facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Pranje avtomobila

Splošne informacije, mnenja, izkušnje in podobno na temo Honda.

Moderator: Blue Angels

Pranje avtomobila

OdgovorNapisal/-a Car70 » 07 jul 2011 12:33

Mene pa zanima kako kaj perete vaše avtomobile, ročno doma, ročno v avtopralnici, v avtomatski avtopralnici, ga sploh ne perete itd.

Mimogrede, ste že slišali za ekološko pranje vozila, ki je ubistvu pranje skoraj brez vode. Ravno včeraj sem zaslednil en zanimiv članek: Eco og green car wash, kjer so lepo opisani novi načini okolju prijaznega pranja, poleg tega pa je zraven še en demonstracijski video.
Uporabniški avatar
Car70
Uporabnik

Re: Pranje avtomobila

OdgovorNapisal/-a Apollo » 07 jul 2011 12:36

Jaz ga večinoma vozim v avtopralnico (kranj amzs). Neki sem slišal za to eco pralnico sam nisem pa še nikoli sprobal.
Uporabniški avatar
Apollo
Uporabnik

Kraj: Brnik

OdgovorNapisal/-a sportman333 » 07 jul 2011 12:44

Perem v avtopralnici (omv - top wash). Drugače je pa pri nas ena firma (limpo; http://www.limpo.si/), ki se ukvarja s tem eko pranjem, sem videl en parkrat ko so prišli na parking in prali avte....
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabniški avatar
sportman333
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a tdk » 07 jul 2011 14:43

Avto najbolj temeljito operem in nasplošno očistim doma.Dokaj temeljito čiščenje in pranje avta vzame sicer dobro uro,vendar je potem opran in čist kot je treba.Sprej za insekte,za alu felne,visokotlačni čistilec,šampon z voskom,goba...in krpa za končno brisanje.Znotraj najprej sesanje,brisanje prahu z vlažno krpo in potem sprej za armaturo(najraje Sonax).
Avtopralnice koristim bolj poredko;največ ročno avtopralnico v Avstriji kjer avto solidno operem za 2-3 evre.

lp tdk
Uporabniški avatar
tdk
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Ghostrider47 » 07 jul 2011 22:35

Mene zanima kako s tem očistiš koloteke, pozimi podn in kaj se zgodi če se znajde kakšen kamenček v krpi?
Honda don't need V8 cause, Honda got VTEC ;)
Hitrost ne ubija ampak zaviralna pot!!
Uporabniški avatar
Ghostrider47
Uporabnik

Kraj: Črnomelj

OdgovorNapisal/-a CRX_delsol » 08 jul 2011 10:00

Jaz ga perem v ročni pralnici od Avtotehne vis pri petrolu na celovški. Ekološko in prijazno do laka (razen če pereš z krtačo :slaba: ). :yes:
I took the seatbelts out so it would go faster.
www.perkophotography.com
www.cekarcek.si
Uporabniški avatar
CRX_delsol
Admin desu.

Kraj: München

OdgovorNapisal/-a Helvis » 08 jul 2011 18:24

CRX_delsol je napisal/-a:Jaz ga perem v ročni pralnici od Avtotehne vis pri petrolu na celovški. Ekološko in prijazno do laka (razen če pereš z krtačo :slaba: ). :yes:

x2 :zakon:
HONDA ACCORD COUPE 2.2 16V CD7
HONDA PRELUDE 2.2 VTEC 4WS BB8

SPFC - Svn Prelude fan club - http://prelude.mojforum.si/
Uporabniški avatar
Helvis
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a McFly » 08 jul 2011 21:14

Ročna pralnica avtoplus Koper, 2x1€, s prvim žetonom spereš avto in ga našamponiraš, z gobo čez, drugi žeton pa visok pritisk in jelenja koža čez... Sledi še krpa čez feltne in silikon sprej..

