facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Honda Civic Tourer 9 gen

Splošne informacije, mnenja, izkušnje in podobno na temo Honda.

Moderator: Blue Angels

Re: Honda Civic Tourer 9 gen

OdgovorNapisal/-a balalajka » 07 maj 2020 19:31

hmm upam da ne bo treba, imam aftermarket 18ke od MAKa, pa se ne spomnem da bi kakšne dodatne luknje bile. Aha ti imaš še vedno distančnike, nevem zakaj se mi je zdelo da si jih prodal - lahko bi se midva kej zmenila :? Ja vem paperje za mojo hondo jaz dobim zraven baje.
Uporabniški avatar
balalajka
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

OdgovorNapisal/-a k2b » 02 jul 2022 15:41

Malo obujam to temo, sem pred nakupom Civic Tourerja 1.6 i-DTEC l'2014 z 130.000km ki po avtolog.si nekako štimajo.Avto peljem s prodajalcem na Hondin servis Žibert (KR) na pregled. Je kaj da moram biti posebej pozoren? Avto sem vozil in pelje lepo, brez kakšnih luftov in čudnih zvokov, potovalni rač. kaže povprečno porabo 4,7l za zadnjih 1.200km.
To bi bila moja 1.Honda - če bo ok.... :D
Uporabniški avatar
k2b
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a ragnarok » 11 jul 2022 22:04

Sam mam sicer l 2016, amapak kolikor sem jih gledal, ni neke razlike razen kolikor je facelifta. Motorji niso problematični, na moji je bila menjana sklopka(pojma nimam kako je vozil prejšnji lastnik da mu je to uspelo). Frendica ma 2014 letnik, pa je na 280k km pa brez problemov. Če so servisi redni, nima kej bit narobe, ti pa vseeno priporočam da če greš v nakup da vseen opraviš servis, pri moji so bili samo servisni listki, servisa pa avto ni videl(vsaj enega intervala), tako da se je splačalo it v to, vsaj v mojem primeru.
pogledat se ti splača obrobe, kolikor lahko občutiš pod plastiko, če se kaj občuti da bi se začela rja, ker je pač honda, in tam se bo najprej začela pojavljat rja (vsaj na tistih ki sem jih imel sam, je bilo tako).
preglej tudi v kakem stanju so gume(en mi je hotu še na original gumah prodat avto, ne zaupam 8 let stari gumi :D ), če jih boš gledal, poglej če so enakomerne obrabljene, da ni kaj z optiko problemov. Sam mam tega civica dobra 2 meseca, pa nimam pripomb, realna poraba cca 4.6 l /100km, pa v tistih dobrih 7k km ki sem jih naredu, nimam kej rečt, dela vse kot mora.
Ex Accord CG9
Ex Accord CL7
Civic FK3 tourer
Uporabniški avatar
ragnarok
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a k2b » 16 jul 2022 13:11

hvala @ragnarok za koristne nasvete :yes:
FK3 Tourer je že cca 10dni doma - Žibert ni našel nekih bistvenih pomanjkljivosti - razen rahlega mastenja pri klima konverterju/kolektorju kakor se že reče (klima nanovo nafilana ne kaže nekega večjega puščanja - bomo vidli). Best 20 eur spent in my life - za pregled - priporočam vsakemu :D

Avto je italijanski - 1.lastnik je bil nek psihiater iz Milana hehe, še vsa dopisna dokumentacija med firmo ki je izvažala avto in dotičnim doktorjem v mapci.2.lastnik 4 leta v SLO, sam sem 3.lastnik 8) .
Glede na to da je bil FK3 cca 3K cenejši od primerljivih letnikov na a.netu se ne sekiram preveč - pa še set odličnih zimskih gum na alu feltnah sem si izpogajal.
V glavnem sem zabil ene par popoldnevov v globinsko čiščenje avta - prejšnjemu lastniku je družbo delal nemški ovčar v prtljažniku in verjetno tudi na zadnjih zicih - tako da je bilo kar nekaj dela.
Za razsmradenje (tudi kak čikec je bil prižgan v Hondici :? ) sem uporabil metodo puščanja izmenično posodice z alkoholnim kisom in sveže mleto kavo v avtu ki se je kuhal na vročini - potem pa vse skupaj dobro prezračil - moram reč da je kar dober efekt za male pare...
Plastike (spredaj pri brisalcih in zadnji blatniki) sem po rookie metodi 2x premazal z globin pasto z gobico (TUŠ cca 1eur/kos) - bomo vidli kako bo držalo :P

Pogrešam hladilne reže hlajenja/gretja/klime za zadnje sedeže za naša vroča primorska poletja - in v prihodnosti bi rad nadgradil audio sistem (vsaj menjava 16" v vratih - tweeterji so sicer že OEM montirani ter kakšen D class amp za poganjat).

Še slikca oz. dve - smo vozli pivo u kofanu :D

Slika

Slika
Uporabniški avatar
k2b
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a sportman333 » 16 jul 2022 13:46

Lep, srečno in varno, še veliko km... :zakon:
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabniški avatar
sportman333
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a ragnarok » 16 jul 2022 13:48

Varno vožnjo pa naj ti dobro služi. Mene moti da manjkajo odlagalna mesta, katerih sm bil navajen v accordu, pa sedež bi lahko imel malo boljšo ledveno oporo.
Ex Accord CG9
Ex Accord CL7
Civic FK3 tourer
Uporabniški avatar
ragnarok
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a k2b » 16 jul 2022 17:06

Hvala obema za dobre želje :zakon:

Res - odlagalne površine...ehmm kje so??? V sredinski konzoli in v boxu pod naslonom za roko, mogoče v predalih na vratih (če tapeciram dno da se roba skoz ne vozi sem pa tja...res malo awkward da niso naredili kaj bolj praktičnega - čeprav je cela kabina na prvi pogled zelo ergonomska in je občutek za volanom prijeten.
Navadit sem se moral sedeža, lumbar support je malo vsiljiv v šimbas :D - ma po nekaj vožnjah mi je ok, vožnja je kar sproščujoča.

Najbolj me pa moti slaba vidljivost (oba sprednja stebrička sta široka in mrtvi kot velik) - tu vozimo po teh ozkih istrijanskih uličicah in sem kar nervozen ker ne vidim kaj dosti pozicij vozila - sem že gledal na Aliju da bi si montiral tisto wifi kamerco ki pride v okvir sprednje tablice in pol špegal mal na fon....
Uporabniški avatar
k2b
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a ragnarok » 19 jul 2022 09:37

Glede tistih kamer nimam izkušenj, mene bolj drži da bi dal montirat park senzorje ker dokler se ne navadiš avta, je mal zoprno, sploh ker ga moram kdaj v kaki tesen prostor tiščat ko se gužvam po lj. Dobr da ma serijsko kamero drugače bi bila potreba po tem še večja.
K2b, lahko pa narediš temo pri predstavitvi avtomobilov, da ne spamamo generalne teme:D
Ex Accord CG9
Ex Accord CL7
Civic FK3 tourer
Uporabniški avatar
ragnarok
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a k2b » 22 jan 2025 14:15

Katero olje v 1.6i DTEC motor?
Ker imam samo oljni servis+filtri ne mislim vozit v KR z Obale.146.000km sicer.

Castrol Edge Professional III 5W 30 bo ok? Mi je tu lokalni mehanik razlagal da če ne vozim dosti po celinski zimi je boljše 5W 30 kot 0W 30?
Kakšen predlog?
Uporabniški avatar
k2b
Uporabnik

Prejšnja

Vrni se na Splošno

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov