Sam mam sicer l 2016, amapak kolikor sem jih gledal, ni neke razlike razen kolikor je facelifta. Motorji niso problematični, na moji je bila menjana sklopka(pojma nimam kako je vozil prejšnji lastnik da mu je to uspelo). Frendica ma 2014 letnik, pa je na 280k km pa brez problemov. Če so servisi redni, nima kej bit narobe, ti pa vseeno priporočam da če greš v nakup da vseen opraviš servis, pri moji so bili samo servisni listki, servisa pa avto ni videl(vsaj enega intervala), tako da se je splačalo it v to, vsaj v mojem primeru.
pogledat se ti splača obrobe, kolikor lahko občutiš pod plastiko, če se kaj občuti da bi se začela rja, ker je pač honda, in tam se bo najprej začela pojavljat rja (vsaj na tistih ki sem jih imel sam, je bilo tako).
preglej tudi v kakem stanju so gume(en mi je hotu še na original gumah prodat avto, ne zaupam 8 let stari gumi

), če jih boš gledal, poglej če so enakomerne obrabljene, da ni kaj z optiko problemov. Sam mam tega civica dobra 2 meseca, pa nimam pripomb, realna poraba cca 4.6 l /100km, pa v tistih dobrih 7k km ki sem jih naredu, nimam kej rečt, dela vse kot mora.