Mi pa prvi post deluje kot reklama :slaba: jeba.
jdm is the new rice
škoda met dobre gume, če je podvozje polom.
mein 2gen crx
http://www.hondaforum.si/viewtopic.php?f=36&t=38829&p=689854#p689854
Uporabniški avatar
McFly
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a tejkoc » 09 jul 2011 01:45

jaz avto perem 2x na teden od zunaj, ko sem konec sluzbe, imamo svojo avtopralnico, 1x na teden ga sčistim še od znotraj, poliranje in voskanje 2x na leto, pred zimo in konec zime.. :) :)
Uporabniški avatar
tejkoc
Uporabnik

Kraj: radlje ob dravi

OdgovorNapisal/-a eljuero » 09 jul 2011 10:47

McFly je napisal/-a:Ročna pralnica avtoplus Koper, 2x1€, s prvim žetonom spereš avto in ga našamponiraš, z gobo čez, drugi žeton pa visok pritisk in jelenja koža čez... Sledi še krpa čez feltne in silikon sprej..

Mi pa prvi post deluje kot reklama :slaba: jeba.

Nekaj takega, le da mi gre več žetonov, ker se mi ne da za + evro skakati okrog kot zmešan.
Sicer pa ga sam najprej obvezno splahnem z mrzlo vodo. Dalje pa odvisno, ali ga imam volje brisati ali pa uporabim natur sušilec (AC) :)

Pri prvem postu sem sam tudi to takoj pomislil ... vsake toliko časa ...
Uporabniški avatar
eljuero
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Car70 » 09 jul 2011 14:42

Post si lahko predstavlja vsak kakor si ga hoče, res pa nevem kakšno veliko korist bi jaz imel od tega, sicer pa je tu skoraj vsak post po svoje lahko reklama saj se omenjajo razne avtopralnice :wink:

Uglavnem nazaj k temi. Jaz ga perem doma in sicer najprej ga splaknem na hitro z vodo, potem pa goba in šampon, pa še enkrat splaknem in zapeljem v senco, da se posuši - to je hitra verzija

Če imam čas in ga želim dobro oprati pa poleg tega avto še obrišem s krpo, potem pa še očistim platišča in z glicerinom namažem robove pnevmatike. Pa seveda se na vsake toliko časa očisti tudi notranjost.

Na vsake toliko časa pa peljem avto tudi v avtopralnico.

Bi pa enkrat za 'probo' peljal avto tudi v 'ekološko' avtopralnico, da vidim kakšen je učinek, pa bi se potem odločil o nakupu produktov.
Uporabniški avatar
Car70
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Car70 » 12 jul 2011 11:40

Pa da ne pozabim dati nekaj nasvetov, če jih mogoče kdo še ne ve:
- zračno rjo (majhne pikice) lahko odstranite z znanim čistilom ARF, seveda potem avto še operete s šamponom
- drevesno smolo lahko brez večjega problema odstranite z navadnim jedilnim oljem
- kromirane dele se precej odbro očisti s čistilom za steklene površine
- črne okasne letvice, ogledala in podobno lahko namažete z glicerinom ali pa kupite sprej, ter tako preprečite bledenje barve
- če platišč ne morete dobro očistiti z raznimi čistili, jih v končni fazi lahko očistite tudi z nekaj polirne paste

Če pa koga še kaj zanima, lahko vpraša pa bom poizkusil odgovoriti z znanjem ki sem ga pridobil z nekaj letnim delom v avtopralnici.

