Moderator: Blue Angels
BoulyB je napisal/-a:Pred kratkim sem nabavil omenjeni model Honde. Sedaj sem pri rosnih 3kkm.
Če koga kaj zanima o avtu iz stališča uporabnika, lahko vpraša.
Z veseljem odgovorim.
lp,BU
kemarkone77 je napisal/-a:
Kakšna je vožnja s tem hibridnim motorjem? Je fajn glasna? V HR-V me vožnja ni prepričala.
BoulyB je napisal/-a:kemarkone77 je napisal/-a:
Kakšna je vožnja s tem hibridnim motorjem? Je fajn glasna? V HR-V me vožnja ni prepričala.
Vožnja s to konfiguracijo je precej drugačna kot sem bil navajen do sedaj (Santa Fe 2.2 turbo diesel z ročnim menjalnikom). V glavnem je vse zelo tiho. Pri pospeševanju, posebej pri višjih hitrostih, pa se motor zavrti v višje vrtljaje in se ga seveda sliši. A je to "fajn glasno"? Lahko bi rekli da je, ampak tudi ali predvsem zato, ker je sicer vožnja "fajn tiha".
BoulyB je napisal/-a:- režim Eco je čist odveč. Avto postane še bolj lenoben, na porabi pa nisem opazil kakšnega efekta.
sportman333 je napisal/-a:@BoulyB; zanimivo branje izkušenj in spoznanj, ja žal (meni osebno sicer nerazumljivo), da je šla Honda čisto v to hibridizacijo in sedaj ni niti enega modela več z klasičnim bencinskim/dizel motorjem (razni EU proizvajalci pa še vedno vse modele
) in za moje pojme je s tem še zožila nabor potencialnih kupcev, pa že tako ni veliko Hond prodanih v SLO. Po drugi strani je bil CRV ko je prišel nov model ven (2018/19) z lifestyle opremo in 1.5t 180km motorjem recimo da sprejemljivih 32,5k €, danes je pa 40k€ kar pa za moje pojme že posega v višje cenovne range, kjer imaš pa tudi že res ogromno zelo dobrih/odličnih avtomobilov. Jaz osebno se ravno zaradi teh usmeritev ob nakupu "novega/drugega" avta skotaj 99% ne bom odločil za Hondo, ker mi enostavno to ni več to kar je ponujala zadnjih 15-20.let od kar vozim Hondo....
BoulyB je napisal/-a:Pred kratkim sem nabavil omenjeni model Honde. Sedaj sem pri rosnih 3kkm.
Če koga kaj zanima o avtu iz stališča uporabnika, lahko vpraša.
Z veseljem odgovorim.
lp,BU
M.P. je napisal/-a:BoulyB je napisal/-a:- režim Eco je čist odveč. Avto postane še bolj lenoben, na porabi pa nisem opazil kakšnega efekta.
Kolikor sem jaz uspel izvedeti o tem Eco, na vožnjo ne vpliva kaj dosti, pač pa ko se avto ustavi, zmanjša hitrost ventilatorja zračenja, klimo in podobne uporabnike udobja. Zato imam jaz Eco stalno izklopljen, tudi start/stop izklopim vsakič ko vžgem avto in imam po šestih letih še relativno dober akumulator.
Kar se pa hrupa motorja tiče, je to glasnost, ki večine voznikov ne moti, ko nabijajo gas med pospeševanjem, med hitro vožnjo po avtocesti. Mladci na avte tlačijo posebne izpuhe, da bolj ropota. Se pa najde voznik, ki ima dizla, ki je sposoben z nizkimi vrtljaji voziti v klanec, ima ročni menjalnik in mu gre hrup blazno na živce in zato pač kritizira Hondine hibride.
Akul je napisal/-a:https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=18049193&display=Ssangyong%20Rexton
sportman333 je napisal/-a:Akul je napisal/-a:https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=18049193&display=Ssangyong%20Rexton
Da je to alternativa CRV EXE pa dvomim, tako po izdelavi kot po kakovosti....saj ne rečem da ni slab, ampak 42k pa ne bi dal....potem raj Hyundai Tuscon, je kolega ravno zdaj nabavil dizla, mislim da je dal 37k.
honda95 je napisal/-a:Po več letih pridem na forum in se začnete prepucavati,kaj je boljše ali kaj bi kupili namesto crv !??
Moja izbira poleg CRV je bila samo RAV ! lahko še kakšna mazda ali Lexsus NX !
Vse ostalo je težko primerjat!
Tudi iz vidika,da CRV je ena kvaliteta in imidž.
Torej nazaj na crv,če bo admin uspel umirit konje.
Menjalnik ni za mlade modre dirkače,ker se dereV resnici se dere kot pri drugih bencincih,če nebi prestavljali v višjo!
Ob normalni vožnji pa je napovprečno tih in udoben,bolj kot avtomatik!
Poraba cc7,7l na zimskih,radarski tempomat super in zaviranje v sili hitro zagrabi !Mislim,da se ne moraš zaletet komu v rit
![]()
Če gledamo ameriški trg se tam največ vozi teh crv-jev in Toyota RAV,Mazda CX ter Lexsus NX !!
Bolj me zanima,samo tukaj ne bom zvedel,če pride nov model v evropo??
Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov