blaž je napisal/-a:Honda Parts je napisal/-a:Šampon kupim kar na Petrolu onega oranžnega s kristali in brez voska, kajti vosek v šamponu je za moje pojme največje sranje kar ga je možno dobit (berite, moje mnenje je to).
Honda Parts, slučajno misliš tegale?
http://www.petrol.si/izdelki-za-vozila/ ... ja-kapljic
Ne, tega:

b14a3 je napisal/-a:Za brisanje uporablam t.i. Jelenjo kožo..
Sem pa nekaj bral po netu da ni ta opcija najboljša, ker če kje slučajno ostane kak majhen kamenček zrajsaš barvo. Pa morm rečt da je vse zrajsano

.
Videl sem da eni uporabljajo kot neke brisače, vendar imajo taka daljša vlakna.. Ve kdo kaj o tem? In na splošno; brišete avte s čem?
Ter zanima me kaj uporabljate za nanašanje šampona? Jaz sem do zdaj navadno gobo (sonax), bom pa začel letos od armorall rokavico (wash mitt)
Dvomim da uporabljaš pravo jelenovo kožo. Ono kar se kupi na bencinski črpalki je umetna jelenova koža katera je za moje najslabša izbira za brisanje avta (moti me da se krpa bremza med brisanjem)
Prvič slišim za te krpe, jaz bi ti svetoval da pač avto rajše dodobra opereš, tako da ja ne bo ostal kak kamenček na avtu in tako ne bo potrebe po posebnih krpah....
Nanašanje šampona? Heh ja kaj boš kompliciral, enostavno goba pa je to to. Edino kar naj bi blo boljše je naravna spužva:

b14a3 je napisal/-a:Nisem še, jo bom pa sigurno nabavil.
Sem še bral nekaj o njej na internetu in se mi zdi boljša od klasične gobe, ker je manjša možnost da z tistimi malimi kamenčki porisaš lak.
Škoda denarja.... ne vem če sm ravno to sprobal vendar pa sigurno podobno in največji problem je da ta rokavica oziroma krpa leze dol z roke. Kar je meni recimo naredilo kar precej sivih las.
Na koncu po ne vem koliko stestiranih produktih pa boš ugotovil da je klasika le najbolša....