Lp
Uporabniški avatar
Car70
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a FRiKi » 13 jul 2011 15:48

Dež :yes: :D
Uporabniški avatar
FRiKi
Uporabnik

Kraj: skor LJ

OdgovorNapisal/-a strazisar » 13 jul 2011 19:19

FRiKi je napisal/-a:Dež :yes: :D

:rotfl: :rotfl: :rotfl:
bolš se slabo vozt k dobr hodt ;)
Uporabniški avatar
strazisar
Uporabnik

Kraj: borovnica ghetto

OdgovorNapisal/-a Car70 » 13 jul 2011 19:37

Tudi to je včasih bolje kot nič :D
Uporabniški avatar
Car70
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Pajo » 27 jul 2011 12:16

Car70 je napisal/-a:Pa da ne pozabim dati nekaj nasvetov, če jih mogoče kdo še ne ve:
- zračno rjo (majhne pikice) lahko odstranite z znanim čistilom ARF, seveda potem avto še operete s šamponom
- drevesno smolo lahko brez večjega problema odstranite z navadnim jedilnim oljem
- kromirane dele se precej odbro očisti s čistilom za steklene površine
- črne okasne letvice, ogledala in podobno lahko namažete z glicerinom ali pa kupite sprej, ter tako preprečite bledenje barve
- če platišč ne morete dobro očistiti z raznimi čistili, jih v končni fazi lahko očistite tudi z nekaj polirne paste

Če pa koga še kaj zanima, lahko vpraša pa bom poizkusil odgovoriti z znanjem ki sem ga pridobil z nekaj letnim delom v avtopralnici.

Lp

Mene zelo zanima, z cem ste se lotili armaturnih povrsin? Ne govorim samo o prahu, kjer zadosca vlazna krpa, ampak deli pod komolcem na naslonu naprimer, ali naslon od levih vrat, kjer se nabere taka mal iki plast od svica,koze in prahu... Uceraj sem spircal in cistil z enim res mocnim cistilom, ampak je bil prevec agresiven, je crna armatura kar malo zbledela, potem sem z maxi brillom nekako resil zadevo, da sem povrnil sisjaj in lesk. Torej.. kaj je primerno za armaturo, baje da obstaja neka pena?? Kaksne posebne priporocene krpe mogoce?
Servis in prodaja električnega ročnega orodja
www.masinca.si
Uporabniški avatar
Pajo
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a McFly » 27 jul 2011 23:23

Za plastiko, prekrito s tem švic/koža premazom (ne blago) komot uporabiš čistilo za šipe v kombinaciji z navadno bombažno krpo... Testirano na stikalih, ročkah, naslonih... Kr učinkovito in brez daljših posledic..
jdm is the new rice
škoda met dobre gume, če je podvozje polom.
mein 2gen crx
http://www.hondaforum.si/viewtopic.php?f=36&t=38829&p=689854#p689854
Uporabniški avatar
McFly
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Roman » 28 jul 2011 06:14

za takšne stvari uporabljam čistilo za globinsko čisčenje in "belo čudežno gobico"
Vall & Ella
Uporabniški avatar
Roman
Uporabnik

Kraj: šiška

OdgovorNapisal/-a KING Alexzander The GREAT » 29 jul 2011 08:53

Oči pere :rotfl:
My personal best at MK 1:12,89. 4.GEN ROX
Personal best Raceland 58,48s 5.GEN OK
Personal best Raceland 57,23s 4.GEN ROXX
BIG EGO is my middle name

Rather push a Honda and a german car,than drive a french car King Alex 2009 :)
Uporabniški avatar
KING Alexzander The GREAT
Panda style

Kraj: 4.gen Land(Blizu Niksica)

OdgovorNapisal/-a blaž » 02 mar 2012 10:04

Bom kr tuki uprašu:)

Ima kdo izkušnje s takim (mogoče podobnim) cleaner-jem? Se že neki časa zanimam za nakup.
Zgleda zlo unčikovita stvar. ha?

http://www.carshinefactory.com/products ... oamkomplet evo
Honda don't need V8 cause Honda got VTEC ;)

Civic EK3-Stock: http://www.hondaforum.si/viewtopic.php?f=36&t=59107
Uporabniški avatar
blaž
Uporabnik

Kraj: Grgar

Naslednja

Vrni se na Splošno

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov