Napisal/-a Spiderus » 28 nov 2022 13:45
Pozdravljeni vsi na forumu. Minilo je nekaj časa od kar sem dobil avto nazaj iz popravila. Prvih nekaj dni je bil občutek za volanom tak "čuden". Ne vem malo je bilo prisotnega strahu a je vse tako kot mora bit. Motor smo prvih tisoč km "šparali". Do 2000rpm več ne. Potem pa sem počasi dvigal obrate in zdaj po dva tisoč prevoženih km lahko rečem da avto spet dela kot mora. Kašne porabe olja ni zaznati ali puščanja. Motor je bil v celoti opran in čist ko smo ga dobili nazaj tako da bi se takoj opazilo najmanjše puščanje kakršnih koli tekočin . Raznih čričkov tudi ni. Sem pa dobil nazaj vse zamenjane dele in razen polomljenega bata na o ostalih delih ni bilo videt znakov obrabe ali poškodb. Bat sem dal rentgensko slikat na firmi in majstr ki to dela je rekel da je lom najverjetneje vzrok napake v materialu. Najverjetneje zračni mehurček ki se je ob segrevanju raztezal in na koncu povzročil lom. Upam da dobim sliko in da jo prilepim na forum. Zdaj pa samo upam da je to to in mi bo avto služil še naprej tako kot mi je do okvare in se kaj takega ne ponovi nobenemu lastniku saj izkušnja ni prav lepa. Mejte se pa veliko km z vašimi Hondicami.

Honda Civic 1.5 sport Polished Metal Metallic 2018
Fiat sedici 1.9jtd 120hp
Fiat Panda 1.3 climbing
ex.Kia proceed 1.4
ex.Alfa 156 JTDm 140hp
ex.Fiat Marea 1.9jtd 105hp
ex.Fiat Bravo 1.6 sx 105hp
ex.Jugo Koral 60
ex.Mini moris 1000 letnik 1976