel stran... to pomeni?

Hmm, Dunlop SP 9000 so tud vrhunske gume, pa so glih tklo delčki ven letel pr mojmu kolegu - način njegove vožnje pa je opisan nekoliko više.

Men tud pr dimenziji 175/60 14 niso koščki ven letel. Pa so ble gume 7let stare. Če pretiravaš oz. ne paziš kako voziš boš uničil vsako gumo, če pa paziš in voziš s pametjo boš pa vsako gumo celo domov pripeljal. Kvaliteta gum je pomembna le za čas - bolša guma ima več oprijema in začne kasneje drset, slabša pa prej.

Sem probal tud Barum Bravuris 205/45 16 na MK-ju - z njimi nisi mogel postaviti dobrega časa, ker so skos drsele. Pa še veliko navora pri nizkih obratih in je takoj zavrtelo v prazno. Uničil sem jih pa na robniku (bula), medtem ko je bil profil še vedno ok.
Uporabniški avatar
rockson
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Eddy » 08 jun 2005 23:17

djsly je napisal/-a:
Honda-vw je napisal/-a:Me pa res zanima malo Edy ti vidim da veš dobesedno vse: pa le malo povej: za koliko časa imaš gume ,recimo za en dan na mk, ?? mal se raspiši?

NAROBE SI VPRAŠAL.

Bolje je takole: Eddy, koliko kompletov uničiš na enem MK eventu? :twisted:

Evo en ki ve da ko grem na event tovorim gum seboj toliko da sploh nazaj ne vidim :lol:

skurim toliko gum kolikor jih imam na platiščih,ponavadi jih imam vedno premalo :cry: ko dobim teško pričakovani regres kupujem še feltn...še 5 kompletov rabim da lahko cel dan driftam 8)

Sprednje gume imam pa kar po mesec ali več,odvisno koliko natrga sprednjo desno...ta je najbolj obremenjena ker je 6 levih ovinkov in 4-je desni ovinki na mobikrogu,potem so še ravnine ki jih nesmem prepeljati naravnost ker ni atraktivno :lol:

NipponStar je napisal/-a:Kar se tiče moči se tud men zdi da bi se z več moči lahk lepš ''izvlekel'' iz understeera - se mi zdi eddy da tud teb pr driftanju in oversteeru na kakšnmu daljšimu ovinku zmanka moči(mogoče je to zgolj moje opažanje), vsaj tako mnenje sm dobu k sm gledu tebe pa unga mislm da perota k ma tud E30 325 sam od E36 mašino not se prav ma glih tistih potrebnih dobrih 20KM več!

ja tistih 20KM ki jih ima Cimpo več moram jaz nadomestiti z tehniko vožnje in nekaj manjšo hitrostjo v ovinku med driftom...to se lepo vidi na zadnjem ovinku ko meni blokada poje že sredi ovinka in moram avto vlečt še na ravnino če jočem povezati en dolg dift po celi progi..kolikor jo pač rata predriftat...Pa ni toliko fora v 20KM več ampak v močnem mid rev range sunku ki ga proizvede tisti motor...moj malo jamra,njegov pa niti za delček sekunde ne...

Bom pa enak motor imel v svojem kmalu tako da bo igra še slajša :twisted: :twisted: :twisted:
Uporabniški avatar
Eddy
Uporabnik

Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a Vetta » 08 jun 2005 23:57

HEhe..., jst sm tut na začetku bol u izi vozu in sm kr lepo kroge dela..., sam na koncu sm šu pa dejansko bol za publiko in sm vsak ovink prtišu, tko da je lepo ceu cajt cvililo :D Je pa res da sm že umes opazu da so se mi gume dejansko po robovih malo cefrale (sava gume), in da sm meu na koncu ko sem končal cviljenje čez vse ovinke in zapeljau v boks gume čisto mehke, že napol stopljenje. Ampak bilo je pa užitek mau ga tko prtišat da je vse cvililo ;)
LP Simon

4. gen Civic 1.2 16V 54kW Sedan
Uporabniški avatar
Vetta
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a NipponStar » 09 jun 2005 08:38

pr0nFreak™ je napisal/-a:
Zdej nevem kdo tle basa in kdo ma prov - napišta kolk krogov sta po mobiju odvozila pa bom vedu kdo se spozna in kdo buče prodaja!

Glej modelček... Negre se za mobikrog. Imel sm na avtu ''nove'' šrot gume pa so se cefrale, še posebi po robovih. Po besedah Dina prav da so pri tebi delčki letel stran... to pomeni?

Izjava da slabih gum ne pobira, ja qurc pol pa najbolj da kr kupmo vsi ene šrot gume, stari pa to nebo pobiral. To boš kr pošrek letel čez ovinke...

Al pa če res voziš tok grobo...

Lej po logiki sodeč - kaj bol prime in kaj se bol obrab - trda guma kot kamen in mehka guma kot čigumi?!

Zakaj pa ''športne'' gume oz letne niso primerne za zimo tudi če ni snega, zato ker so zaradi mraza pretrde!

Če primerjamo recimo toyo proxes pa dunlop 9000 - kere gume so boljše - proxes folk več al man hval čez dunlopke pa več al mn pluvajo, to pa zato ker se proxeske izredno hitr segrejejo na ''delovno'' temperaturo in postanejo mehke in s tem oprijemljive med tem k dunlopke rabjo ogromn časa da se segrejejo pa še tekrat baje ne držijo tko kot proxeske - zdej pa ugotov kere bl pobira?

Za moje gume pa trdim da so hude zato ker sem mel na astri firestone firehawk k je vrhunska guma, na bravotu sm mel pa eagle f1 gor in z nobenimi od teh gum nisem bil bolj zadovoljen kot s temi k jih mam gor tko da neki izkušenj z gumami že mam!

Da se dotaknem še NONAME - za marsikoga izven SLO so SAVA NONAME gume pa so zimske eskimo S3 preizkušeno odlične zimske gume katerih prektično edina zamera je da jih nadpovprečno pobira...
Pol mamo proizvajalca gum kot sta kumho in fulda k sta pr ns praktično neznana (vsaj za povprečnega voznika)
Slika
pa je maybach za FULDO naredu ta avto s 700KM da so testiral njihove super gume....
Pa kakšne continental so tud vrhunske gume pa jih je pr ns praktično nemogoče dobit...

Nisem pa nikol reku da so moje gume boljše kot recimo rainsport1 al pa kej podobnega ampak sm sam reku da so za to ceno ful dobre gume!

Itak pa a si sploh predstavlješ kolk bi šele dobr čas postavu če bi mel ene hude gume gor in ne šrot kot ga mam :?
Jeremy Clarkson:''It is HONDA so it will probably last longer then our mothers!''

HONDA - vse ostalo je kompromis!

ek4 - The King of 1.6L!
Project: kuham rižoto...
Uporabniški avatar
NipponStar
Uporabnik

Kraj: Kp

OdgovorNapisal/-a medici » 10 nov 2005 11:19

Tretji na dragu sem bil jaz v nizji kategorji

nick pa ze ves:)
Uporabniški avatar
medici
Uporabnik

Re: Rezultati tekmovanj

OdgovorNapisal/-a Dinotti » 05 mar 2012 09:10

Sam tko, da omenem po 7 letih, da tiste gume k sm jih meu na MK-ju, sm vozu še 5 let! :)
Youtube/Instagram: Dinotti
Uporabniški avatar
Dinotti
Uporabnik

Kraj: Beverly hills bosnian črnuče style

Prejšnja

Vrni se na Koledar dogodkov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost